Ο ποδηλάτης που δολοφόνησαν οι φασίστες

69 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cdouvis
Απών/απούσα

Ποιος θυμάται τον Σαχζάτ Λουκμάν; Ηταν ένας αδερφός μας. Ένας άνθρωπος, κάτοικος Αθήνας, ποδηλάτης. Ήταν ο ποδηλατης που δολοφονήθηκε το Γενάρη από δυο χρυσαυγίτες την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

luqman

Λίγες εβδομάδες αργότερα θεωρήσαμε χρέος μας να οργανώσουμε μια αντιτρατσιστική ποδηλατοπορεία (αφίσα-κάλεσμα και φωτό-εντυπώσεις) κατά την οποία τοποθετήσαμε και μια αναμνηστική πλακέτα στο σημείο της δολοφονίας.

Οι δράστες είχαν (κατ' εξαίρεση...) συλληφθεί λίγο αργότερα και επιτέλους την ερχόμενη εβδομάδα δικάζονται. Την ημέρα της δίκης οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση κοντά στα δικαστήρια. Φυσικά επιτρέπται και η παρακολούθηση της δίκης. Επίσης πριν από τη δίκη, αυτό το Σάββατο, θα γίνει και μια εκδήλωση στη μνήμη του νεκρού.

Σάββατο 14 Δεκ, 6μμ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50
Εκδηλωση τιμης και προβολη βιντεο της οικογενειας του Σαχζάτ Λουκμάν

Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, 9πμ
Δικαστήρια, Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως
Αντιφασιστική Συγκέντρωση

(Σημειώστε οτι αυτή η δίκη είναι πολύ σημαντική και για ένα ακόμα λόγο. Η υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα Βουρλιώτη που έχει σταλεί στον Αρειο Πάγο, βάσει του οποίου η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Η έκβαση αυ­τής της δίκης θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη δίκη της Χρυσής Αυγής όποτε και αν αυτή γίνει.)

Ο Σαχζάτ, ένας από μας, έκανε το "λάθος" να γεννηθεί Πακιστανός. Η ποδηλατική οικογένεια ήταν και θα μείνει στο πλευρό του.

Περισσότερα εδώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Είναι καλό να γνωρίζουμε την αλήθεια
και να αγωνιζόμαστε εκεί που ο καθένας μπορεί.
το δημοτικό σχολείο είναι ένας χώρος όπου
μιλάμε και προσπαθούμε να φωτίσουμε την άγνοια,
όταν έχουμε ρατσιστικές συμπεριφορές.

cdouvis
Απών/απούσα

Υπενθύμιση: Αύριο το απόγευμα είναι η εκδήλωση για τον Σαχζάτ στο Πνευματικό Κέντρο

Σάββατο 14 Δεκ, 6μμ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50
Εκδηλωση τιμης και προβολη βιντεο της οικογενειας του Σαχζάτ Λουκμάν

rasomon
Εικόνα rasomon
Απών/απούσα

Θα ήθελα να σημειώσω ότι:
1) Το ότι χρησιμοποιούσε ποδήλατο και αυτός για τις μετακινήσεις του, δεν τον κάνει αυτομάτως "αδελφό" μας...
2) Δολοφονήθηκε για να ληστευθεί, ρατσιστικά κίνητρα είδαν τα ΜΜΕ και αυτοί που "θέλουν να δουν"
3) Το αν οι δύο ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ψήφιζαν Χ.Α. ή Ανταρσύα ουδεμία σχέση έχει με την πράξη. Αν είναι έτσι, σε κάθε δολοφονία, πχ ο εραστής που σκότωσε το σύζυγο της ερωμένης, να μαθαίνουμε τι κόμμα ψήφιζε και να το βγάζουμε εκτος νόμου.......

socyaclist
Απών/απούσα

(Rasomon, δες την ταινία! Η υποκειμενικότητα είναι μέσα μας αλλά έχουμε ανάγκη την αλήθεια...)
1) Ο Σαχζατ Λουκμαν είναι αδερφός μας γιατί χρησιμοποιούσε ποδήλατο όπως εμείς, ενώ οι χρυσαυγίτες φονιάδες του ισχυρίστηκαν ότι τους ενόχλησε η οδήγησή του - τους έκοψε.... (Ο μόνος που γίνεται αυτόματα αδερφός μας είναι ο γιος της μάνας μας......)
2) Ποιος μπορεί να ΞΕΡΕΙ τα κίνητρα κάποιων που γυρνάνε με μαχαίρι στις 3.30 το βράδι και μαχαιρώνουν έναν φτωχό που πάει στη δουλειά του; Αυτός ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ. (Έχει ήδη φάει 25 χρόνια ρατσισμό από τα ΜΜΕ.)
3) Αν ο χρυσαυγίτης σκοτώσει τον Πακιστανό σύζυγο της ερωμένης του, δεν χρειάζεται να μάθουμε τι ψηφίζει, είναι ένα έγκλημα ερωτικού πάθους, ιδιαίτερα αν η ερωμένη του χρυσαυγίτη είναι Πακιστανή (και ξεπερνώντας το ρατσισμό θέλει να ζήσει μαζί της)!
(Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντίθετα με τη μυθολογία των φασιστών, δεν οργανώνει τραμπούκικες επιθέσεις ούτε ρατσιστικά πογκρόμ και φυσικά δεν περηφανεύεται στα μπλογκς για τέτοια πράγματα, όπως οι φασίστες "εθνικιστές" ναζί - στο σπίτι του ενός βρέθηκε πολύ υλικό της ΧΑ και όπλα (στιλέτα-πεταλούδες κά) - αυτά δεν έχουν σχέση με την πράξη? - ούτε με τα κίνητρα?)
Όσοι μπερδεύουν τα "άκρα" προσπαθούν "να “αποδομήσουν” (όπως νομίζουν) τις σημερινές αξίες της ελευθερίας, της ανοχής και της δημοκρατίας ως “ιδεολογικές και βολικά παραμύθια” με ολοφάνερη πρόθεση φυσικά να τις αντικαταστήσουν με αποδεδειγμένα πολύ χειρότερους και επικίνδυνους μύθους όπως ο ναζισμός, μια θεοκρατία από χριστιανούς μουλάδες, αυταρχικούς εξουσιαστές, ρατσιστικά απαρτχάιντ κτλ....αρνούνται δήθεν τα πάντα ως σκεπτικιστές για να δεχθούν στη πρώτη στροφή και στη πρώτη ευκαιρία που θα μπορούν να το εκφράσουν ανοιχτά, τα πιο σκληρά δόγματα και την άρνηση κάθε σκεπτικισμού. Ένα φτηνιάρικο πονηρό κόλπο για να αναγνωριστεί η πολιτική και θρησκευτική αυταρχικότητα, ο ρατσισμός, ο φασισμός , ως «νόμιμοι», αποδεκτοί και καλοί." (από εδώ το κομμάτι)
Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ για να μπορέσει να μείνει η οικογένειά του ως το τέλος της δίκης και να καταθέσει εδώ

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

@rasomon
1)Έχεις δίκιο. Ποδήλατο οδηγείς και εσύ, "αδελφό" με τις απόψεις που έχεις δεν σε λέω πάντως!
2)Έχεις άδικο. Μέχρι τώρα έχουμε συγκάλυψη να μην συνδυαστεί το έγκλημα με ρατσιστική βία. Γράφεις ότι τον σκότωσαν για να τον κλέψουν. Μέχρι τώρα ξέρουμε "δια ασήμαντον αφορμήν", γιατί “τους έκοψε το δρόμο με το ποδήλατο”.
Μήπως και για εσένα όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας ......είναι ίδιοι και δεν μπορείς να καταλάβεις πως μπορεί κάποιος σκοτώνει με ρατσιστικά κίνητρα; Μήπως σου είναι κατανοητό να σκοτώσεις για να κλέψεις αλλά δεν το χωράει ο νους σου ότι σε σκοτώνω γιατί είσαι μετανάστης από το Πακιστάν; "πρέπει να δεις".
3)Το αφήνω ασχολίαστο. Το παράδειγμα σου είναι άσχετο.

Wicca
Απών/απούσα

Θα συμφωνήσω με τον rasomon στο θέμα που αφορά τα περί αδελφοσύνης.
Ποδήλατο μπορεί να έχει και να καβαλάει ο καθένας. Αν δηλαδή ο οποιοσδήποτε Λουκμάν ήταν δολοφόνος ή φασίστας θα τον θεωρούσαμε "αδελφό μας" γιατί απλά καβαλούσε ένα ποδήλατο;

Θεωρώ εντελώς παραπλανητικό σαν επιχείρημα αυτό που γράφτηκε ότι είναι "αδελφός μας" γιατί ήταν ποδηλάτης.

Η πρόσκληση για την συγκέντρωση είναι γιατί διαφωνούμε με οποιαδήποτε επίθεση που έχει ρατσιστικά κίνητρα, γιατί απαιτούμε δικαιοσύνη και όχι να κυκλοφορούν στον δρόμο αδέσποτοι μαχαιροβγάλτες.

That's all.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Είναι αυτό που λέει η Γαρμπή.....
Με σημαία μου μια φούστα.......
Εγώ συμμετείχα στην ωραία εκδήλωση που κάναμε τότε αλλά το φετινό πόστ το βρίσκω τράβηγμένο.
Πραγματικά νοιώθω ότι προσπαθούν να με αναγκάσουν να συμμετάσχώ με το ζόρι ειδικότερα όταν βλέπεις πως ούτε αυτοί που υποστηριξαμε τότε την εκδήλωση αλλά ούτε και αυτοί που δεν ήρθαν άφησανε το τωρινό κάλεσμα στην μοίρα του αλλά όχι πάρε μια υπενθύμιση γιατί παρόλο που μπήκε και πρωτοσέλιδο δεν συζητιέται.
Δηλαδή αυτό το πρωτοσέλιδο είναι αποτέλεσμα της συνέλευσης;
Εδώ πρόκειται για μεθόδευση,κάπήλευση και το τραβάω από τα μαλλιά ε,δεν θα ανακύρηξούμε και ποδηλατικόυς ήρωες για να πολεμάμε στο όνομα τους.
Παιδες ΠΟΔΗΛΑΤΟ με κεφάλαια,πολιτική με μικρά μην μας μπερδευέτε.

cdouvis
Απών/απούσα

@rasomon

1. Από που να αρχισω να σε διορθώνω. Τα έχεις μπλέξει εντελώς. Τέσπα, αν δεν θέλεις τότε οκ, δεν ήταν αδελφός σου ο Σαχζάτ. Απαλλάσσεσαι, τα συγχαρητήριά μου. Κάτσε όμως να διαβασεις και τα παρακατω γιατί είσαι τελείως ανενημέρωτος.

2. Ληστρικά κίνητρα δεν προκύπτουν από πουθενά. Ούτε και οι ίδιοι οι φονιάδες δεν ισχυρίστηκαν κάτι τέτοιο. Ισχυρίστηκαν οτι έκαναν το φονο μετά απο διαπληκτισμό γιατι τους έκλεινε στο δρόμο. Σημείωσε οτι δεν τους λέμε "κατηγορούμενους" αλλά "φονιάδες" γιατί έχουν ομολογήσει την πράξη και τώρα η δικη θα αποφανθεί για τις ακριβείς συνθηκες. Την εκδοχή του κλεισίματος την διαψευδουν οι αυτόπτες μαρτυρες. Επισης την διαψεύδει το νιάου νιάου στα κεραμύδια. Ήταν εμφανέστατα ένα έγκλημα υποκινούμενο από ρατσιστικό μίσος. Διάβασε τον socyaclist.

3. Και αυτο σημαινει οτι η ΧΑ καλώς αναφέρθηκε γιατί φταίει. Αυτή όπλισε το χέρι των φονιάδων. Ακόμα κι αν δεν έδωσε εντολή ή έγκριση για το έγκλημα φταίει. Ακομα κι αν δεν τους εκπαίδευσε η ΧΑ να σκοτώνουν με στρίψιμο του μαχαιριού στην πληγή (όπως ο Ρουπακιάς) φταίει. Διότι έχει αναλάβει να παράγει και να διανέμει αυτό το μίσος. Και το κάνει με επαγγελματική συνέπεια. Ολοι το ξέρουν αυτό. Δεν καταλαβαινω γιατι θέλησες να υπερασπιστείς μια ρατσιστική οργάωνση με αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον κανεις λάθος οτι η ΧΑ έχει κυρηχθεί εκτός νομου και μάλιστα για αυτή την υπόθεση. Εχουν συλληφθεί πολλά μελη της, μεταξύ τους ο αρχηγός της και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά αυτο εγινε για άλλη υπόθεση και έγινε χωρίς να κυρηχθει το κομμα εκτός νόμου. Συγκεκριμενα έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα και έγινε γιατί στοιχειοθετήθηκε η κατηγορια για εγκληματική οργάνωση. Η οποία εγκληματική οργάνωση είναι φανερό οτι βασίστηκε τις δομές της οργάνωσης/κόμματος ΧΑ αλλά οι διωκτικες αρχές δεν ισχυρίζονται οτι κομμα και εγκληματική οργάνωση ταυτίζονται. Μπορει να υπάρχουν στο κομμα και κάποιοι που όντως δεν είχαν καταλάβει. Και βεβαια δεν προκύπτει οτι εμπλέκονται ολοι οι εκατοντάδες χιλιαδες που τους ψήφισαν.

@Wicca & Laou Laou

Για χαλαρώστε λίγο. Τι θα πει "παραπλανητικό" και "μεθόδευση,κάπήλευση και το τραβάω από τα μαλλιά". Δηλαδή νομίζετε οτι προσπαθώ να σας "παρασύρω" περνώντας κάποια υποχθόνια μηνύματα; Και ποια ακριβώς είναι αυτά τα μηνύματα; Οχι στη βία; Όχι στο ρατσισμό; Οχι στο φασισμό;

Wicca, ναι, προφανώς το θεμα είναι οτι έφαγαν το παλικάρι τζαμπα κι άδικα και το οτι ήταν ποδηλάτης είναι δευτερεύον. Προφανώς το πρόβλημα είναι ο ρατσισμός και η ατιμωρησία και η διαφθορά και άλλα τέτοια. Απλά σκέφτηκα οτι το ποστ στο podilates.gr πρέπει να γραφτει απο την ποδηλατική σκοπιά. Πρέπει να μου κάνεις μήνυση γι'αυτό;

Laou Laou, να σου απαντησω. Τo ποστ το έγραψα μονος μου και από δική μου πρωτοβουλία. Για να ανέβει στην πρώτη σελίδα ζήτησα email-ικώς έγκριση. Δεν περίμενα να υπάρχουν αντιρρήσεις αλλά έτσι λειτουργούμε. Εχει πλάκα που εσύ μου λες "ναι στο ποδήλατο - οχι στην πολιτική" ενώ η Wicca φαινεται να βρηκε το ποστ υπερβολικά ποδηλατοκέντρικό :)

Wicca, άμα επιμένεις τότε απαλάσσεσσαι κι εσύ πανηγυρικά: Ας μην ήταν αδερφος σου ο σύντροχος. Εγώ συνηθως οταν διασταυρώνομαι με ένα περαστικο ποδηλάτη δεν σκέφτομαι οτι μπορει να ειναι εγκληματιας ή σατανιστής ή οτι σε 20 χρονια θα εχει γίνει ο νεος Χιτλερ και θα αιματοκυλισει τον πλανήτη. Κάποιους τους έκραξα γιατί έκαναν καφριλες στους πεζόδρομους αλλά ούτε και τότε δεν σκέφτηκα τέτοια πράγματα. Σκέφτομαι πάντα οτι κινούμαστε στους ίδιους δρομους, διατρέχουμε τους ίδιους κινδυνους και πιθανον να το κανουμε για τους ιδιους ή παρόμοιους λογους. Νιωθω μια παραπάνω συγγένεια μαζι τους σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπολίτες μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κανείς στο τριπάκι να κάνει την τρίχα τριχιά και να αναλύει αν ο ένας περαστικός ποδηλάτης είναι αδερφός του και αν ο άλλος είναι μακρινός ξάδερφος. Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ο σύντροχος δολοφονήθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς λόγο κι αφορμή. Τον προσπέρασε ένα μηχανάκι, του έκοψε το δρόμο και τον έσφαξαν στην ψύχρα. Δεν λέω προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας στην θέση του. Λέω μονο προσπαθήστε να φανταστείτε οτι έγινε σε ένα σημείο από το οποίο περνάτε κάθε μέρα για να πάτε στη δουλειά σας.

Wicca
Απών/απούσα

O Laou Laou έγραψε και κάτι ακόμα που το προσπέρασες χωρίς να του δώσεις σημασία.

Laou Laou wrote:
[...]
Παιδες ΠΟΔΗΛΑΤΟ με κεφάλαια,πολιτική με μικρά μην μας μπερδευέτε.

Εδώ είναι ποδηλατικό φόρουμ. Το τι έκανε έδειξε, είπε ο εισαγγελέας, ο πρωθυπουργός,αν τα Χρυσά Αυγά είναι εγκληματική οργάνωση, πολιτικό κόμμα, πως θα πάει η δική, αν είναι πολιτική, ποινική ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχουν καμία απολύτως θέση σε αυτό το φόρουμ με το πρόσχημα, ότι ο συγκεκριμένος ήταν ποδηλάτης.. Το ανέφερα και πριν. Αν ήταν δηλαδή οτιδήποτε άλλο και ήταν ΚΑΙ ποδηλάτης θα μας καλούσες να ταυτιστούμε μαζί του;
Αν ήταν μηχανόβιος δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τάχα; Σκέτος άνθρωπος ίσως;

Τέλος πάντων για να μην πλατιάζω .. το θέμα μου εμένα προσωπικά είναι ότι προσπαθείς να πολιτικοποιήσεις το φόρουμ πατώντας πάνω σε μία υποτιθέμενη ποδηλατική συν-αδελφικότητα.

Όχι στην βία και στον φασισμό και στον ρατσισμό, αλλά αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με την ποδηλασία, όπως και το φόρουμ δεν έχει άμεση σχέση με πολιτικές τοποθετήσεις.

Και κάτι ακόμα. Δεν κατάλαβα πως σου έδωσε η συλλογικότητα το οκ με μέιλ; Η συλλογικότητα είμαστε όλοι μαζί. Δεν περιέπεσε στην αντίληψη μου κανένα μέιλ και όποιος έλαβε το μέιλ, δεν ρώτησε κανέναν άλλο, ούτε συζητήθηκε συλλογικά το θέμα.

Για να πάμε να φάμε λουκουμάδες σήμερα συζητούσαμε για αυτό το θέμα μία εβδομάδα. Το αποφασίσαμε ομαδικά και το οργανώσαμε μέσα από εδώ ομαδικά.

Για το θέμα του Λουκμάν δεν είδα να έγινε καμία συζήτηση..

ΕΤΑ: Και για να μην παρεξηγηθώ.. το θέμα έχει ως εξής:
Αποφάσισες μόνος σου να οργανώσεις κόσμο για να παρασταθεί έξω από το δικαστήριο χωρίς να κάνεις καμία συζήτηση με κανέναν άλλο για αυτό, έβαλες και την πρόσκληση πρώτη σελίδα, στέλνοντας απλά ένα μέιλ σε κάποιον που σου είπε οκ και στην πρόσκληση μέσα έγραψες, ελάτε εμπρός πάμε ήταν ποδηλάτης.

Ε λοιπόν εγώ ρε φίλε δεν την γουστάρω αυτού του είδους την καθοδήγηση ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.
( με κεφαλαία για να το λάβεις υπόψιν σου).

Vale
Απών/απούσα

Ζήτω ο λουκουμάς! Ζήτω!
Ζήτω το ποδήλατο! Ζήτω!

Μην τα ξαναλέμε, ΠΟ-ΔΗ-ΛΑ-ΤΟ.

Ainastros
Απών/απούσα

και ο ηθικός αυτουργός..

η μόνη ένσταση είναι ότι δεν ζητάς δικαιοσύνη από ένα ποινικό σύστημα που έχει ξεσκίσει τους μετανάστες.. και συνεχίζει απτόητο..

ζήτω οι ποδηλατολουκουμάδες

cdouvis
Απών/απούσα

Καταρχάς χίλια μπράβο και σε ευχαριστώ που σε ενδιαφέρει η μη-κομματικοποίηση του φόρουμ και του ποδηλατικού κινήματος κλπ. Μακάρι να είχανε και άλλοι τέτοιες ευαισθησίες.

Από κει κει πέρα όμως κοίτα τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση: Το podilates.gr δεν το κουμαντάρει το φόρουμ αλλά η συνέλευση που γίνεται στο Θησείο. Η συνέλευση τα εγκρίνει αυτά που έγραψα. Είμαστε κατά της βίας, του ρατσισμού, του φασισμού και της ΧΑ. Δεν το αποφασίσαμε πρόσφατα αλλά το αποφασίσαμε. Για επικαιροποίηση πήρα έγκριση στέλνοντας email στη λίστα της συνέλευσης. Δεν ήμουν ο πιο ενθουσιώδης με την απόφαση για το λόγο ότι μας οδηγεί κοντά στα θολά νερά, αλλά θεωρώ ότι ήταν σωστή, έστω και οριακά. Από κει και πέρα όμως στοπ, αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να χάσουμε τον καθαρά ποδηλατικό χαρακτήρα που οφείλουμε να έχουμε.

Αν δεν σου αρκούν οι εξηγήσεις μου θα πρέπει να απευθυνθείς στη συνέλευση. Ομολογώ ότι υπάρχει κόσμος εκεί μέσα που θα ήθελε να αποκτήσουμε ακόμα πιο πολιτικοποιημένο χαρακτήρα, κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα οπότε αν τους πεις τις ανησυχίες σου τόσο το καλύτερο για μένα.

Wicca
Απών/απούσα

Την συλλογικότητα των podilates.gr μπορεί να μην την κουμαντάρει το φόρουμ, αλλά ο κόσμος που έρχεται σε αυτό το φόρουμ, έρχεται γιατί ( υποτίθεται- έτσι λέει πάνω πάνω στο "Ποιοι είμαστε" ) ότι είναι ένα ποδηλατικό φόρουμ.

Αν είναι πολιτικό εδώ το site, να πουν εδώ οι podilates.gr τις ( πολιτικές) θέσεις τους, να ξέρουν και αυτοί που έρχονται αν θέλουν να κάτσουν εδώ, ή αν δεν γουστάρουν να πάνε να τραβηχτούν σε κανενός άλλου πολιτικού κόμματος το site.

Τώρα: Αν η συνέλευση όντως είχε αποφασίσει να οργανώσει κάτι τέτοιο, θα το δημοσίευε από τον λογαριασμό podilat-iss-es και όχι από τον προσωπικό σου λογαριασμό.

Αν θεωρείς τώρα, ότι εσένα σε βάζουν κάποιοι "μπροστά" ξέρεις...πάντα μπορείς και έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς. Οπότε μην μου πετάς εμένα το μπαλάκι για να πάω να πω τις "ανησυχίες" μου στην συνέλευση.

Εσύ και η συνέλευση θα πρέπει να συνεννοηθείτε μεταξύ σας, για να καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι, να μας το πείτε δηλαδή, τι τρέχει με τις προσκλήσεις για πολιτικού περιεχομένου διεκδικήσεις, υπό την σημαία κάθε φορά μίας απροσδιόριστης ποδηλατικής συν-αδελφικότητας.

zouzouni
Απών/απούσα

Αν και σου τα εξήγησε τόσο ωραία ο cdouvis και ακόμα δεν καταλαβαίνεις, γιατί δεν αφήνεις αυτό το thread να κάνεις κάτι άλλο; Αφού δε συμφωνείς με το αρχικό ποστ γιατί τρώγεσαι με τα ρούχα σου; Άστο να πάει άστο!
Προφανώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σου, απλά δεν την εκφράζουν.

Wicca
Απών/απούσα

zouzouni wrote:
Αν και σου τα εξήγησε τόσο ωραία ο cdouvis και ακόμα δεν καταλαβαίνεις, γιατί δεν αφήνεις αυτό το thread να κάνεις κάτι άλλο; Αφού δε συμφωνείς με το αρχικό ποστ γιατί τρώγεσαι με τα ρούχα σου; Άστο να πάει άστο!
Προφανώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σου, απλά δεν την εκφράζουν.

Ναι θα το αφήσω όταν θα μας αφήσει και εμάς ( τους ποδηλάτες - όχι την συλλογικότητα - τους ποδηλάτες που καβαλούν ποδήλατα ) το όποιο πολιτικό καπέλωμα.

cdouvis
Απών/απούσα

Κίνησα τις διαδικασίες για να σου απαντήσει ο λογαριασμός podilat-iss-es. Υπομονή, λόγω εορτών δεν ξέρω ποσο μπορεί να πάρει

Στο μεταξύ αν θελεις πες μου κάτι γιατί αντιδράς με μεγάλη σφοδρότητα και μου έχει κάνει εντύπωση. Αντιδράς καθαρά γιατί σε απασχολεί η μη-κομματικοποίηση (καπέλωμα) του ποδηλατικού κινήματος ή είσαι φίλη/μέλος της ΧΑ;

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Τώρα: Αν η συνέλευση όντως είχε αποφασίσει να οργανώσει κάτι τέτοιο, θα το δημοσίευε από τον λογαριασμό podilat-iss-es και όχι από τον προσωπικό σου λογαριασμό.
Ό,τι μπαίνει πρωτοσέλιδο στο podilates.gr έχει την έγκριση της συνέλευσης, ανεξαρτήτως από το αν υπογράφεται με το όνομα "podilat-iss-es". Η συνέλευση δεν παίρνει το πληκτρολόγιο και γράφει στο φόρουμ. Η συνέλευση αποτελείται από ξεχωριστά άτομα, τα οποία παίρνουν πρωτοβουλίες για ορισμένα θέματα. Δεν βλέπω γιατί σε ενοχλεί που φαίνονται μερικά από αυτά τα ονόματα, (έστω με ψευδώνυμο). Μπορείς κι εσύ να πάρεις μια ποδηλατική πρωτοβουλία, να κάνεις μια ανακοίνωση και να ζητήσεις από τη συνέλευση να μπει στην πρώτη σελίδα. Κατά καιρούς μερικοί διαχειριστές βάζουν πρωτοσέλιδα χωρίς να έχουν την έγκριση της συνέλευσης, και τρώνε κράξιμο ή διόρθωση.

Helekin
Απών/απούσα

Νέα παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα. Αδικία υπάρχει παντού στην Ελλάδα. Προβάλλονται με ιδιαίτερο ζήλο κάποια λίγα από όλα αυτά όμως... Αυτό είναι μεν ασέβεια προς τους πεθαμένους, το να καπηλεύεται κάποιος την μνήμη τους και ασέβεια προς τους ζωντανούς που έχουν αγαθές προθέσεις και θέλουν να συμπαρασταθούν και να συλλυπηθούν. Δεν μου αρέσει να είμαι πρόβατο. Επαναλαμβάνω: Δεν μου αρέσει να είμαι πρόβατο. Οποιουδήποτε χρώματος. Έχω εκπαιδευτεί χροοοονια να μην είμαι πρόβατο των ΜΜΕ (και δεν ήταν κάτι εύκολο). Θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα. Τώρα είμαι στην διαδικασία να μαθαίνω να μην γίνομαι πρόβατο οποιασδήποτε πολιτικής τάσης/κινήματος/αδελφότητας/αποψης κλπ κλπ κλπ. Έχω αηδιάσει με την πολιτική, την θεωρώ το πιο ηλίθιο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας όπως και την θρησκεία έτσι όπως την έχει 'πλάσει' ο άνθρωπος, όχι ότι δεν πιστεύω στα θεία. Λοιπόν, αν ήθελα πολιτικό φόρουμ θα πήγαινα σε πολιτικό, αν ήθελα θρησκευτικό, θα πήγαινα σε θρησκευτικό, αν ήθελα ερωτικό θα πήγαινα σε τσοντοφόρουμ. Το να ντύνεις έναν ποδηλάτη με μια πολιτική θέση, ένα ράσο ή ζαρτιέρες και να τον χρησιμοποιείς για να παρουσιάζεις την 'ευαισθητοποίηση' σου σε κάτι, είναι σαν να παίζεις με τον ψυχισμό μου, την νοημοσύνη μου, το #$#λί μου (το καναρίνι μου εννοώ) για να πετύχεις κάτι. Όχι ευχαριστώ. Άσε με να τα κουμαντάρω εγώ αυτά. Είναι δικά μου.

Και για να προλάβω τα σχόλια, όχι δεν είμαι καθόλου φίλος της ΧΑ, σταματήστε να βάζετε ταμπέλες σε όποιον δεν πάει με τα νερά σας.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

και μένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Δεν ανήκω σε καμία παράταξη δεν είμαι ου΄τε δεξιός ούτε αριστερός. Έχω όμως ξεκάθαρη πολιτική σκέψη. Πολιτική ασκούμε καθημερινά με τις πράξεις μας και με τα λεγόμενά μας. Το να λέω δεν ανήκω πουθενά και ότι έχω σιχαθεί την πολιτική, είναι ένα πολιτικό statemant.

Όσο για την παραπάνω πράξη, δυστυχώς εκτός από έγκλημα, στυγνή δολοφονία, είναι και πολιτικό έγκλημα γιατί έγινε από χρησαυγήτες. Μπορεί να τους έκλεισε τον δρόμο. Αλλά δεν τον δολοφόνησαν επειδή ήταν τρελοί, αλλά γιατί ήταν χρησαυγήτες. Τα εγκλήματα με ρατσιστικό υπόστρωμα δεν είναι μόνο κοινά εγκλήματα αλλά πολιτικά εγκλήματα, εγκλήματα μίσους που αφορούν όλη τη δομή της κοινωνίας με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

video
από το 1:30 και μετά βλέπουμε του νέους νεοναζί να καίνε ένα κτήριο, άσυλο μεταναστών. Η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει διότι την εμποδίσουν περίπου δυο χιλιάδες «απλοί πολίτες» που δεν ανήκουν σε καμία οργάνωση. Αυτά όταν οι άνθρωποι γίνονται όχλος.

Ainastros
Απών/απούσα

το δεν ασχολούμαι με την πολιτική είναι δήλωση εξάχρονου.. αν ακουστεί από χείλη μεγαλύτερων και δεν παλιμπαιδίζουν.. είναι ήδη κομματόσκυλα (γιατί θεωρουν ότι μόνο τα κόμματα και οι επαγγελματίες πρέπει νασχολούνται με αυτήν)..ή φασιστοφιλελέδες.. που έχουν το χρήμα και το κέρδος για βαγγέλιο..όπως και ναχει το ίδιο επικίνδυνοι και ξενα σώματα για τις κοινωνίες τους.. ή και τα τρία μαζί πάνω σε ένα ποδήλατο..

georgevr
Απών/απούσα

Όταν ξεφεύγεις απ' το χθες
και νιώθεις ανακούφιση μεγάλη,
γελάν μαζί σου οι στιγμές
που εύκολα σου 'κλέψαν οι άλλοι.

Όταν φιλιώνεις με τον ίσκιο σου,
το φως κοντά σου είναι παράταιρο.
Φτύνεις τα πάντα γύρω σου
κι είναι αμήχανο το σύμπαν ολάκερο.

Όταν τρυπώνεις στις γιορτές
μ' άνεση κι αέρα οικοδεσπότη,
στριμώχνεις όλες τις χαρές
στο ψέμα που γυρνοβολάει τη νιότη.

Κι όταν τελειώνουν όλα αυτά,
γεύση πικρή που δεν μπορώ
κι αν ντρέπεσαι κι έχεις τα μάτια σου κλειστά,
άνοιξέ τα, θα σε καρτερώ.

http://www.youtube.com/watch?v=yUTi4ngjhSg&feature=share

georgevr
Απών/απούσα

ενώ μέχρι τώρα στην κουβέντα, σου έδινα δίκιο....

cdouvis wrote:

Στο μεταξύ αν θελεις πες μου κάτι γιατί αντιδράς με μεγάλη σφοδρότητα και μου έχει κάνει εντύπωση. Αντιδράς καθαρά γιατί σε απασχολεί η μη-κομματικοποίηση (καπέλωμα) του ποδηλατικού κινήματος ή είσαι φίλη/μέλος της ΧΑ;

...τώρα το γ@#$%&ς

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Συνήθως πίσω απ’ τις δηλώσεις περί α-πολιτικής στάσης κρύβεται η πιο πολιτική πρόθεση που μπορεί κανείς να υποψιαστεί. Θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτα στην καθημερινότητά μας που να μην είναι πολιτικό. Την άποψή μου πάνω σ’ αυτό την έχω ξαναπεί. Συμπτωματικά αν θυμάμαι καλά πάλι σε σχετικό νήμα. Και στην τουαλέτα να πάει κανείς, υφίστανται προϋποθέσεις κι εκεί να έχει πολιτική στάση...

Αλλά πέρα απ’ το βαθύτερο ζήτημα του πολιτικού ή απολίτικου, μια δολοφονία, ανεξάρτητα απ’ τα κίνητρα είναι απεχθής πράξη. Αν σ’ αυτή την απεχθή πράξη υπάρχει καταλογισμός ρατσιστικής συμπεριφοράς, τότε τα πράγματα είναι τόσο σαφή, που δεν χωράνε καμμιά απολύτως ένσταση.

Νομίζω πως η ανταλλαγή εμπειριών σε σχέση με το ποδήλατο δεν αρκεί για να φιμωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για κραυγαλέες χειρονομίες, που φέρνουν την κοινωνία μας κοντύτερα σε ό,τι πιο απάνθρωπο έχει εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία. Κι αυτό είναι ο φασισμός κι ο ναζισμός, φαινόμενα που ενσπείρουν το μίσος μέσα στις κοινότητες, μέσα στις κοινωνίες, μεσα στις χώρες, στις Ηπείρους, στη γη ολόκληρη, ακόμα και σήμερα.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις...

Επίσης υπ’ αυτό το πρίσμα δεν θα δώσω έμφαση στο γεγονός του πόσο διαφορετική εκφορά λόγου θα υιοθετούσα αν έγραφα εγώ ένα κείμενο πρόσκληση σε συμπαράσταση στην οικογένεια του δολοφονημένου ή ό,τι άλλο. Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται καμμιά επίκληση συναισθηματικά φορτισμένη...

Τα πράγματα είναι απλά. ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να δολοφονείται ΕΤΣΙ όπως δολοφονήθηκε ο άτυχος Λουκμάν. Τελεία και παύλα. Κι αυτό θάπρεπε να άγγιζε όλους.

Κι αυτό το έχω πει πολλές φορές. Είναι τώρα ο καιρός που ο καθένας ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει.

Τώρα. Εδώ και παντού, με σαφήνεια και ακρίβεια.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Royal Oak wrote:
Είναι τώρα ο καιρός που ο καθένας ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει.
Τώρα. Εδώ και παντού, με σαφήνεια και ακρίβεια.

Ainastros
Απών/απούσα

το πόσο θεριεύει ή καταστελεται ο φασισμός - ρατσισμός, εξαρτάται και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών συστημάτων...
όταν εξαθλιώνεις τις κοινωνίες και τους στερείς έστω και τα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα .. γεννάς τον φασισμό το μίσος, τον φόβο και την τρομοκρατία..τουλάχιστον έτσι έχει δείξει η ιστορία..

και συνήθως τα ολιγαρχικά συστήματα είναι αυτά που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν..

χούντα λέγεται παιδιά και ζούμε στην καρδιά της..την χούντα της εποχής μας.. ας λέμε τουλαχιστον τα πράγματα με τόνομά τους..

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Θεωρώ πως οι άτοπες ταυτίσεις δημιουργούν συνθήκες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, άρα λάθος εκτίμησης αυτού που συμβαίνει, άρα λάθος επιλογής αντιμετώπισης αυτού που συμβαίνει...

Και πάμε στο τι είναι χούντα ιστορικά τουλάχιστον. Χούντα νοείται μια ομάδα στρατιωτικών που δρουν παρακρατικά και καταλύοντας κάθε δημοκρατικό θεσμό ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ κι ελέγχουν όλες τις εξουσίες που εγκαθιδρύουν προς όφελος των δικών τους σκοπών. Οι σκοποί κυμαίνονται από χώρα σε χώρα που εμφανίστηκαν αυτά τα γεγονότα. Τα νήματα κινήθηκα από ομόκεντρα συμφέροντα σε διεθνές επίπεδο. Ναι. Αλλά τα εργαλεία αυτών των συμφερόντων ήταν μέσα απ’ τις τάξεις των στρατιωτικών κύκλων.

Έχουμε αυτό τώρα; ΟΧΙ. ΄Αρα ο όρος χούντα δεν είναι εφαρμόσιμος στις παρούσες συνθήκες.

Τι έχουμε; Κατά τη γνώμη μου κάτι σαφώς πιο ύπουλο. Κάτι ποιό δραστικό σε βάθος χρόνου. Κάτι που όταν ζοριστεί το σύστημα απ’ τις αντιδράσεις, θα είναι έτοιμο να τις κατασπαράξει, χωρίς να καταφύγει σε λύσεις που είναι αμαυρωμένες ιστορικά. Οι τρόποι είναι λοιπόν ήδη άλλοι.

Διαβρώνοντας τον κοινοβουλευτισμό από μέσα, επιβάλεις με δημοκρατική προκάλυψη ό,τι σκληρότερο κι ασύδοτο, μια χούντα θα επέβαλε με απροκάλυπτη βία. Εδώ η βία καταδικάζεται. Εδώ η βία πέρνει μια έμμεση μορφή. Εδώ συμβαίνουν πράγματα που συνέβαιναν πάντα στο εξαρτημένο μας σπίτι. Έχουν όμως την προκάλυψη της δημοκρατικότητας. Έχουν τη επίφαση της δημοκρατικότητας...

Το ένστικτο του λαού είναι σαφώς αλάθητο. Ο λαός δεν είναι απαίδευτος όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ο λαός σιχαίνεται τον πολιτικό τζόγο. Φοβάται κι υπό την επηρεια αυτού το διαχρονικού φόβου διαλέγει πάντα το μη χείρον βέλτιστον. Ο λαός αυτός κοιμάται σαν ένας γίγαντας με το βλέφαρο μισάνοιχτο. Έχει ακόμα κάποιους να ελπίζει...

Όταν αυτοί οι κάποιοι θα έρθει η σειρά τους να διαχειριστούν την όποια εξουσία που θα εγκαθιδρύσουν, ο γίγαντας με το μισάνοιχτο βλέφαρο λίγο θέλει να ανοίξει τα μάτια και να σηκωθεί απ’ το άραγμά του το καλοπροαίρετο. Ένα λίγο θέλει αυτός ο γίγαντας...

Δεν πιστεύω στην στάση της ακίνητης εγρήγορσης. Δεν πιστεύω όμως και στην καταστροφική και μηδενιστική στάση...Εδώ που είμαστε θέλει διάχυση όλων μας όπου είναι δυνατόν με θετική διάθεση και κύρια με οργανική συμμετοχή, όχι σαν εκτελεστές, αλλά σαν συνδιαμορφωτές μιας στάσης.

Αυτό είναι το δύσκολο κι αυτό πρέπει να κάνει αυτός ο λαός. Να προσπαθήσει να συνδιαμορφώνει, όσο του επιτρέπουν οι παρόντες θεσμοί, οι παρόντες μηχανισμοί κι όπου αυτοί οι θεσμοί και οι μηχανισμοί εμφανώς μπλοκάρουν αυτή του τη δράση να τους ανατρέπει, με τρόπους επιτυχείς κάθε φορά κι όχι μεσοβέζικα ή με τρόπους που θα τον οδηγούν σε συνεχείς συμβιβασμούς ένα σκαλοπάτι κάτω απ’ αυτά που διεκδικεί...

τεράστια κουβέντα...που η εφαρμογή χωλαίνει ανεπανόρθωτα για την ώρα κι αυτό είναι το δικό μου βάσανο...Το πόσες γενιές πήγαν χαμένες, γιατί δεν το καναν επί της ουσίας ποτέ όπως θάπρεπε, παρά τις θυσίες και τις κακουχίες, έστω κι εξ αιτίας αυτής της λαθεμένης τους δράσης...

Wicca
Απών/απούσα

Η διαφορά, της προηγούμενης αντιρατσιστικής συγκέντρωσης με την τωρινή είναι προφανής:

Πρόσκληση για την προηγούμενη ποδηλατοπορεία εδώ συζήτηση ΠΡΙΝ την ποδηλατοπορεία ( για δες εδώ η συνέλευση ζητάει την γνώμη των μελών του φόρουμ) εδώ.
Θες περισσότερες διαφορές;; Διάβασε το κείμενο της προηγούμενης πρόσκλησης, διάβασε και αυτό που ανέβασες εσύ εδώ.

cdouvis wrote:
Κίνησα τις διαδικασίες για να σου απαντήσει ο λογαριασμός podilat-iss-es. Υπομονή, λόγω εορτών δεν ξέρω ποσο μπορεί να πάρει

Ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες; Να σου στείλουν τον κωδικό του λογαριασμού podilat-iss-es;

Tον έχεις τον κωδικό αυτού του λογαριασμού φίλε. Τι θες .. χρόνο να σκεφτείς τι θα γράψεις;
Ρε συ.. μην παίζεις με την νοημοσύνη μας.

Quote:
Στο μεταξύ αν θελεις πες μου κάτι γιατί αντιδράς με μεγάλη σφοδρότητα και μου έχει κάνει εντύπωση. Αντιδράς καθαρά γιατί σε απασχολεί η μη-κομματικοποίηση (καπέλωμα) του ποδηλατικού κινήματος ή είσαι φίλη/μέλος της ΧΑ;

Γιατί μας καπελώνεις Δουβή. Γιατί τις διαδικασίες πας να τις κινήσεις μετά εορτής, αφού δεν περίμενες να φας την όποια αντίδραση εδώ, ακριβώς λόγο του θέματος του οποίου αφορά η πρόσκληση.

Γιατί όποιος τολμήσει να μιλήσει για τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο ορισμένοι χρησιμοποιείτε τους ποδηλάτες και την συνέλευση, θα τον πείτε και φασίστα..

Εγώ πάλι βλέπω πολύ πιο φασιστική την μέθοδο που ακολουθήθηκε εδώ πέρα, για να μαζευτεί κόσμος στην τωρινή συγκέντρωση.
Ενώ στην προηγούμενη πρόσκληση ήταν γραμμένο αυτό:

podilat-iss-es wrote:
Την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 3.30 τα ξημερώματα, ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονείται εν ψυχρώ στα Πετράλωνα από δύο άτομα σε μηχανάκι, ενώ κατευθυνόταν με το ποδήλατο προς τη δουλειά του. Ποιο ήταν το ‘έγκλημά’ του; Ήταν Πακιστανός!

Στην τωρινή πρόσκληση πήγαμε σε αυτό:

cdouvis wrote:
Ο ποδηλάτης που δολοφόνησαν οι φασίστες

Ποιος θυμάται τον Σαχζάτ Λουκμάν; Ηταν ένας αδερφός μας. Ένας άνθρωπος, κάτοικος Αθήνας, ποδηλάτης. Ήταν ο ποδηλατης που δολοφονήθηκε το Γενάρη από δυο χρυσαυγίτες την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Και όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη, ας κάτσει να σκεφτεί λίγο και να καταλάβει του ποιες είναι οι διαφορές.

Όσο για αυτό που με ρώτησες, αν μου αρέσει η ΧΑ, το ποστ του Helekin είναι μία καλή σύνοψη αυτών που έγραψα και εγώ πιο πάνω. Το παραθέτω για να ξαναδιαβαστεί.

Helekin wrote:
Νέα παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα. Αδικία υπάρχει παντού στην Ελλάδα. Προβάλλονται με ιδιαίτερο ζήλο κάποια λίγα από όλα αυτά όμως... Αυτό είναι μεν ασέβεια προς τους πεθαμένους, το να καπηλεύεται κάποιος την μνήμη τους και ασέβεια προς τους ζωντανούς που έχουν αγαθές προθέσεις και θέλουν να συμπαρασταθούν και να συλλυπηθούν. Δεν μου αρέσει να είμαι πρόβατο. Επαναλαμβάνω: Δεν μου αρέσει να είμαι πρόβατο. Οποιουδήποτε χρώματος. Έχω εκπαιδευτεί χροοοονια να μην είμαι πρόβατο των ΜΜΕ (και δεν ήταν κάτι εύκολο). Θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα. Τώρα είμαι στην διαδικασία να μαθαίνω να μην γίνομαι πρόβατο οποιασδήποτε πολιτικής τάσης/κινήματος/αδελφότητας/αποψης κλπ κλπ κλπ. Έχω αηδιάσει με την πολιτική, την θεωρώ το πιο ηλίθιο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας όπως και την θρησκεία έτσι όπως την έχει 'πλάσει' ο άνθρωπος, όχι ότι δεν πιστεύω στα θεία. Λοιπόν, αν ήθελα πολιτικό φόρουμ θα πήγαινα σε πολιτικό, αν ήθελα θρησκευτικό, θα πήγαινα σε θρησκευτικό, αν ήθελα ερωτικό θα πήγαινα σε τσοντοφόρουμ. Το να ντύνεις έναν ποδηλάτη με μια πολιτική θέση, ένα ράσο ή ζαρτιέρες και να τον χρησιμοποιείς για να παρουσιάζεις την 'ευαισθητοποίηση' σου σε κάτι, είναι σαν να παίζεις με τον ψυχισμό μου, την νοημοσύνη μου, το #$#λί μου (το καναρίνι μου εννοώ) για να πετύχεις κάτι. Όχι ευχαριστώ. Άσε με να τα κουμαντάρω εγώ αυτά. Είναι δικά μου.

Και για να προλάβω τα σχόλια, όχι δεν είμαι καθόλου φίλος της ΧΑ, σταματήστε να βάζετε ταμπέλες σε όποιον δεν πάει με τα νερά σας.

Helekin
Απών/απούσα

(βάζω μια παρένθεση επειδή δεν ήμουν σαφής. Συμφωνώ ότι η πολιτική είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής μας. Ο τρόπος που εκπροσωπείται και την διαχειρίζονται οι φορείς είναι που με αηδιάζει. Οπότε και δεν υπάρχει εκπρόσωπος των πολιτικών μου πιστεύω για να πάρω θέση. Ή αυτοί που τις εκπροσωπούν ξέρω ότι θα αθετήσουν τις υποσχέσεις τους. Κόβω τον λαιμό μου, βαρέθηκα να επαληθεύομαι. Κλείνει η παρένθεση)

Κατά τα άλλα αγάπη και χρόνια πολλά σε όλους. Κακό μακριά από τους αδύναμους. Και προβληματισμός και περισσότερη σοφία στους 'δυνατούς' (το δεύτερο βοήθάει και για το πρώτο)

ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

Royal Oak wrote:
Είναι τώρα ο καιρός που ο καθένας ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει.
Τώρα. Εδώ και παντού, με σαφήνεια και ακρίβεια.

rasomon
Εικόνα rasomon
Απών/απούσα

Socyaclist οσον αφορά το 1 περί αδελφοσύνης σου απαντώ με αυτό : "Θεσσαλονίκη: Χρυσαυγίτης ποδηλάτης «διέκοψε» τη συνεδρίαση του Δ.Σ.
2012-06-11 - 21:24:15
Θεσσαλονίκη: Χρυσαυγίτης ποδηλάτης «διέκοψε» τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένας ποδηλάτης διέσχισε με ταχύτητα τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου εισερχόμενος από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου. Με το ένα χέρι κρατούσε το τιμόνι ενώ το άλλο το είχε σηκωμένο σφίγγοντας τη γροθιά του. Όταν έφτασε στο ύψος της πίσω πόρτας της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου φώναξε: «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, όλους θα σας κρεμάσει η Χρυσή Αυγή». Οι λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόλαβαν να ακούσουν το σύνθημα το άφησαν ασχολίαστο και χαμογέλασαν." Με τη λογική σου λοιπόν είναι και ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης " αδερφός μας γιατί χρησιμοποιούσε ποδήλατο όπως εμείς," οπως ακριβώς λες.....
2) Για το συγκεκριμένο περιστατικό τυχαίνει λόγω μιας γνωριμίας μου (δημοσιογραφος φίλος που έμενε ένα στενό παρακάτω) να ξέρω ότι ήταν απόπειρα κλοπής ή κλοπής δεν ξέρω ακριβώς,που εξελίχθηκε σε δολοφονία.Το ότι βρέθηκαν ευρήματα που συσχέτησαν τους δύο δολοφόνους_κλεφτρόνια με τη Χ.Α. ήταν "βούτυρο στο ψωμί" ορισμένων......
3) Εδώ δε με κατάλαβες ΚΑΘΟΛΟΥ, όπως και ο Christako. Ξαναλέω όταν κάποιος διαπράττει ένα πλημέλημα, κακούργημα κτλ είναι συν-υπεύθυνη η ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει, το κόμμα που ψηφίζει,κτλ κτλ;;;;
Επίσης αυτό που λες με την Ανταρσύα συμπεριλαμβάνει άραγε και το Indymedia; Γιατί έχω δει βιντεάκια και σχόλια στο φόρουμ τους που "κοκορεύονται" ότι "τσακίσαν κάτι φασίστες" κτλ κτλ.......Δες και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=Uz6xsp3wMH8
Συμφωνώ με Wicca πως κάποιοι προσπαθούν να "καπελώσουν" το σάιτ και όχι μόνο! Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια περίπου σε μια βόλτα δε θυμάμαι αν ήταν ποδηλατοπορεία, cmr ή κάτι παρόμοιο που πετάχτηκε κάποιος και είπε να περάσουμε και από την "κατάληψη ......" (δε θυμάμαι ποια) για συμπαράσταση...
Χωρίς καν να πει αυτός ή οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές γιατί, πως , ποιοι κτλ. Και το είπαν και κατόπιν εορτής, δηλαδή 5 λεπτά πριν ξεκινήσει η βόλτα... Αυτό και αν ήταν "καπέλωμα".....
Cdouvis στο 1 και 2 δες πιο πάνω τις απαντήσεις μου.
Στο 3) παραθέτω από εσένα "Ακόμα κι αν δεν έδωσε εντολή ή έγκριση για το έγκλημα φταίει." Ασχολίαστο σαφώς.....
Δεν είπα ότι είναι εκτος νόμου, τους συμφέρει να τη βγάλουν βεβαίως βεβαίως....
Και μιας και θέλουμε; να είναι και λίγο πολιτικοποιημένο το σάιτ λέω εγώ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ;;;; Παρ τε κι ενα βιντεάκι με ένα δείγμα από τις πάμπολες που έχουν γίνει http://www.youtube.com/watch?v=dEGv2m8DDiA
Εχουμε ευαισθησία όπου ΘΕΛΟΥΜΕ άραγε;;;;;