Προτάσεις για προστασία του ποδηλάτου από κλοπή

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
meletis
Απών/απούσα

Καλησπέρα.

Πέρασα φοιτητής στην Σπάρτη. Απο οτι βλέπω οι πιο πολλοί κυκλοφορούν με ποδήλατο. Όμως οι περισσότεροι είτε το κλειδώνουν σε κολώνες είτε το βάζουν σε εσωτερικούς χώρους. Φοβάμαι μην μου κλέψουν τις ρόδες λόγω οτι έχουν σύστημα quick release.

Για κλειδαριά μου έχουν προτείνει μέσω του φόρουμ τις "kryptonite". Αύριο θα κάνω μια βόλτα σε 2 μαγαζιά να δω τις τιμές παίζουν.
Ακόμη ψάχνω και μια τρόμπα ποδηλάτου μέχρι 20 ευρω - 25 ευρώ.
Περιμένω προτάσεις.

Επειδή πρόσφατα έδωσα 140 ευρώ για το ποδήλατο φοβάμαι μην το κλέψουν.
Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Βάλε αντικλεπτικούς άξονες στους τροχούς: ΔΕΣ ΕΔΩ .
Πληκτρολόγησε "Security Skewers" στο ebay για να δεις και άλλες επιλογές...

Σε Ελληνικά καταστήματα δεν νομίζω να βρεις κάτι...

Ή η πιο απλή λύση, βάζεις την κλειδαριά με τέτοιο τρόπο που ασφαλίζει και τον τροχό (googlare "how to correctly lock your bicycle" , θα βρείς άπειρα παραδείγματα).

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

πολυ φοβαμαι οτι εαν δεις το κοστος των kryptonite θα σκεφτεις να παρεις αλλο ενα ποδηλατο των 140 ευρω.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

kktsol wrote:
πολυ φοβαμαι οτι εαν δεις το κοστος των kryptonite θα σκεφτεις να παρεις αλλο ενα ποδηλατο των 140 ευρω.

Νομίζω εννοεί ότι έριξε +140€ πάνω στο ποδήλατο.

Τσέκαρε και τη λύση για ειδικό συρμαόσχοινο που πιάνεις τις ρόδες με το πέταλο.
Επίσης μπορείς να βγάζεις τη μπροστά και να τη δένεις με την πίσω και το σκελετό με μεγάλο πέταλο.

meletis
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Πήγα ρώτησα για κλειδαριά στους τροχούς και μου είπε 20 ευρω. Επίσης τον ρώτησα για τρόμπα δαπέδου και μου είπε οτι ξεκινάνε απο 15 ευρώ.Να ρωτήσω επειδή το ποδήλατο θα το αφήνω στην είσοδο του γκαράζ το οποίο δεν το δουλεύουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας θα έχει κάποιο πρόβλημα απο την υγρασία το ποδήλατο (σκουριές κ.λ.π) , όμως δεν το πιάνει η βροχή.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

meletis wrote:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Πήγα ρώτησα για κλειδαριά στους τροχούς και μου είπε 20 ευρω. Επίσης τον ρώτησα για τρόμπα δαπέδου και μου είπε οτι ξεκινάνε απο 15 ευρώ.Να ρωτήσω επειδή το ποδήλατο θα το αφήνω στην είσοδο του γκαράζ το οποίο δεν το δουλεύουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας θα έχει κάποιο πρόβλημα απο την υγρασία το ποδήλατο (σκουριές κ.λ.π) , όμως δεν το πιάνει η βροχή.

...και την υγρασια δεν θα υπαρχει, ειδικα αν το συντηρεις στοιχειωδως και το χρησιμοποιεις, αλλα θα στοχοποιηθει απο τους επιδοξους κλεφτες, αν μενει μονιμα κλειδωμενο σε κοινοχρηστο χωρο, ειδικα αν αυτος ειναι ορατος απο περαστικους, διαφημιστες, φυλλαδιαδες, κλπ.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δες για αντικλεπτικά quick release εδώ http://www.podilates.gr/node/6154

meletis
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
meletis wrote:

...και την υγρασια δεν θα υπαρχει, ειδικα αν το συντηρεις στοιχειωδως και το χρησιμοποιεις, αλλα θα στοχοποιηθει απο τους επιδοξους κλεφτες, αν μενει μονιμα κλειδωμενο σε κοινοχρηστο χωρο, ειδικα αν αυτος ειναι ορατος απο περαστικους, διαφημιστες, φυλλαδιαδες, κλπ.

Αυτό φοβάμαι και εγω θα μιλήσω με τον διαχειριστή μήπως είναι εύκολο να το βάζω ειδικά το βράδυ στο γκαράζ.Το μεσημέρι δεν φοβάμαι λόγω οτι δίπλα έχει μαγαζιά ολο και κάποιος θα το δει εαν πάνε να το κλέψουν.

meletis
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Δες για αντικλεπτικά quick release εδώ http://www.podilates.gr/node/6154[/quote]

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή δεν γνωρίζω έχεις κάποια εμπειρία απο τα παραπάνω ώστε να μου το προτείνεις.Έψαξα στο ebay και τα πιο πολλά δεν ήταν μάρκες και ήταν απο hong kong.Για παράδειγμα είδα αυτό : http://www.ebay.com/itm/ROCKBROS-Anti-Theft-Skewers-Road-Bike-MTB-Wheels...

zoslen
Εικόνα zoslen
Απών/απούσα

meletis wrote:

Αυτό φοβάμαι και εγω θα μιλήσω με τον διαχειριστή μήπως είναι εύκολο να το βάζω ειδικά το βράδυ στο γκαράζ.Το μεσημέρι δεν φοβάμαι λόγω οτι δίπλα έχει μαγαζιά ολο και κάποιος θα το δει εαν πάνε να το κλέψουν.

Μπράβο, όλο και κάποιος θα το δει που θα στο κλέψουν και θα μπορέσει να σου περιγράψει τους δράστες. Στο έχουν φάει από τώρα φουκαρά αν το αφήνεις έτσι...

ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Γιατί δεν κάνεις το πολύ απλό, να βάλεις το ποδήλατο μέσα στο σπίτι σου και να ξενοιάσεις;

meletis
Απών/απούσα

Τελικά αγόρασα ποδαράκι σήμερα (κόστος 8 ευρώ). Το πέρασε το παιδί στο κατάστημα λόγω οτι δεν έχω εργαλεία. Θα ήθελα να ψηλώσω το τιμόνι αλλά πρέπει να αλλάξω λαιμό σωστά? Τον ρώτησα και είχε ενα της ZOOM στα 25 ευρώ . Φυσικά δεν το πήρα. Ήθελα να ρωτήσω αξίζει να αγοράσω απο ebay (δεν με ενδιαφέρει και να κάνει περίπου 1 μήνα). To μοντέλο είναι GT 6061 Avalanche 3.0. Τελικά το ποδήλατο το βάζω στο διαμέρισμα .

meletis
Απών/απούσα

Καλησπέρα. Παρέλαβα φώς μπροστινό για το ποδήλατο απο Ebay.(http://www.ebay.com/itm/350846807508?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPage...)
Συνολικό κόστος 4 ευρώ. Είναι μια χαρά και δευ κουνιέται είναι σταθερό. Πλέον το ποδήλατο το δουλεύω καθημερινά ακόμη και το απόγευμα για διάφορες δουλειές μέσα στην πόλη.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

ναι, ναι, το καλυτερο αντικλεπτικο ειναι το λαγοποδαρο.

Aγορασα και εγω ενα

rabbit leg

Προσοχη ομως στην φορα της πενταλφας γιατι πολλοι πωλητες ειναι συμβεβλημενοι με το οργανωμενο εγκλημα και τους κλεπταποδοχους ποδηλατων και πουλανε λαγοπδαδα με αναποδη πενταλφα (σαν τραγοκεφαλη) που ειναι για μαυρη μαγεια αντι για ορθη (σαν αστερι) που ειναι για λευκη

------------
Τι ειναι το "ποδαράκι"? Ειδα "αντικλεπτικο", ειδα "ποδαρακι" το λαγοποδαρο μου ηρθε στο μυαλο...

Εαν δεν εχεις παρει ακομα τρομπα θα σου προτεινα να παρεις μια beto των ~10 ευρο με μανομετρο για να ξερεις και τι πιεση εχεις. Ειναι παρα πολυ μικρη, αλουμινενια, συμβατη και με τους δυο τυπους βαλβιδας και την βολευεις ευκολα για οτι αναγκη χρειαστει στο δρομο. Δινει αερα και στο σπρωξε και στο τραβα. Φτανω τα λαχτιχα ανετα στα 40psi με μια τετοια και μετα βενζιναδικο. Εαν παρεις μεγαλη θα χρειαστεις και μικρη για το δρομο.

Περα απο λαιμο, το τιμονι μπορεις να το ψηλωσεις απλα αλλαζοντας το. Παρε μεγαλυτερο rise. Δουλευει και σαν (πολυ) ηπια αναρτηση κατα καποιο τροπο. Θα μπορουσες να αλλαξεις και τα 2 αναλογως τι θες. Απλα μην το παρακανεις γιατι μετα θα τσοπεριζει