Απορια με σπασμενες ακτινες

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
b sabbath
Απών/απούσα

Εχω ενα ποδηλατο 20", με ροδα που ειναι 36 ακτινων. Οι ακτινες που φοραει τωρα ειναι 130mm μηκος, 2.3mm παχος. Σκεφτομαι οταν αλλαξω ακτινες αλλα αντι να βαλω 2.3mm να βαλω 2.6mm, τι λετε ειναι καλη κινηση ή θα εχω αλλα προβληματα και αν ναι ποια??? ή ειναι καλυτερο να βαλω τα ιδια mm που εχει τωρα???τις διαστασεις αυτες που ψαχνω (130mm μηκος, 2.3mm παχος).  Στην Ελλαδα δεν εχω βρει ακτινες, εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο (που να υπαρχουν ομως οι διαστασεις αυτες), αν εχετε και καποιο λινκ ...Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αυτό που χρειάζεσαι ειναι κατ αρχην σωστη σοβαρη ακτινολογηση. Η αλλαγη ακτινων, τα παχη και τα μήκη άστα να στα προτείνει ο μάστορας που θα βρεις γιατί το να αλλάξεις απλά ακτίνες χωρίς σωστή ακτινολογηση, δεν θα σε πάει πολύ μακριά.

b sabbath
Απών/απούσα

Πηγα σε δυο μαγαζια απο τα ενημερωμενα που θεωρουνται και καλα, αλλα ακτινες δεν εχουν να μου αλλαξουν, οποτε δεν μου προτειναν και κατι. Τις εχω αλλαξει με πατεντα τις ακτινες που εσπασαν. (δηλ. απο μακριες ακτινες που ειχαν, μου τις εκοψαν και ανοιξαν καινουργιο σπειρωμα στο μηκος που ειχαν η δικες μου).  4-5 ακτινες οταν το παρελαβα, ηταν στραβες.

Η τρυπες στο κεντρο οταν περνας την ακτινα πρεπει να εχουν καποια μποσικα (λιγο κενο)?, οταν περναω μια ακτινα βλεπω στην τρυπα να εχει ενα μικρο περισσευμα,

Για αυτο ειπα να ρωτησω και εσας, η αποψη σας σιγουρα μετραει...

geatle
Απών/απούσα

2,6 δεν θα βρεις και ειναι υπερβολικο. ειναι ποδηλατο και οχι μηχανη. μην προσπαθεις να ταιριαξεις τις τρυπες του κεντρου. ειναι συνηθισμενο να ειναι μεγαλυτερες.

b sabbath
Απών/απούσα

Μεγαλυτερες εχω βρει, σε 2.6mm, ειναι 304 Stainless Steel και οχι γαλβανιζε, που φοραω τωρα, αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι αν πρεπει να βαλω παχυτερες??

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Δεν χρειαζεσαι παχυτερες ακτινες, δεν ειναι οι καταλληλες, ουτε θα αντεξουν περισσοτερο. Επισης ειναι λαθος και οι ακτινες που φοραει ηδη το ποδηλατο σου. Το προβλημα ειναι τριπλο: Κακο ποιοτικα υλικο ακτινας, λαθος επιλογη παχους ακτινας, και (παραδοσιακα απο τους Κινεζους) πλεξιμο του κ@λου. Για να μην αναφερω και το μηκος ακτινας, που και αυτο μπορει να ειναι λαθος (οι κινεζοι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο...Πλεκουν οτι να΄ναι με οτι να΄ναι...). Αν το μοτερ που φορας δεν ειναι πανω απο 500 Watt, οι ενδεδειγμενες ακτινες ειναι παχους 2 χλστ., ποιτικες ομως (DT Swiss η SAPIM), ανοξειδωτες, και σε καθε περιπτωση οχι κινεζοταϊβανεζικες, οτι υλικο και να ειναι αυτες. Και το πλεξιμο να ειναι one cross, αν μιλαμε για τροχους 20 ιντσων.

Κι εξηγουμαι: Για να αντεξουν οι ακτινες και να μην σπασουν απο προωρη κοπωση, οταν πλεχτουν, πρεπει να ειναι "τεντωμενες" με τη συνιστωμενη ταση (που καθοριζει ο κατασκευαστης τους). Οι πολυ χονδρες ακτινες (για ποδηλατα), παχους 2,3 χλστ και πανω, απαιτουν και ισχυροτερες τασεις πλεξιματος, πραγμα που δεν αντεχουν ομως οι αλουμινενιες ζαντες των ποδηλατων. Οποτε, οι χονδρες ακτινες πλεκονται με τασεις χαμηλοτερες απο τις συνιστωμενες, με αποτελεσμα την προωρη καταπονηση τους σε κοπωση, και την συνεπακολουθη θραυση τους. Ειναι ισως το πιο κοινο προβλημα που αντιμετωπιζουν οι τροχοι των ηλεκτρικων ποδηλατων, που προερχονται απο κινα.

Υπαρχει ομως λυση, μην απελπιζεσαι, και κυριως μην καταφευγεις σε λυσεις που προσφερουν τα ντοπια ποδηλαταδικα, δηλαδη στο να κονταινουν ακτινες και να "κοβουν" καινουρια σπειρωματα με ακαταλληλα και λαθος εργαλεια. Μπορουν βεβαια να κοπουν καινουρια σπειρωματα σε ακτινες αλλα τα ειδικα εργαλεια που απαιτουνται, κοστιζουν γυρω στο πεντοχιλιαρο, και απο οσο ξερω δεν τα διαθετει κανεις στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο βεβαια υπαρχουν, και χρησιμοποιουνται, αλλα απο μαγαζια που εχουν τοση δουλεια, ωστε να δικαιολογειται το κοστος αγορας τους.

Εν πασει περιπτωσει, μην απελπιζεσαι, λυσεις υπαρχουν. Και ακτινες μπορει να βρεθουν στο καταλληλο (κοντο) μηκος, και ποιοτικες. Με λιγη τυχη στην ντοπια αγορα, διαφορετικα παραγγελνοντας απ΄ εξω. Πριν απ΄ολα ομως χρειαζεται να γινει σωστος υπολογισμος μηκους ακτινων, και να πλεχτουν σωστα, με τις σωστες τασεις. Και μετα θα εχεις "αλεξισφαιρους" τροχους. Το προβλημα που αντιμετωπιζεις εσυ τωρα, το εχουν αντιμετωπισει παμπολοι αλλοι πριν απο σενα, και βρηκαν λυση στο προβλημα τους.

b sabbath
Απών/απούσα

Μπορεις να μου προτεινεις καποιο μαγαζι στην Αθηνα που να εχει ακτινες μηκους 128mm με130mm.Αυτο το μηκος φοραει

Εγω δεν εχω καταφερει να βρω στην Αθηνα, ή αν μπορεις δωσε μου και καποια λινκ σε καποια ξενα σαιτ.

Το μονο που εχω βρει ειναι στο .aliexpress ειναι μεν 304 Stainless Steel αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλης ποιοτητας

Παντως απο μια ματια που εχω ριξει τους τελευταιους μηνες οσο αφορα τι ακτινες που φοραν τα 20αρια ηλ.ποδηλατα με μοτερ στην πισω ροδα, αν οχι ολα σχεδον ολα φοραγαν 2.3mm παχος ( αυτο δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο )

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...σε συγκεκριμενα καταστηματα του εσωτερικου η του εξωτερικου, ριξε μια ματια στα π.μ. σου.