Προτάσεις για αναβάθμιση περιφερειακών ?

23 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Έχω :

Τροχοί:Alloy front hub, Shimano RM30 rear hub; Bontrager Camino, 32-hole rims w/eyelets, machined sidewalls

Σύστημα Μετάδοσης :

Χειριστήρια/Μανέτες:Shimano EF50, 8 speed
Εμπ. Εκτροχιαστής:Shimano C050
Οπ. Εκτροχιαστής:Shimano Alivio
Δισκοβραχίονας:SR Suntour XCC-T102 42/34/24

Προς το παρών είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα υπάρχοντα. Βρίσκονται πάνω σε ένα ΜΤΒ που κάνει δρομολόγια σε πόλη(φοράει αντίστοιχα λάστιχα) οπότε θέλω να αναβαθμιστώ σε σχέση με την χρήση του. Ευχαριστώ !

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ezrider
Απών/απούσα

....αφού είσαι πολύ ευχαριστημένος...
τι την θες την αναβάθμιση? Σε τρώει η τσέπη σου?

tomac4
Απών/απούσα

αν θες να κανεις αναβαθμηση
θα πρεπει να παρεις ενα σετ καλες ροδες ειναι οτι καλυτερο....
μετα μπορεις να βαλεις και μια αρκετα καλυτερη σειρα και θα εισαι οκ...
ευλογισον

kynhgos77
Απών/απούσα

Επι τη ευκαιρια να ρωτησω και γω κατι? Επειδη ακουω συνεχεια για καλους τροχους, περιπου για ποσα λεφτα μιλαμε για ενα ''καλο ζευγαρι'' ενος μεσου χρηστη?
Αν δεν εχουν καποιο προβλημα οι υπαρχων τροχοι σε ενα ποδηλατο των 350 - 400 ευρω αξιζει καποιος να βαλει καλυτερους? Εννοω υπαρχει αισθητη διαφορα ωστε να αξιζει να προχωρησει καποιος σε μια τετοια αλλαγη?
Φανταζομαι θα εχουν λιγοτερο βαρος, καλυτερα κεντρα - κυλιση - αεροδυναμικη. Θα ειναι ομως αισθητη αυτη η διαφορα στον μεσο χρηστη η μονο στο χρονομετρο ενος επαγγελματια που παιζει με λιγα δευτερολεπτα?
Σκεφτομαι να προχωρησω σε κατι τετοιο και εγω αλλα φοβαμαι πως στην ουσια θα ειναι μια η αλλη.

T4§©
Απών/απούσα

kynhgos77 wrote:
Επι τη ευκαιρια να ρωτησω και γω κατι? Επειδη ακουω συνεχεια για καλους τροχους, περιπου για ποσα λεφτα μιλαμε για ενα ''καλο ζευγαρι'' ενος μεσου χρηστη?
Αν δεν εχουν καποιο προβλημα οι υπαρχων τροχοι σε ενα ποδηλατο των 350 - 400 ευρω αξιζει καποιος να βαλει καλυτερους? Εννοω υπαρχει αισθητη διαφορα ωστε να αξιζει να προχωρησει καποιος σε μια τετοια αλλαγη?
Φανταζομαι θα εχουν λιγοτερο βαρος, καλυτερα κεντρα - κυλιση - αεροδυναμικη. Θα ειναι ομως αισθητη αυτη η διαφορα στον μεσο χρηστη η μονο στο χρονομετρο ενος επαγγελματια που παιζει με λιγα δευτερολεπτα?
Σκεφτομαι να προχωρησω σε κατι τετοιο και εγω αλλα φοβαμαι πως στην ουσια θα ειναι μια η αλλη.

Eγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις...Οι ακριβότεροι τροχοί έχουν πιο καλά στεφάνια,ακτίνες και κέντρα.Νομίζω οτι δεν χρειάζεσαι κάτι πααπάνω.Επίσης αν εσύ είσια ευχαριστημένος δλδ δεν θέλουν ακτινολόγηση κάθε λίγο είναι πεταμένα λεφτά.Εγώ αν έκανα ναβάθμηση θα έκανα πρώτα αλλαγή στα φρένα και μετά στο πιρούνι.Αντε να άλλαζα και πίσω εκροχεαστή.

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Αφού κάνεις δρομολόγια πόλης, θα πρότεινα να του βάλεις πατήματα trecking, για να αποκτήσεις μεγαλύτερη ταχύτητα σε κάθε πεταλιά.
Οπότε, αν αλλάξεις εμπρόσθιο δισκοβραχίωνα δοκίμασε 28/38/48.
Δες όμως αν ο εκτροχιαστής 050 μπορεί να υπστηρίξει 48 δίσκο.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Nayarxos wrote:
Οπότε, αν αλλάξεις εμπρόσθιο δισκοβραχίωνα δοκίμασε 28/38/48.
Δες όμως αν ο εκτροχιαστής 050 μπορεί να υπστηρίξει 48 δίσκο.

Υπάρχουν 2 δ/β με 28/38/48 δόντια, οι Shimano FC-M191, FC-M151 αλλά πρέπει να έχεις μεσαία τριβή Shimano BB-UN26 με τετράγωνη υποδοχή δ/β και το κατάλληλο εμπρόσθιο σασμάν είναι το Shimano FD-C051.

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Πραγματικά τι γίνεται με τους τροχούς ? καλά ρωτάει ο kynhgos77..
Θέλω κάτι καλύτερο αλλά κοιτώντας τα site δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι αυτό που θέλω … κοιτάω στην κατηγορία για ΜΤΒ αλλά αυτά είναι για χρήση βουνού… δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω κάτι που δεν έχει να κάνει με την δικιά μου χρήση …

tomac4 Έχεις κάτι να μου προτείνεις πάνω σε αυτό ??

Σίγουρα θα κοιτάξω για την πρόταση του Nayarxos .Δεν θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό μου να του βάλω πατήματα trecking! Εντυπωσιάστηκα!

Spyrosv sorry δεν κατάλαβα τπτ !

Ευχαριστώ

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..δηλωνω ερωτευμενος με τις aerospoke .
Υπαρχει και εκδοση στις 26".

Βεβαια μιλαμε για αρκετη φαγωμαρα στην τσεπη.
http://www.aerospoke.com/products.php

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εαν δεν "αναβαθμίσεις" τη χρήση, τότε, δεν έχει νόημα να δώσεις λεφτά. Πάντως το μόνο που έχει νόημα είναι να πας σε καινούργιο ποδήλατο καθώς το να βάλεις εκτροχιαστή Deore αντί για Alivio δεν θα σου προσφέρει τίποτα απολύτως.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

θα συμφωνήσω και εγώ να μην κάνεις τπτ
μια χαρά είναι το ποδήλατο σου
αν σου περισσεύουν χρήματα για πέταμα να σου δώσω έναν λογαριασμένου να μου τα κάνεις κατάθεση

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Τι εννοείς αναβάθμιση στη χρήση ?! Μου προτείνανε να αλλάξω εμπρόσθιο δισκοβραχίωνα και να δοκιμάσω να εφαρμόσω έναν trekking … ( που σε περίπτωση ο ήδη υπάρχων εκτροχιαστής δεν κάνει, ίσως χρειαστεί να αλλάξω σε DEORE) ώστε να έχω περισσότερο drive !Δεν είμαι τεχνικός αλλά δεν μου ακούγεται άσχημο !

Η τσέπη μου δεν με τρώει καθόλου ! και δεν συζητάω για τρελές επενδύσεις ! Τους τροχούς που μου προτείνεις Xtra ίσος το σκεφτώ για το puch … Αλλά το project puch από τον χειμώνα …

Plannet το ποδήλατο είναι super, απλά ξέρεις … θέλω να το κάνω περισσότερο για την χρήση μου εργαλείο (= πρακτικό) … Όποτε δεν έχω κάνα τρελό κουβάλημα ή κάνα τρελό ξενύχτη, Πειραιάς - Αθήνα – Πειραιάς το κάνω με το ποδήλατο. :)

Εγώ σε αυτήν την συζήτηση περίμενα περισσότερες προτάσεις όσο αφορά τους τροχούς, κέντρα, μεσαίες τριβές και τέτοια … λάθος μου ??

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Κοίτα, μπορείς να ρίξεις όσα λεφτά σηκώνει το πορτοφόλι σου. Μπορείς να γδύσεις το σκελετό και να τον ντύσεις με πράγματα των 10.000 Ευρώ. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ποδήλατο που κάνει βόλτες μέσα στην πόλη και σε καλύπτει πλήρως οπότε δεν έχει νόημα μια αναβάμιση έτσι στο χαμό. Με τις αναβαθμίσεις υπάρχει η παγιδά τα λεφτά που θα δώσεις + το ποδήλατο να κοστίζουν το ίδιο ή περισσότερο από ένα καινούργιο ισάξιο ή καλύτερο ποδήλατο.

Όταν σου έγραψα για αναβάθμιση στη χρήση εννοούσα να ζητήσεις κάτι περισσότερο από το ποδήλατο. Πχ μπορεί να θες να πηγαίνεις πιο γρήγορα, να κουβαλάς πράγματα, να φρενάρεις καλύτερα κλπ κλπ. Αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου τότε να το δούμε, αλλιώς αναβάθμιση έτσι ξερά δεν λέει κάτι.

Αυτό που σου πρότειναν στο ποδηλατάδικο -όπως το κατάλαβα εγώ- είναι να βάλεις μπροστά μεγαλύτερους δίσκους οι οποίοι θα σου δώσουν μεγαλύτερη τελική αλλά θα χρειάζονται και περισσότερο δύναμη για να γυρίσουν. Αυτό δεν νομίζω να σε βολέψει μέσα στην πόλη με τα πολλά σταμάτα ξεκίνα. Η μόνη αλλαγή που "έχει νόημα" είναι να πας σε Hollowtech δισκοβραχίωνα όπου πας σε κάτι καλύτερο από πλευράς αντοχής και συντήρισης.

Εγώ θα ξεκίναγα από τα απλά. Ένα ζευγάρι καλύτερα ελαστικά για πόλη, μια καλή σχάρα με αδιάβροχες τσάντες για να μεταφέρεις τα δικά σου, αλλαγή φρένων σε
XT M760, τακάκια Koolstop και τέρμα. Αυτά είναι ήδη υπερβολή απλά θα σου περάσει ο καημός :)

Τι εννοείς με "θέλω να το κάνω περισσότερο για την χρήση μου εργαλείο (= πρακτικό)";

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γενικά το να αλλάξεις δισκοβραχίονα δεν θα οφελίσει σε τίποτα
από την στιγμή που αυτός που έχεις υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου
ακομά και τα φρένα σου σε υπερκαλίπτουν
όταν θα αλλάξεις χρήση τότε ναι το συζητάμε
αν πήγαινες σε καινούργιο ποδήλατο
τότε θα σου έλεγα βαλέ τα ταδε ταδε και τάδε
τώρα θα πετάξεις κάτι για να πάρεις κάτι αλλό και θα πρέπει να αξίζει αυτή η αλλαγή
και να δεις και διαφορά
δλδ αν βάλεις deore και πετάξεις την acera δεν θα δεις διαφορά
παρόλα αυτά αν κάποιος είναι να βάλει acera του λέω βάλε allivio
:D
και για να ολοκληρόσουμε
τεχνικά για να αξίζει η αναβάθμηση
θα πρέπει να βάλεις full deore
αλλους τροχούς άλλα φρένα
καλύτερη ανάρτηση
που σημαίνει ότι πας για άλλο ποδήλατο
ναι αλλά και τα 2 ποδήλατα θα σε καλύπτουν το ίδιο καλά στην χρήση που θέλεις να κάνεις
οπότε αναβάθμισε πρώτα την χρήση που θέλεις να κάνεις και μετά το ποδήλατο

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Eaglos wrote:

Τι εννοείς με "θέλω να το κάνω περισσότερο για την χρήση μου εργαλείο (= πρακτικό)";

Η προσέγγιση μου σε αυτό, δεν είναι σε φάση βόλτας, αλλά όσο το δυνατών το μέσο μεταφοράς μου, για αυτο από περιφερειακά τύπου σχάρα, φωτάκια, pannier bags είναι fully equipped ! : )

Όλη αυτή η αναζήτηση ξεκίνησε γιατί έχω αρχίσει και παρατηρώ διάφορους θορύβους και σκεφτόμουν ότι έχω ένα ΜΤΒ για άλλου είδους χρήση από αυτήν που κατασκευάστηκε … Μήπως πρέπει να κάνω κάτι για αυτό ? Δεν έχω πάει ακόμα σε κανέναν ποδήλατα … είπα πρώτα να ρωτήσω εσάς, δεν τους έχω εμπιστοσύνη … για το κέρδος τους μπορούν να πουν/κάνουν απίστευτα πράγματα…

Οπότε το αφήνω όπως έχει … Ευχαριστώ και πάλι !

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η χρήση του είναι πιο hardcore από ότι θέλεις εσύ
το ποδήλατο για να μην κάνει θορύβους θέλει συντήρηση

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Του κάνω και τώρα έρχεται η επόμενη ;)

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Αυτό που σου πρότειναν στο ποδηλατάδικο -όπως το κατάλαβα εγώ- είναι να βάλεις μπροστά μεγαλύτερους δίσκους οι οποίοι θα σου δώσουν μεγαλύτερη τελική αλλά θα χρειάζονται και περισσότερο δύναμη για να γυρίσουν. Αυτό δεν νομίζω να σε βολέψει μέσα στην πόλη με τα πολλά σταμάτα ξεκίνα.

Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας έχει ένα ποδήλατο mountain, το οποίο θέλει να "εκπολιτίσει". Οπότε προς τα εκεί είναι οι συμβουλές που ψάχνει. Από τη στιγμή που, όπως αναφέρεται, φοράει ήδη τα ανάλογα λάστιχα (ασφάλτινα) θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Φώτα, λασπωτήρες σχάρα είναι τα κλασσικά.

Ένα ποδήλατο μέσα στην πόλη πρέπει να κινείται σβέλτα και όταν αναπτύσει ταχύτητα να την κρατάει. Στο δικό μου "μουλάρι" (το καθημερινό ποδήλατο πόλης μου) η βαρύτερη σχέση 42-14 τελείώνει εύκολα, και πολλές φορές έχω ευχηθεί να μπορούσα να βγάλω λίγα χαω παραπάνω χωρίς να κάνω σαν τρελός πετάλι. Τώρα, στις εκκινήσεις με δ/β 48-38-28, αντί να ξεκινάς με π.χ.μεσαίο δίσκο και τρίτη, θα ξεκινάς με μεσαίο και δευτέρα. Δε θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι η διαφορά στην ποιότητα των αλλαγών και στον τρόπο λειτουργίας του εκτροχιαστή Deore που έχω πίσω στο Pro Rider σε σχέση με τον φθηνό Shimano που έχω στο "μουλάρι" είναι από απειροελάχιστη έως καμία, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει πρακτικός λόγος (για τη χρήση που θέλεις) να αλλάξεις τον αξιόπιστο πίσω εκτροχιαστή σου.

Σε κάθε περίπτωση να έχεις στο μυαλό σου το ποδήλατό σου να μην έχει πάνω του φανταχτερά εξαρτήματα που να τραβάνε το μάτι επίδοξων κλεφτών.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το ότι κάνεις πολλά χλμ με 48 δίσκο μπροστά είναι κακό για τα γόνατα σου
οπότε δεν είναι και τόσο αναβάθμιση
το 48 μπροστά είναι για μικρές αποστάσεις που πατάς 2 φορές δυνατά και δεν ξανακάνεις πιδάλι

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μα ο φίλος είπε ότι καλύπτεται 100% από το ποδήλατό του ως έχει. Εξάλου πέραν από λεπτά ελαστικά, φτερά, φώτα, βαλίτσες δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Μόνο την ανάρτηση μπορεί να πετάξει και να βάλει ένα ξερό πηρούνι.

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Μα ο φίλος είπε ότι καλύπτεται 100% από το ποδήλατό του ως έχει. Εξάλου πέραν από λεπτά ελαστικά, φτερά, φώτα, βαλίτσες δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Μόνο την ανάρτηση μπορεί να πετάξει και να βάλει ένα ξερό πηρούνι.

Μα φυσικά και συμφωνώ μαζί σου (επιτέλους και μια συμφωνία μέσα σε αυτό το forum!!!). Από τη στιγμή που το ποδήλατο είναι ΟΚ και είναι ευχαριστημένος δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να προβεί σε σκαλίσματα και σχεσαρίσματα.
Η πρόταση 48/38/28 είναι καθαρά για την περίπτωση που ο φίλος τρώγεται με τα ρούχα του (το παθαίνω και εγώ συχνά, γι'αυτό τα αξεσουάρ που έχω στο μουλάρι κοστίζουν το διπλάσιο από το ποδήλατο) και θέλει να κάνει κάτι extreme. Και φυσικά μόνο αν ο ίδιος δει ότι η τελική σχέση 42-11 που έχει δεν τον καλύπτει στις διαδρομές που κάνει.

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

...γιατί έχω αλλάξει 6-7 σαμπρέλες λόγο ότι αδυνάτισε το λάστιχο, και πλέον με το παραμικρό "μυτερό πετραδάκι" σκάει .
Και είδα αυτά :

http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=2693;group=71...

Τα γνωρίζει κάνεις ?
Άλλες προτάσεις έχουμε ?

http://podilates.gr/node/7320

dvm
Απών/απούσα

Παιδιά, να ζητήσω κι εγώ την συμβουλή σας;

Έχω ένα Ideal Megisto (μάλλον 2008) και για την ώρα σκέφτομαι τα εξής:
Σίγουρα:
Υδραυλικά Δισκόφρενα (έχει υποδοχές απ'όσο ξέρω)
Προαιρετικά:
Μπροστινή ανάρτηση
Λάστιχα ή και τροχούς

Θέλω να πάω σε δισκόφρενα γιατί κυκλοφορώ και με βροχή και με ενοχλεί η μείωση στην πέδηση
κάθε φορά που βρέχει.

Ανάρτηση σκέφτομαι να έπαιρνα μία που να κλειδώνει και για τις σπάνιες φορές που βγαίνω στο
χώμα να την ελευθερώνω. Τώρα αυτή που έχω, εδώ και ένα χρόνο, χωρίς καμία συντήρηση (οκ, εδώ φταίω) έχει χάσει την σκληράδα της. Μήπως χρειάζομαι απλά συντήρηση;

Λάστιχα είμαι σε δίλλημα. Αρκετούς μήνες κυκλοφορούσα με τα αρχικά λάστιχα (νομίζω ήταν 35άρια), αλλά όταν έβρεχε σε περιπτώσεις που πήγαινα να ανέβω κάποιο πεζοδρόμιο με ραμπίτσα γλυστρούσαν πολύ εύκολα (είχα πέσει 2-3 φορές έτσι). Έτσι έβαλα 38άρια που δεν έχω πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα. Από την άλλη ξέρω ότι όσο μεγαλύτερο το λάστιχο τόσο πιο αργό είναι.

Τροχούς δεν ξέρω και πολλά απλά ρωτάω αν πιστεύετε ότι χρειάζεται. Το ποδήλατο το έχω κάτι παραπάνω από ένα χρόνο και ακτινολόγηση έκανα πριν κανά μήνα 1η φορά (αν και απ'ότι μου είπε ο "Πιράνχας" στο Μαρούσι, είχαν γίνει λίγο χάλια οι τροχοί. Τους έβλεπα και μόνος μου που κάποιες ακτίνες ήταν πολύ χαλαρές.

Για ρίξτε τις γνώμες σας... Ευχαριστώ