Το δικαίωμα στην κατοικία....στην Ελλάδα

23 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Βασικό δικαίωμα στην κατοικία στην Ελλάδα της κρίσης όπου για ένα παράξενο λόγο η ικανότητα σου να πληρώνεις το νοίκι στην ώρα του δεν μετράει το ίδιο με το αν μιλάς σπάστά ελληνικά ή αν αποφάσισες να ζήσεις την ζωή σου σε αποχρώσεις του μαύρου.
Πρώτη ερώτηση λοιπόν από την μεριά του σπίτονοικοκυρη είναι
-Από πού είσαι;
Σκοπός της ερώτησης είναι να αποκλείσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που αποτελεί την σύσταση της πόλης των Αθηνών δηλαδή τις δύο παραπάνω κατηγορίες.
Αυτό εμένα με χαλάει πραγματικά παρά πολύ.
Ετσι πέρα από την έκθεση του προβλήματος που ήρθα αντιμέτωπος και σας έγραψά πιο πάνω θα ήμουν ευγνωμων αν κάποιος γνωρίζει για διαμερίσματα-γκαρσονίερες στην περιοχή Πατησίων-Άγ.Νικόλαος για άμεση ενοικίαση.
Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Καλή δύναμη αν και μόλις οκτώ στους είκοσι θα σε στεναχωρήσουν,έστω λίγο παραπάνω τώρα με την κρίση.
http://www.lifo.gr/mag/features/1198

Αν και νομίζω οτι ισχύει το οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό,και τα συναισθήματα απο κάποια θετική εξέλιξη είναι σαφώς πιο δυνατά απο τις προσβολές και τις προκαταλήψεις.

Wicca
Απών/απούσα

Αναμενόμενο είναι.
Έλα να σου πω και μία χαρακτηριστική περίπτωση για τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό. Στην πολυκατοικία που βρίσκεται το σπίτι μου στα Πατήσια οι περισσότεροι ενοικιαστές των διαμερισμάτων ήταν και είναι αλλοδαποί.
Λοιπόν.
Όταν πήγα να μείνω στο σπίτι η είσοδος δεν είχε ρεύμα γιατί οι ενοικιαστές δεν πλήρωναν τους κοινόχρηστους λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργούσαν τα κουδουνιά το ασανσέρ ή θέρμανση, ο φωτισμός κτλ..
Τακτοποιήσαμε μαζί με κάποιον άλλον ένοικο ( ιδιοκτήτη) τις εκκρεμότητες πέρασε κανένας χρόνος και κανείς δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα. Σε όσες εκκλήσεις που τους είχαμε κάνει για συνέλευση, δεν απαντούσαν γιατί δεν καταλάβαιναν οι άνθρωποι ελληνικά. ( και καλά τώρα).
Πέρασε κανένας χρόνος και η ΔΕΗ ξανά έκοψε το κοινόχρηστο ρεύμα. Άντε πάλι τα ίδια.. κουδουνια που δεν λειτουργούσαν , ασανσέρ που δεν δούλευε άντε να ανεβαίνεις τα 78 σκαλοπάτια μέχρι τον πέμπτο με τα πόδια και να τα ξανακατεβαίνεις για να ανοίξεις την πόρτα σε όποιον ερχόταν να σε επισκεφτεί.
Να μην στα πολυλογώ, ουδείς από τους ενοικιαστές δέχτηκε ποτέ να πληρώσει οποιονδήποτε λογαριασμό που αφορούσε την συντήρηση της πολυκατοικίας.
Ούτε καθαρίστρια, ούτε ρεύμα, ούτε κουδούνια, ούτε ασανσέρ και σε κάποια δόση άρχισαν να πέφτουν και οι σοβάδες στα κλιμακοστάσια, αλλά αυτό δεν τους αφορούσε και ουδέποτε φυσικά δέχτηκαν να πληρώσουν τον παραμικρό λογαριασμό. ( που όποτε σιχτιρίζαμε με τον άλλον ιδιοκτήτη τους πληρώναμε εμείς για όλη την πολυκατοικία φυσικά.. μιλάμε τώρα για ποσά της τάξεως των χιλιάρικων κάθε φορά- λες και μας περισσεύανε).

Τελικα το σπίτι το εγκατέλειψα στην τύχη του ως μη κατοικήσιμο και μη επισκευάσιμο όταν κάποιος από τους ενοικιαστές είχε την φαεινή ιδέα να τοποθετήσει δορυφορικό δέκτη τρυπώντας την μόνωση της ταράτσας με αποτέλεσμα να πέσουν οι σοβάδες μέσα στο δικό μου σπίτι.

Όταν ζήτησα τον λογαριασμό για την ζημία που είχα υποστεί, εννοείται ότι δεν βρήκα ούτε καν τον υπεύθυνο, ο οποίος παράτησε το διαμέρισμα που ενοικίαζε και γύρισε στην πατρίδα του ( πήρε και το πιάτο μαζί) και στα τέτοια του αν εγώ και ο άλλος που πληρώναμε, θα έπρεπε να ξανά ματά πληρώσουμε τους δικούς του λογαριασμούς και τις δικές του ζημίες. ( και την δική του κατανάλωση ρεύματος ενίοτε).

Meanwhile ο κύριος του τρίτου ορόφου, σπίτωνε και σπιτώνει 30-30 τους συμπατριώτες του στο διαμέρισμα του με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους υπόλοιπους. Δεν έχουν πρόβλημα κατά πως φαίνεται με το γεγονός ότι η πολυκατοικία δεν έχει ρεύμα, γιατί ανεβαίνουν με τους φακούς στον τρίτο όροφο, και δεν χαλιούνται να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να ανοίγουν την πόρτα της εισόδου στον κάθε επισκέπτη. Το σπίτι όμως το έχει αγοράσει ο κύριος του τρίτου ορόφου, τώρα το πως γίνεται αυτό αφού δεν έχει να πληρώνει το ρεύμα.. φαίνεται πάει καλά η "ξενοδοχειακή " του επιχείρηση.

Βέβαια αν τώρα καλέσω το τμήμα Αλλοδαπών για την παράνομη υπενοικίαση του διαμερίσματος και ενίοτε για αυτά που γίνονται εκεί μέσα, ( πολλά και διάφορα, καυγάδες κτλ), θα θεωρηθεί ή ύψιστη ρατσιστική πράξη.

Το γεγονός όμως ότι εγώ αναγκάζομαι να μένω στο νοίκι ενώ έχω σπίτι δικό μου γιατί η πολυκατοικία έχει ρημάξει , ενώ δεν μπορώ καν να νοικιάσω το διαμέρισμα μου, ( μιας και δεν έχω κάποιο άλλο εισόδημα), γιατί ποιος να πάει να μείνει υπό αυτές τις συνθήκες εκεί, δεν λέει τίποτα σε κανέναν.

Με άλλα λόγια, ωραία και καλοπροαίρετα είναι αυτά που λες Laou Laou μου, εδώ πέρα, αλλά είναι προφανές ότι τα λες απέξω από τον χορό, και χωρίς να είσαι άμεσα εμπλεκόμενος ή θιγόμενος από τις καταστάσεις.

Υ.Γ. Για όποιον έχει οποιαδήποτε αμφιβολία για αυτά που λέω, του προσφέρω μία δωρεάν ξενάγηση . Ο Filopodaros έχει δει ήδη τι παίζει εκεί πέρα και μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου καθώς ήταν παρών όταν χτυπάγαμε μία μία τις πόρτες των διαμερισμάτων μπας και ανοίξει κανένας να συνεννοηθούμε.. ( ναι πολύ θα θέλαμε!! )

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...Laou Laou, εσύ τώρα προσγειώθηκες στον πλανήτη Ελλάδα;

Μήπως έμενες Κηφησιά μεριά;

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Σε χωριό μένω αλλά μάλλον δεν πρέπει να διαφέρει και πολύ από την κηφησία που λες.
Τους ρομα πάντα τους βόλευάμε σε ακάλυπτους και χωράφια και γουστάριζαν και τους εξ Αλβανίας,Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας άνοιγαμε-άνοιγανε τα άκατοικητα και τα σχολεία,κοινότητες και πάλι μια χαρά.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

είναι θέμα, από αυτά που δύσκολα αναλύονται σε ένα φόρουμ.
Άλλωστε αν ήταν απλό θέμα, θα είχε βρεθεί λύση...

Wicca, συμφωνώ και σε καταλαβαίνω. Αλλά το θέμα που άνοιξε εδώ ο ΟΡ έχει να κάνει - ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ - με την εκ των προτέρων προκατάληψη που έχουμε ότι ο άλλος αν είναι αλλοδαπός θα μου χαλάσει το σπίτι, ενώ αν είναι Έλληνας όλα καλά.
Αυτό ακούγεται και είναι ρατσιστικό.... όπως και να το κάνουμε.
Αλλά - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - η στατιστική και οι πιθανότητες δεν βοηθούν στο να αλλάξει το κλίμα.....

Εγώ έχω άλλο παράδειγμα, πριν από πολλά χρόνια όμως, τότε που δεν είχαμε μετανάστες αλλοδαπούς (10ετία του '80). Οι γονείς μου ενοικίαζαν μια γκαρσονιέρα. Σε Έλληνες. Σε μορφωμένους - εργαζόμενους Έλληνες. Πάντα όταν έφευγαν, αντιμετωπίζαμε μια κατάσταση χάλια-μαύρα. Και δεν μιλάω για τις ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ φθορές που μπορεί να έει ένα διαμέρισμα που νοικιάζεται. Μιλάω για απλήρωτους λογαριασμούς μηνών και για ξεχαρβαλωμένες λεκάνες και νιπτήρες, για βρώμα και για μάκα ατελείωτη. Λες και δεν έμενε οικογένεια αλλά καννίβαλοι (φτου κακά... ρατσιστικό σχόλιο...χαχαχα).
Είναι στον άνθρωπο.
Στην δουλειά μου έχουμε αλλοδαπούς, από Συρία, από Βουλγαρία, από Ρουμανία. ΟΚ, εργάζονται - πληρώνονται - έχουν την άνεση να πληρώνουν. Μένουν σε τέτοιες πολυκατοικίες που περιγράφεις, χωρίς θέρμανση και ασανσέρ. Αλλά οι περισσότεροι είναι νοικοκύρηδες. Σε τέτοιο βαθμό που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΟΥΝ, για τον απλούστατο λόγο ότι αντί να χαλάνε, φτιάχνουν.
Επίσης, στην δίπλα πολυκατοικία από εκεί μένω εγώ, στο πίσω-ημιυπόγειο διαμέρισμα μένει μια οικογένεια με Ινδούς. Ο "μπαμπάς" αν και άνεργος_μερεμετατζής_μια_στα_τόσα, έχει φτιάξει έναν κήπο στον ακάλυπτο τους, που είναι για φωτογράφηση. Βγαίνουμε στα δικά μας μπαλκόνια και χαζεύουμε τον δίπλα κήπο. Είναι πραγματικά απίστευτο.
Ξέρω ότι αυτές είναι εξαιρέσεις, και δεν έχουν να κάνουν με Αγ. Παντελεήμονα ή άλλες περιοχές με πολύ έντονο πρόβλημα....
... ξαναλέω... αν ήταν απλό θέμα θα είχε βρεθεί λύση...

kosmas150311
Απών/απούσα

γενικα στην Ελλαδα η νομοθεσια ή η μη εφαρμογη της ειναι δε βοηθαει τον εκμισθωτη. κανει συμβολαιο 2 χρονια και αλλα του φευγει οποτε θελησει χωρις συνεπειες ο νοικαρης. και αυτο ειναι το λιγοτερο. ακομα και αν δε σε πληρωσει ή δεν πληρωνει κοινοχρηστα δυσκολο να βρεις ακρη ειτε Ελληνας ειναι ειτε αλλοδαπος.
απο την αλλη βεβαια ελαχιστοι εκμισθωτες-ιδιοκτητες ακινητων δηλωνουν το πραγματικο ενοικιο στο συμβολαιο.

εγω παντως εχω ενα μικρο ακινητο γιαπι που σε χωρα με σαφη νομοθεσια με 30 χιλιαδες θα μπορουσα να το φτιαξω και να το νοικιασω και να το δω σαν επενδυνση. αλλα στην ελλαδα αστο καλυτερα να καθεται. παιζει να παρω δανειο για να το φτιαξω και να το αποπληρωνω για να στεγαζω καποιον που δεν πληρωνει.

Wicca
Απών/απούσα

Τα μισά από αυτά που λέτε τα ακούω βερεσέ..
Όταν σηκώθηκα και πήγα να μείνω στο εξωτερικό και εγώ μετανάστρια ήμουν. Ήμουν όμως τυπική στις οικονομικές μου υποχρεώσεις, άσχετα αν είχα ή δεν είχα δουλειά. Όταν έφυγα έληξα ότι υποχρεώσεις είχα, έκλεισα λογαριασμούς στις τράπεζες, πλήρωσα λογαριασμούς ρεύματος κτλ και έληξα και τα της μίσθωσης του σπιτιού μου.
Και αυτό δεν μπορούσε να μην γίνει γιατί όπου πήγα, πήγα νόμιμα και ήξεραν ποια ήμουν και τι έκανα εκεί.

Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα, και το λέω αυτό εξ ιδίας πείρας.
Ο παίχτης που γκρέμισε κυριολεκτικά την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται το διαμέρισμα μου, πήρε τα μπογαλάκια του και έφυγε. Δεν ξέρουμε ποιος ήταν και ποιος του είχε μισθώσει εκ πρώτης το διαμέρισμα γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε ούτε το συμβόλαιο στην εφορία. Άρα έμενε μέσα στο σπίτι παράνομα, άρα δεν είναι παράξενο ότι δεν είχε και κανένα πρόβλημα να μην πληρώνει τίποτα, γιατί ακόμα και αν ήταν παράνομο αυτό που έκανε, θα έπρεπε να έχει και κάποια "ταυτότητα" για να τον αφορά ο οποιοσδήποτε νόμος.

Όπως και να έχει σηκώθηκε και έφυγε μία μέρα και άφησε απλήρωτους όλους τους λογαριασμούς του και φυσικα τις ζημίες που έκανε και μην τον είδατε τον Παναή.

Για πείτε μου όμως. Γιατί εγώ είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω κάθε φορά για την συντήρηση και τα έξοδα ενός κτηρίου στο οποίο δεν κατοικώ πια, όταν επανειλημμένα έχω εξοφλήσει λογαριασμούς τρίτων, ( και ζημίες) της τάξεως των χιλιάδων ευρώ κάθε φορά;

Και να τα είχα τα χρήματα αυτά και να μου περίσσευαν οκ.. ας πάει στο διάβολο να τα φτιάξω γιατί έχω και ένα διαμέρισμα εκεί μέσα. Τώρα εγώ για να ξανά φτιάξω το διαμέρισμα μου χρειάζομαι κάτι χιλιάδες ευρώ. Που θα τα βρω όταν εγώ είμαι άνεργη, χωρίς εισόδημα;

Μετά έρχεται ο καθένας και σου μιλάει για τους καημένους τους μετανάστες και γιατί ο κόσμος έχει πάρει ανάποδες.

Αλλά να σας πω κάτι;; Και εγώ έχω πάρει ανάποδες. Γιατί είμαι μακροχρόνια άνεργη, γιατί είμαι ανασφάλιστη και τελευταία που αρρώστησα δεν μπορούσα να κάνω ούτε εξετάσεις στο νοσοκομείο, γιατί εμένα δεν με καλύπτει κανείς αφού είμαι πολύ μεγάλη για να εργαστώ και πολύ νέα για να συνταξιοδοτηθώ, γιατί ενώ δεν πήρα ποτέ μου δάνειο και δεν χρωστάω σε τράπεζες και εφορίες, αν δεν πληρώσω το νοίκι μου θα βρεθώ να κοιμάμαι στα παγκάκια, ( ενώ ο κάθε ένας που έχει πάρει δάνειο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να εξοφλήσει, και ουσιαστικά νοικιάζει το σπίτι του στην τράπεζα είναι καλυμμένος ), γιατί υπάρχουν φορές που δεν έχω να φάω εδώ πέρα, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΉΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ,ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Και τώρα αυτό το σύστημα, δεν μου προσφέρει τίποτα απολύτως, δεν με καλύπτει σε τίποτα, αλλά μόνον μου πετάει στα μούτρα την καραμέλα του να φροντίσουμε τους καημένους που δεν έχουν που να βάλουν το κεφάλι τους.

Ε λοιπόν και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι. Εμένα ποιος με καλύπτει και σε τι ακριβώς αφού δεν είμαι ούτε μετανάστρια, ούτε υπερήλικη, ούτε ανάπηρη, ούτε πρόσφυγας, ούτε καν γκέι για να ανήκω στις και καλά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αυτές που καλύπτονται τώρα βάση νόμου.

Είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης με άλλα λόγια, που το σύστημα το οποίο του τα έδινα, δεν πρόκειται να μου δώσει τίποτα τώρα που το χρειάζομαι.

Καταλάβατε;; Λοιπόν αφήστε τις φιλολογίες εδώ πέρα ειδικά αν μιλάτε απέξω από τον χορό και με το δίχτυ ασφαλείας κάτω από τα πόδια σας.

Αυτάαααα....

kosmas150311
Απών/απούσα

καταρχην δεν ξερω με ποιον τα εβαλες γιατι απο τις απαντησεις δεν ειδα καποιον ακραιο.

εννοειται οτι αν εχεις παθει μια και 2 φορες μετα θα εισαι επιφυλακτικος/η. παντως οταν εγω πηγα Αγγλια το 2002 απο τις Τραπεζες πηρα debit και οχι credit γιατι ημουν Ελληνας. ο λογος γιατι οι ελληναραδες φοιτητες της περιοδου 1995-2000, που μονο φτωχοπαιδα δεν ηταν, πηραν πιστωτικο οριο 1000-1500 λιρουλες , δεν τις επεστρεψαν ποτε φευγοντας και μετα οι Τραπεζες τους εψαχναν. επομενως οι Τραπεζες μετα ηταν επιφυλακτικες με την συγκεκριμενη εθνικοτητα.

επιπλεον ειπαμε, δεν υπαρχει νομοθεσια που να καλυπτει τον ιδιοκτητη /εκμισθωτη στην ελλαδα και γινεται ασυμφορη η συγκεκριμενη επενδυση.

τωρα το μεταναστευτικο ειναι θεμα στο οποιο λυση ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει.
μιλαμε για ανθρωπους που ερχονται απο κατεστραμμενες οικονομικα ή και πολεμικα χωρες, εκαθλιωμενους ανθρωπους,πολυ συχνα αμορφωτους, που κυνηγουν μια καλυτερη ζωη σε μια χωρα που δεν εχει τις καταλληλες υποδομες ειδικα για τοσο μεγαλο αριθμο που εισηλθε. ουτε να φυλαχτουν τα συνορα της Ελλαδας ειναι ευκολο (πολλες φορες η αποστολη αναχαιτησης γινεται αποστολη διασωσης), ουτε να επαναπροωθηθουν. που αλλωστε? ποιος ξερει ποιος ειναι τι? τις χωρες τους τις βολευει να ειναι εδω για να στελνουν κανα εμβασμα στην πατριδα.

κανεις δε θελει να μεινει σε πολυκατοικια , σε διαμερισμα τις οποιας μενουν 30 ανθρωποι στιβαγμενοι. κανενα δεν ειδα να μετακομιζει απο την Κηφησια στα Κατω Πατησια

γενικα παντως δεν μπορω να αποδεκτω οτι για τα δεινα του φτωχου, φταιει ο φτωχοτερος.

Wicca
Απών/απούσα

Τα έχω βάλει με όλους εκείνους που γράφουν και ξανά γράφουν εδώ πέρα περί μεταναστών και άλλων ευπαθών ομάδων, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι ακόμα και οι φίλοι τους μπορεί να ανήκουν σε αυτές τις ευπαθείς ομάδες.

Σαφώς και δεν με έκαναν οι μετανάστες φτωχότερη σε γενικότερο επίπεδο. Η λογική όμως του να μην υπάγονται σε κανέναν νόμο γιατί θεωρούνται ευπαθής ομάδα, οδηγεί στα αποτελέσματα που σας περιέγραψα. Άρα με κάνουν φτωχότερη σε ειδικό επίπεδο.

Το 2009, που έφυγα από τα Πατήσια, έφυγα γιατί ζούσα σε ένα γκέτο ως επί το πλείστον παράνομων μεταναστών, που λειτουργούσαν σε μία κατάσταση απόλυτης ανομίας. Που έπαιζαν ξύλο κατά διαφορετικές εθνικές ομάδες ( μεταξύ τους.. είχαν δικά τους θέματα να επιλύσουν) στον δρόμο, με άλλα λόγια και ενδεικτικό σαν παράδειγμα κυνηγιόντουσαν στα στενά με τα καδρόνια στο χέρι και ουαί και αλίμονο μην βρισκόσουν στον δρόμο τους.

Έχω δει να πυροβολούν μες στον κόσμο, μέρα μεσημέρι και να τον αφήνουν κάποιον ξερό στην γωνία. Παράταγες τα ψώνια και έτρεχες να κρυφτείς γιατί κάποιος ήθελε να δοκιμάσει το όπλο του σε κινούμενο στόχο..!

Η αστυνομία δεν ερχόταν ποτέ.. ρωτούσαν έτσι διακριτικά αν τους καλούσες "Πόσα άτομα είναι" και αν τους έλεγες "Πενήντα" σου απαντούσαν "Α δεν μπορούμε να έρθουμε γιατί θα την πέσουν στο περιπολικό". (Μπράβο ρε! ωραία απάντηση.... άστους να σκοτώνονται μεταξύ τους )

Με ετούτα και με εκείνα σηκώθηκαν και έφυγαν όλοι από τα Πατήσια και παράτησαν τα σπίτια τους ακατοίκητα να ρημάζουν. ( τα περί νοοτροπίας που λέγαμε δεν φύτρωσαν σε μία νύχτα και από το πουθενά).

Το έχω γράψει και αλλού. Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια και φιλανθρωπίες απέξω από τον χορό.

Λύνεται με μεταναστευτική πολιτική άρα με νόμο και όρια στο ποιος έρχεται σε αυτή την χώρα, με ποιες προϋποθέσεις και όρους, με πρόβλεψη για το που θα μείνει, τι θα φάει, πως θα βιοποριστεί, ποιος θα τον περιθάλψει.

Αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις το βιοποριστικό τους προφανώς γιατί εκ πρώτης δεν είσαι σε θέση να λύσεις ούτε τα βιοποριστικά προβλήματα των ιδίων σου των πολιτών, τότε φροντίζεις να μπει μία ρέγουλα ( να στο πω και στα καλιαρντά ) και δέχεσαι μόνον νόμιμα τον αριθμό των ατόμων που μπορείς να συντηρήσεις.

Αλλά τι λέω τώρα.. Αυτά γίνονται στα πολιτισμένα κράτη που λειτουργούν με αρχές και κανόνες. Όχι σε χώρες σαν την Ελλάδα που η νόμοι ισχύουν κατά το δοκούν με βάση το θυμικό και χωρίς καμία λογική.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...να νοικιάσεις το σπίτι σου σε Πολωνούς που οι περισσότεροι έχουν φέρει τις οικογένειές τους και έχουν προσαρμοστεί μια χαρά και άλλο σε Πακιστανούς που στοιβάζονται 45 άτομα για να μοιράζονται το ενοίκιο...

Εννοείται ότι ρωτάς ποιούς βάζεις στο σπίτι σου.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Σε χωριό μένω αλλά μάλλον δεν πρέπει να διαφέρει και πολύ από την κηφησία που λες.
Τους ρομα πάντα τους βόλευάμε σε ακάλυπτους και χωράφια και γουστάριζαν και τους εξ Αλβανίας,Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας άνοιγαμε-άνοιγανε τα άκατοικητα και τα σχολεία,κοινότητες και πάλι μια χαρά.

...τότε μείνε στο χωριό σου φίλε για να ανοίγετε τα ακατοίκητα και να είσαστε μια χαρά, η πρωτεύουσα έχει τιγκάρει από αυτή τη νοοτροπία και δεν χωράει άλλη.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Να ευχαριστήσω και δημόσια τον κυρ-Δημήτρη,πρώην ναυτικό και ελπίζω η περίπτωση μας να βάλει ένα θετικό λιθαράκι στον τομέα αυτό και η εμπειρία και ο λόγος μας να διευκολύνει ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν ένα νοικοκυριό να μην ταλαιπωρούνται σαν την άδικη κατάρα στους δρόμους.
Πάμε μπροστά.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Να ευχαριστήσω και δημόσια τον κυρ-Δημήτρη,πρώην ναυτικό και ελπίζω η περίπτωση μας να βάλει ένα θετικό λιθαράκι στον τομέα αυτό και η εμπειρία και ο λόγος μας να διευκολύνει ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν ένα νοικοκυριό να μην ταλαιπωρούνται σαν την άδικη κατάρα στους δρόμους.
Πάμε μπροστά.

...υπόλοιποι που δεν έχουν την οικονιμική δυνατότητα να συντηρήσουν νοικοκυριό μπορούν να βουτήξουν στη θάλασσα, θα τους σώσει ο κυρ-Δημήτρης.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

horsey wrote:
...υπόλοιποι που δεν έχουν την οικονιμική δυνατότητα να συντηρήσουν νοικοκυριό μπορούν να βουτήξουν στη θάλασσα, θα τους σώσει ο κυρ-Δημήτρης.

Πολλά ωραίο,αυτό ακριβώς,τίποτα παραπάνω.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Α.Για την κεραια σου (φανταζομαι δορυφορικη) φταιει ο εγκαταστατης. Αν την εβαλαν μονοι τους τοτε πραγματι φταινε αυτοι που την τοποθετησαν και στο τελος τελος ο ιδιοκτητης τους.
Η Λυση ειναι απλη: πριν σοβαντισεις ξανα το ταβανι σου, ξεβιδωνεις την κεραια και ειτε την πετας ειτε την ανατοποθετεις στεραιωνοντας την αυτη τη φορα στα καγκελα (ή στα κτιστα στηθαια), σφραγιζοντας παραλληλα τις τρυπες που εμειναν στο δαπεδο με στεγανωτικο υλικο (ελαστομερες ασφαλτικο ή Μαστιχη πολυουρεθανης)
Β.Τα συμβολαια με τους ιδιοκτητες ενος ακινητου δεν τους ψαχνουμε στην εφορια (οπως λες οτι ήδη προσπαθησατε να κανετε) αλλα στο Υπθηκοφυλακειο μεσω δικηγορου.
...
ελπιζω να βοηθησα.
...
Λυση δεν ειναι προφανως να παρατησεις το διαμερισμα σου. Πρεπει να επισκευασεις πρωτα τις τρυπες στη στεγανωση της ταρατσας και μετα να βαλεις δικηγορο να σου βρει τους ιδιοκτητες στο Υποθηκοφυλακειο και να τους κανετε εξωδικα.
Μην τα παρατας.

MrJinx
Εικόνα MrJinx
Απών/απούσα

Το Trafficking στην Ελλάδα | Τρομάζουν οι αριθμοί της σωματεμπορίας των ανθρώπων

Ο «βασιλιάς του στριπτίζ » έγινε αυτοκράτορας του «χωριάτικου» http://www.protothema.gr/Stories/article/320105/aggelos-giannakopoulos-o...

Άρτος και θεάματα, Βρωμιά και δυσωδία, trafficking και ψωμί για ξέπλυμα χρήματος : Ο "βασιλιάς του στριπτίζ" έγινε αυτοκράτορας του "χωριάτικου" - Εμπόριο λευκής σαρκός και... «Λευκός Αρτος» http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/03/trafficking.html

SEX TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ | H IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ | ΕΛΛΑΔΑ http://www.lifo.gr/team/gnomes/54492

Αθήνα: Εφοδοι ΕΛ.ΑΣ σε οίκους ανοχής & διαμερίσματα για θύματα trafficking http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/efodoi-elas-se-oikous-anoxis--diam...

Wicca
Απών/απούσα

didotou wrote:
Α.Για την κεραια σου (φανταζομαι δορυφορικη) φταιει ο εγκαταστατης. Αν την εβαλαν μονοι τους τοτε πραγματι φταινε αυτοι που την τοποθετησαν και στο τελος τελος ο ιδιοκτητης τους.
Η Λυση ειναι απλη: πριν σοβαντισεις ξανα το ταβανι σου, ξεβιδωνεις την κεραια και ειτε την πετας ειτε την ανατοποθετεις στεραιωνοντας την αυτη τη φορα στα καγκελα (ή στα κτιστα στηθαια), σφραγιζοντας παραλληλα τις τρυπες που εμειναν στο δαπεδο με στεγανωτικο υλικο (ελαστομερες ασφαλτικο ή Μαστιχη πολυουρεθανης)
Β.Τα συμβολαια με τους ιδιοκτητες ενος ακινητου δεν τους ψαχνουμε στην εφορια (οπως λες οτι ήδη προσπαθησατε να κανετε) αλλα στο Υπθηκοφυλακειο μεσω δικηγορου.
...
ελπιζω να βοηθησα.
...
Λυση δεν ειναι προφανως να παρατησεις το διαμερισμα σου. Πρεπει να επισκευασεις πρωτα τις τρυπες στη στεγανωση της ταρατσας και μετα να βαλεις δικηγορο να σου βρει τους ιδιοκτητες στο Υποθηκοφυλακειο και να τους κανετε εξωδικα.
Μην τα παρατας.

Το έχω παρατήσει ήδη. Την προηγούμενη εβδομάδα με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι έβγαιναν νερά από την εξώπορτα. Προφανώς μπαίνουν από το ταβάνι. Το νερό είναι άτιμο πράγμα ξέρετε.. Φτάνει και στα κάτω πατώματα..

Υ.Γ. Την κεραία την εγκαταστήσανε μόνοι τους και την πήραν φεύγοντας καταστρέφοντας την μόνωση της στέγης.
Ο τύπος που την εγκατέστησε έμενε χωρίς συμβόλαιο στο σπίτι ( εξού και η αναζήτηση στην εφορία για να μάθουμε ποιος το είχε νοικιάσει).
Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα τον ιδιοκτήτη στο υποθηκοφυλακείο όπου δηλώνονται τα συμβόλαια μεταβίβασης.
Οι υπόλοιποι κάνουν τα παπιά και δεν ανοίγουν τις πόρτες και δεν εμφανίζονται πουθενά.

Παίζω όμως και στοίχημα ότι στο τέλος θα γίνουν πραγματικά παπιά!!!

ΥΓ2. Έχω πληρώσει ήδη τους λογαριασμούς τους και τα κομμένα ρεύματα χαράτσια νερά , ασανσέρ κτλ 4 φορές.. Τα εξώδικα κοστίζουν και αυτά. Το ταμείον είναι μείον.. Ουκ αν λάβουν πλέον παρά του μη έχοντος.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Μην τα παρατας παρ'ολα αυτα.
Τιποτα δεν ειναι που δεν γινεται αλλα θελει ιεραρχηση.
Αλλο θεμα τα Υποθηκοφυλακεια και τα εξωδικα και αλλο θεμα η καταστροφη που εγινε στην ταρατσα σου.
Πρωτα πρεπει να κανεις το ...ευκολο:
να επισκευασεις τη στεγανωση της ταρατσας.
Βαλε καμια φωτο (οπως θα εκανες σε ενα ποδηλατικο θεμα).
Ποσο σοβαρη ζημεια εκαναν;
Ξηλωσαν πλακες απο την πλακοστρωση;
Πηραν οι πλακες μαζι τους και κομματι απο την θερμομονωση απο κατω;
Ξηλωθηκε μαζι και στρωμα στεγανωσης;
Ή απλα υπαρχουν καποιες τρυπες απο βιδες;
Αν δεν ειναι τρυπες και εχουν αφησει ολοκληρες λακουβες που μαζευουν νερα, πρεπει οπωσδηποτε να δρασεις γιατι αν το αφησεις θα εχεις ακομη μεγαλυτερα προβληματα στην πλακα μπετον στην οποια θα οξειδωθουν οι οπλισμοι.
Τωρα που καλοκαιριαζει ειναι ιδανικη εποχη για επεμβασεις σε μονωσεις.
...
Θα βοηθουσε μια καλη περιγραφη αυτου που γραφεις εδω:

Wicca wrote:
Υ.Γ. Την κεραία την εγκαταστήσανε μόνοι τους και την πήραν φεύγοντας καταστρέφοντας την μόνωση της στέγης.

...
Τωρα στο αλλο που λες εδω:
Wicca wrote:
έβγαιναν νερά από την εξώπορτα. Προφανώς μπαίνουν από το ταβάνι. Το νερό είναι άτιμο πράγμα ξέρετε.. Φτάνει και στα κάτω πατώματα..
αν ειναι μονο τις μερες που βρεχει τοτε μαλλον ειναι απο την ταρατσα αλλα αν ειναι κατι μονιμο τοτε δεν ειναι απαραιτητο να ειναι νερα απο την ταρατσα. Ελεγξε και καμια παροχη νερου ή κανενα καλοριφερ. Μπορει παραλληλα και ασχετα με το θεμα της ταρατσας να σου εχει τρυπησει και κανενας σωληνας διοτι στις παλιες πολυκατοικιες συμβαινουν αυτα.

Wicca
Απών/απούσα

Καλέ μου.. για να φτιάξω την μόνωση στην ταράτσα χρειάζονται χρήματα που δεν έχω. Μετά θα πρέπει να φτιάξω και ότι έχει " πνιγεί" μες στο διαμέρισμα.
Δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά και να υπήρχαν δεν θα τους έφτιαχνα εγώ για άλλη μία φορά τις ζημίες τους, όπως έχω κάνει επανειλημμένα, για να χρεωθώ και άλλα χρήματα και να ψάχνω μετά και να ζητάω τα πληρωμένα, από εκείνους που μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και πήγαν στην πατρίδα τους.

Να στο πω και πιο απλά μου χρωστάνε ήδη. Έχω πληρώσει λογαριασμούς και ζημίες εκεί μέσα, δικές τους χρεώσεις και δικές τους ζημίες ξανά και ξανά για να λειτουργεί κάτι σε ένα κτήριο που δεν κατοικώ και δεν χρεώνω δια της παρουσίας μου.

Όταν είπαμε στην μοναδική ένοικο της πολυκατοικίας που διατίθεται να πληρώνει και αυτή, να μαζέψουμε κάποιο ποσό για να φτιάξουμε κάτι εκεί μέσα, μου απάντησε ότι αυτή θέλει να πληρώσει μόνον τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμα της. Οι υπόλοιποι:

1/ Δεν άνοιξαν την πόρτα τους καν
2/ Δεν απάντησαν στα χαρτιά για να γίνει συνέλευση της πολυκατοικίας
3/ Αν τους βρεις κάνουν ότι δεν μιλάν Ελληνικά ή λένε ότι το διαμέρισμα δεν είναι δικό τους ή όποια άλλη δικαιολογία
4/ Δεν πλήρωσαν ποτέ τίποτα και ούτε είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό
5/ Οι περισσότεροι είναι παράνομοι και δεν ξέρεις καν ποιον να μηνύσεις και από που να τους πιάσεις.
6/Κάνουν ότι τους κατέβει μες στο κτήριο και δεν τους ενδιαφέρει αν δεν φτάσουν οι ζημίες στην πόρτα τους.
7/ Δεν ξέρεις ποιος μένει που και αν υπενοικιάζει νόμιμα ή παράνομα το εκάστοτε διαμέρισμα ( βλ. τύπος στον τρίτο που μάλλον έχει ασυλία για ότι κάνει επειδή είναι μαύρος και έτσι και πας να του πεις ότι σπιτώνει εξήντα στο σπίτι του κάθε βράδυ θα καταφύγει στη επιτροπή για τον ρατσισμό. Εγώ θα έχω άδικο και αυτός δίκαιο παρόλο που παρανομεί γιατί ανήκει σε μειονότητα- και καλά τώρα).
8/ Όποτε τους κατέβει παίρνουν τα μπογαλάκια τους και φεύγουν. Και μην το είδατε τον Παναή. Αφού οι περισσότεροι είναι παράνομοι δεν έχουν χαρτιά και στοιχεία. Πιστολιάζουν τα πάντα και φεύγουν όποτε τους γουστάρει. Και άντε βρες ποιος ήταν ο τύπος που έμενε στο κάτω πάτωμα, και αν ήταν μέσα νόμιμα, και αν πλήρωσε τα νοίκια ή αν δεν πλήρωσε τίποτα ποτέ και ποιος έκανε .. γεώτρηση στην ταράτσα... !

Και μετά έρχεται ο Laou Laou απέξω από τον χορό και μας την λέει εδώ πέρα, ότι τάχα ο κόσμος δεν θέλει να νοικιάζει τα σπίτια του λόγο προκατάληψης..

Εγώ επειδή δεν ήμουν προκατειλημμένη δεν έχω καν σπίτι όχι να το νοικιάσω, ούτε να πάω να μείνω εγώ μέσα..
Το έχουν γκρεμίσει κανονικά και το δίκιο μου δεν πρόκειται να το βρω και ποτέ, ούτε και να βγάλω άκρη για αυτά που έχω δώσει.

Και θα πληρώνω σαν μαλάκας όσο θα το έχω τους από κάτω.. λες και τους χρωστάω..

Κατάλαβες ποιο είναι το δικαίωμα της κατοικίας στην Ελλάδα;

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:

Πολλά ωραίο,αυτό ακριβώς,τίποτα παραπάνω.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Βασικό δικαίωμα στην κατοικία στην Ελλάδα της κρίσης όπου για ένα παράξενο λόγο η ικανότητα σου να πληρώνεις το νοίκι στην ώρα του δεν μετράει το ίδιο με το αν μιλάς σπάστά ελληνικά ή αν αποφάσισες να ζήσεις την ζωή σου σε αποχρώσεις του μαύρου.

Τι ποιητική απόχρωση...

kynhgos77
Απών/απούσα

Καποιος που εχει σκασει πολλα λεφτα, πιθανον με δανειο, το τελευταιο που τον ενδιαφερει κατα την ενοικιαση ειναι να επιτελεσει κοινωνικο εργο. Αυτος ο ανθρωπος θα αναζητησει την καλυτερη περιπτωση κ καλα θα κανει. Απλα αποκλεει ομαδες που ειναι πολυ πιο πιθανο να βρει εβα σπιτι τριμπου....λο.
Δεν σημαινει βεβαια πως αν το δωσει σε Ελληνα θα εχει το κεφαλι του ησυχο.

contact