Ποδηλατικά ρούχα για το χειμώνα, είναι οι σκέψεις μου σωστές;

104 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
IRA
Απών/απούσα

Το αγόρασα πρόσφατα και το δοκίμασα πρώτη φορά σήμερα με αρκετό κρύο Θεσσαλονίκης.Εντυπώσεις εξαιρετικές.Πολύ ζεστό και δεν κρατάει καθόλου ιδρώτα.Κάτω από αυτό φορούσα το θερμοεσώρουχο του lidl και μία καλοκαιρινή ποδηλατική μπλούζα και μου φάνηκαν και πολλά.Με ένα από τα δύο και το παρακάτω ποδηλατικό μπουφάν είσαι άρχοντας.
http://www.ebay.co.uk/itm/Deimos-Windproof-cycling-jacket-and-gilet-Size...
Δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι οτι βγαίνουν τα μανίκια και γίνεται γιλέκο και τέλος φοριέται άνετα και χωρίς να κάνεις ποδήλατο.Παρότι φουλ ποδηλατικό δεν το φωνάζει.
Το συνιστώ με κλειστά μάτια.

tasos53
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Eaglos wrote:

Εγώ θα μάθω σήμερα από άτομο που δεν την παλεύει με μάλλινα και
συνθετικά. Οπότε είναι αξιόπιστη πηγή για βαμβακερά :)

Το άργησα λίγο αλλά έμαθα, Cagi λέγονται και είναι Ιταλικά.

http://www.cagimaglierie.it/[/quote]

Ωραιος...παντως τα 100% βαμβακερα δειχνουν να μην μυριζουν παρα μονο την φυσιολογικη μυρωδια του ιδρωτα.
Εκανα παλι ξεσκονοπανα τα μαυρα τα προηγουμενα...

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

DOOM θέλεις να γίνεις νονός μου;

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

olympics wrote:

What's in it for me?

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
olympics wrote:

What's in it for me?

Τίποτα, απλά τα βασικά. Ρουχαλάκια στις γιορτές παπούτσια και λαμπάδα το Πάσχα, κανένα παιχνιδάκι (αξεσουάρ) τα Χριστούγεννα. Αυτά.
Και από εμένα την απέραντη αγάπη μου και ζουζουνιές.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

olympics wrote:
Και από εμένα την απέραντη αγάπη μου και ζουζουνιές.

Άμα είναι να μου κάνεις ζουζουνιές δέχομαι να σε ξαναβαφτίσω! αχαχαχαχαχαχαχα!

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

olympics wrote:

Πέφτω και πέρνω!!!

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Πλάκα-πλάκα βγήκα χθες (αν και άρρωστος ακόμα) με 7 βαθμούς και φορούσα: το μακρυμάνικο merino base layer, το μακρυμάνικο αντιανεμικό jersey, το καινούριο bib-tight, μάλλινες κάλτσες, overshoes και αντιανεμικό σκουφάκι. Σε γενικές γραμμές ήμουν OK. Οι περιοχές που ένιωθα το κρύο ήταν τα δάχτυλα των χεριών οι μασχάλες (!) και το εσωτερικό των μηρών. Βασικά εκεί που ιδρώνω περισσότερο. Δεν ξέρω τι παίχτηκε. Η λογική λέει πως αν κρύωνα δε θα ίδρωνα. Επειδή ήμουν άρρωστος και δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα, θα περιμένω να αναρρώσω πλήρως πριν γράψω κριτικές.

Πάντως περίμενα τα γάντια πιο ζεστά αλλά κλάιν. Το θέμα είναι το κεφάλι, ο κορμός και τα γόνατα.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει αυτό για τα άκρα,
οτι δηλαδή εαν έχεις ζεστό τον κορμό θα είναι και
ζεστά τα άκρα αλλά απλά δεν ισχύει. Το να έχεις
ζεστό σώμα αλλά κρύα μύτη, αυτιά, πατούσες, χέρια
είναι το πλέον κλασσικό και σου συμβαίνει και μέσα
στο σπίτι.

Κρύα άκρα σημαίνει ότι δεν κυκλοφορεί καλά το αίμα.
Όσο ασκείσαι και δυναμώνεις θα βλέπεις διαφορά.
Για να μην πετάξεις κι άλλα λεφτά σε γάντια με
βάση το Χ review που θα βρεις, είτε θα πάρεις χοντρό
γάντι του σκι είτε θα πάρεις ένα λίγο πιο λεπτό αλλά
θα φοράς δεύτερο γάντι από μέσα.

Γενικά να είναι αεράτα για να χωράνει το δεύτερο γάντι
αλλά και να μην ξυλιάζουν τα χέρια σου.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Κράτα τα πόδια σου ζεστά και την κεφαλή σου κρύα...λέγαν οι παλιοί.
Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Αυτό για τον κορμό δεν το έχω ξανακούσει.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει αυτό για τα άκρα,
οτι δηλαδή εαν έχεις ζεστό τον κορμό θα είναι και
ζεστά τα άκρα αλλά απλά δεν ισχύει. Το να έχεις
ζεστό σώμα αλλά κρύα μύτη, αυτιά, πατούσες, χέρια
είναι το πλέον κλασσικό και σου συμβαίνει και μέσα
στο σπίτι.

Κρύα άκρα σημαίνει ότι δεν κυκλοφορεί καλά το αίμα.
Όσο ασκείσαι και δυναμώνεις θα βλέπεις διαφορά.
Για να μην πετάξεις κι άλλα λεφτά σε γάντια με
βάση το Χ review που θα βρεις, είτε θα πάρεις χοντρό
γάντι του σκι είτε θα πάρεις ένα λίγο πιο λεπτό αλλά
θα φοράς δεύτερο γάντι από μέσα.

Γενικά να είναι αεράτα για να χωράνει το δεύτερο γάντι
αλλά και να μην ξυλιάζουν τα χέρια σου.

Αυτό για τα άκρα το διαβάζω παντού... Έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Όπως λες κι εσύ τα πρώτα που κρυώνουν είναι τα άκρα. Τα άκρα πάντα έχουν την χαμηλότερη θερμοκρασία στο σώμα είναι φυσικό να κρυώνουν πρώτα και να ζεσταίνονται τελευταία. Δεν είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του άιματος. Κρυώνουν όταν τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται για να αποφευχθεί περαιτέρω απώλεια θερμότητας από το αίμα. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του κορμού και του κεφαλιού σταθερή. Όμως, δεν είναι τα δάχτυλα ούτε οι πατούσες οι περιοχές από όπου έχουμε μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας. Είναι το κεφάλι και ο κορμός. Και τη θερμότητα που εκλύουν κατά την άσκηση πρέπει να παγιδεύσεις αν θέλεις να είσαι άνετα και να αποφύγεις την υποθερμία. Μάλιστα, η απώλεια θερμότητας στο κεφάλι κατά την άσκηση μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% της συνολικής. Ναι μεν είναι ενοχλητικό όταν κρυώνουν τα άκρα, αλλά δεν είναι κρίσιμα σημεία όπως το κεφάλι, ο κορμός και τα γόνατα (ειδικά για την ποδηλασία).

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές όσον αφορά τα γάντια.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να λειτουργεί έτσι το σώμα του.
Αν δεν καλύψεις τα χέρια δεν πρόκειται να ζεσταθούν και
ας έχεις βάλει 200 γούνες στο σώμα σου, ειδικά όταν μιλάμε
για αθλήματα ταχύτητας.

Όταν κρυώνουν οι παλάμες δεν είναι "ενοχλητικό", είναι
επικίνδυνο. Το γιατί θα το καταλάβεις την πρώτη φορά
που θα θελήσεις να πατήσεις φρένο με την παλάμη κοκκαλο
από το κρύο και θα ανακαλύψεις ότι δεν μπορείς να τη
λυγίσεις.

Αυτά :)

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να λειτουργεί έτσι το σώμα του.
Αν δεν καλύψεις τα χέρια δεν πρόκειται να ζεσταθούν και
ας έχεις βάλει 200 γούνες στο σώμα σου, ειδικά όταν μιλάμε
για αθλήματα ταχύτητας.

Όταν κρυώνουν οι παλάμες δεν είναι "ενοχλητικό", είναι
επικίνδυνο. Το γιατί θα το καταλάβεις την πρώτη φορά
που θα θελήσεις να πατήσεις φρένο με την παλάμη κοκκαλο
από το κρύο και θα ανακαλύψεις ότι δεν μπορείς να τη
λυγίσεις.

Αυτά :)

Πρόσεχε, δεν είπα ότι αν δεν καλύψεις τα χέρια σου, αυτά θα ζεσταθούν. Αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο τότε λάθος μου. Φυσικά και πρέπει να ζεσταίνονται τα χέρια για να μπορείς να χειρίζεσαι το ποδήλατο, αλλιώς δε θα ψαχνόμασταν για γάντια.

Εγώ αναφέρθηκα γενικότερα στην προτεραιότητα που πρέπει να δίνουμε για να μην κρυώνουμε. Γιατί δε νομίζω να μπορείς να κάνεις ποδήλατο φορώντας γάντια του ski και ένα t-shirt μόνο... Απλά μην αγνοείτε το κεφάλι και τον κορμό, αυτό λέω. Όσο και να προσέξετε τα άκρα, αν κρυώνει ο κορμός θα κρυώνουν κι αυτά ακόμα περισσότερο.

Και βασικά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, αυτή η άποψη επικρατεί στο bikeforums.net.

Και ένα άρθρο που το υποστηρίζει επίσης: http://www.roadbikerider.com/training-fitness/tips-keeping-feet-warm

"The most important key to keeping feet from freezing is your suggestion to keep the torso warm and dry so the body's core temperature stays up. Perhaps a simple technical explanation of why this works will convince people to pay attention to this misunderstood process. When the temperature sensors in your tootsies and fingers get cold, they send a signal to the brain that tells the blood circulation system to reduce that nice warm flow to your extremities. That's nature's way of conserving heat in the vital core area to keep you alive. You can stay alive with frozen hands or feet, but you die when your core temperature drops too low. It's apparent, then, that chilled feet or hands is a worsening spiral unless you take action to warm your core temperature with warmer clothes, increased exertion rate, warm liquid intake, and so on."

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
.... When the temperature sensors in your tootsies and fingers get cold, they send a signal to the brain that tells the blood circulation system to reduce that nice warm flow to your extremities. That's nature's way of conserving heat in the vital core area to keep you alive. You can stay alive with frozen hands or feet, but you die when your core temperature drops too low. It's apparent, then, that chilled feet or hands is a worsening spiral unless you take action to warm your core temperature with warmer clothes, increased exertion rate, warm liquid intake, and so on."

Εγώ καταλαβαίνω από έδω ότι πρέπει να έχεις ζεστα τα χέρια πόδια για να συνεχίζεται η κυκλοφορία του αίματος και να κρατά τον κορμό/σώμα ζεστό.

DOOM_NX wrote:
You can stay alive with frozen hands or feet, but you die when your core temperature drops too low. It's apparent, then, that chilled feet or hands is a worsening spiral unless you take action to warm your core temperature with warmer clothes, increased exertion rate, warm liquid intake, and so on."

Και από εδώ,ότι αν τα άκρα δεν είναι ζεστά τότε πάση θυσία πρέπει να ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σώμα μας.

Αφού λέει ότι από τα άκρα ρυθμίζεται η θερμοκρασία (αυτό ξέρω και εγω) και η ροή, πως γίνεται να μείνεις ζωντανός όταν δεν είναι καλυμμένα αυτά και ο εγκέφαλος δέχεται μηνύματα ψύχους και μπαίνει σε διαδικασία συντήρησης?
(μιλάμε για extreme καταστάσεις και όχι για ποδηλασία)

Πάντως, πχ μέσα σε ένα κρύο σπίτι αν φορέσεις κάλτσες ζεσταίνεσαι
ενώ αν ντυθείς καλά και περπατάς ξυπόλητος θα κρυώνεις πάλι.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....και αρχίστε τις δοκιμές.
Πάντως θυμάμαι ακόμα ένα παγωμένο πρωινό το 2009 που οι παλάμες και τα δάκτυλα μου είχαν ΞΥΛΙΑΣΕΙ (στο υπόλοιπο σώμα ήμουν ΚΑΛΑ).
Όχι φρένα, ...ούτε το τιμόνι δεν μπορούσα να χουφτώσω καλά - καλά.
Εγκατέλειψα και για να γυρίσω με ασφάλεια ΕΒΑΛΑ τα γάντια μιας χρήσης εσωτερικά από τα "χειμωνιάτικα" (...κουβαλάω πάντα στο τσαντάκι σέλας).
Τα δάκτυλα ΠΑΠΑΡΙΑΣΑΝ από τον ιδρώτα αλλά τουλάχιστον τα ένιωθα και είχα φρένα......

Αυτό το Σάββατο, πρωί (7.30) βγήκα Συγγρού - Παραλιακή (Σαρωνίδα και πίσω) με:
- κολάν μακρύ (Santini)
- μπλουζάκι κοντομάνικο στενό - καλοκαιρινό (αντί για base layer).
- μακρυμάνικο fleece ζερσευ από τον Κοβάνη (χοντρούτσικο)
- μέτρια γάντια μακρυά (όχι τα χειμερινά μου)
- χοντρές κάλτσες
- καλύματα παπουτσιών αντιανεμικά (απλά και λεπτά της pro)
- σκουφάκι κάτω από το κράνος
- buff στο λαιμό.

Στην πίσω τσέπη είχα διπλωμένο και ένα αδιάβροχο αντιανεμικό (μεμβράνη) της Pro. Δεν το χρειάστηκα.
Ήμουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Παρόλο το κρύο κα τον πολύ δυνατό αέρα, δεν ένιωσα άσχημα - παρά μόνο στα πρώτα 5 λεπτά της επιστροφής, μετά την στάση μας στη Σαρωνίδα.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Roul wrote:
Εγώ καταλαβαίνω από έδω ότι πρέπει να έχεις ζεστα τα χέρια πόδια για να συνεχίζεται η κυκλοφορία του αίματος και να κρατά τον κορμό/σώμα ζεστό.

Μάλλον εγώ δεν καταλαβαίνω καλά τα αγγλικά τότε... Αυτό που καταλαβαίνω ότι λέει είναι όταν τα άκρα κρυώνουν στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο να περιορίσει τη ροή αίματος σ'αυτά. Ως αποτέλεσμα, εκτείθεται λιγότερη ποσότητα αίματος στα κρύα άκρα και θερμοκρασία του διατηρείται πιο ψηλά. Αυτό το ίδιο αίμα περνάει από τον κορμό και είναι σημαντικό να μην κρυώνει. Στόχος είναι να μην πέσει η θερμοκρασία των ζωτικών οργάνων. Όπως λέει, μπορείς να ζήσεις με κρυοπαγήματα στα χέρια και τα πόδια, αλλά αν η θερμοκρασία του κορμού πέσει πολύ, πεθαίνεις.

Σχετικά με το συμπέρασμα που έβγαλες, απλά αν δεν έχεις ζεστά χέρια-πόδια, τότε περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος για να κρατήσει τον κορμό ζεστό. Φυσικά αν κρατήσεις τα άκρα ζεστά θα αποφύγεις να περιορίσεις την κυκλοφορία του αίματος, το μούδιασμα και τα τσιμπήματα.

Roul wrote:
Και από εδώ,ότι αν τα άκρα δεν είναι ζεστά τότε πάση θυσία πρέπει να ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σώμα μας.

Αφού λέει ότι από τα άκρα ρυθμίζεται η θερμοκρασία (αυτό ξέρω και εγω) και η ροή, πως γίνεται να μείνεις ζωντανός όταν δεν είναι καλυμμένα αυτά και ο εγκέφαλος δέχεται μηνύματα ψύχους και μπαίνει σε διαδικασία συντήρησης?
(μιλάμε για extreme καταστάσεις και όχι για ποδηλασία)

Πάντως, πχ μέσα σε ένα κρύο σπίτι αν φορέσεις κάλτσες ζεσταίνεσαι
ενώ αν ντυθείς καλά και περπατάς ξυπόλητος θα κρυώνεις πάλι.

Δε ρυθμίζεται από τα άκρα η θερμοκρασία του σώματος. Από τα άκρα ρυθμίζεται η κυκλοφορία του αίματος ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ. Οι "αισθητήρες" για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας υπάρχουν σε όλη την επιφάνεια του δέρματος. Οι περιοχές που χάνεται η περισσότερη θερμότητα παίζουν το σημαντικότερο ρόλο. Να στο θέσω αλλιώς: Το καλοκαίρι με τον καύσωνα, όταν ζεσταίνεσαι βρέχεις τα χέρια σου ή λούζεις το κεφάλι σου με κρύο νερό;

Το παράδειγμα με τις κάλτσες δεν ευσταθεί. Άλλο κρυώνω, άλλο κρυώνουν τα πόδια μου. Όταν περπατάς ξυπόλητος ακόμα και γυμνός να είσαι, οι πατούσες σου πάντα θα κρυώνουν γιατί έρχονται σε άμεση επαφή με το πλακάκι. Η θερμότητα από την επιφάνεια του δέρματος μεταφέρεται πολύ πιο γρήγορα στο πλακάκι παρά στον αέρα, δίνοντάς σου την αίσθηση του κρύου. Για να καταλάβεις τη διαφορά δες το αλλιώς το παράδειγμά σου: Ξάπλωσε στο πλακάκι φορώντας κάλτσες ενώ είσαι γυμνός. Πότε θα κρύωνες περισσότερο; Όταν θα είχες ρούχα και πατούσες ξυπόλητος ή όταν θα είχες κάλτσες και ξάπλωνες γυμνός; That's what I thought ;)

@Rockarolla: Πάνω κάτω τα ίδια φορούσαμε. Εγώ δεν είχα φορεμένη τη Buff όμως. Την είχα στην τσέπη αλλά δεν ήθελα να σταματήσω για να τη βάλω :P

Vale
Απών/απούσα

Για καθημερινά χλμ. επιλέγω την γνωστή εταιρεία ρουχισμού: χύμα στο κύμα(πρακτική,έως 40 χλμ.).
Για περισσότερα ξέρω μόνο με μηχανή και φυσικά τα άκρα (όλα τα άκρα)πρέπει να είναι ζεστά και μόνο ζεστά (είναι άκρως επικίνδυνο το αντίθετο).
-Για σοβαρή προπόνηση,πολλά χλμ. κλπ κλπ δεν έχω άποψη,δεν ξέρω και διαβάζω με ενδιαφέρον τα γραφόμενα.
-Τώρα(λίγο χιούμορ),από την πλευρά των μοτο-ιστοριών η λύση είναι μια:(όλο το σύνολο/φόρμα,μπότες,γάντια,κράνος & δώρο το καπέλο)
46
Δείτε και το σχετικό βιντεάκι(και ζεστός και πρώτη μούρη):
Ζεστός & ασφαλής

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Vale 46 wrote:

Για περισσότερα ξέρω μόνο με μηχανή και φυσικά τα άκρα (όλα τα άκρα)πρέπει να είναι ζεστά και μόνο ζεστά (είναι άκρως επικίνδυνο το αντίθετο).

Ακομα και τα "Ακρα του ταφου σιωπη..." ;;;

Vale
Απών/απούσα

ghandee wrote:

Ακομα και τα "Ακρα του ταφου σιωπη..." ;;;

...ακόμα και αυτό,όλα τα άκρα.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

χαχαχαχ! Ότι ναναι.

Ναι ρε συ ο doom δεν λέει να είσαι κάπου ακάλυπτος αλλά που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα.

Vale
Απών/απούσα

Προσωπικά μου έχει τύχει να μείνω στο πουθενά,να μην μπορώ να κάνω τίποτα από παγωμένα άκρα(χέρια στο ψυγείο...)και να παλεύω να ζεστάνω κάπως τα δάχτυλα για να μπορέσω να συνεχίσω,ήταν ένα μαρτύριο συνεχές και πολύ επικίνδυνο (οδήγηση μηχανής).Φυσικά και ολόκληρο το σώμα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένο.
Για ποδηλατικό ρουχισμό δεν ξέρω και πολλά γι'αυτό διαβάζω όλα τα παραπάνω με ενδιαφέρον.Προσωπικά,βάζω άριστα στον DOOM για το βάθος τεκμειρίωσης και άποψης.

vaggelakos
Εικόνα vaggelakos
Απών/απούσα

kalispera filoi mou.. diavasa prosektika ola ta parapano.. kai tha hthela an gnorizetai na mou zosetai kai emena kapoia simvoulh. psaxnw sthn athina an einai dinatwn magazia geΙa podhlatika eswrouxa.. oi times pou ta vrisko.einai gyro sta 45 eyrw.. den einai poli akrives ,, h egw exw minei poli pisw?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

45 ευρώ για 150γρ πολυεστέρα είναι παπαριά.

Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή θα δεις
πολλές και διάφορες προτάσεις για ρούχα και
υλικά κατασκευής.

Εγώ πλέον δεν φοράω συνθετικά, μόνο καλής
ποιότητας μάλινα και συγκεκριμένη μάρκα
merino. Ειδικά με τα δεύτερα, έχω ξεχάσει
το κρύο :)

Τι ακριβώς ψάχνεις;

vaggelakos
Εικόνα vaggelakos
Απών/απούσα

oso afora geia eksoterika rouxa eimai kalimenos. eitai me adianemika pou exw eitai me athlitika rouxa.. psaxnw loipwn na vro ena eswrouxo geia kaliterh efarmogh sto swma mou me maksiralakh sta epimaxa shmeia...

http://www.kassimatisbikes.gr/node/575.... geia pardeigma

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Κοίτα σε αυτά ό,τι πληρώνεις (συνήθως) παίρνεις.
Υπάρχουν καλές μάρκες και κακές μάρκες ανεξατήτου
τιμής. Υπάρχουν επίσης μικρές απαιτήσεις και μεγά-
λες απαιτήσεις.

Δεν έχει νόημα να δώσεις 100 Ευρώ για 40' ποδηλα-
σίας όπως δεν έχει νόημα να δώσεις 10 Ευρώ και να
βγεις 6-7 ώρες ποδηλασία.

Δες τα Castelli, Santini, Nalini, Giordana για κάτι
ποιοτικό. Απλά δες τι μοντέλα βγάζουν (όσοι βγάζουν)
και δες τις διαφορές τους.

Από εκεί και μετά δες και τι θα βρεις στην Ελληνική
αγορά καθώς ρουχισμό από τον εξωτερικό χωρίς δοκιμή
δεν αγοράζουμε.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Εγώ για το χειμώνα έχω βολευτεί από πέρισυ με Endura. Έβγαλαν μια χαρά την πρώτη σεζόν, αν και τα γράμματα στο κολάν άρχισαν να ξεκολλάνε... Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Αγαπάω τα base layers από merino και τις κάλτσες της Giro από merino. Επίσης το αντιανεμικό σκουφάκι της Gore. Δε θα 'κανα χωρίς αυτό.

Η μόνη απογοήτευση είναι τα γάντια. Δεν τα λες ιδιαίτερα ζεστά... Πόσο μάλλον στους 5 βαθμούς που λέει ότι προορίζονται... Αλλά ευτυχώς συνηθίζεις και δεν τα σκέφτεσαι...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Γαντάκι για το κρύο θες χοντρό να μην περνά τιποτα.
Εγώ βρήκα την υγεία μου 10 Ευρώ από περίπτερο στην
Αθηνάς. Κινεζίλα, δέρμα και φιλς πετρελαιο-επένδυση.

Η καλύτερη λύση παραμένουν τα καλύματα στο τιμόνι.
Mitts λέγονται και θα βρείτε διάφορα δεξιά και
αριστερά. Η καλύτερη λύσει είναι να πας σε μαγαζιά
που πουλάνε ναϋλον, κορντούρες κλπ και να φτιάξεις
μόνος σου.

Ο Tkant είχε φτιάξει και είχε πει ότι θα μας έδειχνε
τα σχέδια αλλά μάλλον το ξέχασε :)

siourdos
Απών/απούσα

Πολύ ενημερωτικό το thread μιας και ενδιαφέρομαι και γω να αγοράσω τα χειμωνιάτικά μου.

Eaglos wrote:
Τα Endura είναι καλά ρούχα απλά πριν τα σκάσεις
στους Άγγλους πέρνα μια βόλτα από τον Λουκά Πουκαμισα
στα Μελλίσια ο οποίος φέρνει την εταιρία αυτή και έχει
καλές τιμές.

Υπάρχει ακόμα αυτό το μαγαζί; αν όχι πού μπορώ να βρω τα Endura στην Αθήνα;

siourdos
Απών/απούσα

siourdos wrote:
Πολύ ενημερωτικό το thread μιας και ενδιαφέρομαι και γω να αγοράσω τα χειμωνιάτικά μου.

Eaglos wrote:
Τα Endura είναι καλά ρούχα απλά πριν τα σκάσεις
στους Άγγλους πέρνα μια βόλτα από τον Λουκά Πουκαμισα
στα Μελλίσια ο οποίος φέρνει την εταιρία αυτή και έχει
καλές τιμές.

Υπάρχει ακόμα αυτό το μαγαζί; αν όχι πού μπορώ να βρω τα Endura στην Αθήνα;

sorry για το προηγούμενο post.
Βρήκα και άλλα μαγαζιά (http://www.endura.gr/Dept.aspx?dept_id=3)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Και βασικά αυτός τα φέρνει οπότε πας
απευθείας σε αυτόν.

Loukas Bikes

Λουκάς Πουκαμισάς
Δημοκρατίας 77, Μελίσσια Αττικής

Τηλ: 210-6139275