5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία (2012) - Απολογισμός

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cdouvis
Απών/απούσα

αφίσα

Η 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι πια γεγονός. Συμμετείχαν 32 πόλεις (λίστα). Στη λίστα δεν φαίνεται η Πτολεμαΐδα που μας πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Η (γνωστή ποδηλατο-υπερδύναμη) Ξάνθη δεν συμμετείχε (με πόνο ψυχής απ'ότι μαθαίνω) μόνο και μόνο γιατί ειχαν οργανώσει αγώνες όλο το διήμερο 12-13 Μαΐου

Η σελίδα της κάθε πόλης (τη βρίσκουμε από τη λίστα των πόλεων) είναι ο πρώτος σταθμός για όποιον αναζητεί οπτικοακουστικό υλικό ή άλλες πληροφορίες για την πορεία

Κεντρικό σύνθημα της 5ης Π.Π. ήταν το "ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ". Δεν είναι απλά επίκαιρο λόγω εκλογών και εκλογολογίας. Μιλάει για τη δύναμη του ανθρώπου να επηρεάσει τη ζωή του με τις καθημερινές επιλογές του (είναι ένα κόνσεπτ που πάει και πέρα από το ποδήλατο). Στους δρόμους της Αθήνας "κυβερνούν" εδώ και χρόνια εκείνοι που "ψηφίζουν ΙΧ". Εμείς όμως, όσο κι αν προσπαθούν να μας το κάνουν δύσκολο, επιμένουμε να ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ποδήλατο και να διεκδικούμε "ένα καλύτερο αύριο" :)

Η συμμετοχή στις περισσότερες πόλεις ήταν αυξημένη και αυτό είναι πολύ καλό σημάδι. Στην Αθήνα ειδικά ήταν μειωμένη αλλά και παλι την υπολογίζουμε περίπου στις 5 χιλιάδες (με 20 προσυγκεντρώσεις!) επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι. Χώρια που περάσαμε τέλεια :)

Η έναρξη της Π.Π. παραδοσιακά ήταν στις 12 το μεσημέρι για όλες τις πόλεις ή σχεδόν όλες. Φέτος έτυχε να αλλάξουν ώρα πολλές πόλεις. Κάτι αναφορές που άκουσα από πόλεις που πορεύτηκαν το απόγευμα με ψήνουν κι εμενα κάμποσο. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη μαθαίνω ότι ακολούθησε πάρτυ! Ισως είναι καλή ιδέα του χρόνου να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Ισως αν δεν το ακολουθήσουμε να αυτομολήσω προς Σαλόνικα :)

Φέτος για πρώτη φορά φτιάξαμε και αυτό το διαδραστικό χάρτη στον οποίο φαίνονται όλες οι πόλεις και οι προσυγκεντρώσεις. Κάνοντας ζουμ βλέπεις το ακριβές σημειο του κάθε ραντεβού

Η αφίσα και το φλάιερ. Τυπώσαμε χωριστά για την Αθήνα και για τις υπόλοιπες πόλεις (το κάναμε έτσι για να λένε με μεγάλα γράμματα "Πεδίο Αρεως"). Για τον ίδιο λόγο κάποιες πόλεις προτίμησαν να τυπώσουν μόνες τους αφίσες χρησιμοποιώντας το ίδιο θέμα ("ψηφίζω ποδήλατο")

Το δελτίο τύπου (Αθήνα, ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ)
Οι "οδηγίες χρήσης" της πορείας (μοιράστηκε στους ποδηλάτες πριν από την αναχώρηση)
Το χαρτακι για τους περαστικούς (μοιραστηκε στους πεζούς και οδηγούς κατά την πορεία)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Luciano
Απών/απούσα
Doros
Εικόνα Doros
Απών/απούσα

Ήταν μια πολύ όμορφη και ασφαλής ποδηλατοπορεία που όπως μπορείτε να δείτε πέρασε από όλα τα hot spots του νησιού μας!
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια :)
Και του χρόνου με υγεία!

http://youtu.be/GMB4Cb8q6lU

nevergrad
Απών/απούσα

Αν και η πιο "ανοργάνωτη" πορεία μας, λόγω λίγων ατόμων που την έτρεχαν (4-5!!!) πήγε καλύτερα από όλες.

2107 ποδήλατα- από 1400 πέρσι.

χωρίς κανένα πρόβλημα από ανυπόμονους αυτοκινητιστές. Φέτος είμασταν απογευματινοί. 5.30 και ενώ συνήθως περιμένουμε να έρθουν από τις 12 και μετά και μέχρι να μαζευτούμε πάει 1, φέτος από τις 5έρχονταν κόσμος. ήταν 5.20 και νόμιζα ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε από τα ποδήλατα.

μετά γεμίσαμε ένα παρκάκι δίπλα από τον λευκό πύργο με ποδήλατα και ακούγαμε μουσική χορεύαμε πίναμε και παίζαμε παιχνίδια μέχρι τη 1.30.

Προώθηση πολύ μικρή 300 αφίσες και 2000 φυλλάδια αλλά πολύ facebook... (το καταραμένο θα κατακτήσει το ίντερνετ-πολύ δυνατό μέσο είναι)

αυτά. περάσαμε πολύ καλά.

ΥΓ. cdouvis σε περιμένουμε!

podilateskastorias
Απών/απούσα

Παιδιά και στην Καστοριά έγινε ποδηλατοπορεία αλλά δεν προλάβαμε να σας ενημερώσουμε για την αφίσα δύστυχώς!Δεν πειράζει.Του χρόνου....

Εδώ θα δείτε σειρά φωτογραφιών.
http://www.mpetskas.gr/2012/05/blog-post_8725.html

Ποδηλάτες Καστοριάς
http://podilateskastorias.wordpress.com/

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Ε, αφού ανοίχτηκε και σχετικό thread, ας ποστάρω και το δικό μου βιντεάκι απο την ποδηλατοπορεία στην Αθήνα!

http://www.youtube.com/watch?v=VevQ4PnR_Lc

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

γύρω στα 400 ποδήλατα, κάθε χρόνο και καλύτερα. Τρόχησε μαζί μας για λίγο με το ειδικό όχημά του και ο Ασημένιος Παραολυμπιονίκης του 2004 Αλέξανδρος Ταλξιδάρης. Φωτογραφίες εδώ:

http://s399.photobucket.com/albums/pp73/xrysovalanti4/Panelladikh%20podi...

Luciano
Απών/απούσα

Πολύ ωραία ιδέα η κάλπη μαζέψατε υπογραφές? η ηταν ντεκόρ?

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

Ηταν στην ουσια για να μαζεψει ιδεες, προτασεις ποδηλατικες κτλ. Δεν ηταν ντεκορ δηλαδη.

Luciano
Απών/απούσα

Δεν το σκεφτήκαμε θα ηταν ενδιαφέρον τέλως πάντων μπορούμε να το κάνουμε άλλη φορά.Αν υπάρχουν προτάσεις που θα μπορούσαν να φορούν και άλλες πόλεις τις ανεβάζετε.
Βινεάκι απο την ΠΠ μας
http://www.youtube.com/watch?v=biG3nwRwH1k&feature=youtu.be

BicycleLarissa
Εικόνα BicycleLarissa
Απών/απούσα

Περισσότεροι από 500 ποδηλάτες αψήφησαν το δυνατό ήλιο και τη μεσημβρινή ζέστη της Λάρισας και συμμετείχαν χθες 13 Μαΐου 2012 στην 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, διαδηλώνοντας υπέρ του ποδηλάτου, υπέρ ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

http://bicyclelarissa.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

http://bicyclelarissa.blogspot.com/2012/05/2012.html