Ρουχισμος ποδηλατισσας

27 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Δεν ξερω αν εδω ειναι το σωστο μερος για να ποσταρω κατι τετοιο, η αν εχει αναφερθει ξανα το θεμα, καθως εψαξα και δε βρηκα κατι.... Αν εχει ξαναναφερθει η χρειαζεται το τοπικ μεταφορα σ αλλη κατηγορια, σας παρακαλω να μου υποδειξετε το λινκ και να μεταφερθει απ τος αξιαγαπητους admins.... ;)

Εδω και μερες οπως ξερετε χρησιμοποιω αποκλειστικα το ποδηλατο για τις μετακινησεις μου, ειμαι και αρχαρια ποδηλατισσα (οποτε λιγο παραπανω ταλαιπωρια), ειμαι και Πειραιωτισσα (οποτε πολυυυυυ ανηφορα), κι ετσι εχω ενα προβληματακι με το τι πρεπει να φοραει κανεις οταν ποδηλατει για να ειναι ανετος... Ουτε να.... βγάλει τη μπεμπελη, αλλα και για να μην αρπαξει και κανενα κρυωμα.... Εχω την τυχη να δουλευω καπου που δεν εχουμε dress code και τετοια, μια χαρα πηγαινω με φορμιτσες, αλλα και παλι, μια παγωνω μια ζεσταινομαι που λεει και το τραγουδι!!! Μετα απο δοκιμες, ειχα καταληξει, και καπως τα εβγαζα περα μεχρι τωρα, με λεπτα μπλουζακια που αλλαζα οταν εφτανα στη δουλεια, ζακετακι αθλητικο κλπ, αλλα τωρα που αρχισε περισσοτερο κρυο, και με ενα φριχτο πονολαιμο 2 μερες τωρα, δειγμα οτι μαλλον κατι δεν εκανα καλα, ειπα να σας ρωτησω.... Ευχαριστω απο τωρα για τις συμβουλες!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
rearviewmirror
Απών/απούσα

http://podilates.gr/search/node/Χειμερινά Ρούχα

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Αν δε θες να καταφύγεις σε εξειδικευμένες λύσεις, προτείνω το εξής (το οποίο και προσωπικά εφαρμόζω με επιτυχία).
Υπολόγισε να φορέσεις ρούχα ή μπουφάν, τόσο χοντρά ώστε όταν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου να κρυώνεις λίγο. Μόλις κάνεις 2-3 λεπτά πετάλι θα ζεσταθείς και δε θα αισθάνεσαι το κρύο. Όμως δε θα "λιώσεις" από τη ζέστη και φτάσεις καταϊδρωμένη στο γραφείο.
Στις πολύ κρύες μέρες, προστάτεψε τα ευαίσθητα σημεία, δηλαδή λαιμό και στέρνο. Χρησιμοποίησε ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό και τις άκρες του άπλωσέ τες πάνω από το στήθος, κάτω από το μπουφάν. Έτσι θα κρατήσεις ζεστό τον κορμό σου, ενώ θα δροσίζεσαι από χέρια και πόδια.
Καλές διαδρομές!

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

καλημέρα, θα σου πρότεινα να φοράς εσώρουχα «breathable» που κρατάνε τη θερμοκρασία σου. Εδώ κάνει πολύ κρύο: κάτω από τους τρείς βαθμούς, ώστε εγώ φορώ δερματινά παντελόνια, breathable shirt και ένα λεπτό πουλόβερ.
Περαστικά στον πονόλαιμο! Μήπως η άμυνά σου θέλει λίγες βιταμίνες; Φάγε κάνα φρούτο τακτικά και θα νιώθεις καλύτερα :-)

an apple a day keeps the doctor away

Όλα τα καλά

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

αν σου περισσεψει κατι απο τον 13ο μισθο, δωσε τα για ενα 2 καλα ρουχαλακια λιγο η πολυ πιο εξειδικευμενα. ειδικα δωσε βαση στο "μπουφανακι" σου, να ναι διαπνεον, αδιαβροχο(οσο γινεται)και να κραταει την καλυτερη δυνατη θερμοκρασια. το ιδιο ισχυει κ για τα εσωρουχα. συνηθως ομως ολα αυτα ειναι υποκειμενικα γιατι καθε ενας ζεσταινεται και κρυωνει με τον τροπο του οποτε προσαρμοζει αναλογως την ενδυμασια του. για το λαιμο/σβερκο υπαρχει η εξαιρετικη και ακρως αποδοτικη λυση του "κολαρου" λαιμου, το οποιο προσωπικα απο τοτε που το πρωτοχρησιμοποιησα δεν το το αφησα ξανα, απο τα βουνα εως την πολη. και βγαινουν κ σε πολυ στυλατα σχεδια. αλλα, τα παντα ειναι θεμα πειραματισμου. ο,τι κ να παρεις αμα δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις.
προσωπικα παντως ειμαι 100% υπερ της χρησης εξειδικευμενων προιοντων. δυτυχως κοστιζουν αρκετα, αλλα η αποδοση τους σε ανταμειβει και ειναι πολυ ανθεκτικα στο περασμα του χρονου.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.... Νομιζω οτι θα κανω..λιγο απ ολα απ αυτα που μου προτεινετε, μια και το να παρω κατι πιο εξειδικευμενο ειναι κατι που σκοπευω να κανω, αλλα επειδη χρησιμοποιω το ποδηλατο καθε μερα, και δε μπορω να τη βγαλω καθημερινα, ουτε με το ιδιο σετ, ουτε με δυο, θα καταφυγω και στις πιο απλες λυσεις που μου προτεινετε!!! Πηγα ομως ηδη σημερα σε κατάστημα με ειδη αθλητικα-οριεβατικα, αλλα τολμω να πω οτι ακρη δεν εβγαλα, μια και δεν ειχε κατι που να συνδυαζει ολα τα παραπανω που λεμε, μονο πολλα με διαφορετικα χαρακτηριστικα.... Αν εχετε καποια συγκεκριμενη εταιρια να μου προτεινετε η καποιο συγκεκριμενο μοντελο θα σας ημουν υποχρεη!!! (το καταστημα που πηγα ειχε shalomon, στο ιντερνετ εχω δει καποια exteondo και endura.... Τι λετε να προτιμησω αληθεια??? -αν δε θεωρηθει διαφημιση φυσικα...)

Ευχαριστω και για τα περαστικα, λετε να φαω κανα φρουτακι ε??? Δεν ειναι κι ασχημη ιδεα γιατι εχω παρει την...κατιουσα!!! :D

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Μπες:
http://www.podilates.gr/node/7301
http://www.podilates.gr/node/6464
http://www.podilates.gr/node/6635
http://www.podilates.gr/node/6861

Συζήτησε με αυτόν που εισάγει τα Endura να σου εξηγήσει
Πουκαμισάς Λουκάς
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 77
ΜΕΛΙΣΣΙΑ , 15127 - ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ. 2106139275

Ποδηλατικά ρούχα http://www.alpamayopro.gr/products/list.php?ShopID=3 κι όχι ορειβατικά.

Winter Bicycling http://www.askmrbike.com/winter%20source.php
How to ride in snow http://www.askmrbike.com/cold+snow.pdf

Σήμερα αγόρασα ένα headband ΜcKinley - κορδέλα μετώπου & αφτιών που κουμπώνει με χρατς 10e (πήγαινε δες το είναι βολικότατο)
από http://www.intersport.gr/ κατάλογος page 11
http://www.intersport.gr/products/catalogues/WintersportsFW09/index.html
ή http://www.intersport.gr/products/catalogues/WintersportsFW09/Winterspor...
Παρόμοιο http://www.windstopper.co.uk/remote/Satellite?c=fabrics_product_c&childp...

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Περιπλοκο πραγμα τελικα να θες ποδηλατικα ρουχα, να εισαι γυναικα, να σαι 1.75 με μακρια χερια και οχι σαν σπιρτο και να μενεις και στον Πειραια!!!

Για πειτε μια γνωμη, μεταξυ αυτου σε μαυρο
http://www.gorebikewear.se/remote/Satellite/PROD_JSOLID?landingid=121749...
και αυτου σε μαυροασπρο
http://www.gorebikewear.se/remote/Satellite/PROD_SPHALA?landingid=121749...
εκτος απ το "κοψιμο" και το σχεδιο (που παιζει να μην ειναι και τα δυο στο μεγεθος μου), στα τεχνικα τους χαρακτηριστικα βλεπετε καποια σημαντικη διαφορα???
Με μια μπλουζα και αυτο θα ειμαι οκ η θα θελω και ισοθερμικο απο μεσα λετε??

Επισης αλλη μια απορια, λιγο πιο γενικη, επειδη δεν εχω καταλαβει καλα.... Μεχρι τωρα τη βολευω με βαλε-βγαλε μπλουζακια, καθε φορα που ιδρωνω, μετα απο διαδρομες... Εχω καταλαβει καλα, οτι αυτα τα ρουχα (τα ποδηλατικα) μπορουν και να στεγνωσουν πανω μας χωρις να πλευριτωθουμε η κι αυτα χρειαζονται αλλαγη???

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Καμια γνωμη ε?? Δε ρωταω για να το ψαξετε εσεις για μενα η για να μου πειτε τι να παρω, απλως δεν ξερω τη "λειτουργια" τους.... Το ενα γράφει οτι ειναι τυπου WINDSTOPPER Active Shell και το αλλο ειναι WINDSTOPPER Soft Shell αλλα βλεποντας τις περιγραφες στο σαιτ, δε βλεπω ποιες ειναι οι σημαντικες διαφορες τους, στην εικονα μονο βλεπω το ενα στρωμα διαφορετικο.... Θα παρω ενα με αμπεμπαμπλομ μαλλον.... Ουφ, γιατι ο Λουκας που τον συστηνετε τοσο να ναι τοσο μακρια!!!

Αααααα, μηπως κανεις εχει αποψη για τα ισοθερμικα εσωρουχα TESS που βλέπω οτι εχει η POLO??

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

papi αναμεσα δε αυτα τα δυο που κοιτας η διαφορα τους ειναι οπως καλα ειπες κ συ στο υφασμα. το ενα, το actve ειναι πιο διαπνεον κ πιο "ελαφρυ" και το αλλο, το soft ειναι πιο "μαλακο", αρα πιο εφαρμοστο και (ισως) πιο ανετο. τωρα για το ποιο να παρεις...και τα δυο μια χαρα φαινονται. οποτε αν πληρουν τις δικες σου προυποθεσεις, χτυπα αυτο που σου κανει πιο καλα στο ματι και στην τσεπη.
για τα ισωθερμικα τα ΤESS, προσωπικα δεν εχω καποια αποψη, αλλα μια χαρα τα κοβω εξ' οσων ειδα.
τωρα στην ερωτηση σου, μια μπλουζα κ το τζακετ κ αν θα εισαι κομπλε η θα χρειατεις κ εσωθερμικο, πιστευω για ποδηλασια πολης(και ειδικα στην αθηνα) μια μπλουζα κ το τζακετ θα εισαι μια χαρα. αλλα αυτο θα το δεις στην πραξη. ;-)
TA ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ P.C. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Σ ευχαριστω Μαρια μου, με "ξεκολλησες" αρκετα μια και εγω ακομα οταν βλεπω τα ρουχα, δε μου εχω εμπιστοσυνη στο οτι μπορω να κρινω με σιγουρια, λογω απειριας, οτι ειναι καλυτερο το α η το β, η αν κατι ειναι καλο η οχι (για τα ισοθερμικα αυτο).... Οποτε κανω την αρχη, και οπως λες, βλεποντας και κανοντας στην πορεια!! Σ ευχαριστω, οπως και ολους σας βεβαια που με συμβουλεψατε, μου προτεινατε, και με παραπεμψατε σε link η e-shops, με βοηθησατε πραγματικα πολυ!!

cookeecut
Απών/απούσα

Αν και καθυστερημένος στη συζήτηση, χαιρετώ σε φίλη Πειραιώτισσα. :)

Λοιπόν, να καταθέσω τη δική μου εμπειρία ως νέος ποδηλάτης πόλης, καθώς είμαι και'γω Πειραιώτης και άρα ξέρω από ανηφόρες και κατηφόρες!

Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις τα ρούχα στο σωστό μέγεθος. Δεν πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά εφαρμοστά, γιατί δεν θα σε δυσκολεύουν στην κίνηση όταν θα τα φοράς σε στρώματα (layers) άλλα ούτε και πολύ χαλαρά, γιατί δεν θα έχεις το σωστό προστατευτικό αποτέλεσμα. Το σωστό μέγεθός, είναι συνήθως ένα περιθώριο περίπου +/- 2cm από το ελάχιστο/μέγιστο που έχεις μετρήσει στο σώμα σου. Αν κοιτάξεις λίγο στο net θα βρεις εύκολα sizing charts (ρίξε π.χ. μια ματιά στο site της Gonso).

Προσωπικά, και όσο και να φανεί παράξενο, αγοράζω όλα τα ποδηλατικά μου ρούχα από το Internet, από 2-3 μάρκες που εμπιστεύομαι, και μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με εφαρμογή.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Χαιρετω σε κι εσενα ...συμπολεμιστη στη μαχη της πειραιωτικης ανηφορας!!! (χιχι!) Αυτο που λες για το μεγεθος ειναι αυτο που με προβληματιζει πανω απ ολα και καθυστερω τοσο να εξοπλιστω.... Μεχρι που ελεγα, ακριβως επειδη το θεωρω σηματικο, επειδη είναι τα πρωτα μου ρούχα, να τα παρω απο δω για να τσεκαρω τα μεγεθη και τις φόρμες φορωντας τα, και αν καταληξω πια και ξερω τι μου γίνεται, να αρχισω τις αγορες απ τα σαιτ του εξωτερικου.... Αλλα έλα που δε βρισκω, ειδικα καπου που να μην ειναι τραγικα μακρια!! Οποτε αναγκαστικα σχεδον, θα καταφυγω στο ιντερνετ κι εγω... Το σαιτ της gonso θα το κοιταξω αμεσως, σ ευχαριστω!!!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
Glin-glon
Εικόνα Glin-glon
Απών/απούσα

Μόνο για gonso ενδιαφέρεσε? Αν όχι, ο Κασσιμάτης στον Πειραιά έχει ρούχα ?
Σε λίγες μέρες θα φέρει το μικρό ποδηλατάδικο δίπλα στον Κασσιμάτη
τα Endura αν σε ενδιαφέρουν. Επίσης ο Τζωρτζόπουλος κοντά στο μετρό Φιξ
έχει διάφορα.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Oχι οχι, δεν ενδιαφερομαι συγκεκριμενα για Gonso!! Γενικα ψαχνω ρουχαλακια... Εχει ο Κασσιματης ρουχα??? Αληθεια?? Προχθες ημουν εκει και πηρα ενα τσαντακι σελλας και δεν ειδα τιποτα! (πωπω, λες να τα χει βαλει τωρα που ανακαινιστηκε στον αλλο οροφο? Θα νιωσω πολυ χαζη)... Γι αυτο και εψαξα σε καταστηματα με ορειβατικα ρουχα!! Και στο διπλανο θα φέρει Endura?? Δοοοξα σοιοιοιοιοι!! (ελπιζω να βρω και νουμερα τωρα.... :S)

ΥΓ. Καποια θα παρει σβαρνα τα ποδηλαταδικα στην Ιπποδαμείας σημερα, να σαι καλα!! :D

Σπυροοοοοο, κατι εγινε αναποδα ε??? :D Παντως Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και για τα δυό, και που με βοηθας και μου δινεις τα φωτα σου συνεχως δηλαδη.....

Glin-glon
Εικόνα Glin-glon
Απών/απούσα

Τώρα που ανακαινισε το μαγαζί δεν ξέρω τι έχει φέρει, πριν είχε-
όχι πολλά-αλλά είχε (όπως και κάποια castelli)
Το ποδηλατάδικο δίπλα στον Κασσιμάτη δεν έχει φέρει ακόμα ρούχα...μου έλεγε ο τύπος που έχει τα Endura οτι θα του στείλει τις επόμενες μέρες.

Πάρε ένα τηλ και ρώτα πριν κατέβεις θα πρότεινα:-)))

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

θα παρω τηλεφωνο!!! Αλλα αφου εμαθα πως θα φερουν ουτως η αλλως, που αυτο ειναι το σημαντικο δηλαδη, αν χρειαστει μπορω να κανω υπομονη μερικες μερουλες ακομα!! Τhaaankkk yououou!!!

zac
Εικόνα zac
Απών/απούσα

Χθες παρέλαβα castelli μακρυμάνικη από wiggle με μεταφορικά 5,54 ευρώ (!)
Και να μην μου έκανε με αλλα 4 (τοσο κάνει απλό δεμα) την είχα στείλει πισω και έπερνα κάτι άλλο ή στην χειρότερη, αν δεν εβρισκα αυτό που ήθελα, μου δίναν τα λεφτά μου πίσω. Αντε βρες εδω στο Ελλάντα μαγαζί που να σου επιστρέψει χρήματα.
Και μια και αναφέρθηκαν οι castelli να πω ότι σειρά του 2010 δεν έχω δει ακόμα στα μαγαζιά εδω. Εξω έχουν αρχίσει να εξαντλούνται...

Ambient
Απών/απούσα

Ρε παίδες εχω και εγω ένα μεγάλο θέμα με τα ποδηλατικά ρούχα(απο την μέση και πάνω)...είμαι και εγώ ένας σχετικά καινούργιος ποδηλάτης και προς το παρόν χρησιμοποιώ το ποδήλατο περισσότερο σαν μεταφορικό μέσο,όταν βγαίνω με τους φίλους μου δηλ. η για καμιά δουλεία(κυρίως Νίκαια-Αθήνα)...παρατήρησα λπν οτι δεν μπόρω να την βγάζω με τα μακό μου(γιατί δεν με κρατάνε στεγνό και σε μια σταθέρη θερμοκρασία) και με τα μπουφάν ή ζακέτες(που στην ούσια δεν τα πολυφοραγα γιατί με ζέσταιναν πολυ οπότε έμενα μόνο με τα μη λειτουργικά μακό,είτε γιατί ήταν άβολα).

Έτσι μετα από πολύ έρευνα είπα να επενδύσω κοντά στα 200€ και με το ζόρι μιας και δεν με περισεύουν και για το λόγο αυτό δεν θέλω να πάρω μ...ες αλλά ούτε και κάτι υπερβολικό, οπότε έχω καποίες απορίες προς τους πεπειραμένους....

1)Άμα συνδιάσω όπως λέτε ένα άντιανεμικο και ένα ισοθερμικό μπλουζάκι, λέτε να χρησιμοποιώ το αντιανεμικό(για θερμοκρασιές αθηναικού χειμώνα έτσι) ή παλι δεν θα το φοράω γιατι το ισοθερμικό θα κάνει καλή δουλεία και βολεύομαι με συνδιασμό ισοθερμικού-μάλλινης ζακέτας και γλιτώνω και τα έξοδα για το αντιανεμικό και πέρνω 2-3 ισοθερμικά...σας παραθέτω και κάποια που έχω βάλει στο μάτι να με πείτε την γνώμη σας και αν έχετε να προτείνετε πιο φθηνά base layer και καλά(ας πούμε στα carrefour πουλάνε κάτι της polo με 25€ νομίζω και ''φαινονται'' καλά):

α) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=41948
β) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=26756

2)Κάνει να φοράω μια απλή μπλούζα πάνω απο το ισοθερμικό-θα λειτουργεί σωστά(το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να βγαίνω συνέχεια με την ίδια ισοθερμόμπλουζα)?

Άυτα σε πολλές κουραστικές-γενικες γραμμές, σορυ κίολας για όποιον μπεί στον κόπο να τα διαβάσει και να με βοηθήσει αλλά θα του ήμουν πολύ ευγνώμων!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ambient wrote:
Ρε παίδες εχω και εγω ένα μεγάλο θέμα με τα ποδηλατικά ρούχα(απο την μέση και πάνω)...είμαι και εγώ ένας σχετικά καινούργιος ποδηλάτης και προς το παρόν χρησιμοποιώ το ποδήλατο περισσότερο σαν μεταφορικό μέσο,όταν βγαίνω με τους φίλους μου δηλ. η για καμιά δουλεία(κυρίως Νίκαια-Αθήνα)...παρατήρησα λπν οτι δεν μπόρω να την βγάζω με τα μακό μου(γιατί δεν με κρατάνε στεγνό και σε μια σταθέρη θερμοκρασία) και με τα μπουφάν ή ζακέτες(που στην ούσια δεν τα πολυφοραγα γιατί με ζέσταιναν πολυ οπότε έμενα μόνο με τα μη λειτουργικά μακό,είτε γιατί ήταν άβολα).

Έτσι μετα από πολύ έρευνα είπα να επενδύσω κοντά στα 200€ και με το ζόρι μιας και δεν με περισεύουν και για το λόγο αυτό δεν θέλω να πάρω μ...ες αλλά ούτε και κάτι υπερβολικό, οπότε έχω καποίες απορίες προς τους πεπειραμένους....

1)Άμα συνδιάσω όπως λέτε ένα άντιανεμικο και ένα ισοθερμικό μπλουζάκι, λέτε να χρησιμοποιώ το αντιανεμικό(για θερμοκρασιές αθηναικού χειμώνα έτσι) ή παλι δεν θα το φοράω γιατι το ισοθερμικό θα κάνει καλή δουλεία και βολεύομαι με συνδιασμό ισοθερμικού-μάλλινης ζακέτας και γλιτώνω και τα έξοδα για το αντιανεμικό και πέρνω 2-3 ισοθερμικά...σας παραθέτω και κάποια που έχω βάλει στο μάτι να με πείτε την γνώμη σας και αν έχετε να προτείνετε πιο φθηνά base layer και καλά(ας πούμε στα carrefour πουλάνε κάτι της polo με 25€ νομίζω και ''φαινονται'' καλά):

α) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=41948
β) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=26756

2)Κάνει να φοράω μια απλή μπλούζα πάνω απο το ισοθερμικό-θα λειτουργεί σωστά(το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να βγαίνω συνέχεια με την ίδια ισοθερμόμπλουζα)?

Άυτα σε πολλές κουραστικές-γενικες γραμμές, σορυ κίολας για όποιον μπεί στον κόπο να τα διαβάσει και να με βοηθήσει αλλά θα του ήμουν πολύ ευγνώμων!

Tα βαμβακερά ρούχα, όπως είναι τα μακώ είναι ότι χειρότερο γιατί κρατάνε τον ιδρώτα, όπως θα παρατήρησες, μουσκεύουν και αργούν να στεγνώσουν.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και δοκίμαζα διάφορους συνδυασμούς ρούχων, είχα μάλιστα αγοράσει και διάφορα συνθετικά ισοθερμικά αλλά δεν είχα μείνει και ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτά. Κυρίως γιατί ήθελα πλύσιμο κάθε φορά που τα φόραγα αφού είναι συνθετικά και δεν παίζει να τα φορέσεις δεύτερη μέρα.
Το ίδιο μου συνέβαινε και με το θέμα του αντιανεμικού μπουφάν. Είχα αγοράσει κάποια πιο φτηνά και τελικά δεν έκανα δουλειά αφού ίδρωνα και συνήθως μετά πάγωνα.

Τελευταία είπα να επενδύσω σε καλά ποδηλατικά ρούχα και έδωσα και εγώ 200 ευρώ. Αγόρασα ένα μπουφάν της Endura και συγκεκριμένα το Air Defense το οποίο μου πήγε 80 ευρώ και αγόρασα και 3 μακρυμάνικες μπλούζες της ίδιας εταιρίας από μαλλί μερινό ( αυτές που έχεις δώσει στο link). Αυτές μου πήγαν 40 ευρώ η μία.
Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς και οι μπλούζες και το μπουφάν είναι άψογα. Καταρχάς δεν νιώθω, όσο ποδήλατο και αν έχω κάνει ιδρωμένη ή παγωμένη. Το μαλλί τραβάει τον ιδρώτα και τον διώχνει έξω ενώ το μπουφάν, παρόλο που δεν είναι και το πιο ζεστό, πετάει τον ιδρώτα κατευθείαν έξω. ( και δεν είναι ζεστό ακριβώς για αυτό τον λόγο. Γιατί ουσιαστικά είναι "διάτρητο" για να μπορεί να στεγνώνει εύκολα). Πάντως τον αέρα τον κόβει και δεν τον αφήνει να μπει μέσα.

Όσο για τα μάλλινα αυτά, επειδή έχουν ειδική επεξεργασία δεν προκαλούν καθόλου φαγούρα, ( όπως ας πούμε κάτι μάλλινα που μας έπλεκαν οι γιαγιάδες μας) και από εφαρμογή είναι άψογα. Τα έπλυνα δε και στο πλυντήριο, και δεν έπαθαν τίποτα.

Προσωπικά λοιπόν δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις φθηνά ισοθερμικά. Όπως και δεν θα σου συνιστούσα πλέον να πάρεις συνθετικά, ( γιατί την έκανα την βλακεία και δεν είδα προκοπή).

Όσο για κάποια μπλούζα που θα μπορούσες να φορέσεις πάνω από αυτά, θα πρότεινα κάποιο fleece. ( μπλούζα, μπουφανάκι) ή ότιδήποτε άλλο μάλλινο αλλά από σκέτο μαλλί.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η επιλογή σου, συνθετικό ή μάλλινο, μην φορέσεις πάνω από το ισοθερμικό σου κάποια βαμβακερή μπλούζα. Ακυρώνει κατευθείαν ότι μπορεί να κάνει το base layer και δεν θα βοηθήσει καθόλου.

Και κάτι ακόμα. Νομίζω ότι το μπουφάν που δίνεις εδώ στο λινκ, αν και πολύ όμορφο, δεν είναι διαπνέον. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι από ύφασμα που διώχνει/στεγνώνει τον ιδρώτα και είναι πιθανόν να μην σου κάνει για την δουλειά που θέλεις.
Από αυτά που λέει αυτό το μπουφάν στεγνώνει από δύο οπές που έχει στις μασχάλες. Δεν είναι κακό αλλά με λιγότερα λεφτά πήρα το endura που είναι από ύφασμα που είναι όλο διαπνεόμενο. Δηλαδή δεν έχει κάποια οπή ή οτιδήποτε κάπου, ( αν και έχει φερμουάρ που μπορείς να το ανοίξεις σε κάποια σημεία, αν στην τελική ζεσταθείς τόσο πολύ.. αλλά εμένα δεν μου έχει τύχει ακόμα αυτό).

Άσχετα από αυτό που σου προτείνω, για το μπουφάν ψάξε το πολύ και ρώτα να σου πουν και άλλες γνώμες γιατί δεν στοιχίζει και λίγα λεφτά και είναι κρίμα να πάρεις κάτι που δεν θα σου κάνει στο τέλος.

Ambient
Απών/απούσα

Καλή μου marlene σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...με βοήθησες πάρα πολύ και έγραψες πολλά θενκς και πάλι...
Λπν το σιγκεκριμένο μπουφάν το διάλεξα επειδή έιναι πιο casual , αλλά μου φάνηκε και καλό...και όπως είπα περισσότερο το χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις εξόδους μου...οπότε έχω και άλλη μια απορία:

Κάποια στιγμή λογικό είναι θα σταματήσω και για πολύ, βέβαια ίσως βρίσκομαι σε κάποιον εσωτερικό θερμενόμενο χώρο ίσως και όχι, ή μπορεί να χρειαστεί να περπατήσω. Σε μια τέτοια περίπτωση πάλι δεν έχω καθόλου πείρα...με ένα κατάλληλο μπουφάν-jacket όπως π.χ. αυτό που μου πρότεινες θα αρχίσει να πέφτει σιγα σιγα η θερμοκρασία μου η θα είμαι ικανοποιημέμος(μήπως θέλω και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη);
Βρήκα και άλλα 2 jacket:
α) http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=1251
β) http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=711&ShopID=3

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ambient wrote:
Καλή μου marlene σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...με βοήθησες πάρα πολύ και έγραψες πολλά θενκς και πάλι...
Λπν το σιγκεκριμένο μπουφάν το διάλεξα επειδή έιναι πιο casual , αλλά μου φάνηκε και καλό...και όπως είπα περισσότερο το χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις εξόδους μου...οπότε έχω και άλλη μια απορία:

Κάποια στιγμή λογικό είναι θα σταματήσω και για πολύ, βέβαια ίσως βρίσκομαι σε κάποιον εσωτερικό θερμενόμενο χώρο ίσως και όχι, ή μπορεί να χρειαστεί να περπατήσω. Σε μια τέτοια περίπτωση πάλι δεν έχω καθόλου πείρα...με ένα κατάλληλο μπουφάν-jacket όπως π.χ. αυτό που μου πρότεινες θα αρχίσει να πέφτει σιγα σιγα η θερμοκρασία μου η θα είμαι ικανοποιημέμος(μήπως θέλω και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη);
Βρήκα και άλλα 2 jacket:
α) http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=1251
β) http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=711&ShopID=3[/quote]

Από προσωπική μου εμπειρία θα σου πω και φυσικά πάντα σε σχέση με αυτό που αγόρασα. Αυτό το συγκεκριμένο δεν έχει πρόβλημα αν σταματήσεις ή όχι. Αν είσαι ντυμένος από μέσα με το κατάλληλο base layer δεν καταλαβαίνεις την διαφορά αν και σταδιακά το νιώθεις ότι αυτό να σε "στεγνώνει", εφόσον το base layer πετάει τον ιδρώτα από πάνω σου. Κάτι που μπορεί να νιώσεις σε αυτό το μπουφάν είναι ότι κρυώνεις περισσότερο στην πλάτη πάντα όταν δεν είσαι πάνω στο ποδήλατο. Αυτό είναι λογικό γιατί εκεί έχει το ύφασμα που σε "στεγνώνει".

Επίσης όταν φοράς ένα τέτοιο μπουφάν, πριν ανέβεις στο ποδήλατο δεν νιώθεις ζεστός. Δηλαδή δεν είναι ένα ρούχο που θα σε ζεστάνει μόλις το φορέσεις, π.χ ρίχνει χιόνια έξω και θα βάλεις αυτό και το base layer και πάει έλυσες το πρόβλημα. Τα μπουφάν αυτά δεν είναι δηλαδή για να σε ζεστάνουν αυτά καθεαυτά.

Στην ουσία δηλαδή σε κρατάνε ζεστό αυτά που φοράς από μέσα και αυτό είναι ένα εξωτερικό στρώμα υφάσματος που δεν αφήνει τον κρύο αέρα να μπει μέσα και αφήνει την υγρασία να βγει έξω. Οπότε αν σταματήσεις ή περπατήσεις λίγο, καλό θα είναι μετά από λίγη ώρα και όσο πέφτει η θερμοκρασία του σώματος σου να φορέσεις κάποια ακόμα μπλούζα, αν φυσικά οι εξωτερικές συνθήκες επιβάλουν κάτι τέτοιο. Γενικότερα πάντως μία δεύτερη μπλουζίτσα ή φλισάκι πρέπει να το έχεις μαζί σου τον χειμώνα. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να νιώσεις κατά την διάρκεια της μέρα και καλό είναι, ειδικά αν είσαι κανένας κρυουλιάρης σαν και μένα, να μην το ρισκάρεις να αρπάξεις κανένα κρύωμα ή να πάθεις καμία ψήξη. Δεν είναι δα και τόσο βάρος να έχεις μία μπλούζα μαζί σου.

Αυτά τα δύο τώρα που δίνεις εδώ: Το πρώτο δεν λέει τι περίπου κάνει, δεν λέει καν αν είναι διαπνεόμενο. Οπότε τι να σου πω και εγώ..

Το δεύτερο λέει ότι είναι. ( το pearl izumi αυτό που είναι εκτυφλωτικά κίτρινο! :D )
Συνήθως αυτού του είδους τα μπουφάν λένε αναλυτικά στην περιγραφή τους τι κάνουν, λένε δηλαδή πόσο αέρα μπορούν να κρατήσουν έξω, πόσο νερό (αν είναι και αδιάβροχα) και πόση υγρασία μπορούν να πετάξουν έξω. Αυτό το δεύτερο μου φαίνεται συμπαθητικό.. Πήγαινε όμως να το δοκιμάσεις εκτός αν γνωρίζεις κάποιον που το έχει και ξέρει να σου πει ακριβώς τι κάνει. Γουρούνι στο σακί μπουφάν μην πάρεις πάντως. Πήγαινε, ψάξε το, ρώτα να σου πουν κάποιοι που το έχουν αγοράσει και δοκίμασε το να σου έρχεται καλά πάνω σου.

Τα BaaBaa πάντως, αν το αποφασίσεις, και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση στην εταιρία, ( δεν είναι δική μου ξέρεις), να τα πάρεις. Είναι πολύ ποιοτικά ρούχα τελικά και αξίζουν τα λεφτά τους.

Εγώ που μένω και κοντά στην θάλασσα και έχει υγρασία, σώθηκα. Τα φοράω έτσι και αλλιώς και θα πάρω και άλλα γιατί τα έχει σε διάφορα χρώματα και είναι πολύ σούπερ!! :)

Ambient
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά marlene!

Για τα σιγκεκριμένα base layer είχα κλείσει και ειδικά μετά από την πρώτη σου απάντηση, ναι..θα πάρω μάλλον-μαλλον 2 ένα μαύρο και ενα σοκολατί χεχε...

Όσο για το ποδηλατικό ζακετάκι από ότι φαίνεται θέλει δουλεία και ψάξιμο, έχουν και λεφτά το γ...να και πολύ επιστήμη πάνω τους και δυστυχώς δεν έχω επαφή με ποδηλάτες, αλλά οκ θα την βρώ την λύση!

Σε ευχαριστώ για όλα, καλές και προσεχτικές ποδηλατοβόλτες....

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ambient wrote:
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά marlene!

Για τα σιγκεκριμένα base layer είχα κλείσει και ειδικά μετά από την πρώτη σου απάντηση, ναι..θα πάρω μάλλον-μαλλον 2 ένα μαύρο και ενα σοκολατί χεχε...

Όσο για το ποδηλατικό ζακετάκι από ότι φαίνεται θέλει δουλεία και ψάξιμο, έχουν και λεφτά το γ...να και πολύ επιστήμη πάνω τους και δυστυχώς δεν έχω επαφή με ποδηλάτες, αλλά οκ θα την βρώ την λύση!

Σε ευχαριστώ για όλα, καλές και προσεχτικές ποδηλατοβόλτες....

Και ένα tip. Τα Baabaa θα τα πλύνεις στους 30 βαθμούς στο πλυντήριο χωρίς στύψιμο. Εγώ δεν ρίσκαρα να τα στύψω, παρόλο που μου είπαν από το κατάστημα που τα πήρα, αφού ρώτησαν τον αντιπρόσωπο, ότι δεν χάνουν την φόρμα τους. Αλλά όπως και να έχει, είναι μάλλινα οπότε καλύτερα είναι να προσέχεις για να έχεις. Μη το βάλεις μακρυμάνικο στο πλυντήριο και το βγάλεις φανελάκι...! :D

Ambient
Απών/απούσα

Αρκετά χρήσιμο το tip σου, θα το έχω υπόψην μου...

Μετά από λίγο ψάξιμο στην endura(που θαρώ είναι μια αξιόπιστη ποδηλατική μάρκα), είδα οτι το air diffence είναι όντως αρκετά καλό soft shell jacket αλλά είδα και ένα αλλό hard shell που μου φαίνεται και αυτό πολύ καλό:

http://www.endura.co.uk/Product.aspx?dept_id=122&prod_id=257

Παρ'ολα αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν γνωρίζεις κανένα μαγαζί στην αττική αν και θα προτιμούσα ακόμα καλύτερα όσο πιο κοντά στο κέντρο γίνεται που να πουλάει endura?

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ambient wrote:
Αρκετά χρήσιμο το tip σου, θα το έχω υπόψην μου...

Μετά από λίγο ψάξιμο στην endura(που θαρώ είναι μια αξιόπιστη ποδηλατική μάρκα), είδα οτι το air diffence είναι όντως αρκετά καλό soft shell jacket αλλά είδα και ένα αλλό hard shell που μου φαίνεται και αυτό πολύ καλό:

http://www.endura.co.uk/Product.aspx?dept_id=122&prod_id=257

Παρ'ολα αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν γνωρίζεις κανένα μαγαζί στην αττική αν και θα προτιμούσα ακόμα καλύτερα όσο πιο κοντά στο κέντρο γίνεται που να πουλάει endura?

Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για τα endura είναι ο Λουκάς Πουκαμισάς που έχει μαγαζί στα Μελίσσια. ( διεύθυνση και τηλέφωνο δεν ξέρω αλλά θα το βρεις στο google). Μπορείς να πας από εκεί ή να του κάνεις ένα τηλέφωνο να σου πει σε ποιο μαγαζί δίνει και είναι πιο κοντά σου να πας.

Αυτό το μπουφάν που βρήκες δείχνει πολύ καλό.
Εγώ πήρα αυτό που πήρα γιατί είχα περιορισμένο budget. Τώρα αν έχεις να δώσεις και παραπάνω είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολύ καλό μπουφάν στην endura.