Mαζεμενες αποριες νεου ποδηλατη

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
BURNIN AMBITION
Απών/απούσα

καλησπερα. μετα απο καμια δεκαπενταρια χρονια αποφασισα να ξαναπαρω ποδηλατο και μαλιστα ενα μαουντεν. το προηγουμενο που ειχα ηταν ενα σουπερ ντουπερ πεζο που στην εποχη του φυσαγε, και το ειχα κανει και τουμπανακι.
τωρα πηρα ενα μεταχειρισμενο ιντεαλ. και προφανως επειδη θελω να βαλω καποια πραγματα επανω, και εχω και μερικες αποριες (γιατι η τεχνολογια εχει προχωρησει)για το τι μπορω να βελτιωσω και τι πρεπει να αγορασω

πρωτη ερωτηση μου ειναι αν η πισω αναρτηση (που δεν εχω )ειναι σημαντικη. ρωταω γιατι υπαρχει ενα ενδεχομενο το ποδηλατο μου να το πασαρω στην κοπελα μου και να παρω εγω αλλο.... επειδη εκανα καποιες βολτες ειδα τελικα οτι τωμε πολλους κραδασμους στην μεση. (τελευταια φορα που εκανα ποδηλατο ημουν πιτσιρικι και δε χαμπαριαζα...

εχω μεγαλο θεμα με τη σε4λα. πιαστικα απιστευτα. εκανα βολτα απο κεντρο μεχρι ψυχικο, και πιαστηκε ο πισινος μου τρελα. σε σημειο που το βραδυ που το πηρα να μη μπορω να κατσω...τι επιλογες εχω?
αυτο το καλυμα για σελες που πουλανε, που εχει τζελ κανει δουλεια? ή πρεπει να παρω νεα σελα? οι τιμες που ειδα ηταν απαγορευτικες ομως. μηπως ξερει καποις καμια αναπαυτικη σελα φτηνη να δωσει κανα λινκ? η αναρτηση σε παλουκοσελο βοηθαει? ειδα κτι τετοιο στο ιμπει

θα χρειαστω ακτινολογηση ρυθμιση σασμαν(παλια το εκανα και μονος μου απο τις βιδουλες αλλα εχω χασει το τατς) και να ανεβασω το τιμονι. δε ξερω γιατι, ξεσφιγγω το αλενακι μπροστα και δε μπορω να το ανεβασω... ξερετε αυτες οι επισκευες ποσο περιπου κοστιζουν? πανω απο εικοσι ευρω? (μη με πιασουν κοτσο). σκεφτομαι να παω στο τσιρικο που ειναι διπλα. συμφωνειτε?

για καθρεφτες φωτα ταχυμετρο εχω δει μεγαλη διαφορα στο ιμπει με ελληνικα καταστηματα. προτεινετε να παρω απο εκει, ή υπαρχει καποιο φθηνο καταστημα που θα επρεπε νακοιταξω πρωτα , και δε το εχω παρει χαμπαρι?

για αλυσιδα θα παρω σιγουρα 2 πεταλα. εχω δει στο ιμπει κατι πεταλα με δεκα δολλαρια. αξιζουν?
γενικα απλα μας νοιαζει να ειναι πεταλο, ή πρεπει να τα σκασω κανονικα?
εννοωντας, η δουλεια μου θα γινει ή εχω θεμα?

η σελα εχει πεταλουδα να την αλλαξω? ή δε κλεβουν σελες?
και οι 2 ροδες μου εχουν πεταλουδα. μπορω να πιανω τη ροδα μαζι με σκελετο, απο καποιο καγγελο, ή τα πεταλα δεν εινα ιτοσο μεγαλα γενικα? μηπως να εβγαζα ολες τις πεταλουδες?

κορνα εχω μια που απλα χτυπαει ενα μεταλλικο πραγμα πανω σε ενα μεταλλο . θελω καμια πιο δυνατη? να παρω τισ παλλιες κορνες που ειναι σα τρομπετα να ειμαι και γραφικος?

οσον αφορα τα λαστιχα. παλια που ημουν τσακαλι εκανα την εξης τρελη μοντα (που δεν ειδα να αναφερει κανενας παρα για κατιτζελ κτλ που τα φοβαμαι γιατι μπορει να κολανε στη ζαντα...)
επαιρνα μια παλια σαμπρελα και την εκοβα στη μεση τησ και επαιρνα τη φλοθυδα και την εβαζα πανω απο την ηδη κανονικη σαμπρελα. σα φλουδα προστασιας. και δε με σταματαγε ουτε αγκαθακι ουτε γυαλακι ουτε προκα πολλες φορες. αξιζει κατι τετοιο ή επειδη οι ζαντες γιναν πολυ λεπτες εχουμε θεμα?

παλια για να μπαλωσω μια ροδα εβγαζα το λαστιχο βαζωντας ενα κλειδι μεσα στη ζαντα, οτι ναναι. εχουμε κανα νεο εργαλειο τωρα?
γενικα αν πιανω ολη τη λεοφωρειολορωδια εχω θεμα? δε μασαω τους πλακωνω στο ξυλο αμα τσαμπουκαλευτουν, αλλα το θεμα ειναι οτι δε μου αρεσουν οι διαπληκτισμοι. γενικα τη νοοτροπια επικρατει απο τους αλλους οδηγους(εγω σαν οδηγος αμαξιου παντα σεβομουν και σεβομαι τους ποδηλατες, αλλα δε μπορω να ξερω τι αντιμετωπιζετε)

να παρω να βαλω κανα τσαντακι στο ποδηλατο? αν ναι τι να εχω μεσα? παλια ειχα ενα 14ρι και ενα δεκαρακι κλειδι (τοτε μονο αυτα χρειαζοσουν για να λυσεις τα παντα) να παρω εφεδρικες ντιζες και παπουτσακια να εχω? παλια τα παπουτσακια φρενων χαλαγαν καθε βδομαδα. πλεον αντεχουν? αυτα για αρχη. σιγουρα θα σκεφτω και αλλα. ευχαριστω

υγ, την πορεια των φρι ραιντερς καθε φορα απο που τη μαθαινω?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
BURNIN AMBITION
Απών/απούσα

μα καλα τι εγινε? πριν φυγω για δουλεια ειχα μια απαντηση και ηθελα να τη διαβασω οταν γυρισω. τωρα δε βλεπω καμιααπαντηση. καποιος εσβησε τις απαντησεις?
λογοκρισια επεσε?

Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

πολλές απορίες!!Θα σου απαντήσω εγώ όσες γνωρίζω δηλαδή λίγες :)

Λοιπόν...

BURNIN AMBITION wrote:
πρωτη ερωτηση μου ειναι αν η πισω αναρτηση (που δεν εχω )ειναι σημαντικη. ρωταω γιατι υπαρχει ενα ενδεχομενο το ποδηλατο μου να το πασαρω στην κοπελα μου και να παρω εγω αλλο.... επειδη εκανα καποιες βολτες ειδα τελικα οτι τωμε πολλους κραδασμους στην μεση. (τελευταια φορα που εκανα ποδηλατο ημουν πιτσιρικι και δε χαμπαριαζα...η αναρτηση σε παλουκοσελο βοηθαει?

Αν η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου σου είναι σε ασφάλτινα μέρη,μην χρησιμοποιείς γενικά αναρτήσεις,διότι από την ενέργεια που "παράγεις" ένα μέρος της θα "χάνεται" με αποτέλεσμα περισσότερη κούραση για σένα.

BURNIN AMBITION wrote:
εχω μεγαλο θεμα με τη σε4λα. πιαστικα απιστευτα. εκανα βολτα απο κεντρο μεχρι ψυχικο, και πιαστηκε ο πισινος μου τρελα. σε σημειο που το βραδυ που το πηρα να μη μπορω να κατσω...τι επιλογες εχω?
αυτο το καλυμα για σελες που πουλανε, που εχει τζελ κανει δουλεια? ή πρεπει να παρω νεα σελα? οι τιμες που ειδα ηταν απαγορευτικες ομως. μηπως ξερει καποις καμια αναπαυτικη σελα φτηνη να δωσει κανα λινκ?

οσον αφορά το πιασιμό σου,μπορεί να οφείλετε στο ότι είχες καιρό να κάνεις ποδήλατο και μακρινές αποστάσεις,μπορεί όντως η σέλα να είναι σκληρή (χωρίς αφρολέξ).Οπως καταλαβαίνεις σε αυτό το θέμα θα πάρεις κάποιες γνώμες από κάποια παιδιά αν δουν την σέλα και όχι με φανταστικές εικόνες.

BURNIN AMBITION wrote:
]για καθρεφτες φωτα ταχυμετρο εχω δει μεγαλη διαφορα στο ιμπει με ελληνικα καταστηματα. προτεινετε να παρω απο εκει, ή υπαρχει καποιο φθηνο καταστημα που θα επρεπε νακοιταξω πρωτα , και δε το εχω παρει χαμπαρι?

Ελα σε μια βόλτα πάρε μερικές εικόνες (πως φωτίζουν,αν σε ικανοποιεί η ποιότητα φωτισμού,μάρκες και μετά ρώτα τους από που τα πήραν).Ενά απλό ταχύμετρο της PRO DIGI (8 λειτουργείες) 15 ευρώ.

BURNIN AMBITION wrote:
για αλυσιδα θα παρω σιγουρα 2 πεταλα. εχω δει στο ιμπει κατι πεταλα με δεκα δολλαρια. αξιζουν?
γενικα απλα μας νοιαζει να ειναι πεταλο, ή πρεπει να τα σκασω κανονικα?
εννοωντας, η δουλεια μου θα γινει ή εχω θεμα?

η σελα εχει πεταλουδα να την αλλαξω? ή δε κλεβουν σελες?
και οι 2 ροδες μου εχουν πεταλουδα. μπορω να πιανω τη ροδα μαζι με σκελετο, απο καποιο καγγελο, ή τα πεταλα δεν εινα ιτοσο μεγαλα γενικα? μηπως να εβγαζα ολες τις πεταλουδες?

Πάρε είτε πέταλο είτε με λάμες.Μην πάρεις συρματόσχοινο διότι bye bye ποδηλατάκι μου.Και με τα άλλα μπορεί να κλαις άλλα πολύ πιο δύσκολα.

BURNIN AMBITION wrote:
να παρω τισ παλλιες κορνες που ειναι σα τρομπετα να ειμαι και γραφικος?

Ναι.Οχι γραφικός,κλασικός

BURNIN AMBITION wrote:
παλια για να μπαλωσω μια ροδα εβγαζα το λαστιχο βαζωντας ενα κλειδι μεσα στη ζαντα, οτι ναναι. εχουμε κανα νεο εργαλειο τωρα?

Ζήτα από ένα ποδηλατά "ένα σετάκι εξολκείς για το λάστιχο",γύρω στα 3 ευρώ.
BURNIN AMBITION wrote:
γενικα αν πιανω ολη τη λεοφωρειολορωδια εχω θεμα? δε μασαω τους πλακωνω στο ξυλο αμα τσαμπουκαλευτουν, αλλα το θεμα ειναι οτι δε μου αρεσουν οι διαπληκτισμοι. γενικα τη νοοτροπια επικρατει απο τους αλλους οδηγους(εγω σαν οδηγος αμαξιου παντα σεβομουν και σεβομαι τους ποδηλατες, αλλα δε μπορω να ξερω τι αντιμετωπιζετε)

Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε έναν νταή διότι οι λεοφωριατζήδες δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας και προηγούνται και 4-3...έλα πλάκα κάνω μια χαρά είναι τα πράγματα,πάρε το χώρο που δικαιούσαι στη λωρίδα άσε και αυτό που δικαιούται και ο άλλος και όλοι ικανοποιημένοι.

BURNIN AMBITION wrote:
να παρω να βαλω κανα τσαντακι στο ποδηλατο? αν ναι τι να εχω μεσα? παλια ειχα ενα 14ρι και ενα δεκαρακι κλειδι (τοτε μονο αυτα χρειαζοσουν για να λυσεις τα παντα) να παρω εφεδρικες ντιζες και παπουτσακια να εχω? παλια τα παπουτσακια φρενων χαλαγαν καθε βδομαδα. πλεον αντεχουν?

Εξαρτάται από τι είναι οι βίδες στο ποδηλατό σου,άλεν ή παξιμάδια.Για άλεν υπάρχει ένα πολυεργαλείο σε στυλ ελβετικού σουγιά.Αν είναι παξιμάδια δες τις διαστάσεις.Οσον αφορά τα παπουτσάκια (τακάκια),τα χειρότερα κρατούν γύρω στα 400 χλμ.Θα δεις πόσα θα κάνεις και αν πρέπει να κουβαλάς και αυτά μαζί σου!

BURNIN AMBITION wrote:
υγ, την πορεια των φρι ραιντερς καθε φορα απο που τη μαθαινω?

Αναρτάται κάθε Παρασκευή.Θα πηγαίνεις στο πεδίο "ποδηλατοβόλτες" και θα το βρίσκεις.

Ουφ! Αυτά και από εμένα.

BURNIN AMBITION
Απών/απούσα

σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου
οπως καιτο παλικαρι που ειχε απαντησει το μεσημερι (και ας μη προλαβα να μελετησω το ποστ του, μιας και καποιος το εσβησε.)
θα παω αυριο μεθαυριο και μια βολτα απο τον τσιρικο

θα το ψαξω λιγο το θεμα και θα επανελθω. ευχαριστω

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σου είχα γράψει κατεβατό...
Αλλά βάρεσε μπιέλα το post και χάθηκαν.

Επιγραμματικά.

Δεν χρειάζεσαι πίσω ανάρτηση.
Ο λαιμός αν ειναι τέρμα επάνω δεν σηκώνεται άλλο.
Μην πάρεις πέταλο της πλάκας, πάρε ένα Onguard Brute ή
αντίστοιχο της Abus.
Αν σκοπεύεις να τα κλειδώνεις έξω τότε μην πάρεις ποδήλατο
γιατί θα στο κλέψουν 200%.

Για τη μέση σου μάθε να μην περνάς μέσα από λακούβες και να
σηκώνεσαι από τη σέλα.
Την ανάρτηση μην την σκαλίσεις γιατί είναι που είναι της πλάκας
θα την αποτελειώσεις.
Επίσης μην την στρίβεις τέρμα γιατί θα σου κολλήσει ο λεβιές.

Για να βγάζεις το λάστιχο υπάρχουν πλαστικοί λεβιέδες αλλά
εαν ειναι σκληρό το λάστιχο τότε σπάνε.
Τσαντάκι να βαλεις με σαμπρέλα, σταυροκατσάβιδ, άλεν.
Πάρε κράνος, γυαλιά, γάντια, φώτα, ανακλαστικό γιέκο.
Για να σε βλέπουν πάρε ότι φως θες από ποδηλατικά.
Για να βλέπεις εσύ θες φακό δυνατό που δεν θα βρεις σε ποδηλατικά.

Τις πεταλούδες μπορείς να τις αλλάξεις αλλά σου λέω και πάλι ότι
αν το αφήνεις έξω θα το στο κλέψουν. Αν δεν στο κλέψουν θα στο
βανδαλίσουν, αν δεν στο βανδαλίσουν θα στο γδύσουν.

Δες εδώ να καταλάβεις τι γίνεται. Τα post του Ironman
http://www.podilates.gr/?q=node/13607
http://www.podilates.gr/?q=node/13607&page=1

BURNIN AMBITION
Απών/απούσα

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να εισαι καλα