Τι περιμενει το φορουμ;
Να του πει πρωτα η τρικομματικη τι να γραφει η ανακοινωση;
...
ολο μάνια-μούνια
...
παραθεση απο το τοπικ "Παμε ΕΡΤ;":
@tasos:"Η ποδηλατοπορεία δε μπορεί να γίνει με τη "σφραγίδα" των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ για δυο λόγους. Διαδικαστικά καταρχήν θα πρέπει να προηγηθεί συνέλευση και να ληφθεί η απόφαση. Επίσης μια τέτοια δράση θεωρείται από ορισμένα μέλη της συνέλευσης εκτός των στόχων μας, οπότε και διαφωνούν. "
...
"εκτος των στοχων μας"
αχ τι ωραια! τελεια!
...
μεστή, χωνεμένη εταιρική ιδιόλεκτος,
βαθεια εμπεριστατωμενη win-win σταση,
αφοπλιστικη αυτονοητιά,
ευφραδεστατη μυγιαγκηχτοδημοκρατικοτητα,
γαλαζοπρασινη σαχλοκουδουνίστικη πολυσυλλεκτικοτητα,
απολιτίκ ελαμωρεδισμός!
...
για πειτε κι'αλλα τετοια ωραια παιδια, εχει ενδιαφερον!
...
μηπως ο μεσος ποδηλατης που βλεπει τη Δημοκρατια να εκλειπει, ειναι εξω απο το target group του φορουμ;
τοτε ποιος ειναι ΙΝ δηλαδη; Τα 4-5 ατομα που ψαχνουν μεταξυ τους το πιο χιτλερικούλι κρανακι για ποδηλατο; Ο Μνημονόπουλος και η Τρικομματικούλα;
...
Εδω ως κι ο κυριος Δημαρχος (ναι ο δικος μας ντε) εβγαλε μια (...καποια) ανακοινωση και εχει ακοοοοομα προβλημα το φορουμ;
Εδω και η Κουτση Μαριω (με την καλη εννοια παντα) "βαζει την σφραγιδα της"
και οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ, κυριε;...οχι;
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
γιατί προεξωφλείς πως όλοι συμφωνούν με τη δική σου άποψη για την ΕΡΤ και θα έπρεπε να το διαδηλώσουν?
Μετά από αυτά που διάβασα μου δημιουργήθηκε μία εύλογη απορία:
Πόσες φορές έχεις λάβει μέρος σε κάποια συνέλευση των ποδηλατών και έχεις διαμορφώσει την παραπάνω άποψη για τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτή:
Didotou συμφωνώ και καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου,
και δέχομαι την κριτική σου ως μέλος της συνέλευσης
αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ποδηλάτ-ισσ-ες παίρνουν
αποφάσεις με συναίνεση και όχι με ψηφοφορία. Και όταν
επιδιώκεις τη συναίνεση ακόμα και ένας αν διαφωνεί
μπορεί (αν επιλέξει να μην σεβαστεί την πλειοψηφία)
να μπλοκάρει αποφάσεις.
Αν θέλεις και σου το επιτρέπει η καθημερινότητά σου
μπορείς να έρχεσαι στις συνελεύσεις για να πεις
τις απόψεις σου και να πείσεις όσους διαφωνούν
να τελειώνουμε με τους κομματοκηφήνες, άρση της μονιμότητας άμεσα
Άρση της βλακείας ΤΩΡΑ. Μονιμότητα ΠΑΝΤΟΥ και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
αγαπητοί συνποδηλατες,
επιτρεψτε μου να δούμε το θέμ λίγο πιο καθαρά, έξω από κομματισμούς και άλλες ιδιοτελειες
-Ερώτημα: πρεπει να κλείσει η ΕΡΤ;
Ναι πρέπει να κλείσει γιατί γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αν ξανανοίξει υπό δημόσιο έλεγχο ( αναγκαστικά και πάλι) δεν θα υπάρχει διασπάθιση δημόσιου χρήματος;
-Ερώτημα: συμφωνούμε με την απόλυση όλων των εργαζομένων;
Ναι να απολυθούν όλοι γιατί βασιλεύει η κομματοκρατία. Αν απολυθούν όλοι ο εργαζόμενοι σημαίνει ότι θα απολυθούν και οι κομματικοί και οι τεμπέληδες και οι ικανοί. Πέστε μου σας παρακαλώ πια ιδιωτική επιχείρηση απολύει εργαζόμενους στη τύχη; Μήπως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν κριτήρια για την απόλυση όπως αποδοτικότητα, και ικανότητες γενικότερα;
-Ερώτημα: χρειάζεται η δημόσια τηλεόραση;
Οχι δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν δεκάδες κανάλια για τα οποία δεν πληρώνουμε και 8 ευρώ το μήνα. Αλλά μήπως τα ιδιωτικά κανάλια μας αναγκάζουν να δούμε συγκεκριμένα προγράμματα ( πχ φατμαγκιούλ) ή τους κυριους μπαμπηδες και πρετεντέρηδες και γενικότερα να μας κάνουν το κεφάλι κουδούνι; Η δημόσια τηλεόραση έχει άλλο ρόλο: μεταδίδει εκπαιδευτικές και γενικού ενδιαφέροντος εκπομπές, κάποιες μη εμπορικές ταινίες και γενικότερα προβάλλει θέματα που δεν έχουν εμπορικό όφελος. Γι αυτό το λόγο σε όλες τις ευρωπαικές χώρες η δημόσια τηλεόραση χρηματοδοτείται από τους πολίτες. Ετσι ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγκάστηκε, μεσω ΡΕΝ, να ζητήσει την επαναλειτουργία της ερτ.
Ερώτημα: ποιό το όφελος του κράτους από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης;Απάντηση, το κράτος δεν δίνει μια από το κρατικό προϋπολογισμό για την ερτ από το 2010 και μετά. Δηλαδή η ΕΡΤ δίνει λεφτά στο κράτος, δεν παίρνει.
Συμπέρασμα (δικό μου) να μείνει ανοικτή η ερτ, αλλά να μπούν φραγμοί και έλεγχοι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της. Και όσοι υπάλληλοι δεν πατάνε, να τους στείλουν σπίτι τους.
Αυτά τα ολίγα, συγχωρέστε με , αλλά ούτε υπάλληλος της ερτ είμαι, ούτε κάποιο συμφέρον έχω αφού δεν δουλεύω στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα.
μόνιμες κυβερνήσεις ίσως?!
διακρίνω μιάν...ακρότητα!
προφανώς εννοείς να υπάρχουν δουλειές, εντάξει,
σου προτείνω να βάλεις μιά φόρμα συνεργείου, πάρε και μιά σκάλα,
προσποιήσου οτι πήγες να βάψεις την ερτ...
πάρε και ένα φίλο σου....
περιφέρσου μέσα στο ραδιομέγαρο....
πές μας...τί έβλεπες....
Ατομα να πηγαίνουν απο τη μιά μεριά στην άλλη χωρίς σκόπό?
άτομα να δουλεύουν? ωράριο δέκα με πέντε? βόλεμα ο δικός μας, και ο άλλος απόξω?! ε, ναί μόνιμοι όλοι τελικά! αυτό θέλετε!
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο δημόσιο. Απλά λέω ότι αυτό δεν λύνεται με το να ζητάει ο ένας εργαζόμενος να συρρικνωθούν τα εργασιακά δικαιώματα του άλλου. Αντίθετα θα πρέπει να ζητάει να διευρυνθούν στο σύνολο των εργαζομένων.
δέν υπάρχει ισότητα, το δημόσιο είναι άλλο πράμα!
(τη παραπάνω σκηνή μου τη περίγραψε φίλος ελαιοχρωματιστής,
χωρίς κανένα συγγενή βολεμένο, ούτε με εγγενή έχθρα ή φιλία
με το δημόσιο τέρας.Πόσοι Πόντιοι χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα?!
το έπιασες το υπονοούμενο έτσι ?! και δέ μιλάμε για τις γραμμές και τα κομματικά μπιφτεκώματα που τρώνε όλοι.Δηλαδή είναι οίκος ανοχής πώς να το κάνουμε! Μπουχτίσαμε στην απεργία, ό,τι θέλουν κάνουνε, ελάτε τώρα, μή κλείνουμε τα μάτια!)
Αγαπητοί ποδηλάτες
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν λουφαδόροι, παραγωγικότητα κλπ. Το θέμα είναι αν λειτουργούν οι θεσμοί. Αν δεν λειτουργούν οι θεσμοί το πράγμα μπαχαλεύει, για να γίνω λαικότερος, και ελπίζω κατανοητός. Η ερτ είναι ανώνυμη εταιρία, κατά συνέπεια, το καθεστώς που διέπει τους υπαλλήλους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
Αλλο όμως είναι να κλείνεις μια εταιρία και άλλο να την αναδιαρθρώνεις. Αυτό νομίζω ότι είναι και το θέμα που άνοιξε ο συνποδηλάτης μας, αν κατάλαβα καλά. Και σε αυτό να συζητάμε,να μη συζητάμε περί ανέμων και υδάτων και κυρίως να μη λαικίζουμε.
Το ζήτημα της ΕΡΤ αναδεικνύει μια δυσλειτουργία των Ποδηλατ-ισσ-ών που πρέπει να επιλυθεί με μεταρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της συλλογικότητας.
Το πώς παίρνουν αποφάσεις οι Ποδηλάτ-ισσ-ες είναι καυτό θέμα εδώ και καιρό. Όποιος ενδιαφέρεται ας έρθει στη συνέλευση της Τετάρτης, όπου υποθέτω θα συνεχιστεί η συζήτηση.
Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες λειτουργούν με βάση μια προφορική παράδοση και ένα γραπτό κείμενο που περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας τους όταν γράφτηκε. Το κείμενο βρίσκετε πίσω από το κουδουνάκι, στην κορυφή της πρώτης σελίδας.
Η συναίνεση που αναφέρεις (vtenentes) ακολουθείται με βάση την προφορική παράδοση. Το γραπτό κείμενο δεν την αναφέρει καθόλου:
Λειτουργούμε με άμεση δημοκρατία και χωρίς ιεραρχία με μοναδικό αποφασιστικό όργανο την ανοιχτή μας συνέλευση. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με γόνιμη σύνθεση απόψεων, με σεβασμό της ισότητας αλλά και της διαφορετικότητας του καθενός από εμάς.
Κατά τη γνώμη μου, η διαδικασία που αναφέρεις και που όντως ακολουθούμε, "ακόμα και ένας αν διαφωνεί μπορεί (αν επιλέξει να μην σεβαστεί την πλειοψηφία) να μπλοκάρει αποφάσεις." έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις μας, "με σεβασμό της ισότητας αλλά και της διαφορετικότητας του καθενός από εμάς." Διότι με τα δικά σου λόγια, η διαδικασία αποφάσεων μας επιτρέπει να μην "σεβόμαστε" την πλειοψηφία επομένως να αποφασίζουμε χωρίς "σεβασμό της ισότητας".
Συμφωνώ με αυτά που λες Φιλοπόδαρε, εγώ απλά είπα
πως έχουν τα πράγματα τώρα και πως πραγματικά λειτουργούμε.
Και από ότι βλέπω δεν νομίζω ότι έχεις κάπου αντίρρηση.
Είπα ότι μπορεί κάποιος να μην σεβαστεί την πλειοψηφία
γιατί αυτό συμβαίνει και θα ήταν ψέμα να πώ κάτι άλλο.
Δεν συμφωνώ με αυτό ,πιστεύω ότι είναι αντίθετο στις θέσεις μας
και θέλω να σταματήσει το γρηγορότερο.
Αλήθεια πιστεύεις ότι πρόσθεσα τη φράση "αν επιλέξει να μην
σεβαστεί την πλειοψηφία" ως κάτι που απορρέει από τις θέσεις μας
και όχι για να δηλώσω την αντίθεση μου σε αυτό που γίνεται;
Συμφωνούμε. Ήθελα να αντιπαραθέσω τις γραπτές θέσεις μας και την αντίφαση που δημιουργεί ο τωρινός τρόπος λειτουργίας.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υποθέτω πως η συναίνεση δεν ήταν κάτι που αποφασίστηκε συνειδητά. Απλά ήταν κάτι που συνέβαινε. Όσο υπήρχε συναίνεση δεν υπήρχε πρόβλημα. Έτσι εδραιώθηκε.
Εγώ λέω ότι για να καβαλήσει κάποιος ποδήλατο θα πρέπει πρώτα να βγάλει κάρτα μέλους στο ΣΥΡΙΖΑ.
Don't feed the trolls.
Μην τους δινετε σημασια. Αγνοηστε τα σχολια τους.
Οτι κανουν, το κανουν ειτε λογω διαφορων ψυχολογικων και μη προβληματων (στην καλυτερη περιπτωση), ειτε γιατι βρισκονται σε "διατεταγμενη υπηρεσια" (στη χειροτερη).
Και στις δυο περιπτωσεις, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο: Δυναμιτιζουν την οποια συζητηση, και την εκτρεπουν σε δρομους ασχετους με το θεμα που θιγεται στο νημα. Αυτο, βεβαια, δεν ειναι κατι καινουριο.
Αυτο που θα μπορουσε να γινει ομως, ειναι να δειξουν αυτοσυγκρατηση οι υπολοιποι που συμμετεχουν, η που θελουν να συμμετασχουν στη συζητηση, ωστε να μην μπορει να επηρρεαστει η εξελιξη του νηματος απο τις "επιθεσεις" των trolls.
Εξ'αλλου, υπαρχουν και οι κανονες δημοσιευσης του forum, οι οποιοι θα πρεπει να τηρουνται.
Μου ξέφυγε, έγραψα, αυτολογοκρίθηκα. Συγνώμη.
...είναι μία πολύ πετυχημένη παρατήρηση κι αν δεν μπορεί να μπει στους κανόνες, τουλάχιστον θα πρέπει να μπει σαν υπόδειξη όταν κάποιος πατάει ένα από τα κουμπιά "απάντηση" παράθεση ή προσθέστε νέο σχόλιο"
Αγαπημένη πες μου οτι έχασες τον έλεγχο...
δεν θα έπρεπε να το σβήσεις...ντοκουμέντο από τα λίγα
...και ποιος θα πληρωνει τους αργομισθους, εσυ...?
ποιος θελει να διχαστουμε σε αργομισθους κι εργασιομανεις?
Μετα την αφαιρεση του Χ.Ο. απο τη ταυτοτητα να το μπει το παραπανω στο νεο εγγραφο?
Αλλιως πως θα ξεχωριζουμε,ε?
άχουτα τι πάθανε.. η συνέλευση θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη;..λέω γιαυτούς που δεν θα μπορεσουν να τα δουν με τα μάτια τους...
αν θέλετε παιδιά πραγματικά... άμεση δημοκρατία όπως το διακηρύσσετε, αυτονομία και επομένως ελευθερία.. το διαδίκτυο είναι το σωστό μέρος για να εγκαθιδρυθεί πρώτα..έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη συμμετοχή.. περισσότερες ιδέες.. σπανε οι αποκλεισμοί.. όχι μόνο του τόπου και του χρόνου.. αλλά και ο οποιοσδήποτε ρατσισμός που έχει να κανει με το φύλο το χρώμα τις ιδέες .. και μέσω του ελέγχου από τα πολλά μέλη ...τα μικροκομματικά συμφέροντα και οι γραφειοκρατίες ριχνονται στον καιάδα .. όπως τους αξίζει...
αλλά για να γίνουν όλα αυτά θα πρεπει πρώτα να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες στην λειτουργία του φόρουμ και στη διεξαγωγη των συζητήσεων.. που να γίνονται σεβαστοί από όλους και να τηρούνται..τουλαχιστον στα νήματα που αφορούν τα της συνελεύσεως που δεν χρειαζεται να φτιαχνονται συνέχεια ..και οι κανόνες που θα ισχύουν σε αυτά τα νήματα δεν χρειαζεται να ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα νήματα .. και αυτό για να μην πάθετε κανα σύνδρομο στέρησης..να διατηρήσετε την παραδοσιακή παιδική χαρά στα υπόλοιπα..και το πάρτυ των τρολ .. αφού σας είναι απαραίτητα
αυτό είναι μια πρόταση προς τη συνέλευση να ανοίξει και άλλο..και ναρχίσει να συναποφασίζει για τα θεματα που αφορούν το ποδηλατο και με όσους το χρησιμοποιούν.. αλλά η φωνή τους δεν ακούγεται σε καμιά συνέλευση για 1002 λόγους.. αυτή είναι η βασική ιδέα τα διαδικαστικά και τις λεπτομέρειες τις κανονίζετε εσείς αναλογα και με τις δυνατότητές σας (πρακτικές-τεχνικές).. αφού πρώτα τα κοινοποιήσετε και εδώ για επικύρωση..δω μέχρι και κόμματα λειτουργουν με voting feedback και δημοψηφίσματα.. απλώς ίσως να χρειαστεί να κοψετε τους διπλούς και τριπλούς λογαριασμούς..και γιαυτό υπάρχουν τρόποι..αν υπάρχει θέληση..
Η συναίνεση είναι το απόλυτο εργαλείο της αλληλοκατανόησης και ο "δημοκρατικός τρόπος λήψης αποφάσεων" με το εργαλείο της πλειοψηφίας το απόλυτο εργαλείο του κομματισμού και του διχασμού.
Κατά τη γνώμη μου το δεύτερο εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στις έκτακτες περιπτώσεις στις οποίες για διάφορους λυπηρούς λόγους κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους στους υπόλοιπους χωρίς να προσπαθούν να τους κατανοήσουν και χωρίς να ξέρουν την έννοια της λέξης "συμβιβασμός".
Αν και δε συμμετέχω στις συνελεύσεις διότι οι ώρες διεξαγωγής τους είναι εντελώς ακατάλληλες για κάποιον που μένει 15 χλμ. από την Αθήνα και έχει οικογένεια και μετακινείται με το ποδήλατο, επιτρέψτε μου διαδικτυακά να υποστηρίξω το υφιστάμενο σύστημα λήψης αποφάσεων.
ΥΓ: Εκπληκτική η ιδέα του tkant, όπως πάντοτε.....
Θα μπορούσε να βγαίνει ένα μήνυμα που να λέει:
Παρακαλούμε πριν απαντήσετε στο συνομιλητή σας ελέγξτε τα παρακάτω:
1) Είναι το σχόλιο του συνομιλητή σας σχετικό με το θέμα της συζήτησης (αν όχι παρακαλούμε ανοίξτε άλλο topic);
2) Ήταν το σχόλιο του συνομιλητή σας προσβλητικό για το πρόσωπό σας; (αν ναι παρακαλούμε μην απαντήσετε αλλά υποδείξτε το μας στο εξής link)
3) Έχετε την ψυχραιμία να απαντήσετε με τρόπο που δε σας θίγει προσωπικά (αν είστε νευριασμένος ή θιγμένος παρακαλούμε περιμένετε τουλάχιστον 8 ώρες μέχρι να απαντήσετε.....)
φιλε stouf εχεις δικιο.
Δεν προεξωφλω κατι τετοιο.
φιλοι Filopodaros και vtenentes Προφανως ειχα αλλη εικονα για την διαδικασια, η οποια δεν ισχυει.
...
Αισθανομαι παντως οτι κατι βγηκε απο το νημα και ζητω συγγνωμη εαν ξενισα τους πιο ακραιους του φορουμ, με τον εντονο τροπο σχολιασμου της φρασης "εκτος των στοχων μας".
...
Φωτιστηκαμε παντως λιγο παραπανω.
Ηρθαν μ'αυτον τον τροπο, αναπαντεχα στην επιφανεια διαφορετικες οπτικες για τον τροπο λειτουργιας του φορουμ.
...δυστυχως ο διχασμος ειναι σχεδον δεδομενος στην ελλαδα με την ισχυουσα κατασταση...
πόσο άλλο να ανοίξει??????
Είναι ανοικτή εδώ και μισή δεκαετία περίπου, από τότε που πρωτοοργανώθηκε.
Όποιος θέλει πάει και συμμετέχει.
Ούτε κάρτα μέλους ζητούν, ούτε φωτο-ID, ούτε καν "απόδειξη" ότι είσαι ποδηλάτης.....
Αν πάμε σε προχωρημένες διαδικτυακές πλατφόρμες πολύ φοβάμαι ότι εκεί θα καταλήξουμε. Να αποφασίζουν οι "ποδηλάτες του πληκτρολογίου".

Κόβω το χέρι μου.
Και θα είναι κρίμα και άδικο.
Κυρίως προς όλους όσους κάνουν ποδήλατο και όλους όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα στις συνεδριάσεις.
ε?
RockaRolla γω περιμένω νακούσω την δική σου εξήγηση και το σχόλιο σου γιαυτά..με ψυχραιμία...
και μετα αν θελετε-λεις θα σας πω με παρρησία... για ποιους λόγους δεν πρόκειται να συμμετάσχω στη "ανοιχτή" συνέλευση που έχετε φτιάξει στα χαρτιά..
Συνέλευση, ban, τάξη, ηθική, έσφιξαν οι ζέστες και φαίνεται.