Hybrid PEUGEOT

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Γεια σε ολους, βρηκα τυχαια το forum σας το οποιο και βρησκω πολυ ενδιαφερον, οποτε ειπα να ποσταρω κ'εγω τη προσφατη εμπειρια μου με restoration.

Ειχα για πολλα χρονια(15-20) ενα Peugeot Course ξεχασμενο στο υπογειο μου, ομολογουμενος σε ασχημη κατασταση. Εχω ψαξει απο internet να βρω πιο μοντελο ειναι αλλα δεν εχω καταφερει να το προσδιορισω ακομα με ακριβεια. Ομως το σχεδιο του σκελετου και το pattern των decals παραπεμπουν περισσοτερο στε μοντελο: PKN10 του 1982.

To ενδιαφερον μου προσωπικα δεν ηταν τοσο η αναπαλαιωση του σε original μορφη, οσο το παντρεμα του vintage με το συγχρονο ωστε να αντιπροσωπευει το δικο μου στιλ. Δηλαδη να κανω το ποδηλατο οπως θα μου αρεσε ΕΜΕΝΑ.

Ετσι λοιπον ξεκινησα "γδηνοντας" το σκελετο ωστε να παει για αμοβολη και ηλεκτροστατικη βαφη. Αρχικα σκεφτικα να το κανω ως DIY project (πιανουν αρκετα τα χερια μου...) αλλα λογο ελληψης ελευθερου χρονου προτιμησα να το αφησω σε επαγγελματια, τουλαχιστον να γινει σωστη/καλη δουλεια.

Αφου λοιπον βαφτικε στο χρωμα της αρεσκειας, αποφασηστικε οτι εκτως απο τα μεταλικα μερη με το σημα/λογοτυπο της Peugeot (ο vintage χαρακτηρας που λεγαμε...) ΟΛΑ τα υπολοιπα θα ηταν καινουρια.
Οποτε αντικατασταθηκαν:

Αλουμινενιο Τιμονι ισο (μου ξεφευγει η μαρκα)
Xειρολαβες WTB
Ολες οι μανετες (Shimano - οι ταχυτητες μεταφερθικαν στο τιμονι)
Σελα (WTB Pure V)
Zαντες (Shimano)
Λαστιχα (Continental)
Derailleur (Shimano)

Το Crankset απο τη στυγμη που εχει αναγληφο το "Peugeot" αναγκαστικα εμεινε, οποτε το ποδηλατο εγινε 2χ10 ταχυτητων.

Οριστε οι φωτο του πριν και μετα.
Το ποδηλατο στη 1η φωτο (πριν) δεν ειναι δικο μου (google search) αλλα εμφανησιακα εμοιαζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΠΡΙΝ

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/OLD.jpg

ΜΕΤΑ

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/4.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/1.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/2.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/5.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/3.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff158/206XSTELIOS/6.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

και πριν και μετα..

..μου θυμιζει λιγο τον general lee τωρα!

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
και πριν και μετα..

..μου θυμιζει λιγο τον general lee τωρα!

+ 1000

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.
Να ρωτήσω λεπτομέρειες? Τι έκανες με τη μεσαία τριβή, ήταν σχετικά ΟΚ? Την έλυσες - καθάρισες - λίπανες και όλα καλά?
Με τα φρένα, κράτησες τα ίδια? Με απλό καθάρισμα λειτουργούν καλά?
Κανα πρόβλημα με αλυσίδα? Ρωτάω γιατί υποθέτω άλλαξες γρανάζια πίσω (10άρα κασσέτα?) και κράτησες δισκοβραχίωνα (με τα παλιά "φύλλα" / δίσκους?). Η αλυσίδα έκατσε ΟΚ?
Και τελευταίο ΣΕΤ ερωτήσεων:
- μήπως το ζύγισες? Προφανώς κανείς δεν περιμένει να δει τρελά νούμερα (εννοώ χαμηλά) στο βάρος, αλλά πιστεύω ότι τέτοια ποδήλατα δεν πρέπει να είναι και πολύ βαρειά.
- πόσο στοίχισε το εγχείρημα (χρόνο, χρήμα και προσωπική προσπάθεια)?
- ποιός ποδηλατάς βοήθεισε?

Ευχαριστώ
Πέτρος
(έχω ενθουσιαστεί από το αποτέλεσμα, μου αρέσουν πολύ παλιές κούρσες που μετατρέπονται σε φιτνες)

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Η μεσαια τριβη ηταν ΟΚ, λυθικε - καθαρηστικε - λιπανθικε (ο σκελετος εξαλου γδηθικε ΕΝΤΕΛΟΣ για την αμοβολη και το βαψιμο)

Φρενα κρατησα τα ιδια και απλα καθαρηστικαν/γιαλιστικαν (+ καινουρια τακακια).
Για τη χρηση του ποδηλατου (βολτησιο) ειναι πολυ καλα τα φρενα.

Δισκοβραχιωνα κρατησα τον original και ναι η αλυσηδα εκατσε ΟΚ, No problem.

Θα το ζυγισω.

Ποσο στοιχισε...
Απο χρονο: Το λυσιμο χρειαστικε 1 μερα, για αμοβολη και βαψιμο 7 (αλλα εγινε 2 φορες η διαδικασια καθως τη πρωτη φορα κατα λαθος βαφτικε αλλο χρωμα) και για το δεσιμο περιπου 3 μερες. Βαλε και τα ενδιαμεσα τρεξιματα, συνολικα 2 εβδομαδες περιπου.
Η προσωπικη προσπαθεια ηταν στο να βρω καποιον να μου κανει σωστο βαψιμο σε λογικη τιμη, και φυσικα το τρεξιμο μεταξυ βαφεα-ποδηλατα. Ηθελα να ασχοληθω περισσοτερο με την ολη διαδικασια αλλα λογο χρονου δυστηχος δεν μπορουσα....αλλιος ακομα σημερα θα ετριβα :-)

Χρημα: Ο ποδηλατας για ολα τα ανταλακτικα και την εργασια του πηρε 325 ευρω. Εμεινα παρα πολυ ευχαρηστιμενος απο αυτον καθως αποδηχτικε ανθρωπος με μερακι και αγαπη για το ποδηλατο.
Η αμοβολη και ηλεκτροστατικη βαφη εγιναν σε καταστημα επισκευης ζαντων. Μου πηρε 25 ευρω...

Η σελα απο e-bay 17 ευρω

Χθες μου ηρθε και το decal set απο e-bay (τα τυπωνει "as per original spec" καποιος στην Αυστραλια), κοστισε 40 ευρω

Συνολο 407 ευρω.
Δεν ειναι λιγα αλλα τουλαχιστον το ποδηλατο ειναι ουσιαστικα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και φυσικα οπως ακριβως το ηθελα.

Φυσικα, ΑΝ ΔΕΝ θεωρειται διαφημηση μπορω να σου πω ποιοι επαγγελματιες με βοηθησαν (ποδηλατας - βαφεας)

rihardos
Απών/απούσα

...μήπως μέσα στα ψαξίματά σου, βρήκες πουθενά γνήσια ανταλλακτικά PEUGEOT. Έχω ένα Safari των αρχών της δεκαετίας του '90 και ψάχνω να βρώ πιρούνι, γιατί έσπασε το προηγούμενο. Άλλαξα βέβαια με ένα άλλο, αλλά παραείναι vintage για εμένα.
Αλλά εκτός αυτού θέλω και κάποια άλλα ανταλλακτικά.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..εκτος του να τους πεις μπραβο !

κομματι ακριβο σου βγηκε παντως..αλλα χαλαλι.

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Δεν χρειαστικε να ψαξω για original ανταλακτικα, αλλα επειδη απο ενδιαφερον κοιταξα γενικα για τα παλια Peugeot στο internet, εκει που υπαρχει/υπηρχε μεγαλη παρουσια και αγορα (εκτως απο Γαλλια + Αγγλια φυσικα) ειναι Καναδας και ΗΠΑ.

Επισης μια καλη αρχη θα ηταν το Γαλλικο e-bay (www.ebay.fr)

Οι επαγγελματιες που βοηθησαν ηταν:

KinisiBikes στη Νεα Ερυθραια http://www.kinisibikes.com

Παύλος Πέττας – Επισκευές Ζαντών http://www.pavlospettas.gr

TruLocal
Απών/απούσα

Μπραβο και απο εμενα. Μου αρεσει πολυ η ιδεα του παντρεματος του παλιου με καινουργεια περιφεριακα. Εκτος οτι δινει στο ποδηλατο μια δευτερη ευκαιρια, γινεται και ποιο χρηστικο και του αποκαλυπτει καποιες κρυφες χαρες του.

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Λοιπον RockaRolla, ειναι 11.3 kg αυτη τη στιγμη το ποδηλατο.
Αν θυμαμαι καλα ο σκελετος πρεπει να ειναι o 103 Carbolite.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Όπως ξαναέγραψα, μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το αποτέλεσμα.
Το βάρος είναι μια χαρά για τέτοιο ποδήλατο.
Ελπίζω να το χαρείς και κάνε ένα κόπο να έρθεις στο επόμενο CMR ή σε κάποια βόλτα να το θαυμάσουμε από κοντά.

Πέτρος

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Σε βολτα ευχαριστος να ερθω, ειδικα αν ειναι προς βορεια προαστεια.

spirosta
Απών/απούσα

Επειδή κάποιος ρώτησε για original ανταλλακτικα, επειδή έψαχνα και εγώ σχετικά με ένα παρόμοιο που έχω, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Πρέπει να ψάξεις πολύ. Και ιδιαίτερα οι μεσαίες τριβές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για να μην πω πως όπου έβρισκες (internet πάντα εδώ με κοίταζαν σαν κινέζο) old-new stock οι τιμές ήταν απλισίαστες. πχ 60-100 ευρώ μόνο για τα ποτήρια της μεσαίας. Αυτά αν είναι σε καλή κατάσταση απλά θα πρέπει να συντηρούνται αρκετά συχνά και θα κρατήσουν μια ζωή. Αν τώρα δεν είναι σε καλή κατάσταση... Εγώ τουλάχιστον αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τι είδους μεσαία τριβή έχουν και δεν βρίσκεις?

rihardos
Απών/απούσα

Έχω το peugeot το safari. Πρόσφατα μου χάλασε η μεσαία τριβή, αλλά έψαχνα επίσης και για πιρούνι, αυθεντικό.
Τώρα, τι είδους μεσαία τριβή... τι να σου πω δεν ξέρω, τι τύποι υπάρχουν;
Όσο για το πιρούνι στο άλλο μου ποδήλατο, σε ένα post με ρωτούσες τι μάρκα είναι. Rock shock, υδροπνευματικό, με προφόρτιση.
Αν ξέρεις κάτι περί μεσαίας τριβής, ρίχτο στο τραπέζι μπας και κάνω τίποτα.

spirosta
Απών/απούσα

Η μεσαία τριβή στα παλιά γαλλικά ποδήλατα έχει σπείρωμα με λίγο διαφορετικό βήμα με αποτέλεσμα να μην βιδώνουν ως τέρμα οι καινούργιες. Και επειδή στην αρχή βιδώνει, πολλοί έχουν καταστρέψει τα ποδήλατα λέγοντας έλα μωρέ απλά είναι σφιχτό το βίδωμα.... Όσο για άνοιγμα νέου σπειρώματος, δεν γίνεται γιατί θα αδυνατίσει πολύ ο σωλήνας σε εκείνο το σημείο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@rihardos
γενικά το 1ο μπέρδεμα γίνεται με το πάσο
ιταλικό και αγγλικό
τα Peugot νομίζω τα συναντάς και με τα 2 :D
αν θέλεις πάρε τηλ στον μπάμπη και ρώτα αν έχει 2310708793 (ώρες καταστημάτων)
συνήθως έχει η σου βρίσκει λύσεις
για πιρούνι αυθεντικό δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις

@spirosta
δεν ξέρω δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο
πάντως χρήσιμη πληροφορία

βασικά πήρα τηλ και μου είπε ότι όντος για κάποια μοντέλα η peugot έβγαζε τα δικά τις και δεν είναι συμβατές με τις καινούργιες
πολύ πιθανόν αυτό που λέει ο spirosta

spirosta
Απών/απούσα

Πιρούνι τέτοιο έχω συναντήσει σε έναν ποδήλατά εδώ στο Φάληρο στη Ζησιμοπούλου...

Όχι όμως Peugeot. Απλά ήταν στο ίδιο στυλ και ίδιας εποχής. Υπάρχουν και απο διάφορες εταιρίες που βγάζουν χρωμολένια ποδήλατα πολύ όμορφα πιρούνια αλλά με το αζημίωτο πάντα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@spirosta
εννοείς με μούφες
θα ρωτήσω αν έχει ο δικός μου κάνα ξεχασμένο
:D

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

spirosta wrote:
Η μεσαία τριβή στα παλιά γαλλικά ποδήλατα έχει σπείρωμα με λίγο διαφορετικό βήμα με αποτέλεσμα να μην βιδώνουν ως τέρμα οι καινούργιες. Και επειδή στην αρχή βιδώνει, πολλοί έχουν καταστρέψει τα ποδήλατα λέγοντας έλα μωρέ απλά είναι σφιχτό το βίδωμα.... Όσο για άνοιγμα νέου σπειρώματος, δεν γίνεται γιατί θα αδυνατίσει πολύ ο σωλήνας σε εκείνο το σημείο.

Σχετικα με τα παλια Γαλλικα, πραγματι υπαρχει αυτο το προβλημα αλλα στα ΠΟΛΥ παλια (πριν 81/82). Υπηρχαν διαφορετικες διαστασεις και βολτες στη μεσαια τριβη και στα πεταλια.

Για ενα διαστημα κασκευαζονταν σε δυο τυπους, στο Γαλλικο και στο Αγγλιο προτυπο (αναλογος σε ποια αγορα απευθυνοταν). Νομιζω ομως απ'το 81 και μετα υοθετηθικαν αποκλειστικα οι Αγγλικες διαστασεις/σπειρες.
Εμενα εχει τα Αγγλικα σπειροματα/διαστασεις, οποτε και το SAFARI του φιλου που ειναι 90's πρεπει να εχει τα ιδια.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Μπράβο, μάχιμε ποδηλάτη. Ψιλοάσχετο, και γενικότερο: από τις βαλβίδες πέταξε τις ροδέλες, κλασικό το σφάλμα, όταν ξεφουσκώσει το λάστιχο στρεσάρεται το σημείο ένωσης βαλβίδας-σαμπρέλας (και κάποτε σκίζεται).

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Πανέμορφο και ωραίο χρώμα!!!!!!!!! Ζηλεύω, ζηλεύω.....Καλοτάξιδο!
By the way στο φορουμ www.bikeforums.net βρίσκει κανείς πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ανταλλαγές απόψεων για διάφορα θέματα όπως και για παλιά ποδήλατα, αναπαλαιώσεις κλπ. δείτε τα threads "classic & vintage. Και μόνο οι φωτογραφίες απο τα αναπαλαιωμένα είναι θαυμάσιες!

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

STELIOS206 wrote:

Σχετικα με τα παλια Γαλλικα, πραγματι υπαρχει αυτο το προβλημα αλλα στα ΠΟΛΥ παλια (πριν 81/82). Υπηρχαν διαφορετικες διαστασεις και βολτες στη μεσαια τριβη και στα πεταλια.

Για ενα διαστημα κασκευαζονταν σε δυο τυπους, στο Γαλλικο και στο Αγγλιο προτυπο (αναλογος σε ποια αγορα απευθυνοταν). Νομιζω ομως απ'το 81 και μετα υοθετηθικαν αποκλειστικα οι Αγγλικες διαστασεις/σπειρες.
Εμενα εχει τα Αγγλικα σπειροματα/διαστασεις, οποτε και το SAFARI του φιλου που ειναι 90's πρεπει να εχει τα ιδια.

Για να μην υπαρχει παραπληροφορηση, σημειωσατε ΑΚΥΡΟ !!!

Πηγα σημερα να αλλαξω πεταλια (το αριστερο εχει καποιο τζογο) και ειχα παρει ενα ζευγαρι 9/16".

Στο μπρατο του δισκοβραχιωνα, απο τη εσωτερικη πλευρα (διπλα στην οπη για το πεταλι) ΤΩΡΑ προσεξα οτι γραφει 14 χ 1.25 Αρα μπλεξαμε με Γαλλικες διαστασεις! Εχω βρει απο e-bay αλλα θα με γδυσουν ρε γαμωτο...

Σχετικα με μεσαια τριβη βρηκα αυτο:

"In general if you have a 70's model Peugeot it will have French threading. Bikes produced around 1980 and later will have
either French or Swiss threading and bikes produced in the early to mid eighties will have Swiss or British threading. Peugeots
1981 U.K. catalog clearly states a '35X1 thread L.H. fixed cup' indicating Swiss threading. By 1986 all bikes were built with
British threading. Check the cup on the crankset side for a stamping, some are marked while others are not. Swiss cups can be
identified by a 'ring' on the outer circumference of the cup or a 'gold' coloring."

Nefeli
Απών/απούσα

Απιαστο το ποδηλατάκι!! Να το χαίρεσαι, κι αφού έκανες τον κόπο να το αναστυλώσεις τόσο ωραία (τους παραδέχομαι και τους πάω με 1000 αυτούς που το κάνουνε αντί να πουλήσουν ή πετάξουν τι ποδηλατάκι τους) πάρε κι ένα πέταλο καλό κι ένα στυλάτο κράνος για τις εξορμήσεις σου!! Μόνο βόλτες κάνεις; Ε από τώρα θα γίνει το κύριο μέσο μεταφοράς σου!! Ειδικά που μένεις βόρεια προάστεια....αλοίμονο!!! Στο Μαρούσι που μενω εγώ τουλάχιστον (κοντά στο δάσος Συγγρού) υπάρχουν πάρα πολλοί Μαρουσιώτες ποδηλάτες κι έρχονται κι απο άλλες περιοχές!!! Γεμάτο το Μαρούσι ποδήλατα και ποδηλάτες!! Σε λίγο θα αρχίσουν να ντρέπονται οι ΙΧήδες να κυκλοφορούνε!!!
Αντε με γειά και να το χαρείς όσο δεν πάει!! Τόσον κοπο έκανες!! Ασε που έγινε καλύτερο κι από καινούριο! Οπως ειπαμε ε!!! Κράνος και πέταλο (κατα προτίμηση onguard) από μαγαζί μοτοσυκλετών!

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

rihardos wrote:
...μήπως μέσα στα ψαξίματά σου, βρήκες πουθενά γνήσια ανταλλακτικά PEUGEOT. Έχω ένα Safari των αρχών της δεκαετίας του '90 και ψάχνω να βρώ πιρούνι, γιατί έσπασε το προηγούμενο. Άλλαξα βέβαια με ένα άλλο, αλλά παραείναι vintage για εμένα.
Αλλά εκτός αυτού θέλω και κάποια άλλα ανταλλακτικά.

Αυτο σου κανει ?

http://cgi.ebay.com/PEUGEOT-STEEL-MOUNTAIN-FORK-RED_W0QQitemZ13029720361...|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

contact