Προσοχή με την Aegean Airlines θα σας κλέψει

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cycleway
Απών/απούσα

Έχω λίγο χρόνο και την ευκαιρία να αναφερθώ σε ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε σε αυτό το ταξίδι και το προκάλεσε η αεροπορική εταιρία που δυστυχώς διαλέξαμε: Η Aegean Airlines που μας έβγαλε εκτός οικονομικού προϋπολογισμού με αισχρό και ανέντιμο τρόπο.

Και εξηγώ: σε προηγούμενο ποδηλατικό ταξίδι μου στην Αίγυπτο είχα χρησιμοποιήσει την Egypt air και χωρίς κανένα πρόβλημα μετέφερα το ποδήλατο σε κουτί που έφτιαξα αφού πρώτα μελέτησα τις προδιαγραφές για τις αποσκευές που δίνει η εταιρία: διέλυσα πολύ προσεκτικά το ποδήλατο και το έβαλα σε χάρτινο κουτί που έφτιαξα προσέχοντας να είμαι μέσα στα κιλά και τις διαστάσεις. Κάθε εταιρία δίνει κάποιες προδιαγραφές για τις αποσκευές και πρέπει να ψάξεις στο website της να τις μελετήσεις και να τις ακολουθήσεις προσεκτικά.
Αυτό έκανα και με την Aegean Airlines πριν βγάλω τα εισιτήρια και αφότου εκδόθηκαν, έφτιαξα το κουτί για να μεταφερθεί με ασφάλεια το ποδήλατό μου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διάβασα για τις διαστάσεις και τα κιλά όπως είχα κάνει και παλιότερα με την Egypt air.

Τι έγινε λοιπόν την μέρα (26 Οκτωβρίου 2014) που πήγαμε στο αεροδρόμιο και όλα ήταν έτοιμα για να ταξιδέψουμε; Οι υπάλληλοι της Aegean Airlines μας έδειξαν ένα άλλο χαρτί που έλεγε για χρεώσεις εξοπλισμού και μου είπαν ότι το κουτί μου είναι εξοπλισμός, και υπάρχει ειδικό υπέρογκο τιμολόγιο γι΄αυτό και μάλιστα μου ζήτησαν να τους πω τι έχει μέσα το κουτί για να κάνουν την ανάλογη εξτρά χρέωση. Μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω εξτρά 110 ευρώ, 55 για την πτήση προς Κάιρο και 55 για την επιστροφή από Κάιρο. Ο τρόπος των υπαλλήλων ήταν ιδιαίτερα αγενής και μάλιστα όταν διαμαρτυρήθηκα υπονόησαν ότι επίτηδες εγώ είχα κλείσει το ποδήλατο σε κουτί για να μην πληρώσω την εξτρά χρέωση. Δηλαδή λίγη ώρα πριν την πτήση, που σε έχουν "στο χέρι" γίνονται και προσβλητικοί για να τσεπώσουν το εξτρά παραδάκι.
Επειδή λοιπόν δεν γινόταν να κάνω διαφορετικά όπως μου είπαν οι υπάλληλοι της Aegean Airlines αναγκάστηκα να πληρώσω την εξτρά χρέωση που ζήτησαν (επειδή βγήκα εκτός οικονομικού προϋπολογισμού τους είπα ότι θα πληρώσω τώρα τα 55 ευρώ για την πτήση προς Κάιρο και για την επιστροφή που είναι σε 40 μέρες όταν έρθει η ώρα).
Ο συν-ποδηλάτης μου είχε προ-πληρώσει από την έκδοση του εισιτηρίου του μια εξτρά αποσκευή δηλαδή επιπλέον 40 ευρώ και όταν τους είπε ΟΚ θα πληρώσω τα υπόλοιπα από αυτά που αυθαίρετα μου επιβάλετε, του είπαν ότι τα χάνει προς το παρόν αυτά που είχε προπληρώσει και πρέπει να ξαναπληρώσει όλο το ποσό που ζητά η Aegean Airlines ΤΩΡΑ. (κάτι για παράνομο πλουτισμό μου ήρθε κατά νου).

Τα αναφέρω αυτά για να ξέρουν οι ποδηλάτες ότι σε περίπτωση που πετάνε προς Αίγυπτο να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ μα ποτέ την αισχρή Aegean Airlines αλλά την Egypt Air. Τώρα μάλιστα που είμαι στην Αίγυπτο και μίλησα με Έλληνες που μένουν χρόνια εδώ και πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα μου ανέφεραν επώνυμα και υπεύθυνα και με παραδείγματα ότι η Aegean Airlines προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει χρεώσεις της τελευταίας στιγμής στο αεροδρόμιο, και να προτιμώ πάντα την Egypt Air.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

η αλήθεια είναι ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν γίνει πολύ σπαστικές σε ότι αφορά τη μεταφορά αποσκευών, αντικειμένων και εξοπλισμού και έχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Όμως τα αναγράφουν στους όρους στη σελίδα τους. http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/plirofories-aposkeuon/eidik...

Η aegean όπως και η easyjet το ποδήλατο το χειρίζονται ως ειδική αποσκευή και το αναφέρουν στου όρους. Δεν αποκρύπτουν κάτι, ούτε αλλάζουν τους όρους πριν την πτήση.

Διαβάζεις τους όρους προσεκτικά και αποφασίζεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτούς, οπότε επιλέγεις την εταιρία που κατά τη γνώμη σου σε εξυπηρετεί καλύτερα.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

εγω πάλι θυμάμαι πριν χρόνια μου είχαν πει άλλοι που ταξίδευαν (ηθελα να φέρω κουτα απο αγγλία μαζί με εμενα ,τελικά ούτε εγώ δεν πήγα οχι να έρθει κούτα ) οτι καλύτερο είναι να επικοινωνείς με την εταιρεία "φίλε θέλω να έχω αυτό μαζί μου στις τάδε του μηνός " ζητώντας προφανώς ονοματεπώνυμο και επίσημη απάντηση οχι "νομίζω οτι ".

κατα τα άλλα απλά κάποιοι χρεώνουν και κάποιοι άλλοι οχι αλλα οπως αναφέρθηκε ενημερώνουν

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Τα ίδια τραβήξαμε και εμείς.
Βέβαια παλαιότερα στο ξεκίνημα της εταιρείας δεν γινόταν ποτέ λόγος για τέτοιες χρεώσεις σε αεροδρόμια που υπήρχε προσωπικό της εταιρείας, στο εξωτερικό το πράγμα άλλαζε γιατί υπήρχε άλλη εταιρεία εξυπηρέτησης, δηλαδή δεν υπήρχε προσωπικό της εταιρείας.
Αυτό άλλαξε όμως πρόσφατα σε όλα τα αερόδρόμια, τώρα το προσωπικό της εταιρείας είναι μόλις το απαραίτητο και όλα περνάνε απο άλλη εταιρεία που σκοπός της είναι να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα απο τα κιλά της βαλίτσας, απο χρεώσεις για αλλαγή του εισητηρίου, της θέσης και οτι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Πραγματικά τους μίσησα, πολύ αγενείς αλήθεια, πολύ αργοί στην εξυπηρέτηση μου χάλασαν το ταξίδι.
Στο γυρισμό πάντως γύρισα με καράβι, ταλαιπωρία αλλά δεν θέλω ουτε να τους βλέπω.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Παραθέτω απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου της εταιρείας

* Τη δημιουργία επιπλέον
εσόδων ανά επιβάτη από την
διακριτή τιμολόγηση
επιπρόσθετων υπηρεσιών
όπως έσοδα αποσκευών.

Τι άλλο να πούμε και σωστά
έγινε επισήμανση και
προσέξτε δεν έχουμε υπαλλήλους
της Aegean αλλά παροχο
εξυπηρέτησης αεροσκαφών, σκοπός
είναι να βγάζει από την μύγα ξύγκι.

Δεν θα το έλεγα κλεψιά αλλά ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ, καραμπινάτη μάλιστα.

dlal
Απών/απούσα

και εμενα μου τη σπαει αυτη η πολιτικη, αλλα για να αποδώσουμε τα του Καισαρος τω Καίσαρη, αν ανοίξουμε την ιστοσελίδα της ετζίαν, στο παραθυρο ειδικές αποσκευες το λεει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ 55 ευρω πήγαινε και 55 ευρώ έλα.