Σκοπός του project είναι η συγκέντρωση ποδηλάτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν χρειάζονται πια. Τα παλιά ποδήλατα βάφονται ολοκληρωτικά, διακοσμούνται με λουλούδια και τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης σαν street art. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό:
Τα κίτρινα ποδήλατα αντικατοπτρίζουν έαν χώρο ιστορικό για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της.
Τα πορτοκαλί ποδήλατα τοποθετούνται σε μέρη που αποτελούν σημεία συνάντησης για τους Θεσσαλονικείς, τα λεγόμενα hot spots.
Τα γαλάζια ποδήλατα αφιερώνονται στον Ερνέστ Εμπράρ, τον αρχιτέκτονα που οραματίστηκε μία διαφορετική Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν την αντίκρυσε στο ακέραιο.
Τα πράσινα ποδήλατα, όπως είναι λογικό, βρίσκονται σε σημεία όπου το πράσινο λείπει.
Τα φούξια ποδήλατα αφιερώνονται στους εθελοντές της πόλης.
Το βασικότερο είναι η διατήρηση του εθελονικού και ερασιτεχνικού χαρακτήρα της δράσης.
Ήδη χρωματιστά ποδήλατα έχουν αρχίσει να φυτρώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!!
ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ανυπομονώ να ανέβω να το δώ και απο κοντά.
Εναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου Κρήτης για να αναβαθμίσουν την περιοχή τους και να βρουν μια διαφορετική χρήση για τα παλιά ποδήλατα, τα οποία μετέτρεψαν σε γλάστρες και στόλισαν το χωριό.
Το σχέδιο απλούστατο: Μάζεψαν παλιά, αχρησιμοποίητα, ποδήλατα τα έβαψαν , «φύτεψαν» πάνω τους λουλούδια και τα τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής σπάζοντας τη μονοτονία και, κυρίως, ανεβάζοντας τη διάθεση των κατοίκων.
Οπως αναφέρει το made in creta, η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου και τη Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου, ενώ η δράση έχει το όνομα «ΠΟΔΗΛΑΤΟ.... Χάρισέ το! Χρωμάτισέ το! Φύτεψέ τ
http://www.iefimerida.gr/news/98106/%CE%BA%CF%81
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
![]() | 68.12 KB |
![]() | 450.52 KB |
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
ό,τι να 'ναι
.....................ασχημα.
Κάλεσμα στους δημότες να δωρίσουν παλιά -σε αχρησία- ποδήλατα για να δημιουργθούν ποδηλατογλάστρες σε διάφορα σημεία της πόλης απευθύνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος.
Όπως αναφέρει ο Κος Αλεξάκος "ως Δήμος, σχεδιάζουμε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης να τοποθετήσουμε ποδηλατογλάστρες (ποδήλατα στα οποία αντί για καλαθάκια θα υπάρχουν γλάστρες με λουλούδια εποχής) αναβαθμίζοντας αισθητικά την πόλη και προβάλλοντας ταυτόχρονα το ποδήλατο ως σήμα κατατεθέν της πόλης μας.
Παρακαλούμε όλες τις φίλες και τους φίλους που έχουν ποδήλατα σε αχρησία να επικοινωνήσουν με το γραφείο μου τηλέφωνα 2441350744, 50710, 50713 ώστε να περάσει άνθρωπος του Δήμου να τα παραλάβει και να τα μετατρέψουμε σε ποδηλατογλάστρες.
http://www.karditsalive.net/karditsa/%
.................ποδήλατα.

Καινούρια ζωή για τα παλιά σκουριασμένα ποδήλατα
http://balkon3.com/gr/anthismena-podilata/
Πώς μπορούμε να δώσουμε νέα ζωή σε ένα παλιό άχρηστο ποδήλατο; Η απάντηση είναι απλή – απλώς να το μετατρέψουμε σε γλάστρα.
Αυτή η τάση υπάρχει για πάνω από μια δεκαετία τώρα και μάλιστα γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής. Ανά τον κόσμο οι άνθρωποι διακοσμούν τους κήπους τους με vintage ποδήλατα που για καιρό είχαν αφήσει ξεχασμένα σε κάποιο υπόγειο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τη σκουριά και να τα βάψουμε για προστασία από περαιτέρω διάβρωση. Τα χρώματα που επιλέγονται είναι συνήθως έντονα, ενώ δε βάφεται μόνο ο σκελετός, αλλά και τα χερούλια, η σέλα, τα πετάλια, η αλυσίδα, ακόμα και οι ρόδες.
Μπορείτε να φυτέψετε όλων των ειδών τα λουλούδια και αυτά μπορούν να στολίσουν το ποδήλατο με πολλούς και διάφορους τρόπους. Συνήθως πρόκειται για ένα παλιό μοντέλο ποδηλάτου με δύο γλάστρες, μία στο μπροστινό καλάθι και άλλη μία πίσω από τη σέλα, επάνω από την πίσω ρόδα. Μερικοί χρησιμοποιούν μόνο μία γλάστρα για να αναδείξουν το ποδήλατό τους καλύτερα Άλλοι τοποθετούν πολλές γλάστρες στη σειρά και στις δύο πλευρές του σκελετού. Συνήθως φυτεύονται λουλούδια μικρά σε μέγεθος, αλλά θα δείτε και μεγαλύτερα λουλούδια, τα οποία μετά από λίγο μπορεί και να καλύψουν εντελώς το ίδιο το ποδήλατο.
Χρησιμοποιούνται διαφορετικά ποδήλατα, παλιά και νεότερα μοντέλα. Συνήθως ανασύρονται τα παλιά παρατημένα ποδήλατα κι αν δεν υπάρχουν αυτά, μπορούν να αγοραστούν από δεύτερο χέρι σε φθηνή τιμή. Τα vintage ποδήλατα ήταν κάποτε πολύ φθηνά αλλά λόγω αυτής της μόδας έγιναν η βάση για ένα επικερδές εμπόριο. Όσο πιο παλιό και σπάνιο είναι ένα μοντέλο, τόσο πιο αυξημένη θα είναι η τιμή του. Για ένα κλασσικό vintage ποδήλατο ενδέχεται να πληρώσετε εκατοντάδες ευρώ.
Στην Ελλάδα, αντιθέτως, τα «ανθισμένα» ποδήλατα αποτελούν μια σημαντική αστική δράση. Μπορούμε να τα δούμε στους δρόμους μεγάλων πόλεων, σε καφέ ή σε σπίτια, στις παραλιακές οδούς και ακόμα και στα νησιά των Κυκλάδων, όπου τα έντονα χρώματά τους κάνουν αντίθεση με τα λευκά σπίτια.
.........................έλα να το φυτέψουμε.
http://glyfa.blogspot.gr/2014/03/blog-post_14.html
Αν έχεις στην αποθήκη σου ένα παλιό ποδήλατο και δεν το χρειάζεσαι αλλά λυπάσαι και να το πετάξεις η λύση είναι μία!!!
Έλα να το φυτέψουμε!!!

Στα πλαίσια βελτίωσης της αισθητικής
της παραλιακής οδού και των πεζοδρομίων του χωριού μας,
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας ζητά την βοήθεια σου!!!
Αν έχεις ένα παλιό ποδήλατο που το έχεις αφήσει στην άκρη και δεν το έχεις πετάξει αλλά θα ήθελες να το ξαναζωντανέψεις και να διακοσμήσεις και την παραλία μας μπορείς να το χαρίσεις και να το φυτέψουμε!!!
Η προσφορά θα πιάσει "τόπο" και θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο την παραλία μας!!!
Τα παλιά ποδήλατα θα επισκευαστούν,θα βαφτούν με όμορφα φωτεινά χρώματα και θα τοποθετηθούν επάνω τους καλάθια και γλάστρες για να τα φυτέψουμε με λουλούδια.
Η κίνηση αυτή μαζί με την εθελοντική προσφορά αλλά και βοήθεια για την υλοποίηση της είναι άμεσος στόχος και γι'αυτό θα παρακαλούσαμε για την συντομότερη δωρεά των παλιών και μη χρήσιμων ποδηλάτων!!!
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά γιατί γνωρίζουμε ότι με την δική σας συνεισφορά μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφο το χωριό μας!!!
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε
την άνοιξη πιο γρήγορα!!!
...................................project.


Αντί να είναι ξεχασμένο στο υπόγειο ας το βάψουμε και ας ομορφύνουμε το μουντό χειμωνιάτικο τοπίο της πόλης μας. Έτσι σκεφτήκαμε και ξεκινήσαμε το “Plant A Bicycle” project.
Στην αρχή το αναφέραμε σε κάποιον της δημοτικής Αρχής μήπως χρειαστεί να πάρουμε κάποια “άδεια” χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση οπότε ξεκινήσαμε μόνοι μας. Πήραμε δύο ποδήλατα, μοντέλα τέλη της δεκαετίας του ’70, τα βάψαμε πρώτα με λευκό αστάρι και μετά με σπρέι φωσφορούχο χρώμα, βάψαμε κάθε χιλιοστό όλης της επιφάνειας των ποδηλάτων. Στα τιμόνια τους βάλαμε καλάθια με ζαρντινιέρες όπου φυτέψαμε λουλούδια και ονομάσαμε το project “ΦΥΤΕΨΤΕ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” (Plant A Bicycle), γιατί φυτεύεις στο ποδήλατο και εφόσον το ποδήλατο θα μείνει μόνιμα εκεί, στην ουσία φυτεύεις και το ίδιο το ποδήλατο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο παγκοσμίως. Η αρχή έγινε στο Τορόντο του Καναδά όπου δύο κοπέλες δημιούργησαν το “THE GOOD BIKE PROJECT” και στην χώρα μας στη Θεσ/νίκη κάποιοι δημιούργησαν το “THE RECYCLING PROJECT”.
Τα δύο ποδήλατα τοποθετήθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε εισόδους της πόλης και αφού ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό και πολύ θετικά σχολια το όλο εγχείρημα θα φυτέψουμε κι άλλα ποδήλατα στις υπόλοιπες εισόδους της πόλης και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να περάσουμε στους συμπολίτες μας το μήνυμα της ανακύκλωσης, να επέμβουμε εικαστικά σε κάποια σημεία της πόλης και φυσικά να φέρουμε τους ανθρώπους που ζούνε γύρω μας κοντά στο ποδήλατο.
Μην κάθεστε λοιπόν… φυτέψτε και εσείς ένα ποδήλατο.