Εντυπώσεις και φωτογραφίες από την 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2013

44 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Μια ακόμη επιτυχημένη ποδηλατοπορεία- ποδηλάτα ως εκεί που φθάνει το μάτι κι ακόμη παραπέρα.

Αλλά ας περιγράψουμε για όσους δεν ήταν.
Πως περάσαμε; Τι μας άρεσε; Τι μας έκανε εντύπωση; Ποια είναι η καλύτερη φωτογραφία που τραβήξαμε;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
PhotoBiker
Απών/απούσα

Εδω φωτ/ες απο την ποδηλατοπορεία στο Βορειοανατολικο αιγαιο.

http://www.demotix.com/news/2068036/6th-panhelenic-cyclists-pressure-gro...

cycleway
Απών/απούσα

Και σε αυτό το λινκ φωτογραφίες από την 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία στην Αθήνα:
http://www.demotix.com/node/2068471/

ebersi
Εικόνα ebersi
Απών/απούσα

Ηρθαν οι πρώτες ανταποκρίσεις από τις πόλεις

Η Μύρινα της Λήμνου έγραψε:
Καλημέρα από την καλοκαιρινή Μύρινα Λήμνου. Φέτος ήταν η 4η συνεχόμενη φορά που συμμετείχαμε στην Π.Π. Είχαμε πολλούς μικρούς ποδηλάτες και το μέλλον του ποδηλάτου στη μικρή μας πόλη είναι λαμπρό. Συνολικά μικροί-μεγάλοι ήμασταν 228 ποδηλάτα. Ευχαριστούμε για όλα και του χρόνου με υγεία και περισσότερα ποδήλατα.

Το Ρέθυμνο έγραψε:
Ρέθυμνο 150 ποδηλάτες

Η Μυτιλήνη έγραψε:
Καλησπέρα από Μυτιλήνη. Φέτος 160 ποδήλατα ακολούθησαν την πορεία για τέταρτη χρονιά. Μεγάλη αποχή από παιδιά λόγω εξετάσεων. Πολύ καλό κλίμα και πολλή ζέστη. lesvosmtb.gr

Η Κατερίνη έγραψε:
Κατερίνη 400 ποδήλατα. Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας

Τα Γιάννενα έγραψαν:
Καλησπέρα. Η ποδηλατοπορεία έγινε στις 1800. Ηταν 319 ποδήλατα.

ebersi
Εικόνα ebersi
Απών/απούσα

Ενημέρωση για την ποδηλατοπορεία στην Πάτρα από το φόρουμ του http://podilatespatras.org

Δεν ήμασταν πάρα πολλοί. Μέτρησα γύρω στους 150 (ίσως δεν πρόλαβα κάποιους, αλλά κάπου τόσοι ήμασταν).
Κάναμε μια διαδρομή στο κέντρο, από Όλγας μεχρι Σκαγιοπούλειο και από εκεί στην Καραισκάκη, Αγίου Νικολάου και λιμάνι, όπου διαλυθήκαμε. Οι μισοί συνέχισαν μέχρι την πλαζ. Κρεμάστηκαν δύο πανό με τα κεντρικά συνθήματα που αναγράφονται στο κείμενο μας, ένα στην πλ. Γεωργίου και ένα στη Γεροκωστοπούλου.

Ανασταλτικός παράγοντας για την πορεία ήταν η πολλή ζέστη και ο ήλιος. Για του χρόνου, αν και όταν γίνει η πορεία, σίγουρα να την κάνουμε βραδινή ή απογευματινή.

Τα αιτήματα της Πάτρας και η συζήτηση για τον ΚΟΚ εδώ

Ανάρτηση για την ποδηλατοπορεία στο http://www.thebest.gr

Anthony S.
Εικόνα Anthony S.
Απών/απούσα

Φωτογραφίες από το Ρέθυμνο

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.595663157124583.1073741826.259995210691381&type=1
και
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152822288750368.1073741825.651610367&type=1&l=7c4d4c01fd

Η πορεία είχε εξαιρετική συνοχή (σε σχέση με προηγούμενες χρονιές) και δεν είχαμε τραυματίες και τεχνικά προβλήματα πέραν δύο εκτροχιασμών αλυσίδας. Η διαδρομή ήταν γύρω στα 6km και μας ακολούθησαν 150 περίπου. Επίσης μας ακολούθησε ένα πιτσιρίκι 2-3 χρόνων με ποδήλατο χωρίς πετάλια :) Κακή φωτογραφία, αλλά μάλλον είναι η μοναδική που έχουμε.

kid

Για τους στερημένους χιλιομέτρων αμέσως μετά την ππ ακολούθησε βόλτα μέχρι τη Σκαλέτα Ρεθύμνου :) (26km)

georgiosts
Απών/απούσα

Εντύπωση μου προκαλεί που τα ΜΜΕ δεν έκαναν ούτε μία αναφορά.

BicycleLarissa
Εικόνα BicycleLarissa
Απών/απούσα

Καλησπέρα από Λάρισα.
Και εδώ είμαστε γύρω στους 200.
Δυστυχώς λιγότεροι από τις προηγούμενες χρονιές.
Έπαιξε σίγουρα ρόλο η πολλή ζέστη που επικρατούσε.
Και του χρόνου.

Φωτογραφίες.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.542952982409631.1073741835.100...

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

Καλησπέρα από Κομοτηνή. Γύρω στα 250-300 ποδήλατα, σταθερή αξία η πόλη, παρόλο που αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην ενημέρωση του κόσμου εξαιτίας του Πάσχα, της τοπικής εορτής και καπάκι οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις γενικά. Πολλά πολλά παιδιά πράγμα ευχάριστο! Ποδηλατοπορεία φέτος δίπλα από τους υπό κατασκευή ποδηλατόδρομους, δεν το λες και μικρό πράγμα. Φωτογραφίες πολλές, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τον uploader θα δοκιμάσω αύριο από άλλον υπολογιστή.
Συγχαρητήρια σε ΟΛΕΣ τις συμμετέχουσες πόλεις και του χρόνου να είμαστε καλά να γίνουμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί!
Μέχρι να μπορέσω να ανεβάσω φωτός, όσοι είστε χρήστες facebook, μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://www.facebook.com/events/470101446394559/487749897963047/?notif_t...

HAHA
Εικόνα HAHA
Απών/απούσα

παρόλη τη ζέστη στην Αθήνα, είδα μεγάλη συμμετοχή. δεν ξέρω πως ήταν άλλες χρονιές αλλα γεμίσαμε τους δρόμους.
Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι οι συχνές στάσεις, μόνο πετάλι δεν έκανα σήμερα. Τελος πάντων ελπίζω κάποια στιγμή σύντομα να γίνουν τα αιτήματά μας πραγματικότητα.

marina-katerina
Εικόνα marina-katerina
Απών/απούσα

Kαλησπερα απο Ζαχαρω ! Για πρωτη χρονια η πολη μας στην Π.Π.. Δεν ειμασταν πολλοι.. 40 ατομα.. Για τα δεδομενα ομως της πολης με την ωρα που εγινε και την ζεστη που επικρατουσε ηταν καλη η προσπαθεια..Καθε αρχη και δυσκολη. Ελπιζουμε του χρονου να ειμαστε ακομα περισσοτεροι ! Φωτογραφιες δεν εχω ιδεα πως ανεβαζουν αλλα οσοι ειστε χρηστες του φβ μπορειτε να ριξετε μια ματια εδω : https://www.facebook.com/groups/179732835418678/

georgeb
Εικόνα georgeb
Απών/απούσα

Εμένα πάλι (για την Αθήνα), αν και από πλήθος ήταν νομίζω παρόμοια με παλαιότερες, μου φάνηκε η πιο ήσυχη-άψυχη απ' όσες θυμάμαι...
Είχα την εντύπωση ότι επικρατούσε μια κατήφεια, δείγμα -ίσως- της γενικότερης απογοήτευσης και παραίτησης που επικρατεί (;)

katerina_lamia
Εικόνα katerina_lamia
Απών/απούσα

Στην Λαμία είχαμε 200 άτομα περίπου, μικροι και μεγάλοι! Ηταν πολύ καλά για τα δεδομένα της πόλης μας, 1η χρόνια διεγαγωγής σε μας. Θα είχαμε ακόμα περισσότερο κόσμο αν δεν έλειπαν αρκετοί για να συμμετάσχουν, να δουν ή να βοηθήσουν εθελοντικά σε αγώνα mtb που διεγαγώταν από το 11:00 στην περιοχή μας και δε είχε τελειωσει μέχρι το απόγευμα που ξεκινήσαμε.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620067078023138.1073741837.550...

http://starsports.gr/index.php?view=view_articles&option=sports&item=136...

Μια παρατήρηση. Ισως του χρόνου να σκεφτουμε να κάνουμε όλοι απόγευμα την ποδηλατοπορεία. Σίγουρα θα είχε περισσότερο κόσμο, θα τολμουσα να πω και διπλάσιο. Μάι μήνα 12:00 έχει πάντά ζέστη που είναι ανασταλτικός παράγοντας για τέτοιες δράσεις.

HAHA
Εικόνα HAHA
Απών/απούσα

της πορείας που ήμουν, είχε παλμό μέχρι το Θησείο σχεδόν φωνάζαμε διάφορα συνθήματα. Γενικά φωνάζαμε όπου είχε κόσμο ή χαιρετάγαμε με τα κουδουνάκια. και πάλι όμως δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλες χρονιές.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

.... είναι πρωί, μάλλον θα ακουστώ πικρόχολος... αλλά δεν πειράζει....

Φέτος.... ΔΕΝ.... δεν ξέρω...
Όλα τα βρήκα μέτρια ως άσχημα. Κάνω κριτική, χωρίς να έχω προσφέρει κάτι στην οργάνωση, στο στήσιμο, στον προγραμματισμό, απλά και μόνο βάζοντας ως μέτρο σύγκρισης ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ που έχω συμμετάσχει τα τελευταία 6 χρόνια.

Η ώρα εκκίνησης ήταν ΛΑΘΟΣ. ΟΚ ξέρουμε ότι λέμε "εκκίνηση 12.00" και πάντα - μα πάντα ξεκινάμε μετά από 60 λεπτά. Αλλά φέτος, ο Μάιος δεν ήταν σαν άλλες χρονιές.
Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια ότι φάγαμε ψιλόβροχο.
Τέτοια ζέστη δεν θυμάμαι να είχαμε ξαναφάει.
13.00 η ώρα, ντάλα ο ήλιος και εμείς ξεκινούσαμε με ρυθμό χελώνας. Με την ανηφόρα της Αλεξάνδρας...... Όλα ανάποδα..... Δεν βοηθάει ο καιρός, αλλάδεν βοηθάμε και εμείς τον εαυτό μας....

Σε κάθε φανάρι, ή κάθε 2ο φανάρι σταματούσαμε. Ο ρυθμός ήταν που ήταν πάρα πολύ αργός, είχαμε και συνεχείς στάσεις. Υποτίθεται ότι είναι οργανωμένη πορεία. Ότι έχουμε την υποστήριξη της τροχαίας, ότι μπορούμε να κλείνουμε και μόνοι μας τα κάθετα φανάρια. Προς τι όλες αυτές οι στάσεις? Λιώναμε στον ήλιο. Άλλες χρονιές θυμάμαι στρωτή πορεία, ΝΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ, αλλά χωρίς στάσεις κάθε 3 λεπτά. Μάλιστα θυμάμαι να κατεβαίνουμε την Αλεξάνδρας, στην φάση του τερματισμού της πορείας, με μεγάλη ταχύτητα.

Μούγκα.... πολύ μούγκα. Είδα πολλά smartphones και πολλά ακουστικά. ΟΚ, βολτίτσα σε πολύυυυυυ χαλαρόοοοο ρυθμό με μουσικούλα στα αυτιά. Ο καθένας στην κοσμάρα του....
Αυτό ήταν η ποδηλατοπορεία?
Κάθε χρόνο είχαμε συνθήματα. Φέτος είχαμε ΜΟΥΓΚΑ.
Προσπαθήσαμε 2-3 φορές, 2-3 άτομα το πολύ, να δώσουμε εναν παλμό. Να ξυπνήσουμε την πορεία. ΜΑΤΑΙΟ. Δεν είδαμε ανταπόκριση. Μόνο ακουστικά στα αυτιά και μουσικούλα για το χαβαλέ.

Για το πλήθος δεν θα κάνω σχόλιο. Απλά ότι όταν πλησιάζαμε προς το Πεδίο Άρεως κατά τις 12.45, νομίσαμε ότι είχε ήδη ξεκινήσει η πορεία. Μετά είδαμε τους ποδηλάτες πάνω στο πεδίο, πίσω από το πεζοδρόμιο.....
Άλλες φορές, το πλήθος ήταν σε όλο το Πεδίο, στο δρόμο, στα φανάρια πριν και μετά, βλέπαμε ορδές ποδηλατών να φτάνουν από όλους τους παρακείμενους δρόμους.....

Ο φίλος Γιάννης / ΜΑΝΤΥ είπε ότι οι εποχές άλλαξαν. Ότι ο κόσμος πλέον θεωρεί δεδομένο το ποδήλατο στην μεγαλούπολη / τσιμεντούπολη. Ότι δεν νιώθει τόσο έντονη την ανάγκη να το διαδηλώσει προς τα έξω. Ότι είναι σαν να πηγαίνεις στην Δανία ή στην Ολλανδία και να περιμένεις να κάνουν οι ποδηλάτες πορεία για τα δικαιώματά τους.
ΚΡΑΤΑΩ ΑΥΤΟ, που αν και ακούγεται υπερβολικό, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ και ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ.

Πέρα από όλα τα σχόλια, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ένα ευχαριστώ σε όσους μόχθησαν και έβαλαν χρόνο και ιδρώτα για να γίνει ακόμα μια Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία.

orthopetaliakerkyras
Εικόνα orthopetaliakerkyras
Απών/απούσα

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200755709151688.1073741839.1...

ΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

πολύ η ζέστη, λίγες (αλλά εκλεκτές) οι συμμετοχές φέτος.
Τρεις εβδομάδες πριν έγινε και ο ποδηλατικός γύρος της πόλης που και αυτός είχε λιγότερες συμμετοχές από πέρσυ. Πάντως τα ποδήλατα στην πόλη, γενικά μιλώντας είναι πλέον σαφώς πιο πολλά από παλιά. Περίεργα πράγματα, εκ πρώτης όψεως, που όμως έχουν την εξήγησή τους αν το καλοσκεφτούμε.
Ο ένας λόγος είναι σίγουρα η καλή προετοιμασία (αυτοκριτική), αλλά από κει κ=πέρα ίσως είναι και αυτό που είπε πιο πάνω και ο Rockarolla, ότι πλέον το ποδήλατο θεωρείται κάτι το φυσικό στο δρόμο των πόλεων...
anyway, για φώτος εδώ

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Κι εγώ ξεκίνησα αργά απ’ το σπίτι, γιατί δεν θα μπορούσα με τις συνήθεις καθυστερήσεις να αντέξω ακίνητη στο Π.Α. όσο κι αν είναι κήπος το ντάλα του το έχει. Επίσης ήξερα πως δεν θα άντεχα με τίποτα το ρελαντί στην ανηφόρα της Αλεξάνδρας. Είχα ένα φλου ραντεβού με συνποδηλάτισσά μας, αλλά δεν περίμενα ν’ ανέβει τόσο γρήγορα απ’ τη γειτονιά της. Την υπολόγιζα περίπου όταν θα φθάναμε Ομόνοια ή κάτι τέτοιο. Όμως αυτή, το θηρίο με πέτυχε να έχω ανέβει την Αλεξάνδρας και να σας βλέπω κανένα τετράγωνο μπροστά και η γυναίκα είχε μπαφιάσει στην ανηφόρα έχοντας κι όλας ποδηλατίσει απ’ τη γειτονιά της σε χρόνο dt, εν ολίγοις πίσω μπρος την κάναμε σε μια σκιά. Κοινώς με αποπλάνησε σε ένα καφενεδάκι στο Μοναστηράκι για κάμποσες ώρες (φύσαγα και ξεφύσαγα γιατί βαριέμαι πολύ την ακινησία αλλα τα κατάφερα). Μετά για να ξεσπάσω κατέβηκα (δυστυχώς λάθος επιλογή για το νευρικό μου σύστημα) στη θάλασσα. Έπεσα σε μιλιούνια ποδηλάτες με περίεργη αγωγή, μιλιούνια αυτοκίνητα μπλοκέ και στην άνοδο και στην κάθοδο του παράδρομου της γνωστής Μαρίνας. Μα τι διάολο όλοι εκεί πηγαίνανε...Μαγικό. Ένας ποδηλάτης με αγωγή αυτοκινητιστή, χτύπησε ένα γατάκι, μέσα σ’ αυτό το μπάφιασμα, ενώ μπορούσε να το αποφύγει και φυσικά έσκασε κάτω σαν καρπούζι. Εύκολο το’χεις φίλε να χτυπάς γατί όντας πάνω σε ποδήλατο και να συνεχίζεις όρθιος; Αυτή ήταν η δική μου ποδηλατοπορεία. Σόρυ γκάυς δεν ήταν στις προθέσεις μου να μην έρθω...Rockarolla, για τη ζέστη, την ώρα, την διαδρομή ταυτίζομαι με όσα λες...Για τα άλλα έχω δει χειρότερο απ’ τη σιωπή. Έχω δει τύπους να πηγαίνουν πιασμένοι απ’ τους ώμους στυλ συρτάκι ενώ σ’ ένα απ’ τα ποδήλατα έπαιζε σκυλάδικο άσμα σε στεντόριο ήχο. Δεν είχα κανένα γνωστό γύρω μου κι αναρωτιόμουν που βρισκόμουν και τι έκανα εκεί. Αυτό πρόπερσι...

Ποδηλατική Από-...
Εικόνα Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Απών/απούσα

Στην Κατερίνη είχαμε αρκετά καλή συμμετοχή. Μετά απο ανάλυση του βίντεο μετρήσαμε πάνω απο 350 άτομα.
Είχαμε όλες τις ηλικίες, απο 5 εώς και 85 χρόνων.

Ανασταλτικός παράγοντας για μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η ζέστη (32+ με ήλιο), οι πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και οι εξετάσεις Αγγλικών.
Καλό είναι του χρόνου να γίνει απογευματινή η πορεία.

Φωτογραφίες εδώ:
https://www.flickr.com/photos/89560559@N06/sets/72157633540822884
http://www.flickr.com//photos/89560559@N06/sets/72157633540822884/show/


thanos75x
Απών/απούσα

Καλημέρα και από Βόλο! Εμείς είχαμε 75 συμμετοχές. Λίγες αναλογικά με τον πληθυσμό...

Φωτογραφίες:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.630605960302250.1073741839.2641...

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Χίος, διαίρει και βασίλευε.

2 συγκεντρώσεις, Ποδηλατείν και οι νεοεμφανιζόμενοι facebookοποηδηλάτες Ποδηλάτες Χίου. Λες και έχει πολλούς αστικούς ποδηλάτες το νησί πέρα από τα παιδιά που κάνουν αθλητισμό.

Δε θέλω να σχολιάσω παραπάνω γιατί θα πληγωθούμε αλλά ρε φίλε εσύ ο τελετάρχης από τους Ποδηλάτες Χίου με τη ντουντούκα.... δε φτάνει που έκανες ποδήλατο με σαγιονάρα (εδώ κοιτάμε να βάλουμε καρφιά, καλουπιέδες, δέστρες, SPD να μη γλιστρά το πόδι) λες και οδηγίες ποδηλασίας μπροστά σε τόσα πιτσιρίκια. ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΦΡΕΝΟ σταματάνε τα ποδήλατα, χρόνια τώρα.

Οι δε επευφημίες

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

κτλ κατά το "λόγο" πριν την εκκίνηση εμετόστ.

Ελπίζω του χρόνου σε κάτι καλύτερο. Και ξεκολλήστε όλοι από το Fecebook. Δεν έχουμε όλοι λογαριασμό και με την αποκλειστική ενημέρωση εκδηλώσεων μέσω αυτού αποκλείετε κόσμο που ενδεχομένως να ήθελε να συμμετέχει. Εκείνη η mail λίστα που έπαιζε τί έγινε? Την έφαγε το φατσοβιβλίο?

Την αγάπη μου.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΖΗΤΩ η παντόφλα!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Yey!

Προσωπικα βρηκα την ποδηλατοπορεια μικροτερη σε συμμετοχες και πολυ ησυχη , αλλα προσωπικα τελικα δεν με χαλασε καθολου-απεναντιας μου εβγαλε μια αισθηση ωριμοτητας στο πως την αντιλαμβανεται ο καθε ενας την αστικη ποδηλασια που πολυ μου αρεσε .
Δεδομενου του οτι το βασικο αιτημα προηγουμενων ετων (με πιο κραυγαλαιο την εισοδο στο Μετρο) εχει καλυφθει (οποτε -1 λογος να φωναξεις) , ειναι αναμενομενο να λιγοστεψουν τα συνθηματα.
Γενικοτερα , υπαρχουν νομιζω πολλοι *καθημερινοι* αστικοι ποδηλατες που δεν τους ενδιαφερει ή δεν επιθυμουν ποδηλατοδρομους (συνηθως αιτημα οσων δεν εχουν καβαλησει συνειδητα ποδηλατο ή φοβουνται) γιατι προτιμουν την μη θεσμοθετημενη ελευθερια της κινησης τους στους δρομους - και εχω την εντυπωση οτι στην χτεσινη πορεια της Αθηνας οι περισσοτεροι συμμετεχοντες ετσι το εβλεπαν ή νομιζαν οτι επρόκειτο για βολτα ή απλα αδιαφορουσαν( οποτε -1 λογος να φωναξουν). Προσωπικα ανηκω στην πρωτη κατηγορια , αρα ισως δεν ειμαι αντικειμενικος .
Επισης , Λογικα επειδη αρκετοι πολιτες εχουν (πλεον) πολυ-πολυ σοβαρους λογους να διαδηλωσουν στην καθημερινοτητα τους , ισως να προτιμησαν να βιωσουν την εμπειρια σαν μια ποδηλατικη συναθροιση , παρα σαν διεκδικηση δικαιωματων.

Αναλύοντας νομιζω οτι οι πιο προσφατοι στην ποδηλασια (οι οποιοι πολυ πιθανο να την γνωρισαν μεσα απο την ψυχαγωγικη εκδοχη της βολτας και οχι απο τις πορειες διεκδίκησης οπως οι παλαιοτεροι) θεωρουν πλεον αρκετα φυσικη την κινηση στους δρομους . Ακομα και οσοι δεν καβαλουν ποδηλατο (οδηγοι /πεζοι κτλ) εχουν συνηθίσει (δεν τους ξενιζει πλεον , εστω) την εικονα των ποδηλάτων στους δρομους , σε μαζικο ή ατομικο επιπεδο.

Αυτο βεβαια , θα πει κανεις οτι ειναι δικοπο μαχαιρι..γιατι οι ποδηλατες επαναπαυονται και δεν ζητουν περεταιρω βελτιωση της ποιοτητας ζωης (ή , εστω , βελτιωση των συνθηκων κυκλοφοριας/υποδομων/κοκ κτλ)

-Ισως να ακουγεται μετριοπαθες , αλλα *προσωπικα* νομιζω οτι μιλαμε πλεον για πραγματικη ωριμανση της ποδηλασιας της Αθηνας. Ισως οχι στα προτυπα αλλων ευρωπαικων χωρων , αλλα στα μέτρα μας και με τον τρόπο μας(=βιωσιμότερο και μαζικοτερα αποδεκτο).
Προσωπικα αμφιβαλλω (βλεποντας το πραγμα *και* απο αποσταση) αν θα μπορουσαμε να υιοθετησουμε απολυτα ενα πχ βορειοευρωπαικο μοντελο(δεδομένου του οτι ο Ελληνας δεν αντεχει για πολυ το by the rule καλουπωμα) , αλλα το οτι η καρδια της ποδηλασιας χτυπα πλεον σταθερα the greek way, οχι μονο μια στο τοσο σαν μεγαλο gala αλλα με χαμηλοτερους τόνους και σε καθημερινο-τοπικο-προσωπικο & μαζικο επιπεδο , ειναι η χειροπιαστη κατακτηση .

Η ποδηλατοπορεια ηταν και ειναι παντα ενα βαρομετρο , μια δυνατη εικονα , και βεβαια μια ευχαριστη εμπειρια !
Οπως ομως και το cmr , χωρις καμια ειλικρινα διαθεση επικρισης , νομιζω οτι ισως χρειαζεται μια φρεσκια διαφοροποιητικη προσεγγιση στον τροπο που θα διεκδικει τα δικαιωματα .
Μαλλον βρισκομαστε σε ενα σταυροδρομι της ιστοριας , που η κλασσικη μεθοδος των πανό-συνθηματων-flyer και αφισοκολλησης δειχνει παρωχημένη, γραφικη ή εστω θελκτικη και αναγκαια κυριως για πιο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικα ζητηματα . Ισως χρειαζεται να θυμιζει περισσοτερο διεκδικηση , παρα διαμαρτηρια. Ισως βεβαια και να κανω λαθος , χεχε !

Και το ηδη υπαρχον μοντελο παντως ειναι αξιοπρεπες , ειλικρινες , σαφες και ενας αθλος για τους διοργανωτες (ευχαριστουμε!!)... κατι φρεσκο παντως θα εκανε επικη αισθηση ! Ισως μια εκ νεου προσεγγιση στην νεα γενια , μεσα στα πανεπιστημια και τις σχολες, που βραζει το αιμα και εχουν φρεσκιες ιδεες-ορεξη-χρονο και ζουν στην νεα εποχη και τα μεσα, παντα με την *υποστηριξη* των μεγαλυτερων..
Αλλα οπωσδήποτε με φρεσκια αντίληψη. Νιωθω οτι πρεπει να ξεκολλησουμε απο την παγιωμένη μεθοδο διεκδικησης που λειτουργει τουλαχιστον τα 33 χρονια που εχω ζησει..
Ισως βεβαια και να κανω λαθος , χεχε (δις)!

Καλη συνεχεια σε ολους , τα λεμε στους δρόμους !!!
Χαρηκα που ξαναειδωθήκαμε !

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Πρώτα απ΄ όλα, μπροστά. Όχι μπροστά από τη ρόδα του, αλλά μπροστά στο δρόμο. Προς τα κει που πηγαίνει. Εντυπωσιάστηκα σκανάροντας με το μάτι το νήμα, για τη γνωστή ικανότητα του ελληνάρα να αρχίζει καλά κάτι αλλά να μην το συνεχίζει καλά, και συχνά να μην το τελειώνει. Εντυπωσιακή η νοοτροπία των καλοβολεμένων αστών. Άκου ήλιος! Ήταν μια μέρα υπέροχη, λες και ο θεός της ελλάδας πάλι έκανε το θαύμα του. Οι ποδηλάτες έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον και τα στοιχεία και δεν φοβούνται τέτοια. Τι άλλο πραγματικά θα μπορούσε να θέλει κανείς. Να ζεις σε αυτή τη χώρα και να γκρινιάζεις για τον παράδεισο, βέβαια αν είσαι γκρινιάρης κάτι θα βρεις πάντα. Σε όλη τη χώρα το ποδήλατο κερδίζει κάθε μέρα που περνάει. Παίρνει τη θέση που τού αξίζει. Κι αυτό δεν γίνεται με το προπαγανδιστικό στυλάκι των μουμουέ, γίνεται απλά, φυσικά, γίνεται ώριμα, ωραία, γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και γιατί, και ότι μα ότι και να γίνει η ιστορία δε γυρνάει πίσω.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα
ckesinis
Απών/απούσα

Μερικές φωτογραφίες κι από μένα : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151476592803068.1073741843.7...

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Kwstis34 wrote:
...Ο ένας λόγος είναι σίγουρα η καλή προετοιμασία (αυτοκριτική)...

η μη καλή προετοιμασία, ήθελα να γράψω...

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

katerina_lamia wrote:
Στην Λαμία είχαμε 200 άτομα περίπου, μικροι και μεγάλοι! Ηταν πολύ καλά για τα δεδομένα της πόλης μας, 1η χρόνια διεγαγωγής σε μας. Θα είχαμε ακόμα περισσότερο κόσμο αν δεν έλειπαν αρκετοί για να συμμετάσχουν, να δουν ή να βοηθήσουν εθελοντικά σε αγώνα mtb που διεγαγώταν από το 11:00 στην περιοχή μας και δε είχε τελειωσει μέχρι το απόγευμα που ξεκινήσαμε.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620067078023138.1073741837.550...

http://starsports.gr/index.php?view=view_articles&option=sports&item=136...

Μια παρατήρηση. Ισως του χρόνου να σκεφτουμε να κάνουμε όλοι απόγευμα την ποδηλατοπορεία. Σίγουρα θα είχε περισσότερο κόσμο, θα τολμουσα να πω και διπλάσιο. Μάι μήνα 12:00 έχει πάντά ζέστη που είναι ανασταλτικός παράγοντας για τέτοιες δράσεις.


Κατερίνα ποιο πολύ για την ιστορία δεν ήταν η πρώτη αλλά η δεύτερη φορά , η προηγούμενη θυμάμαι ήταν προ-πέρσι(?). Στην αθήνα δεν γίνετε εύκολα άλλες ώρες λόγο κίνησης κλπ. Σε άλλες πόλης είναι ποιο βολικό φιλικα Πανος

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πάμε πάλι, 2-3 σχόλια....

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η ποδηλατοπορεία ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ πολύ πιο νωρίς από ότι μαθαίνουμε εμείς οι απλοί - άσχετοι (εννοώ "οι εκτός οργανωτικής επιτροπής").
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορείς να λάβεις υπόψην σου τον καιρό, 2-3 μήνες πιο νωρίς. Θα μπορούσε να βρέχει, θα μπορούσε να έχει "παγωνιά" (για τα δεδομένα της εποχής και της Αθήνας) θα μπορούσε να έχει και ΦΟΥΛ ΚΑΥΣΩΝΑ.
Δεδομένης όμως της κατάστασης, ίσως, ίσως, ΙΣΩΣ, να μπορούσαν να γίνουν "διορθωτικές" κινήσεις ώστε να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος λιγότερο.

Και ΟΚ, εγώ σου λέω ότι ποδηλατώ με 40 βαθμούς υπό σκιά, και έχω ανέβει την Αγ. Άννα στη Θήβα με καρα-καύσωνα (ναι, είχαμε λιποθυμίες και θρμοπληξίες...). Σκέψου όμως το 4χρονο που με λαχτάρα καβάλησε το ποδήλατό του για να ακολουθήσει τον μπαμπά του.
Σκέψου το 3χρονο που είναι σε καθισματάκι πίσω στο ποδήλατο της μαμάς. Σκέψου τον παππού που ακολουθεί και αυτός, νιώθοντας ξανά παιδί.

Προφανώς, δεν μας έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να ακολουθήσουμε ντε και καλά. Όποιος ήθελε και έκρινε σωστό, ακολουθούσε.

Η γκρίνια έχει σκοπό περισσότερο να επισημάνει κάποια πράγματα, που μπορεί να είναι λάθος, μπορεί όμως να είναι και σωστά και να επιδέχονται διορθώσεις / βελτιώσεις / αλλαγές.
Κανονικά, για να μην χαλάμε τις καρδιές μας, αλλά και να μην ακυρώνουμε έτσι εύκολα την προσπάθεια όσων ασχολήθηκαν και κοπίασαν, θα έπρεπε να γίνει σε κάποια συζήτηση κατ'ιδίαν, σε κάποιο συμβούλιο, αλλά το φόρουμ εξυπηρετεί πολύ περισσότερο και πολλούς περισσότερους.

Του χρόνου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα ξαναπάμε και ίσως να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πάμε πάλι, 2-3 σχόλια....

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η ποδηλατοπορεία ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ πολύ πιο νωρίς από ότι μαθαίνουμε εμείς οι απλοί - άσχετοι (εννοώ "οι εκτός οργανωτικής επιτροπής").
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορείς να λάβεις υπόψην σου τον καιρό, 2-3 μήνες πιο νωρίς. Θα μπορούσε να βρέχει, θα μπορούσε να έχει "παγωνιά" (για τα δεδομένα της εποχής και της Αθήνας) θα μπορούσε να έχει και ΦΟΥΛ ΚΑΥΣΩΝΑ.
Δεδομένης όμως της κατάστασης, ίσως, ίσως, ΙΣΩΣ, να μπορούσαν να γίνουν "διορθωτικές" κινήσεις ώστε να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος λιγότερο.

Και ΟΚ, εγώ σου λέω ότι ποδηλατώ με 40 βαθμούς υπό σκιά, και έχω ανέβει την Αγ. Άννα στη Θήβα με καρα-καύσωνα (ναι, είχαμε λιποθυμίες και θρμοπληξίες...). Σκέψου όμως το 4χρονο που με λαχτάρα καβάλησε το ποδήλατό του για να ακολουθήσει τον μπαμπά του.
Σκέψου το 3χρονο που είναι σε καθισματάκι πίσω στο ποδήλατο της μαμάς. Σκέψου τον παππού που ακολουθεί και αυτός, νιώθοντας ξανά παιδί.

Προφανώς, δεν μας έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να ακολουθήσουμε ντε και καλά. Όποιος ήθελε και έκρινε σωστό, ακολουθούσε.

Η γκρίνια έχει σκοπό περισσότερο να επισημάνει κάποια πράγματα, που μπορεί να είναι σωστά, μπορεί όμως να είναι και λάθος και να επιδέχονται διορθώσεις / βελτιώσεις / αλλαγές.
Κανονικά, για να μην χαλάμε τις καρδιές μας, αλλά και να μην ακυρώνουμε έτσι εύκολα την προσπάθεια όσων ασχολήθηκαν και κοπίασαν, θα έπρεπε να γίνει σε κάποια συζήτηση κατ'ιδίαν, σε κάποιο συμβούλιο, αλλά το φόρουμ εξυπηρετεί πολύ περισσότερο και πολλούς περισσότερους.

Του χρόνου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα ξαναπάμε και ίσως να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Οπως λεει και ο τιτλος
...
και κοσμο ειχε,
και ωραια ηταν,
και μας ειδανε,
και περασαμε τα μυνηματα που επρεπε,
και η διαδρομη μια χαρα ηταν, που περασε απο καινουργια μερη,
και καλο ηταν που σταματαγαμε στα φαναρια διοτι ετσι δημιουργησαμε λιγοτερους δυσαρεστημενους αναμενοντες ΙΧδες.
...
Και επισης το καλυτερο:
Κοντα στην πλατεια Μεταξουργειου μετα το Σταθμο Λαρισης, παιδακι (γυρω στα 5) ρωταει τη γιαγια του:
"Γιαγια τι κανουν ολοι αυτοι με τα ποδηλατα;"
και τι ακουω;!!!:
"Ποδηλατοπορεια κανουν παιδι μου για να μας δειξουν οτι υπαρχουν και πιο ανθρωπινοι τροποι μετακινησης απο τα αυτοκινητα"
...
μετα απ'αυτο νομιζω οτι ολα τα υπολοιπα ειναι περιττα
...
μην γκρινιαζουμε
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΙ Σ'ΑΝΩΤΕΡΑ!

contact