...η μπορεις να μεταφερεις το κεντρο η τον τροχο (μαζι με το quick release του) και εχεις το χρονικο περιθωριο, μπορεις την επομενη Τριτη να περασεις μια βολτα απο τους ΦΤΠ, για να δεις πως ακριβως γινεται, ωστε να μπορεις στη συνεχεια να το κανεις και μονος σου.
Με μεγάλη μου χαρά.θέλει 1-2 πράγματα για βγει έξω αλλά μόλις είναι έτοιμο θα το φέρω μια από εκεί.
Σε ποδηλατικά μαγαζιά και στην Αθηνάς για λίγο φθηνότερα.
Δεν είναι τόσα πολλά τα είδη, θα του πεις την κασέτα που
έχεις πχ Shimano 8αρα ή Shimano βιδωτό και θα σου δώσει
τον κατάλληλο.
πόσο γράσο;να κολυμπάει η θα το ξεράσει και θα γίνουν όλα χάλια;
αν δεις σε όλα τα σχετικά βιντεάκια, το γράσσο μπαίνει ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ.
Ούτε με το σταγονόμετρο, ούτε με την κουτάλα.
Γενικά η "υπερλίπανση" ΔΕΝ προσφέρει τίποτα καλό.
Δες το βίντεο που έχω βάλει πιο πάνω.
Αν βάλεις πολύ γράσσο θα στο πετάξει
έξω μόλις στροφάρει λίγο ο τροχός.
Δεν τρέχει κάτι απλά να το σκουπίσεις.
Πάντως το κλασσικό πορτοκαλί γράσσου
που βρίσκεις παντού δεν μου κρατάει
πάνω από 1000χλμ. Δεν ξέρω αν τα άλλα
που βλέπω (πράσινα, κόκκινα, κίτρινα)
κρατάνε περισσότερο.
χμμμ θα βάλω λίγο ακόμα γιατί το τσιγκουνεύτηκα λιγάκι. αυτό που έχω είναι πράσινο.Έχω μια ακόμα ερώτηση.Το πόσο συχνά βάζεις γράσο έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει η με την ποιότητα του κέντρου;
Είναι ένας σύνθετος παράγοντας και έχει να κάνεις με
τα χιλιόμετρα, τις συνθήκες, την ποιότητα του γράσσου
και τέλος το κέντρο.
Γενικά κάνε έναν έλεγχο στα 800-1000 χλμ. Λογικά το
πίσω θα είναι σε χειρότερη κατάσταση. Τώρα αν φάς
και 5-6 βροχές και τα κέντρα σου δεν έχουν κάτι
ιδιαίτερο από καλύματα και τσιμούχες, ε καλό είναι
να τα δεις πιο νωρίς.
τα γράσσα σιλινόνης είναι αδιάβροχα. δεν ανακατεύονται εύκολα με το νερό, οπότε δε φευγουν απ τη θέση τους.
για ρουλεμάν και μπίλιες, καλό είναι να χρησιμοποιούμε γράσσα που σχηματίζουν "ίνες " και δε μένουν σαν πάστα. ο λόγος είναι ότι αυτές οι ίνες κρατάνε το γράσσο πάνω στις μπίλιες όσο αυτές περιστρέφονται και δε μένει το γράσσο στην άκρη ;)
η molykote είναι απ τις εταιρίες με τεράστια γκάμα γράσσων.
σε ενα μηχανουργείο της γειτονιά σας (αν έχει η γειτονιά σας) να μπείτε και να του ζητήσετε λίγο γράσσο σε ένα κομμένο μπουκαλάκι νερό να σας βάλει, θα κάνετε τη δουλειά σας ανέξοδα...
σε ενα μηχανουργείο της γειτονιά σας (αν έχει η γειτονιά σας) να μπείτε και να του ζητήσετε λίγο γράσσο σε ένα κομμένο μπουκαλάκι νερό να σας βάλει, θα κάνετε τη δουλειά σας ανέξοδα...
μονο που το πιθανοτερο θα σου δωσει καποιο απλο γρασσο και οχι γρασσο διαρκειας που ειναι καλυτερο αλλα και πολυ ακριβοτερο.
Τσεκάρω ποδηλατάδες(όταν νιώσω οτι "έγινα πελάτης"!) με το grade των σφαιριδίων: "έχουμε δύο μπίλιες ίδιου μεγέθους, έστω οτι γράφουν πάνω τους έναν αριθμό....., θα διάλεγες αυτή που θα έγραφε 50 πάνω της(αν έβλεπες!)
ή αυτή που γράφει 25";! Στους πέντε έξι, ζήτημα οι δύο να έπιασαν το θέμα, ένας είπε θα διάλεγα τη πιό γυαλιστερή, άλλος άφησε το θείο να πιάσει το Τζόκερ!...
Να είστε όλοι καλά, ευχαριστώώ!
Με μεγάλη μου χαρά.θέλει 1-2 πράγματα για βγει έξω αλλά μόλις είναι έτοιμο θα το φέρω μια από εκεί.
Άνοιγμα και συντήριση μπροστινού κέντρου με μπίλιες
Αντάπτορες για το ξεβίδωμα της κασσέτας που μπορούμε να βρούμε? Και επειδή υπάρχουν διάφορα είδη πως τα ξεχωρίζουμε?
Σε ποδηλατικά μαγαζιά και στην Αθηνάς για λίγο φθηνότερα.
Δεν είναι τόσα πολλά τα είδη, θα του πεις την κασέτα που
έχεις πχ Shimano 8αρα ή Shimano βιδωτό και θα σου δώσει
τον κατάλληλο.
πόσο γράσο;να κολυμπάει η θα το ξεράσει και θα γίνουν όλα χάλια;
αν δεις σε όλα τα σχετικά βιντεάκια, το γράσσο μπαίνει ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ.
Ούτε με το σταγονόμετρο, ούτε με την κουτάλα.
Γενικά η "υπερλίπανση" ΔΕΝ προσφέρει τίποτα καλό.
Δες το βίντεο που έχω βάλει πιο πάνω.
Αν βάλεις πολύ γράσσο θα στο πετάξει
έξω μόλις στροφάρει λίγο ο τροχός.
Δεν τρέχει κάτι απλά να το σκουπίσεις.
Πάντως το κλασσικό πορτοκαλί γράσσου
που βρίσκεις παντού δεν μου κρατάει
πάνω από 1000χλμ. Δεν ξέρω αν τα άλλα
που βλέπω (πράσινα, κόκκινα, κίτρινα)
κρατάνε περισσότερο.
χμμμ θα βάλω λίγο ακόμα γιατί το τσιγκουνεύτηκα λιγάκι. αυτό που έχω είναι πράσινο.Έχω μια ακόμα ερώτηση.Το πόσο συχνά βάζεις γράσο έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει η με την ποιότητα του κέντρου;
Είναι ένας σύνθετος παράγοντας και έχει να κάνεις με
τα χιλιόμετρα, τις συνθήκες, την ποιότητα του γράσσου
και τέλος το κέντρο.
Γενικά κάνε έναν έλεγχο στα 800-1000 χλμ. Λογικά το
πίσω θα είναι σε χειρότερη κατάσταση. Τώρα αν φάς
και 5-6 βροχές και τα κέντρα σου δεν έχουν κάτι
ιδιαίτερο από καλύματα και τσιμούχες, ε καλό είναι
να τα δεις πιο νωρίς.
Στα καταστηματα λιπαντικων για πλωτα (σκαφη)
θα βρειτε αδιαβροχα γρασσα!
Θα κανουν αραγε καλη δουλεια;(πιθανοτατα ειναι για εξωλεμβιες). ;)
τα γράσσα σιλινόνης είναι αδιάβροχα. δεν ανακατεύονται εύκολα με το νερό, οπότε δε φευγουν απ τη θέση τους.
για ρουλεμάν και μπίλιες, καλό είναι να χρησιμοποιούμε γράσσα που σχηματίζουν "ίνες " και δε μένουν σαν πάστα. ο λόγος είναι ότι αυτές οι ίνες κρατάνε το γράσσο πάνω στις μπίλιες όσο αυτές περιστρέφονται και δε μένει το γράσσο στην άκρη ;)
η molykote είναι απ τις εταιρίες με τεράστια γκάμα γράσσων.
μονο που το πιθανοτερο θα σου δωσει καποιο απλο γρασσο και οχι γρασσο διαρκειας που ειναι καλυτερο αλλα και πολυ ακριβοτερο.
Τσεκάρω ποδηλατάδες(όταν νιώσω οτι "έγινα πελάτης"!) με το grade των σφαιριδίων: "έχουμε δύο μπίλιες ίδιου μεγέθους, έστω οτι γράφουν πάνω τους έναν αριθμό....., θα διάλεγες αυτή που θα έγραφε 50 πάνω της(αν έβλεπες!)
ή αυτή που γράφει 25";! Στους πέντε έξι, ζήτημα οι δύο να έπιασαν το θέμα, ένας είπε θα διάλεγα τη πιό γυαλιστερή, άλλος άφησε το θείο να πιάσει το Τζόκερ!...
Να είστε όλοι καλά, ευχαριστώώ!