Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους μας!
Θέλω να κάνω το ZIGZAG μου μονόχρωμο. Είναι μαύρο με κόκκινα και γκρι γράμματα και θέλω να το κάνω μαύρο-σκέτο. Αντι για βάψιμο σκέφτηκα την νεα μόδα, τις μεμβράνες που τυλίγουν τα αυτοκίνητα και τους αλλαζουν χρώμα. Το έχει κάνει κανείς μας, για να ανταλλάξουμε ιδέες?
Π.χ. http://solutions.3mhellas.gr/wps/portal/3M/el_GR/3M_Graphics/car-wrappin...
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
χρονια πολλα.
αυτο λεγεται vinyl wrap και απο'τι ξερω συνηθως το κανουν για διαφημιστικους λογους. δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα δεν μου αρεσει καθολου η ιδεα. ισως εχεις προβλημα γιατι το ποδηλατο ειναι ενιαιο και πιο πολυπλοκο. π.χ. στα αυτοκινητα κανουν την πορτα και το κοβουν εκει που τελειωνει. στο ποδηλατο δεν θα φενεται η κοπή? επισης μου φενεται δυσκολο να τυλιξεις γυρω απο την μεσαια τριβή, ή εκει που ενωνονται τα chainstays με το seatutbe.
μια πιο ευκολη λυση ειναι το plastidip. ισως οχι τοσο ανθεκτικο σε γρατσουνιες? αλλα πολυ πιο ευκολο.
εννοειται οτι για να κανεις αυτην την δουλεια πρεπει να κανεις το ποδηλατο βιδες και να σου μεινει μονο ο σκελετος. οποτε εκτος απο τα εξοδα βαφης υπολογισε ακομα περιπου 50ε για το λυσε-δεσε του μαστορα. αφου εχεις τον σκελετο στα χερια σου τον καθαριζεις πολυ καλα πριν αρχισεις και οταν τελειωσεις αμα θελεις τραβας λιγες φωτογραφιες και τις ανεβαζεις εδω να δουμε και οι υπόλοιποι το αποτελεσμα.
...αυτό στο ποδήλατο, με τόσες λεπτομέρειες που εξέχουν και λεπτομέρειες, χώρια που στο αυτοκίνητο οι απολήξεις του φίλμ κρύβονται στα φτερά, εδώ και να μην υπήρχαν όλες οι στηρίξεις των καλωδίων και των βιδών που θα τις κρύψεις τις απολήξεις του φίλμ, θα φαίνεται ένας αρμός σε κάθε σωλήνα. Εάν το κάνεις θα βγει ένα χάλι κατά τη γνώμη μου.
Γενικά η αλλαγή χρώματος σε ποδήλατο εφόσον γίνει σωστά με βαφή χωρίς ατέλειες που να είναι ανθεκτική όσο η εργοστασιακή, τρώει είτε πάρα πολύ χρόνο, είτε πολλά χρήματα και χρόνο. Άποψη μου είναι να γίνεται είτε σε ποδήλατα χρέπια 20ετίας+ που πραγματικά τη χρειάζονται, είτε σε πολύ καλά πλαίσια μόνο από επαγγελματία με ανάλογο κόστος
με plastidip αν χρειαστεις 3-4 το πολυ σπρει θα σου κοστισει περιπου 100ευρω μαζι με τα 50 του ποδηλατα για το λυσε-δεσε.
Προκειμένου να αποφύγεις βάψιμο και λυσιμο, υπαρχουν και άλλες ιδέες πολυ οικονομικες. Ρίξε μια ματια εδώ: http://www.podilates.gr/node/32452?page=1

Και μια ενδεικτική φωτογραφία:
https://www.dropbox.com/s/o9umsrxmysb6cmq/IMG_20131202_180452.jpg?dl=0
Επειδη εχω ενα πρόβλημα με τις φωτογραφίες απο το Ταμπλετ, θα σου στείλω οταν ειμαι σε υπολογιστή.
Εκανα μιά δοκιμή με αυτοκόλητο μαύρο ρολό (απο βιβλιοπωλείο), ντύνοντας μόνο τα ευθύγραμμα τμηματα του σκελετού (όχι και τους κόμβους) αφήνοντας φυσικά εξω τα καλώδια και τα σημεία που δεν μπαίνει άμεσα το αυτκόλητο. Το αποτέλεσμα δειχνει πολύ καλό καθώς και τα άντυτα σημεια ειναι μαυρα σαν το αυτοκολητο και το άκρο του αυτοκολητου δεν φαινεται καθως ειναι απο κάτω ή απο πισω. Βέβαια η ποιοτητα του αυτοκολητου (του βιβλιοπωλειου) είναι δράμα, για αυτό σκέφτομαι οτι το υλικο της 3Μ τοποθετημένο απο εξειδικευμένο μαστορα θα δωσει καλό αποτέλεσμα ενώ και η επαναφορα του ποδηλάτου θα είναι ευκολη. Τι λέτε?
Σε σχετική ερώτηση μου παλιότερα σε 2 καταστήματα που ασχολούνται με car-wrapping η απάντηση τους ήταν αρνητική για ότι αφορά το ποδήλατο.
Ο λόγος έχει αναφερθεί παραπάνω και αφορά στην εφαρμογή της μεμβράνης.
Αλλαγή χρώματος που να αξίζει τον κόπο γίνεται μόνο με κανονικό βάψιμο.
Εννοείτε ότι πρώτα ξεβάφεται το παλιό χρώμα, ασταρώνεται ο σκελετός και κατόπιν βάθεται.
Αν ψάξει κάποιος θα βρεί καταστήματα ή ειδικούς που κάνουν τέτοια δουλειά.