Ποδηλατική τρόμπα χεριού, ποια τα μέγιστα psi που φουσκώνει;

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
madrivermadonus
Απών/απούσα

Γεια και χαρά σε όλους!

Αγόρασα μια τρόμπα ΒΒΒ windgun 23mm με μανομετρο και με max psi 100. Στο λάστιχο μου γράφει inflate to 100 psi (φούσκωσε στα 100 psi).
Ωστόσο, μόλις έβαλα την τρόμπα και ξεκίνησα να φουσκώνω με πολλή προσπάθεια πήγε στα 80 Psi. Μπορώ να φουσκώσω κι άλλο με δυσκολία αλλα εκτός απο το οτι ζορίζομαι εγω και η τρόμπα μου φαίνεται αρκετα φουσκωμένο το λάστιχο(με δυσκολία πατάο τον αντίχειρα ισα-ισα).

Πρώτα ξεβίδωσα εντελώς τη βαλβίδα (presta σε ελαστικο 700χ23) και την πάτησα να βγει λιγος αέρας. Μετά κούμπωσα την τρόμπα και ξεκίνησα...

Μήπως δεν κάνω κάτι καλα;

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... αλλά τρόμπες χειρός σαν αυτή που πήρες είναι για να φουσκώνεις σε "λογικές" πιέσεις αν σου τύχει μια στραβή στο δρόμο....
Για να φτάσεις στα 100psi θέλεις:
α) τρόμπα δαπέδου
ή εναλλακτικά
β) την τρόμπα που πήρες και τα μπράτσα του Σβαρτσενέκερ

Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ όταν φουσκώνεις σε ψηλές πιέσεις με τρομπίτσα.... η βαλβίδα συχνά κάνει τα δικά της κόλπα (πχ σπάει / κόβεται από τις άτσαλες κινήσεις σου....)
Γενικά θέλει υπομονή και προσεκτικές κινήσεις. Το καλύτερο είναι να φουσκώνουν δύο άτομα εναλλαξ.... από λίγο ο καθένας .... για να φτάσεις στην 100αρα....

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Η τρομπα ειναι διπλης ενεργειας;
Δινει αερα και οταν πιεζεις και οταν τραβας;;;

madrivermadonus
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Η τρομπα ειναι διπλης ενεργειας;
Δινει αερα και οταν πιεζεις και οταν τραβας;;;

οχι, αερα βαζει μονο οταν σπρωχνω.
δεν νομιζω να θελω τα 100 psi. μου φαινονται υπερβολικα.
παντως μπορω να βαλω κι αλλο αερα αλλα θα πεταχτουν τα δικεφαλα μου.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Βασικο: Τι λαστιχα θες να φουσκοσεις

Θες e-mail απο Chuck Norris?

madrivermadonus
Απών/απούσα

Ήπια λίγο καφέ, τεντώθηκα, πήρα βαθιές ανάσεις και ξανάρχισα:
παφ πουφ παφ πουφ παφ πουφ

στα 80 και κατι psi μου είχε πεταχτεί η γλώσσα

δοκίμασα το βίδα της βαλβίδας presta να την ξεσφίξω και τελείως αλλα το ίδιο...
Η ρόδα είναι road 700x23 και γράφει πάνω: inflate to 100psi. με τι να την inflate χριστιανε μου? με κομπρεσέρ?

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ενα-ενα τα λες.
Καλο θα ηταν η τρομπα να κανει για 700C πιεσεις.

Αν θες να βαλεις 100psi, παρε μια τρομπα που να πιανει 110psi τουλαστιχον

Εκτος αν πας σε τρομπα δαπεδου οποτε εκει αλλαζουν τα πραγματα.

Γενικα οι τρομπες χειρος ειναι θεμα
Εγω παντως με αυτη που εχω τα πιανω
αλλα μονο για εκτατη αναγκη.
Κανονικα με κομπρεσερ τα φουσκωνω

Τι να σου πω....αβυσσος η τρομπα

madrivermadonus
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Ενα-ενα τα λες.
Καλο θα ηταν η τρομπα να κανει για 700C πιεσεις.

Αν θες να βαλεις 100psi, παρε μια τρομπα που να πιανει 110psi τουλαστιχον

Εκτος αν πας σε τρομπα δαπεδου οποτε εκει αλλαζουν τα πραγματα.

Γενικα οι τρομπες χειρος ειναι θεμα
Εγω παντως με αυτη που εχω τα πιανω
αλλα μονο για εκτατη αναγκη.
Κανονικα με κομπρεσερ τα φουσκωνω

Τι να σου πω....αβυσσος η τρομπα

Και η δικιά μου λέει max pressure 100psi:
http://www.rmcbikes.com/accessories/pumps-and-inflaters/mini-pumps/bbb-m...

οπότε λέω θα με καλύπτει.βέβαια στα 80 μου φαίνεται καλα.

Τη βιδούλα της βαλδίδας πρέπει να την έχω τελείως ξεβίδωτη?

Plannet πες μας τη γνώμη σου που έχεις την ίδια!

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

80 psi σε λάστιχο 700χ23 είναι πολύ λίγα. Συνήθως θέλουν γύρω στα 110. Αν δεν μπορείς να τα φτάσεις με την φορητή τρόμπα τότε:
1. όπως έγραψαν και οι από πάνω πρέπει να πάρεις μια τρόμπα δαπέδου.
ή 2. ξεκίνα να κάνεις push-ups

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

johnny.tifosi wrote:

ή 2. ξεκίνα να κάνεις push-ups

Εδω εισαι λαθος.

Οταν μας εβαζαν να κανουμε push-ups στο στρατο
σ' αυτους που δε μπορουσαμε
μας ελεγαν να παρουμε τρομπα χειρος
να φουσκοσουμε λαστιχα 700x23

@madrivermadonus
Η τρομπα γραφει οτι ειναι για road bike???

madrivermadonus
Απών/απούσα

Η τρόμπα δεν γράφει road bike. Γράφει οτι δίνει max 100 psi οποτε θεωρησα οτι ειμαι καλυμένος.
Είναι απαραίτητο να φουσκώνω στα 100? πιστευω οτι θα ειναι πολυ σκληρο το λαστιχο μετα και ο δρομος ειναι ολο λακουβιτσες.
Αν ναι,μπορειτε να μου προτεινετε καποια τρόμπα (δαπέδου ή χειρος) που να φουσκωνω χωρις να μου φευγει ο πατος?

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Νομιζω οτι οποια και να παρεις
τα psi τα πιανεις ευκολα
Το θεμα ειναι η κατασκευη
πχ να μη "χανει" αερα,
να εχει σωστο μανομετρο
κτλ κτλ κτλ

'Η τρομπα δαπεδου
ή εσυ στο δαπεδο

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Εγώ το δρόμου το φτάνω σίγουρα στα 110psi και δεν το προτιμώ με λιγότερα. Τα 80 μου φαίνονται λίγα, αλλά και λογική τιμή αν φουσκώνω με την τρόμπα χειρός.

Η τρόμπα χειρός είναι για ώρα ανάγκης, την έχεις μαζί σου στον δρόμο αν σου σκάσει η σαμπρέλα, κάτι που ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί (φτουφτουφτου) και αν μου συμβεί με τόση προσπάθεια που έχεις καταβάλλει σίγουρα θα έχεις δυναμώσει οπότε στείλε μου το κινητό σου και την περιοχή που κινείσε ώστε αν σε χρειαστώ και είσαι κοντά να δώσεις ένα χέρι δυνατότερο από το δικό μου!

Βασικά πάρε τρόμπα δαπέδου να ξενοιάσεις και κράτα την μικρή για τον δρόμο.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

to wrote:

1. Εγώ το δρόμου το φτάνω σίγουρα στα 110psi και δεν το προτιμώ με λιγότερα.
2. Τα 80 μου φαίνονται λίγα, αλλά και λογική τιμή αν φουσκώνω με την τρόμπα χειρός.
3. Η τρόμπα χειρός είναι για ώρα ανάγκης, την έχεις μαζί σου στον δρόμο αν σου σκάσει η σαμπρέλα,
4. Βασικά πάρε τρόμπα δαπέδου να ξενοιάσεις και κράτα την μικρή για τον δρόμο.

1. ΣΩΣΤΟΣ με προϋποθέσεις. Δεν είναι τόσο θέμα προτίμησης. Είναι θέμα βάρους - θέμα "στυλ" ποδηλασίας - θέμα snake bites. Οι πιο "τεθωρακισμένοι" (χεχε) θέλουν πιο μεγάλες πιέσεις. Αν είσαι 75 κιλά ίσως να σου αρκούν και τα πχ 90psi...
Αν θέλεις άνεση ρίχνεις πίεση, αν θέλεις επιδόσεις ανεβάζεις (σαν τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου, σκληραίνεις / μαλακώνεις)
Σε χαμηλές πιέσεις το ελαστικό διπλώνει τη σαμπρέλα (την μαγκώνει στο στεφάνι) και τη σκάει αφήνοντας δύο σημαδάκια-τρυπούλες (σαν το δάγκωμα φιδιού - εξού και το snake bite....)
2. σωστός στο νο 2.
3. σωστός και στο 3. Μαζί και έναν αντάπτορα βαλβίδας, ώστε να φουσκώσουμε στη ΣΩΣΤΗ πίεση στο επόμενη βενζινάδικο.....
4. σωστός και στο 4. Εκτός αν έχεις βενζινάδικο δίπλα στο σπίτι σου... (οπότε βλ. Νο 3....)

madrivermadonus
Απών/απούσα

ευχαριστω rockarolla !

εγω φουσκώνω με την χειρος στα 80 psi και είμαι 1.80 με 80 κιλά.
Το ποδήλατο το χρησιμοποιώ στην πολη κυριως και καμια κυριακατικη βολτα 20-30 χλμ. Στην πολη εχει αρκετες λακουβιτσες ο δρομος (Ελλαδα ειμαστε) οποτε πανω απο τα 80 psi ισως να μην με βολεψει.
Θα δοκιμάσω παντως και μαλλον θα παρω μια τρομπα δαπεδου.

madrivermadonus
Απών/απούσα

Σκέφτομαι να πάρω αυτην http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=BNT08266290 απο την οποία είναι πολλα παιδια ευχαρηστιμενοι και φουρκωνει ως 160 psi
Ωστόσο, σκέφτομαι μηπως πάρω κομπρεσέρ για να το έχω για πολλές χρήσεις (στρωματα,αυτοκινητο κτλ) και ευκολια.
Γνωρίζει κανείς καποιο που να φουσκώνει ως 160 psi περίπου?

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Γεια , βρηκα σπιτι μια τρομπα δαπεδου και φουσκωνω φουλ τα λαστιχα αλλα γιατι δεν μενει σταθερα στα psi η βελονα οπως στο utube . Παιζει κολπο ? Τωρα με το ματι/ πιασιμο υπαρχει κανας κανονας αν ειναι καλα φουσκωμενο, εχει 50-80psi max.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

MAG wrote:
Γεια , βρηκα σπιτι μια τρομπα δαπεδου και φουσκωνω φουλ τα λαστιχα αλλα γιατι δεν μενει σταθερα στα psi η βελονα οπως στο utube . Παιζει κολπο ? Τωρα με το ματι/ πιασιμο υπαρχει κανας κανονας αν ειναι καλα φουσκωμενο, εχει 50-80psi max.

.........ή καληνύχτα.
η βελόνα θα μένει σταθερή μόνο αν υπάρχει απόλυτη εφαρμογή μεταξύ της βαλβίδας της σαμπρέλλας και του αντάπτορα της τρόμπας.
Λόγω του μεγάλου όγκου χρησιμότητας μιας τρόμπας είναι λογικό αυτή η στεγανότητα να μην επιτυγχάνεται σε κάποια ζευγαρώματα.
καλύτερος κανόνας είναι το βάρος μας σε σχέση με την χρήση του ελαστικού π.χ λογικά αναφέρεσε σε ελαστικό ΜΤΒ,οπότε αν κινείσαι σε δρόμο θες περισσότερη πίεση κοντά στα 80 όταν κάθεσε στο ποδήλατο τότε τα πλαινά του ελαστικού δεν τσακίζουν παρά ελάχιστα,αν κινείσαι στο βουνό τότε θες λιγότερη πίεση 55 όταν κάθεσε τα πλαινά του ελαστικού θα τσακίζουν σχεδόν στο 1/3.
Αλλος τρόπος είναι ο πισινός μας σε σχέση με την σέλα μιάς και απο εκεί απολαμβάνουμε την πλειοψηφία των ανωμαλιών του δρόμου όσο περισσότερα ΠΣΙ τόσο περισσότερο πονάμε όσο λιγότερα μεγαλύτερη άνεση.
Ακόμα μία ένδειξη είναι ο θόρυβος κύλισης όσο περισσότερα ΠΣΙ τόσο λιγότερος ο θόρυβος ακόμα καλύτερη η ευκολία κύλισης στον δρόμο.