Θετικές Δράσεις για τον Περιορισμό των τροχαίων

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
cdouvis
Απών/απούσα

Την Δευτέρα 2 Απριλίου στις 7μμ, στην αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134 – 136, απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Θετικές Δράσεις για τον Περιορισμό των τροχαίων” με εισηγητές τους Μανώλη Ανδριωτάκη, σκηνοθέτη/δημοσιογράφο, και μέλος της ΔΕ του SOSTE, την δημοσιογράφο Μαρία Ψαρά και την Χριστιάνα Βλαχάκη, μέλος της ΔΕ του SOSΤΕ. Οι εισηγήσεις θα μας μεταφέρουν στοιχεία από τις παγκόσμιες δράσεις που πραγματοποιούνται με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων εγκλημάτων (δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια 2011 -2020) θα αναλύσουν την πολιτική χωρών όπως η Σουηδία που όχι μόνο κατόρθωσε να έχει το μικρότερο αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαία στην Ευρώπη αλλά επιδιώκει τον μηδενισμό τους και θα μας ενημερώσουν για πρακτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν σε μια σειρά χώρες με αποτέλεσμα την δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων.

Η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας θα έχει κάποια θέση σ αυτήν. Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου και όσους ενδιαφερόμενους για το “ασήμαντο” αυτό θέμα που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην χειρότερη θέση της Ευρώπης σε αριθμό θυμάτων από τροχαία εγκλήματα.

40.000 νεκροί και πολλαπλάσιοι βαριά τραυματισμένοι στα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα ούτε της μοίρας ούτε του DNA μας. Ας γνωρίσουμε καλύτερα πώς περιόρισαν την αιματοχυσία σε άλλα μέρη και ας συζητήσουμε πως θα το κάνουμε και ΕΔΩ.

Την εκδήλωση οργανώνει ο σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα“ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε όλους/ες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΕΔΩ

αφίσα

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι