Οδός Ονείρων: για μια Dream Team, για ένα Team Dream

46 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Λένε ότι τα πιο ενδιαφέροντα όνειρα είναι αυτά που δεν βλέπουμε μόνοι.

Την ιδέα την έριξε ο Pandoheas, εδώ. Προτείνω να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Σοβαρά όμως, σοβαρά κι ωραία. Ένα πρότζεκτ που μαζί θα το σχεδιάσουμε και θα το κάνουμε, μια διαδρομή με συμμετοχές πρόσωπα ή ομάδες που μπορεί να εκτελέσουν τη διαδρομή (ή διαδρομές) μονοκοπανιά ή κομματιαστά, διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που θα συμβούν σε τόπους και χρόνους, κλπ. Συζητώντας θα πέσουν ιδέες, και μαζί αποφασίζουμε τι κάνουμε.

Για να ξεκινήσω με μερικές σκέψεις, θα έλεγα ότι για να μη χανόμαστε και πελαγοδρομούμε, η πρώτη παραδοχή μας, σαν όρος δηλαδή, πρέπει να είναι ότι θα σχεδιάσουμε και θα κάνουμε μία ποδηλατική διαδρομή μέσα στο 2018 και εντός Ελλάδος. Επειδή τα καλά πράγματα ξεκινάνε με τις καλές ιδέες, οι στόχοι μας μπορεί να είναι:
- να αναδειχτούν ενδιαφέροντες τόποι,
- να φανεί ότι το ταξίδι με ποδήλατο είναι ο δημιουργικότερος τρόπος για διακοπές, αναψυχή, υγεία, γνωριμία με τον τόπο και τον άνθρωπο,
- να φανεί το πολλαπλό όφελος και για αυτόν που το κάνει και για το κοινωνικό σύνολο.
Πολλά θα βγουν στην πορεία, και για αυτούς που θα συμμετέχουν, και για αυτούς που ίσως στηρίξουν το πρότζεκτ, και για αυτούς που θα το παρακολουθήσουν. Απλές σκέψεις είναι αυτές, απλά την αρχή κάνω, το τι θα κάνουμε και το πώς ας τα σκεφτούμε μαζί. Μαζί, όλοι για τον έναν και ο ένας για όλους, σε μια κοινή πορεία και δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο.

Το ταξίδι αρχίζει από τότε που αρχίζεις να το σκέφτεσαι.

Σημείωση: τον πρώτο λόγο σε αυτό το νήμα πρέπει να τον έχουν αυτοί που έχουν κάνει, και κάνουν, ταξίδια με ποδήλατο. Οι υπόλοιποι, φυσικά δεν αποκλείονται, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, αλλά παρακαλούνται για αυτοσυγκράτηση!

Οδός ποδηλατικών ονείρων. Ελάτε να ονειρευτούμε. Μαζί. Χαλαρά, χωρίς βιασύνες, μαζί στο κοινό όνειρο.

...

...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
christos_k
Εικόνα christos_k
Απών/απούσα

Ανέκαθεν ονειρευόμουν βόλτα σε λιμναίες όχθες. Το πρώτο που μου έρχεται στο νου είναι η λίμνη Πλαστήρα, το δεύτερο η Κερκίνη και το τρίτο η λίμνη Φενεού (Δόξα).
Κάθε διαδρομή που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει σε κάποιο κομμάτι της μιά λίμνη...

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Πολυ ωραια το εθεσες το θεμα και πολυ ωραια και η ιδεα του pandohea..

Χαλαρα λοιπον ας αρχισουμε τα ονειρα..

Πρωτον...λογικα πρεπει να γινει καπου μετα την ανοιξη και προς το καλοκαιρι για να μπορεσουν περισσοτεροι να ακολουθησουν..αρα  πρεπει να σκεφτουμε ημερομηνιες που θα βολεψουν ολους και να ευχομαστε να μην αλλαξει κατι εως τοτε...βασικα αυτη ειναι η πιο σημαντικη δυσκολια του εγχειρηματος..

Δευτερον...ενα ονειρο ειναι να παμε ολοι μαζι και ενα δευτερο να ξεκινησει ο καθενας απτον τοπο του με τον δικο του ποδηλατικο τροπο και μια συγκεκριμενη μερα να συναντηθουμε καπου στην Ελλαδα..

Συνεχιζεται....και συνεχιστε..

bp
Εικόνα bp
Απών/απούσα

Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά όλοι.!!!

bp
Εικόνα bp
Απών/απούσα

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά θα πρέπει νομίζω για αρχή να καθορίσουμε

1/ Σημείο συνάντησης [εκκίνηση - τερματισμός]

2/ Ημερομηνία 

3/ Διάρκεια

Έτσι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τοποθετείται σε αυτά τα τρία ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω. Αν συμφωνήσουμε σε αυτά τότε πολύ εύκολα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην χάραξη της διαδρομής.

Για σημείο συνάντησης δύο μέρη μου έχονται στο μυαλό. Η Καλαμπάκα και το Κιάτο-Ζευγολατιό. Αν κάποιος έχει υπόψιν του και κάποιο άλλο μέρος δεν έχει παρα να το προτείνει.

Η Ημερομηνία επίσης είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να εξετάσουμε. Για εμένα υπάρχει ένα "θέμα" για μετά το Πάσχα λόγω έργασίας, και το Πάσχα του '18 πέφτει λίγο νωρίς, στις 8 Απριλίου. Για μετά το Πάσχα μπορώ να συμμετέχω με κάποιους περιορισμούς στα Σαββατοκύριακα, δλδ μπορώ αν η διαδρομή είναι έως 4 ημέρες και μόνο μεσοβδόμαδα. Για πριν δεν τίθεται για εμένα κανένα θέμα.

Αυτά από εμένα προς το παρόν !

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ενδιαφέροντα πράγματα έρχονται, και θα έρθουν σιγά σιγά. Στην αρχή τώρα είναι φυσικό να εκφράζουμε απλές σκέψεις, και αυτές στη συνέχεια θα δένουν και θα γίνονται πιο συγκεκριμένες.

Αρχικά νομίζω πρέπει να σκεφτούμε εποχή και διάρκεια. Χειμώνας αποκλείεται, όχι γιατί δε γίνεται αλλά λόγω δυσκολίας είναι για άτομα μεμονωμένα και όχι για παρέα. Οπότε πάμε από άνοιξη που γλυκαίνει ο καιρός, και η φύση είναι σούπερ. Θα έλεγα Μάιο και μετά, θα έλεγα Μάιο, είναι σούπερ. Για τη διάρκεια, νομίζω δυο βδομάδες είναι το ελάχιστο για να απολαύσει κάποιος μια ποδηλατική διαδρομή για τα καλά, δηλαδή όχι ξεπέτα δουλειά αλλά να προλάβεις να "στρώσεις" στυλ διαβίωσης και να γυρίσεις πίσω ανανεωμένος. Γίνεται φυσικά και λιγότερο, αλλά θέλω να πω ότι από 2 βδομάδες και μετά το πράγμα δείχνει όλη του τη δόξα, όλα εκείνα που κάνουν το γεγονός να βγάζει και να προσφέρει τα χαρακτηριστικά του πλεονεκτήματα. Αυτή η λογική αφορά εκείνους που θέλουν να κάνουν μια διαδρομή ολόκληρη, αν ακολουθήσουμε την κομματιαστή λογική εκεί γίνεται και αλλιώς δηλαδή η διαδρομή να είναι μεγάλη (π.χ. λέω τώρα, σε όλη την Ελλάδα) αλλά τα άτομα ή ομάδες να κάνουν κομμάτια και μια βδομάδα για την κάθε συμμετοχή γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να φροντίσουμε να "δέσουμε" με έναν τρόπο τα επιμέρους κομμάτια σε ένα ενιαίο σύνολο, για να έχει το πρότζεκτ συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Η δεύτερη κομματιαστή λογική έχει το πλεονέκτημα της "αποδέσμευσης από το χώρο". Και ένα σχόλιο για τις λίμνες όπως ειπώθηκε: ναι, έχει νόημα αυτό που λες, και έχει σχέση με αυτό που θα λέγαμε "ψυχολογία του τοπίου": η Ελλάδα σαν χώρος έχει αυτό το απίθανο πλεονέκτημα ότι συναντάς όλες τις μορφές τοπίου συνεχώς σε μικρό διάστημα. Το μόνο τοπίο που δεν υπάρχει στην ελληνική φύση είναι η έρημος πραγματικά, "το τοπίο του τίποτα", από κει και πέρα υπάρχουν όλα, τα πάντα, και στην κυριολεξία μπορείς σε μία ποδηλατική μέρα μέσα να τα βιώσεις όλα, από την κορυφή του βουνού μέχρι την παραλία. Όλα τα στοιχεία φτιάχνουν αλεπάλληλα τοπία, γη, νερό, αέρας, ουρανός, όλα εναλλάσονται ταχύτατα και αυτό κάνει την Ελλάδα μοναδική για ποδηλατοτουρισμό, καθώς ο ποδηλάτης μετακινείται αργά και σε άμεση επαφή με τη φύση βιώνει αυτό το μοναδικό πράγμα, και θέλω να πω ότι μια διαδρομή 15 ημερών π.χ. σίγουρα θα τα έχει όλα μέσα, ή μπορεί να τα έχει όλα μέσα, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό. Και λίμνες έχει πολλές, σε διάφορα σημεία της χώρας, και άνετα θα μπορούσε, λέμε τώρα, να γίνει μια μεγάλη διαδρομή που να συνδέει πολλές λίμνες, και όχι μόνο.

christos_k
Εικόνα christos_k
Απών/απούσα

Φίλε/η I.alli.ellada, βρίσκω αρκετά φιλόδοξη την πρότασή σου. Φέρνει περισσότερο προς ένα "biicycle camp" ή προς θεματικές διακοπές. Τέτοια πακέτα διακοπών βρίσκεις σε χώρες όπως η Γαλλία, όπου το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής κι όχι απλά μετακίνησης ή αναψυχής. Επιπλέον ένα τέτοιο γεγονός (ελληνιστί "event") απαιτεί οργάνωση, προετοιμασία και υποστήριξη επαγγελματικού επιπέδου. Εκτός αν μιλάμε για μιά παρέα έμπειρων ποδηλατών που γνωρίζονται μεταξύ τους τόσο ώστε να είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν ένα μεγάλο μέρος της ετήσιας άδειάς τους -όσοι εργάζονται ακόμα- συν κάποιες ώρες από το χρόνο τους στο σχεδιασμό της εκδρομής μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν ξέρω αν κάποιοι εκ των παρεπιδημούντων το φόρουμ έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Αν ναι, η συνεισφορά τους στη συζήτηση θα είναι πολύτιμη.

Αυτό που έχω κατά νου είναι ένα Σ/Κ ή τριήμερο "ποδηλατικής απόδρασης", που θα περιλαμβάνει (επανα)γνωριμία με ένα τοπίο που έχει αρκετές εναλλαγές εικόνων, αλλά θα μπορεί να το διασχίσει κάποιος ποδηλατώντας χαλαρά και με ενδιάμεσες στάσεις σε μία έως δύο μέρες, έχοντας ένα σταθερό σημείο εξόρμησης/διαμονής. Με τον τρόπο αυτό η χρονική δέσμευση των συμμετεχόντων θα είναιι μικρή, η ενδεχόμενη ταλαιπωρία ελάχιστη, ενώ η απόλαυση μέγιστη.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε, έχεις δίκιο σ'  αυτά που λες, πράγματι το βλέπω "φιλόδοξα" γιατί έμαθα εκ πείρας ότι τα καλά πράγματα πρέπει να ξεκινάνε και καλά. Έχουμε το πλεονέκτημα του χρόνου μπροστά μας, και μπορούμε να ανοίξουμε την κουβέντα, χαλαρά, όπως ταιριάζει σε κάποιους που πργματικά ξέρουν πρώτα απ΄ όλα να περνάνε καλά! Ναι, η ιδέα μου ήταν να το ξεκινήσουν κάποιοι έμπειροι, αλλά όχι να αποκλειστεί κανένας αλλά για να βγουν προς τα έξω όλα τα ωραία και προς εκείνους που δεν το έκαναν ποτέ, ώστε να παρακινηθούν να το κάνουν. Εξ ου και η φράση του dream team. Αν ένας που δεν τυο χει κάνει δει πόσο καλά περνάνε και πόσο το ευχαριστιούνται κάποιοι, θα το κάνει κι αυτός... Σκέφτηκα λοιπόν έτσι, η ομάδα να χτιστεί από έμπειρους, για να φτιαχτεί ωραία και κομπλέ η ιστορία του πράγματος... κι από κει και πέρα εδώ είναι όλοι, έμπειροι και άπειροι, γνώστες και λιγότερο γνώστες, και το μέλλον μπροστά είναι.

Δυο παρατηρήσεις, πρώτο δεν χρειάζεται τίποτα "επαγγελματικό", τα ωραιότερα πράγματα που έχω δει ήταν από ερασιτέχνες -με την αληθινή έννοια- και δεύτερο η ταλαιπωρία δεν είναι αποδεκτή στο ελάχιστο! Άσχετα με το χρόνο που ο καθένας θα διαθέσει, πρώτα περνάμε καλά, και επειδή φυσικά δεν έχουν όλοι άφθονο χρόνο γι΄  αυτό άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια διαδρομή όχι αναγκαστική για όλους από την αρχή ως το τέλος. Bicycle camp είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω με φίλους, αλλά νομίζω δεν ταιριάζει στο στυλ του Έλληνα, για διάφορους λόγους. Πιο εύκολο βλέπω μια ομάδα σχετικά ολιγομελή να συντονιστεί και να κάνει κάτι, καλά ελεγχόμενα και οργανωμένα, το στυλ αυτό είναι πιο αποδοτικό σε μας, που είμαστε σχετικά ανάρχες, ο ένας από δω ο άλλος από κει, δεν συμμαζευόμαστε εύκολα, η στοχευμένη ομάδα είναι κάτι πιο προσιτό στην ψυχολογία μας.

christos_k
Εικόνα christos_k
Απών/απούσα

Στα περί επαγγελματισμού δε διαφωνούμε. Είμαι κι εγώ της άποψης πως ένας καταρτισμένος ερασιτέχνης είναι πιό αποτελεσματικός από ένα ρουτινιασμένο επαγγελματία.

Καταλαβαίνω λοιπόν πως μιλάς για μιά ολιγομελή ομάδα-κορμό η οποία θα οργανώσει την εκδρομή των 15 ημερών, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κάποιο τμήμα της διαδρομής κατά το δοκούν.

Pas mal, που λένε οι υπό τον Μακρόν φίλοι μας.
Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις..

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Τι ωραία που έγινε η αρχή! Και το όνομα ταιριάζει γάντι, ρομαντικό και γλυκό όπως το φως του δειλινού που απολαμβάνεις τα απογεύματα πάνω στα βουνά. Θα ξεκινήσει η ζύμωση και κάποια στιγμή θα γίνει.

Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει μέσα στο 2018 και από άτομα που έχουν κάποια εμπειρία. Ειδικά από την στιγμή που διοργανώνεται για πρώτη φορά. Αν πάρει μπροστά, μπορεί να γίνουν αντίστοιχα 'open' που λένε και στα αθλητικά τουρνουά.

Για 2 βδομάδες όντως θα 'ναι λίγο δύσκολο, αλλά αυτό νομίζω πως ρυθμίζεται. Εγώ θα έλεγα 7 μέρες το Πάσχα που πέφτει σε καλή εποχή και πολλές μέρες είναι αργία. Μπορεί να γίνει όμως και 2 βδομάδες και κάποια άτομα που δεν μπορούν να συμμετέχουν, να συναντηθούν αργότερα με τον πυρήνα σε κάποιο μέρος που έχει συμφωνηθεί. Μια μέση λύση είναι αυτό.

Για το μέρος, εγώ προτείνω Νησί. Για παράδειγμα, η πανέμορφη Κρήτη. Συναντιώμαστε όλοι στον Πειραιά και φεύγουμε παρέα. Αλλά αυτό είναι το μόνο εύκολο, να γίνει κι ας πάμε να κάνουμε τον γύρο της Αττικής!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Pandoheas wrote:
Ειδικά από την στιγμή που διοργανώνεται για πρώτη φορά. Αν πάρει μπροστά, μπορεί να γίνουν αντίστοιχα 'open' που λένε και στα αθλητικά τουρνουά.

Περιέγραψες ωραία αυτό που ήθελα να πω, γιατί επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα κοινό δεν πάει η λογική του event (ακόμα, όπως ελπίζουμε...)

Και μένα μου αρέσει η περίοδος του πάσχα, υπάρχει μια χαλαρή διάθεση για ταξίδια, και τότε έχω κάνει υπέροχα ταξιδάκια. Και μια σημείωση για τη (μεγάλη) διάρκεια: όποτε και να γίνει θα είναι δύσκολο γιατί κακά τα ψέματα όλοι έχουμε υποχρεώσεις, αλλά στην περίπτωσή μας παίζει ρόλο η προσωπική διάθεση και το τσαγανό στην τελική, το πόσο το θέλεις δηλαδή, αν το θέλεις πολύ θα βρεις το χρόνο, θα αλλάξεις κάποιες προτεραιότητες, είναι βρε παιδί μου κάτι σαν το άλλο που λένε ότι και το χ3σιμο είναι δύσκολο αλλά κάθε μέρα το κάνεις, ε λοιπόν πόσο μάλλον εάν αυτό που θέλεις είναι πολύ πιο ευχάριστο και εύκολο και όχι δηλαδή σαν το χ... wink Καλά σόρυ αν το τράβηξα λίγο αλλά καμιά φορά τα πράγματα φωνάζουν από μόνα τους... στην πράξη όταν γουστάρεις τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και έρχονται μόνα τους.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Νομίζω πως μόνο οι σκληροπυρηνικοί του αθλήματος θα το τολμήσουν στο τέλος.

Πάντως ένας φίλος και συνταξιδιώτης είναι μέσα, οπότε θα είμαστε τουλάχιστον 3 :)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Pandoheas wrote:
Πάντως ένας φίλος και συνταξιδιώτης είναι μέσα, οπότε θα είμαστε τουλάχιστον 3 :)

Μού ΄φτιαξες τη μέρα!

Doud
Εικόνα Doud
Απών/απούσα

Δηλώνω παρών για το πρότζεκτ

Doud
Εικόνα Doud
Απών/απούσα

Δηλώνω παρών για το πρότζεκτ

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Κι εσύ μου έφτιαξες τη νύχτα!

Έτσι μπράβο, άντε να μαζευόμαστε, να φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσαλάκι, κι αλουμινάκι κι απ΄ όλα, χε χε

Marios90
Εικόνα Marios90
Απών/απούσα

ιδέα!!! 

μήπως να δημιουργηθεί ένα chapter σε αυτό το site που ο καθένας να ανακοινώνει το ταξίδι που έχει σκοπό να κάνει? σαν 

https://www.warmshowers.org/forums/general/looking-c...

https://www.crazyguyonabike.com/classifieds/?o=tS

θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνουμε γενικά μερικά ταξιδάκια με παρέα, γιατί όχι???

υπάρχει αυτό "Εκδρομές - Διακοπές με ποδήλατο" αλλά λειτουργεί περισσότερο σαν συμβουλευτικό κομμάτι.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ωραία ιδέα κι αυτή!

Νομίζω έξη μαζευτήκαμε, καλά πάμε. victory

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Όντως καλή ιδέα! Νομίζω πως χρειάζεται κάτι τέτοιο. 

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Λοιπόν, ο χειμώνας επελαύνει ρε παίδες, κι εγώ τι έπαθα, ονειρεύομαι ταξίδια. Καλά καλά, θα πάω στον ποδηλατογιατρό.

Μόλις έρθει η άνοιξη, είστε για Πελοπόννησο; Πολύ την έχω πεθυμήσει. Θα είναι μούρλια!

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:

Λοιπόν, ο χειμώνας επελαύνει ρε παίδες, κι εγώ τι έπαθα, ονειρεύομαι ταξίδια. Καλά καλά, θα πάω στον ποδηλατογιατρό.

Μόλις έρθει η άνοιξη, είστε για Πελοπόννησο; Πολύ την έχω πεθυμήσει. Θα είναι μούρλια!

 

Εγώ είμαι μέσα για Πελοπόννησο εννοείται. Ταΰγετος, ορεινή Κορινθία, Μάνη, Ερύμανθος, τα μέρη αμέτρητα..  Από διάθεση για ταξίδια στην Ελλάδα δεν θα στερέψουμε ποτέ!

Ο ποδηλατογιατρός για τις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Σου δίνει μόνο την ευχή του!

Υ.Γ.: Για την άνοιξη (διακοπές του Πάσχα προσωπικά έχω χρόνο) θα είμαι διαθέσιμος εάν δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ομαδάρα, είμαστε για Πελοπόννησο; Η Πελοπόννησος κρύβει μέσα της την αυθεντική παλιά Ελλάδα με μια έννοια, τον χρόνο, το παρελθόν. Θα συμφωνήσουμε νομίζω ότι είναι ο ιδανικότερος χώρος για ποδηλατοτουρισμό στην Ελλάδα, τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα. Όμως κρύβει στην καρδιά της κάτι παραπάνω από ό,τι ο ταξιδιώτης θα μπορούσε να περιμένει, κρύβει το αρκαδικό πνεύμα. Ας το εξηγήσουμε λίγο αυτό:

Όταν πλάκωσε το ρεύμα της Καθόδου των Δωριέων όπως το λένε, πολύ πολύ πολύ παλιά πίσω στο χρόνο, οι παλιοί κάτοικοι έφυγαν στα βουνά μακριά από τις εύφορες πεδιάδες που είχαν καταληφθεί από τους εισβολείς. Εκεί σταδιακά υπήρξε ένας φυσικός τρόπος ζωής, στο μύθο τουλάχιστον, που καταγράφηκε στην ιστορία ως "αρκαδικό πνεύμα", κυρίως βέβαια στη λογοτεχνία και την τέχνη την εποχή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού αν δεν κάνω λάθος και μετά, από τους ρομαντικούς νοσταλγούς του φυσικού τρόπου ζωής μακριά από την αστική κουλτούρα κλπ. Το περίεργο όμως είναι ότι μια ανάλογη ιδέα υπήρχε και στους αρχαίους, όχι βέβαια με το ίδιο όνομα η μορφή, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μύθος του Αγλαού από την Ψωφίδα. Ένας σύγχρονος εκφραστής του αρκαδικού πνεύματος είναι ο Ολάγια.

Σήμερα λοιπόν, δηλαδή το 2018... θα άξιζε μια προσπάθεια αναβίωσης, ή μάλλον βίωσης, της αρκαδικής Ελλάδας, της παλιάς Ελλάδας, της διαχρονικής Ελλάδας, της μυθικής, της φυσικής, της αγνής, όσο υπάρχει ακόμα, μια βουτιά στο χρόνο, μέσα από τη φύση, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία, τους χώρους των μύθων - σημειωτέον το έργο του Ολάγια "Μυθολογικός χάρτης της Ελλάδας" για όσους δεν το ξέρουν, ψάξτε το, μη τεμπελιάζετε, και αποκτήστε το είναι καταπληκτικό - και όλα αυτά με τον ιδανικότερο τρόπο, με το ιδανικότερο μέσον, το ποδήλατο. Αυτό που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία επαφής με τη φύση, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, το περιβάλλον, το χώρο, το χρόνο. Και θα είναι τέλειο και την κατάλληλη εποχή, την άνοιξη, που η φύση είναι στη δύναμή της σε αντίθεση με τα πέτρινα απομεινάρια του μύθου και της ιστορίας. Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από αυτά τα δυο, και όχι τυχαίο βέβαια, γιατί αυτά είναι που κρύβει μέσα της, και είναι αυτά που αναζητάμε. Κι ακόμα παραπάνω, όταν αυτό γίνεται όχι μεμονωμένα αλλά από μια ομάδα που ξέρει τι θέλει, τι αναζητά, που έχει γνώση του μέσου της (ποδήλατο), οπότε μπορεί, και πρέπει, να προκύψει μια ομαδική δουλειά, ομαδικό πνεύμα, κάτι που θα μείνει σαν ενθύμιο από την ιστορία αυτή τη σύγχρονη, κι αυτό να είναι ένα ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ, ένα βίντεο που μπορεί να γίνει από το υλικό που ο καθένας θα φτιάξει, από τη δική του άποψη και ματιά, αλλά στο τέλος όλο θα δεθεί σε ένα λειτουργικό σύνολο, μια συλλογική εμπειρία που θα έχει μεγάλη δύναμη γιατί θα πείθει χωρίς προσπάθεια, θα δείχνει πόσο απλό, εύκολο, οικονομικό, απόλυτα εφικτό και υπέροχο, είναι σήμερα εδώ και τώρα ο Έλληνας να απολαμβάνει στο έπακρο αυτά που έχει, είναι έξω από την πόρτα του και κάτω από τη μύτη του. Δεν προσπαθούμε για τίποτα, δεν επινοούμε έναν μύθο, ο μύθος υπάρχει εμείς απλά τον ανακαλύπτουμε, χαλαρώνουμε, δεν τρέχουμε για χιλιόμετρα, απολαμβάνουμε, ευχαριστιόμαστε, γελάμε, παίζουμε, επικοινωνούμε, κι όλα αυτά με απλά μέσα, οικονομικά, απολαυστικά, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό της ζωής, ο μύθος υπάρχει ζωντανός και είναι στο χέρι μας να τον φορέσουμε στην εποχή μας εδώ και τώρα, με τον τρόπο που αρμόζει, τόσο απλά, με ένα ποδήλατο.

Μπορούμε να φτιάξουμε μια διαδρομή και δεν είναι απαραίτητο όλοι να την κάνουν όλη αν δε μπορούμε, γιατί υπάρχουν και πρακτικά θέματα, μπορεί να γίνει κομματιαστά και δένουμε το υλικό μετά, απλά το απαραίτητο βέβαια είναι η συνοχή του θέματος. Αυτά τα λίγα σαν ιδέα στο τραπέζι.

Spyros
Απών/απούσα

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ !!! ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ (ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ), ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. 

 

Doud
Εικόνα Doud
Απών/απούσα

Θα ήταν πολύ καλή μία συνάντηση, πλησιάζει ο καιρός, να οργανωνόμαστε σγα σγα.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Σγα σγα, μερικοί χάρτες, για γενική κατεύθυνση, κάτι σαν μια πρώτη άποψη της αρκαδικής Πελοποννήσου, με πιθανά σημεία ενδιαφέροντος.
http://www.mediafire.com/file/rwpfnx4ndsj5xwl/2018_peloponnisos_xartes%2...
(υπόδειξη: unicode filenames, ξεζιπάρισε με 7zip)

Τι σγα σγα, μέχρι πάσχα ούτε δυο μήνες δεν είναι, αν δεν το πήρατε χαμπάρι ε;

Όσοι είστε Αθήνα βρεθείτε και οργανωθείτε αν γίνεται, άιντε.

===========================

[ Ξέχασα, υπάρχει βέβαια και το https://appear.in/ ]

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Καλησπέρα!

Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν έχω πια την ίδια ευχέρια με τις μέρες. Οπότε προσωπικά δηλώνω ότι θα καταφέρω να είμαι διαθέσιμος τις 6-9 και ίσως 10 Απριλίου. Θα φύγω από Αθήνα με τραίνο μεχρι κιάτο και απο εκεί με ποδήλατο μέχρι Πάτρα. Εκτός εάν φεύγει με αυτοκίνητο και άλλος από Αθήνα.

Spyros
Απών/απούσα

ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ PROJECT  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ «ΠΡΟ-ΠΛΑΝΟ» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ, ΜΕ  ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΠΕΡΙΠΟΥ» ΜΠΟΡΕΙ  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΣΟΙ «ΔΙΑΤΙΘΕΣΤΕ» (ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ) ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ… ΞΕΚΙΝΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ ΦΥΣΙΚΑ) ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ… 6/5/2018 – 13/5/2018 & 1/7/2018 – 8/7/2018, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ "ΦΑΤΣΑBOOK" : https://www.facebook.com/s.kibouropoulos/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Τα γνωστά, η κυρά μου π.χ. για τις μέρες του πάσχα βάζει ισχυρό βέτο! δηλ. από Τρίτη και μετά το συζητάω.

Να προτείνω κάτι; Μπορούμε να το προσπαθήσουμε; Ίσως να μην έχει ξαναγίνει αλλά θα το πω. Να είμαστε όλοι μαζί θα ήταν το καλύτερο αλλά αν δεν γίνεται, να το κάνουμε σε "τεύχη"; Δηλαδή ο καθένας ένα κομμάτι από μια βδομάδα, και μετά να πάρουμε το υλικό (κείμενα, φωτο, βίντεο) και να τα συρράψουμε; Υπάρχει νεδιαφέρον για κάτι τέτοιο; Ρίχνω την κουφή ιδέα. Δεν τόχω ξανακάνει, και μού αρέσουν οι προκλήσεις! Να το σχεδιάσουμε όμως, δηλαδή ποιος θα κάνει τι και πότε να είναι σχεδιασμένο.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Πω ρε φιλε, κριμα! Εγω ηλπιζα οτι θα ημασταν ολοι παρεα! Αυτο γινεται με τα τευχη αλλα να μην ειμαστε και τελειως μονοι.

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Αν παίξει κανένα τεύχος προς Αύγουστο ίσως να έχω και εγώ ελπίδα να έρθω.

Θα πρέπει να το τσεκάρω σίγουρα Ιούνιο-Ιούλιο.

5-10 μερες είναι οκ;

Spyros
Απών/απούσα

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ… ΘΑ «ΚΑΤΑΘΕΣΩ» ΨΗΦΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΟ», ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΥΑΔΕΣ…

contact