Αξεσουάρ για νέο ποδήλατο

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
iakoboss7
Εικόνα iakoboss7
Απών/απούσα

Καλησπερα!

Δεν ποσταρω αλλα σας διαβαζω πυκνα συχνα και λιγο παραπάνω τωρα που αγορασα το πρωτο μου (σοβαρο τουλάχιστον) ποδήλατο (ερχεται σε λιγες μερες).

Οποτε τώρα θα γραφω πυκνα συχνα!

 

Ειναι ενα Merida Speeder 100 2021 σε Large και μπλε χρωμα (το γκρι δεν υπηρχε οπως και γενικα το ποδήλατο αυτο, χαμος!). Ειμαι 1.80 με 80-85 κιλα (παιζω λιγο στο βαρος!).

Φυσικα για fitness χρηση όπως και προορίζεται. Μετακινήσεις και βολτες.

 

Οποτε θελω να αγοράσω και εξοπλισμο (δεν εχω αγορασει απολύτως τιποτα ακομα!).

Ψαχνω για VFM πραγματα (καλουτσικα προς καλα αλλά οικονομικά) γιατι το ποδήλατο εξαντλησε αρκετα το budget!

Πραγματα που εχω στο νου.

Φως μπροστα: εχω ενα "σταντ" (δενει στο τιμονι) που παιρνει generic μικρους φακους  και σκεφτιμαι να βαλω εναν δυνατουτσικο με επαναφορτιζομενες μπαταριες.

 

Φως πίσω: κατι επαναφορτιζομενο και φυσικα να αναβοσβηνει, τα "δημοφιλή" στο Σκρουτζ δεν φαινονται της προκοπής, καμια ιδεα?

 

Κράνος: θα αργησω λιγο να παρω γιατι οι βολτες μου θα ειναι μικρες και με μικρη ταχύτητα (αγυμναστος γαρ).

 

Ποδηλατικο εσωρουχο με padding: δεν ειναι επείγον αλλα θα χρειαστεί οταν θα θελω να κανω πιο μεγαλες βολτες (υπαρχει τιποτα που να μπορω να φοραω εσώρουχο απο μεσα?)

 

1-2 Βασεις για παγούρια όπως ΚΑΙ παγούρια.

 

1-2 αδιάβροχα τσαντάκια: που να είναι η κατω απο την σελα η στον σκελετο. Να χωρανε δλδ τα βασικά.

1 "σταντ" για κινητό: εδω κατι καλο να μην σπάσει ξεκολλήσει κλπ, το θελω το κινητό μου :PΤοΤο θελω για να βλέπω ταχύτητα, διαδρομη, να αλλαζω καμια μουσική, χαρτη κλπ.

 

Διαφορα αλλα: σαμπρελα, αυτοκόλλητα επιδιόρθωσης, κατι αλλο? Δεν εχω ιδεα τι χρειαζομαι! Ξεχναω κατι?

 

Τρομπα: το μονο που βρηκα κατι που μου αρεσει και την παλευει και απο βαρος καπως (μεγεθος έτσι κι ετσι): https://www.skroutz.gr/s/21237286/Xiaomi-Mi-Portable...

 

Κλειδαρια: δεν πολυ σκοπεύω να το αφηνω εξω, ολες παραβιαζονται και δεν θελω το έξτρα βάρος. Ιισως καποια ελαφρια (σαν αυτες π ειναι με καλωδιο, ελαστικες) ισα να αγοραζω ενα πιτογυρο :P

 

 

Αυτα που επειγουν ειναι τα φωτακια, οι βασεις παγουριων και τα παγούρια.

Ολα τα αλλα μπορω να περιμένω.

 

Δεν έχω προβλημα με παραγγελιες απο κινα (ebay, ali, gearbest κλπ κλπ).

 

Καθε αλλη γενικη κλπ αποψη καλοδεχούμενη φυσικα!

 

Ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Η Κίνα είναι φίλη μας για τέτοια γκατζετάκια.... αλλά θέλει υπομονή, τόσο στο ψάξιμο, όσο και μετά μέχρι να έρθει το δέμα...

Συνήθως κοιτάω είτε το Dx.com είτε το aliexpress.com.

Και τα δύο έχουν πολύ πράμμα από ότι αναφέρεις ότι ψάχνεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην πάρεις τα πιο φτηνιά-φτηνιάρικα, και διάβασε καλά τις κριτικές.

Επίσης, αν πάρεις ρούχα, έχε υπόψη σου ότι οι Κινέζοι είναι από άλλο ανέκδοτο... το XL τους είναι μετα βίας L και ούτε...

Τέλος, για να αποφύγεις δασμούς κια άλλες χρεώσεις (έχουν ξυπνήσει στα ελληνικά ταχυδρομία) σπάσε τα πακέτα έτσι ώστε η αξία κάθε πακέτου να είναι κάτω από 20 ευρώ (αν θυμάμαι καλά)

 

morgoth
Απών/απούσα

Για ρουχα φτηνα ειτε ριξε μια ματια προς Decathlon αν πας καμια βολτα προς σπατα ειτε για Online τωρα τελευταια εχω κανει καποιες παραγγελιες απο την Lasting, οι προσφορες για τα λεφτα τους (jersey 6-12 ευρω) ειναι μια χαρα, το μονο θεμα ειναι οτι εχουν 18 ευρω μεταφορικα οποτε η θα κανεις μεγαλη παραγγελια η θα μοιραστεις με καποιον.

Κλειδαρια ξεχνα τα καλωδια, η θα παρεις ενα πεταλο η θα το αφηνεις σε σημειο που το βλεπεις (για να παρεις πιτογυρο που λες, σε καταλαβαινω :P ) οποτε δεν χρειαζεται κλειδαρια. Το καλωδιο κοβεται σε 2 δευτερολεπτα οποτε δεν κανει καμια διαφορα απο το να μην ειχες καθολου.

Κρανος απο το Decathlon μπορεις να βρεις με 20-30 ευρω οποτε αν θες την γνωμη μου μην το αναβαλλεις.

Κολαν-bib με μαξιλαρακι ειναι απαραιτητο αλλα αν μιλαμε για αρκετη ωρα στην σελα, αν θες να κατεβεις κεντρο να κανεις την βολτα/δουλειες σου δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα. Επισης ποτε με εσωρουχο απο μεσα.

Στα φωτα ειμαι λιγο καθετος, ειδικα στο πισω φως πρεπει να παρεις κατι καλο (για μπροστα κυριως αν βγαινεις νυχτα σε μερη που δεν εχει καλο φωτισμο, το πισω ειναι απαραιτητο ακομα και την μερα), οταν λεω καλο μην φανταστεις οτι εννοω τιποτα ακραιο, αλλα πχ το σετακι της Lezyne που εχω εγω ειναι στα 30-40 ευρω και ειναι μια χαρουλα.

Τσαντακια κτλ για φτηνα δες το Decathlon, η τρομπα που λες για portable δεν πολυλεει, αβολομεγεθος και σχημα (δεν χωραει σε τσαντακια τσεπες πχ) και αρκετα βαρια, αν μιλας για σπιτι μια δαπεδου ειναι μια χαρα, για portable πας σε κατι κλασσικο.

Σταντ εγω εχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/19311426/Gub-G-85.html  το οποιο μπορει να ειναι ενα τσικ πιο ακριβο αλλα το προτεινω ανεπιφυλακτα, εξαιρετικα στιβαρη κατασκευη, δεν τριζει ΚΑΘΟΛΟΥ (αυτο ηταν το μεγαλυτερο προβλημα μου με την πλαστικουρα που ειχα πριν, απειρο τριξιμο, ασε που εσπασε καποια στιγμη και πηγε να φυγει το κινητο) και δεν κοπαναει το τηλεφωνο.

Για τα εκτακτης αναγκης που λες, στο τσαντακι σελας θα εχεις μια σαμπρελα, ενα κιτ επιδιορθωσης (σε περιπτωση που εχεις και δευτερο σκασιμο στην ιδια βολτα), 2 καλα λεβιεδακια και ενα πολυεργαλειο, με αυτα εισαι καλυμμενος.

iakoboss7
Εικόνα iakoboss7
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας!

Ισως τον morgoth λιγο παραπανω (εδωσε το phone stand!) :p

 

Καταπληκτική φαίνεται η βαση κινητου! Θα την τσιμπήσω αμεσα! Κατι τετοιο ηθελα, δοκιμασμένο και στιβαρό!

 

Σε φωτα με μια γρηγορη αναζητηση βρηκα (μεχρι να ερθουν θα παρω κάτι φτηνο εστω για πισω):

Α) https://m.banggood.com/XANES-600LM-XPG-+-2-LED-Bicyc...

Β) https://m.banggood.com/XANES-2-in-1-500LM-Bicycle-US...

 

Θα το ξεψαχνησω το decathlon το βραδακι!

Η lasting ειναι εταιρεια? Φαντάζομαι οτι την εχει το decathlon.

 

Την τρομπα που λες,  λεω να παρω την xiaomi για το σπιτι (πραγματικα βαριεμαι να τρομπαρω!) και καποια φορητη ελαφρια για το ποδήλατο λιγο αργοτερα που θα πηγαίνω πιο μεγαλες βολτες εκτως πόλης.

 

Θα τσεκαρω και τα κινεζομαγαζα μετα το decathlon να κανω μερικες παραγγελίες και απο εκει (σπαστες όπως είπε και ο rockarolla μην φαμε δασμους).

 

Θα επανέλθω με αποτελεσματα, ειτε για επιβεβαίωση/συμβουλες ειτε για να βοηθήσω καποιον αλλο που ψάχνει.

morgoth
Απών/απούσα

Για το σπιτι ρε συ με μια καλη δαπεδου δεν θελει και καμια προσπαθεια, μιλαμε για τις κλασσικες δαπεδου ε οχι ποδιου, λαστιχο ποδηλατου ειναι ποσο αερα νομιζεις οτι παιρνει, κανεις εκει 5-6 τρομπαρισματα και εφτασε στην πιεση που το θες.

Lasting ειναι Τσεχικη εταιρεια δεν φερνει το Decathlon https://shop.lasting.eu/en/ απλα αμα ειναι να παρεις τιποτα απο εκει εχε στον νου σου οτι τα νουμερα ειναι το ακριβως αντιθετο απο τα Κινεζικα, εγω ειμαι 1.90 και το L τους μου πεφτει μεγαλο (στο μηκος!)

Οσο για τα φωτακια καλα φαινονται αλλα το θεμα ειναι οτι με τα Lumens που δηλωνουν παιζει πολυ μουφα, οποτε αν δεν το δεις απο κοντα η δεν σου πει καποιος που το εχει δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος δυστυχως.

iakoboss7
Εικόνα iakoboss7
Απών/απούσα

Καλησπερα και παλι!

αγορασα ειδη τα παραπανω φωτα και ηλεκτρονικη τρομπα (ειπαμε τεμπελης :p)

τωρα το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος απο που να αγορασω τα πραγματα που θελω και τι πραγματα!

εχω δει αυτα απο ROSE:
1) μπαλοματα - https://www.rosebikes.de/rose-selbstklebende-flicken...
2) παγουρια x2 https://www.rosebikes.de/rose-longdistance-750-ml-tr....
3) παγουροθηκες x2 https://www.rosebikes.de/elite-custom-race-flaschenh...
4) τσαντα σκελετου - https://www.rosebikes.de/rose-easybag-l-rahmentasche...
5) τσαντα σελας (μικροτερη) - https://www.rosebikes.de/topeak-aero-wedge-pack-stra...
6)  ποδηλατικο εσωρουχο x2 (στο μελλον) - https://www.rosebikes.de/endura-gepolsterte-clickfas... και διαλογη μεγεθους απο εδω https://www.endurasport.com/padded-clickfast-liner-b...

Decathlon
1) παγουροθηκη x2 - https://www.decathlon.com.gr/en/bottle-cage/99835622...
2) Τσαντακι σκελετου - https://www.decathlon.com.gr/en/frame-bags/120030-37...
3) παγουρι x2 - https://www.decathlon.com.gr/en/water-bottles/168917...
4) κρανος (τωρα η στο μελλον) - https://www.decathlon.com.gr/en/road-helmets/300818-...

Ειδικα για το κρανος δεν εχω ιδεα, τα αλλα τουλαχιστον εχουν καλες κριτικες.
το ROSE εχει ακριβα κρανη.

Καποια προφανως ειναι ιδια η διπλα γιατι εχει να κανει με την προτιμηση σε μαγαζι η τι αλλο θα παραγγειλω απο εκει για να συμφερουν τα μεταφορικα.
εχω μια προτιμηση στο ROSE μπορω να πω.
γνωριζει κανεις αν ειναι καλυτερα απο αλλη χωρα περα απο γερμανια? το uk καταργηθηκε ουσιαστικα... και το US (με την σημαια της EU) εχει λιγοτερα...

μου διαφευγει τιποτα σε αξεσουαρ ποδηλατου που δεν εχω σκεφτει?