Υπηρχε ελειψη για τετοιο αξεσουαρ. Αυτα που υπηρχαν ή ηταν χειριστης ποιοτητας ή ηταν απο αλλο οχημα (αυτοκινητο, μοτοσυκλετα κτλ) και τα προσαρμοζαν στα ποδηλατα. Επιτελους ηρθε η ΣΩΣΤΗ λυση. Λιγο ακριβη αλλα το καλο πραγμα πληρωνεται.
Και να φανταστειτε οτι δεν πινω καφε.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Στους ελληνικους κρατηρες;
πέρα απο την πλάκα ομορφο είναι, πρακτικό στον greek χωματόδρομο που ονομάστηκε άσφαλτος δεν ξέρω αν είναι
προσωπικά ως τζάνκι του καφέ το έχω σκεφτεί πολλές φορές (για τις χαλαρές βόλτες προς ραφίνα που πάω συχνά ) αλλα πρακτικά τίποτε δεν μου αρέσει
αφήστε που στο κλελ δεν αφήνουν να έχεις καφέ μαζί
να και ενα τρεντι για τα σουβλάκια
Εγώ το έχω λύσει καιρό τώρα και μάλιστα συνδιάζω
ασφάλεια, ρόφημα και στιγμιαίο καφέ με το ίδιο
εξαρτημα και χωρίς να κουραστώ καθόλου.
http://img.ebaypic100.com/w7/x6/p81/wt15_a.jpg
Πόσο κοστίζει αυτό; Εγώ το βρίσκω με 5-6 ευρώ και μάλιστα από την μέσα μεριά του τιμονιού για να φτάνεις και το καλαμάκι με το στόμα.
Βγαίνει για 25.4 μόνο ή και για 31.8???
Tο ειδα χτες την ωρα που εψαχνα για το ass saver(αυτο περα απο πλακα μου αρεσει πολυ αλλα τα 8 ευρω που κανει τα θεωρω πολλα και παιδευομαι να κανω κατι αντιστοιχο μονος μου. Δεν ειναι κατι τρομερα δυσκολο).
Για το coffee holder παντως ειναι πανακριβο (30+ δολλαρια), μπορει να μην ειναι πρακτικο κτλ κτλ αλλα οπως και να το κανεις ειναι "ψαγμενια".
Γενικως τον τελευταιο καιρο εχουν πεσει στην αντιληψη μου πολλα τετοια gadgetακια πολυ designατα. Πχ. μου αρεσει και αυτο το παλουκοσελο που εχει ενσωματωμενο το πισω φως.
λοιπόν, βάζω στοίχημα (είμαι ανοικτός σε προτάσεις) ότι το cup holder (με το κυπελάκι γεμάτο με υγρό / νερό / καφε / οτιδήποτε) δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να κρατηθεί στη θέση του σε διαδρομή σε Ελληνική άσφαλτο ακόμα και καλοστρωμένη, σε μια διαδρομή πχ 5 χλμ.
Νομίζω κάπου έχω δει πατέντες DIY, με cup holders που βιδώνουν - σφίγγουν στο τιμόνι. Αυτά ναι. Αλλά το μανταλάκι.... χαχαχα....σιγα μην....
Το ass saver είναι μια πατάτα και μισή.... 2-3 φίλοι το έχουν, δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός αν μιλάμε για προστασία από τίποτα απόνερά που υπάρχουν στην άσφαλτο (πχ από πλύσιμο ΙΧ παραδίπλα, από ποτιστικό που πιτσιλάει και το δρόμο και τέτοια). Σε περίπτωση βροχής, ακόμα και της πιο ψιλής, δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ.
για το cupholder δεν ξερω οποτε δεν μπορω να εχω αποψη. Πλακα εχει, ακριβο ειναι αρα μπορει και να δουλευει (αλλιως θα το εδιναν πολυ φτηνοτερα υποθετω). Δεν ξερω παντως οποτε μονο υποθεσεις μπορω να κανω.
Για το ass saver αν καταλαβα καλα ειναι οντως για τα απονερα. Ή για την περιπτωση που εχει βρεξει (πριν) και ειναι βρεγμενοι οι δρομοι για να μην εχεις αυτη την γραμμη (που εχω σε τρια δικα μου παντελονια). Δεν ειναι για την περιπτωση βροχης ουτε καν ψιχαλας. Αλλα θεωρω το κοστος τεραστιο (8 ευρω). Τωρα που γραφω εχω αγορασει δυο φυλλα και σε λιγο θα κατσω να τα κοψω μονος μου. Εαν πετυχει θα σας ενημερωσω. Εχω δωσει εως τωρα 2 ευρω και εαν εχω μετρησει καλα και δεν εχω φυρα θα βγαλω τεσσερα.
Τωρα για αυτο που λεει ο rocka. Εαν ειχα δωσει 8 ευρω και δεν εκανε δουλεια (θα ειχα και παραπανω απαιτησεις) τοτε......... Αλλα εαν μου στοιχισει 1 ευρω το καθενα ε!! το βαζω μονο και μονο για να δω πως ειναι, ετσι για την πλακα της υποθεσης.
... αφού κάνεις τον κόπο δώσε λίγο προσοχή σε δύο σημεία:
1. να στέκεται ΣΩΣΤΑ ανάμεσα στις ράγες της σέλας και να μένει εκεί - στη θέση του.
2. δώσε κάτιτις παραπάνω στις διαστάσεις, ώστε να "πιάνει" κάτι. Το ετοιματζίδικο, δεν καλύπτει. Δεν φτάνει. Δεν αρκεί. Κάντο λίγο φαρδύτερο και μακρύτερο, μπας και γλιτώσεις καμιά ψιχάλα.
Αν πετύχει, σου έχω έτοιμο group buy... θα βγάλεις ζεστό χρήμα.... χαχαχαχα
Θα δειξει.
Το 1. δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο. Αρκει να ειναι σκληρο το υλικο που χρησιμοποιεις
Για το 2. μαλλον το εκανα πολυ μακρυ και δεν μου αρεσει. Θα το βαλω πανω και θα δω.
Αν μπορείς και ένα πιο φαρδύ να πιάνει σε brooks παρακαλώ.
οριστε. Καλυτερο προιον για τον καφε.
https://www.ridepdw.com/goods/cargo/bar-ista
Το έχω κάνει ήδη το κόλπο για να αντικαταστήσω το ass saver. Το έφτιαξα με το καπάκι ενός πλαστικού φακέλου για χαρτιά.. ( αυτούς που τους αγοράζεις 50 λεπτά στα καταστήματα). Το έκανα έτσι όπως το περιγράφετε πιο φαρδύ γιατί όντως αυτή η σαχλαμάρα το ass saver δεν αξίζει τίποτα και δεν προστατεύει από τίποτα και το χάρισα στον makeasolo και αν μας διαβάζει ας βάλει μια φωτογραφία για να δείτε τι ακριβώς βγήκε.
Εύκολα γίνεται .. αν ήδη έχετε το ass saver βάλτε το πάνω στο φύλλο από το πλαστικό και ξεπατικώστε το σχήμα του και μετά σχεδιάστε πιο έξω από τις γραμμές αυτουνού το δικό σας σχέδιο και κόψτε το με ψαλίδι. Μην το κάνετε πολύ μεγάλο στο μήκος γιατί θα θέλει έξτρα στήριξη κάτω από την σέλα για να μην πέφτει προς τα κάτω γιατί αν συμβεί αυτό θα σας σκεπάζει το πίσω φως ( αν το έχετε πάνω στο παλουκόσελο).
Δεν υπάρχουν ήδη δοκιμασμένες λύσεις που να πιάνουν
στο παλουκόσελο και να προστατεύουν από τις λάσπες;
Ρωτάω επειδή η όλη ιστορία με το ass saver ή την DIY
λύση μου φαίνεται εντελώς πρωτόγονη και beta.
Υπάρχουν αλλά είναι πιο ογκώδεις και σαφώς υπερτιμολογημένες. Τι το κακό έχει το DIY δηλαδή στην περίπτωση ενός πλαστικού φύλλου για να μην τρως τα νερά στην πλάτη; Γιατί δηλαδή θα πρέπει να πας να το πληρώσεις κάτι τέτοιο και μάλιστα σε διακοσαπλάσια τιμή από αυτήν που σου κοστίζει να το φτιάξεις;
( εκτός αν δεν ξέρεις πως να κόβεις με το ψαλίδι, οπότε εκεί πάω πάσο...)
παιδια εχετε παρεξηγησει την χρηση του. Δεν ειναι ουτε για λασπες, ουτε για βροχες, ουτε για καταιγιδες. Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν βρεχεται μονο μια γραμμη στην πλατη σου αλλα και τα μπατζακια σου και γενικα πολυ παραπανω απο μια γραμμη. Αυτο ειναι για τις περιπτωσεις που τελικα θα ειχες στην πλατη σου (και λιγο πιο κατω) μια γραμμη απο απονερα, χωματονερα κτλ. Δλδ σε περιπτωσεις που εχει βρεξει (πριν) και ειναι βρεγμενος ο δρομος (αλλα οχι πλυμηρισμενος) για τετοιες καταστασεις δλδ.
Απο την αλλη εαν δεν δουλευει ενταξει δεν εχω δωσει και κανενα τρομερο ποσο (εως τωρα 2 ευρο και εχω προς το παρον ενα φυλο περισευμα), απλα το πεταω.
Το συγκεκριμένο, έχει την έννοια ότι το έχεις κάτω από τη σέλα - ανάμεσα στις ράγες, διπλωμένο, ΜΟΝΙΜΑ.
Δεν εξέχει, ελάχιστο βάρος, ελάχιστος όγκος.
Αν βγεις σε φάση "έχει βρέξει, νερά στο δρόμο", αντί να κάθεσαι να φοράς φτερά (σε κούρσα που δεν έχει υποδοχές, θέλεις κανα 15λεπτο να φορέσεις - ρυθμίσεις - στερεώσεις γερά), βγάζεις την π@π@ριά, την "προεκτείνεις" έξω+πίσω από τη σέλα, καβαλας και φεύγεις.....
... και δεν κάνει τίποτα....
Αν τα παιδιά έχουν φτιάξει κάτι λίγο πιο μακρύ και αρκετά πιο φαρδύ, κάτι θα γίνεται.... Στο κάτω-κάτω, ας μην μένει "μόνιμα" ανάμεσα στις ράγες, ας διπλώνει κάπως και ας το βάζεις σε πίσω τσέπη του ζέρσευ / μπλούζας.
... αρκεί να "δουλεύει" και να μαζεύει τις "αδέσποτες"
Κοροιδευετε, καλα!!!!!

εχω κανει πολυ καλη δουλεια. Εχω φτιαξει ενα αρκετα φαρδυ και μακρυ για κατω απο την σελλα και εχω φτιαξει και ενα που πιανει στα seatstays.
Θα γραψω εντυπωσεις μετα την δοκιμη.
Άνοιξε καινούριο θεματάκι DIY...
Να βοηθήσω στη δοκιμή? Εσύ θα κανείς ποδήλατο κι εγώ θα σου πετάω λάσπες.
απλά, έλα την Κυριακή στην αιμοδοσία και φέρε και την πατέντα σου.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ. Θα ήθελα να το δω στην πράξη.
Και η φάση που πρότεινε ο Βασ. θεωρώ ότι είναι σωστή.
Μια γωνιά για να δείχνουμε τις πατέντες μας και να παίρνουμε και ιδέες βελτίωσης.
kktsol κάτι βασικό είναι να δούμε τι χρώμα διάλεξες
με βάση το ουράνιο τόξο σου φαντάζομαι κάτι τέτοιο
εχω προβληματιστει γιατι εκλεισε το imageshaq και δεν ξερω που να ανεβασω τις φωτο.
Το theme ειναι μαυροασπρο (σαν κολαζ εφημεριδας). Για να ειμαι ειλικρινης ηθελα κατι με τον ΤΑΖ αλλα ειναι τριπλασια τιμη σαν υλικο και δεν ειχε και με μικρες εικονες ωστε να δεσει με το concept. Βρηκα ομως ενα με τον bob τον σφουγγαρακη. Ηδη εδωσα και ενα σε εναν φιλο να το δοκιμασει και αυτος και να μου πει τις διαφορες (εχει το original).
Αν θετε τη κυριακή μπορουμε να βρουμε και λάστιχο για να καταβρεξουμε ώστε να πετυχει το σιμιουλεησον.
http://www.banggood.com/Wholesale-Mountain-Bike-Bicycle-Road-Tyre-Tire-F...
Αστεία τιμή, πολύ πιο στιβαρό, το βάζεις και το ξεχνάς και
σίγουρα κάνει καλύτερη δουλειά μιας και βρίσκεται πολύ χα-
μηλότερα από τη σέλα και είναι κανονικό φτερό. Είναι βέ-
βαια 50γρ βαρύτερο και δεν δείχνει όμορφο και ντιζαηζ :)
Από την άλλη, δεν θυμάμαι να μου λερώθηκε η μπλούζα ή το
παντελόνι σε στεγνό οδόστρωμα με τα περιοδικά νεράκια που
συναντάμε στις πόλεις.
ΥΓ: Και για τους ντιζαηνάτους http://www.witindustries.nl/
το δευτερο που εβαλες ειναι σαν το αλλο που εκανα που πιανει στα seatstays. Αλλα εαν δεις το site που εβαλες εχει θεματα (που λυνονται αλλα ειναι υπαρκτα) με το πισω φρενο.
αυτο που εκανα ειναι αυτο

photobucket απο μενα για φωτό , φτιάχνεις λογαριασμό και οτι ανεβεί το έχεις μόνιμα για να το κάνεις οτι θέλεις και οπως θέλεις
ωραίο σχέδιο το φτερό , δεν σκέπτεσαι την λύση να δένει κάπως αγκαλιάζοντας των σκελετό κάτω απο το led (παρόμοια με το βιντεο αλλα ποιο ψιλά )
το καλώδιο του φρένου άνετα περνάει και μέσα απο το φτερο (κόψιμο μέχρι το επιθυμητό βάθος και εγκοπή όχι να φύγει όλοκληρο κομμάτι σαν το βιντεο ) και θεωρητικά μπορείς αγκαλιάσεις κάθετο οριζόντιο
εχετε χασει το νοημα. Ολα αυτα που λετε ειναι καλα αλλα δεν εχουν αποψη, δεν ειναι designατα.
πχ. το ακολουθο
http://www.blessthisstuff.com/stuff/vehicles/cycles/banana-holder/
ειναι ουσιαστικα αχρηστο αλλα εχει αποψη και ειναι hip και μουρατο και τραβαει τα βλεματα κτλ κτλ.
Μιλαμε για cool πραγματα (δλδ ουσιαστικα αχρηστα που μαλλον δεν θα πληρωνε κανενας λογικος για να τα βαλει στο ποδηλατο του).