Υπάρχει σύστημα tracking ποδηλάτου;

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
AkisL
Απών/απούσα

Χτές μου κλέψαν το ποδήλατο, είμαι Κοραή μέσα στην στοα κάθομαι για καφέ, το κοιτάω κάθε 5 λεπτά. Ξαφνικά λείπει... αυτό ήταν. Μέρα μεσημέρι, πήχτρα στον κόσμο...τι να πείς.
Έκανα βόλτες πέρα δόθε τίποτα ομως...

Διάβασα όλα τα ποστ για να πας να το βρείς εκεί που τα πουλάνε και τι να κάνεις. Μου ακούγεται απελπιστική η κατάσταση... δεν φαίνεται να βγάζεις άκρη.
Μου xxx τα Χριστούγεννα...

Θα πάω στα ΑΤ της περιοχής κλπ αλλά δεν νομίζω να βρώ άκρη...

Σκέφτηκα όμως το εξής:

Αν γνωρίζει κανείς κάποιο σύστημα tracking που να μπορώ να το βάλω μέσα στο ποδήλατο έτσι με το που κουνηθεί να το ξέρω.
Υπάρχουν πολλές μικρές τεχνολογίες που αφορούν το tracking και τώρα ειδικά με τα κινητά αν έχεις σχετικά καλό ποδήλατο αξίζει να το αγοράσεις.
Όποιος το κλέψει δεν θα ξέρει οτι το έχει μέσα και άρα θα τον πιάσεις στα πράσα με αστυνομία σουπερ ανετα.

Μην γελάσετε...αλλά εμπνευστηκα με αυτό που βάζουν στα ζώα και σε κάτι ψάρια σε κάτι ντοκιμαντέρ.
Θα το ψάξω και θα σας κάνω update. Αν ξάρει κάποιος κάτι ας το γράψει.

Τεχνολογία ολε!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι λίγο ογκώδη αυτά τα συστήματα για να τα χώσεις μέσα στο σκελετό πχ.
Επίσης για να πεις ότι παίρνεις κάτι τέτοιο αξιόπιστο ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει, πιστεύω πως θα χρειαστείς ένα καλό ποσό και μάλλον δεν αξίζει. Αυτά στα λέω χωρίς να έχω ψάξει, απλά από ότι έχω διαβάσει/ακούσει.

Το θέμα πάντως είναι να μη στο κλέψουν. Από εκεί και πέρα....

napoli
Απών/απούσα
jellosky
Εικόνα jellosky
Απών/απούσα

το είχα σκεφτεί γιατί πριν 1-2 χρόνια είχα δεί μιά κατασκευή που είχε κάνει κάποιος με ένα μικρό αερόστατο και είχε βάλει πάνω ένα κινητό με δέκτη gps και λειτουργικό android. Το είχε τροποποιήσει κάπως για να στέλνει sms με την τοποθεσία του κάθε ένα χρονικό διάστημα που ήθελε αυτός. Οπότε γίνεται και έτσι και δεν θα είναι μεγαλύτερο απο ένα κινητό τηλ. Αλλά θα πρέπει να το φορτίζεις κάθε τόσο και μέσα στο σκελετό δεν θα μπορεί να λάβει το σήμα του δορυφόρου. Θα πρέπει να υπάρχει κεραία έξω.
Αλλά μπορείς να βάλεις ένα παλιό κινητό τηλέφωνο κάτω απο τη σέλα π.χ. ή να το κρύψεις κάπως αλλιως και όταν το καλείς να κάνει ένα ηλεκτροσόκ στον αναβάτη ή κάτι τέτειο hardcore. Μπορείς να τον σκοτώσεις άμα γουστάρεις. Είναι σχετικά εύκολο αλλά αν δεν μπορέσεις να τα κρύψεις όλα αυτά μέσα στο σκελετό θα είναι μια γκουμούτσα πάνω στο ποδήλατο.
Θα θέλει και φόρτισμα κάθε τόσο...
Νομίζω πως αν δεν λειτουργείς μια σύνδεση στην καταργούν μετά απο κάτι μήνες. Δηλαδή θα πρέπει να βάζεις κάρτα στο ποδήλατό σου.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

το γενικό πρόβλημα (οπως κ με το gps ) είναι το φόρτισμα .
Ποιος θα κάτσει πχ ανα 4 μερες να βγάζει βάζει .Αν αυτό δεν ειναι πρόβλημα υπάρχουν λύσεις πως τις viamet παραπάνω (το εχω δει απο κοντα για αυτό το λέω)

με τι το ειχες κλειδωμένο?

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

θα μπορούσε να σου φέρει το Spylamp (Bicycle GPS Tracker).

Είναι οπίσθιο φως με λεντ και παίρνει κάρτα SIM που μπορεί να είναι προπληρωμένη και να τη φορτίζεις εσύ (με λεφτα εννοω). Ενεργοποιείται όταν εσύ το θελήσεις και είναι σε sleep mode μεχρι να ανιχνευθεί κίνηση του ποδηλάτου οπότε και στελνει SMS σε σενα με τις συντεταγμένες είτε περιοδικά, είτε καλώντας το εσυ να σου απαντησει "που είναι". Οι συντεταγμενες είναι από δορυφόρο εκτός κι αν δεν πιάνει οπότε στελνει συντεταγμενες από GSM με μικροτερη ακριβεια.

Το ωραίο είναι πως βρίσκεται στο πίσω φως κι είναι διακριτικό ενω καταναλωνει λιγο και μονο οταν εσυ το ενεργοποιησεις. Περισσότερα στο σαιτ που ναι αμερική. Κοστος 150 γιούρια...

podilatis fenomeno
Απών/απούσα

δεν αξιζει
καταρχην ειναι ακριβα!