Γεια χαρα!
Εχω ενα mtb 26" ξερο ατσαλενιο, του φοραω 1.95 λαστιχο CST δρομου, φτηνο κ ειμαι ευχαριστημενος απο κρατημα και κυλιση.
Το τωρινο λαστιχο ειναι βεντουζα στο δρομο απλα δεν εχω βρει το οριο του.
Το μονο προβλημα ειναι οτι για να τσουλαει απροβληματιστα, τα φουσκωνω με 60 πισω κ 55 μπροστα, γενικα 8ελει να 'ναι σκληρο, οποτε αν το ξεφουσκωσω λιγο για ανεση γινεται αμεσως βαρυ...
Επειδη ειδα στον ποδηλατα 1.50 λαστιχο οικονομικο, αξιζει να τα κανω τραμπα;
Το εναμισαρι θα 'ναι χειροτερο;
πιο νευρικο;
πιο σκληρο;
φανταζομαι κ πιο γρηγορο;
2 λογακια σχετικα;
Ευχαριστω.
ΥΓ: oi ζαντες ειναι καινουριες διπατες 1,5' κ αυτες (αν θελετε να γραψω το etrto)
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αν πας στην ίδια εταιρία και στο ίδιο μοντέλο τότε θα έχει
τα ίδια χαρακτηριστικά. Ίσως το τρέχεις σε περισσότερα psi
και θα σίγουρα θα διαβάζει και θα μεταφέρει περισσότερους
κραδασμούς στο τιμόνι και στο σώμα.
Τα όρια μην τα ψάχνεις γιατί κάποια στιγμή θα σε ψάξουν
αυτά και θα σε βρουν.
Γενικότερα αν είσαι ευχαριστημένος με το ποδήλατό σου μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα, εκτός αν σου περισσεύουν και θες να πειραματιστείς.
Ειδικότερα τώρα, όσο πιο στενό και slick είναι το λάστιχο τόσο πιο εύκολα κυλάει στην άσφαλτο. Επίσης όσο μεγαλύτερη πίεση αέρα δέχεται τόσο πιο εύκολα θα κυλάει σε καλή άσφαλτο - όπως διαπίστωσες και μόνος σου. Αλλά σε κακή άσφαλτο πρέπει να ρίξεις την πίεση γιατί θα γίνεις φραπές από τις δονήσεις και η πρόσφυση θα χειροτεύσει.
Το 1.5άρι για άσφαλτο θα είναι πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο. Αλλά επειδή θα είναι πιο στενό θα χάσεις σε κράτημα. Το πόσο σκληρό θα είναι και πόσο άνετο θα είναι το ταξίδι εξαρτάται από την πίεση στην οποία θα το τρέχεις.
χαχαχαχαχα Eaglos!!ναι τροπος του λεγειν,θελω να πω οτι δεν εχω ακουσει ως τωρα ουτε τα ελαχιστα χρικ χρικ που σου κανει στο πλαγιασμα.
θα δω τι θα κανω,ετσι κ αλλιως μιλαμε για 7 ευρω το λαστιχο..το πολυ πολυ να βαλω παλι τα παλια,αν με αδειασουν πουθενα.. :P :P
απλα μου γενιεται η απορια,που βλεπω ολα τα καινουρια πχ ideal megisto,tellas zisto,κλπ ποδηλατα με αλουμινενιο σκελετο αρα κ ακαμπτο (σωστα?) να φορανε τα μισα λαστιχα απτα δικα μου!του φουστη,δε μπορει μια αναρτηση μπροστα να κανει τη διαφορα!λογικα πρεπει ναναι κουτσουρα κ ναχουνε δωσει αλλα τοσα σε αλοιφες για τη μεση..τι να πω..η κατι μου διαφευγει..
Περα απο την αναρτηση εχουν 28" τροχο και αλλο στησιμο
Κι όμως, το ξερό ατσαλένιο με το Megisto που έχει ανάρτηση έχει μεγάααλη διαφορά στην άνεση. Μην ξεχνάς ότι έχει και 28" τροχούς.
Άμα θες να μιλήσεις για ακαμψία και κοπάνημα, πάρε ένα αλουμινένιο κουρσάκι με 700x23 λάστιχα στη μέγιστη πίεση αέρα και σύγκρινέ το.
Το ξέρεις ότι εσύ έχεις mountain με 26άρα ρόδα και
το Megisto και τα συναφή έχουν 28άρα ρόδα, έτσι; :)
Επίσης το ένα είναι βουνού και το άλλο δρόμου (και καλά).
Ξύλο τρως περισσότερο με το λεπτό ελαστικό και με τις
ψηλότερες πιέσεις.
Τα πολύ φτηνά συνήθως δεν είναι ό,τι καλύτερο, ανεξερτήτως διάστασης..
Γενικά 26x1.5 το θεωρώ ιδανική επιλογή για πόλη.
Πιο κάτω (26x1.25 και 26x1.15) έχω δοκιμάσει και κοπάναγε πολύ. Όχι απαραίτητα κακό σε άνεση, αλλά έπρεπε να οδηγάω με κουρσάδικες γραμμές για να μη γίνει ζημιά σε τροχό/λάστιχο (στο 1.15 π.χ. δυνατό χτύπημα σε λακούβα σήμαινε σκάσιμο).
Σε 1.5 όμως, ούτε λακούβες με νοιάζουν, ούτε πεζοδρόμια.
Σε σχέση με 2-ιντσο είναι πιο γρήγορο (το κέρδος εδώ μάλλον έρχεται κυρίως από τη διαφορά βάρους και όχι από το διαφορετικό πάτημα).
Στη βροχή, ό,τι έχω δοκιμάσει είχε μια ελαφρυά χάραξη και δεν με προβλημάτισε.
Σε άνεση τώρα, χμμ, άμα το φουσκώσεις στα 70-80 που είναι το ιδανικό, είναι 1-2 κλικ πιο σκληρά, αλλά και πάλι δεν ενοχλούν (μόνο κανένα τραγικό πλακόστρωτο με χαλάει).
Στα ίδια περίπου έχουν καταλήξει και 1-2 ακόμα φίλοι.
Σημείωση: τα συμπεράσματα αφορούν ελαστικά κόστους 15-25ευρώ το ένα και ποδήλατα με ανάρτηση μπροστά.
Τα καλυτερα 1,50 λαστιχα που εχω βαλει ειναι κατι traveller με αρκετη χαραξη των 10 ευρω το ενα. Πεταγε το ποδηλατο σε σχεση με ακριβα μαλακα σλικ που με κουρασαν αρκετα και τα σουταρα.
κ μενα traveller ειναι,ισως μιλαμε για τα ιδια cst traveller city classic all season compound τα οποια τα εχω δει στο νετ σε 1,50.
τεσπα,τι πιεση τα παιζεις?
προσφατα δοκιμασα ενα ideal mountain μεσαιου κοστους,το prorider νομιζω,σε ασφαλτο κ με κλειδωμενη αναρτηση μαμα λαστιχα 2,10 για χωμα,μου φανηκε κουτσουρο.η νυχτα με τη μερα.κ ειχα στο μυαλο μου καποια στιγμη να παρω ενα καινουριο,ποδηλατακι αλλα μαυτα τα δεδομενα προβληματιζομαι πολυ.αν μη τι αλλο πρεπει να το ψαξω τραγικα κ παλι ναμαι κ τυχερος.