Γεύματα αγάπης και άλλες συναφείς μπούρδες

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
I like my bike
Απών/απούσα

Σε καμιά δεκαριά ημέρες μπαίνει ο Δεκέμβρης και θα μπορούμε πια να λέμε ότι πλησιάζουν οι γιορτές. Δεν έχω τίποτα με τα γεύματα αγάπης που παρέχει ο δήμος Αθηναίων και κάποιοι ΜΚΟ για τους άπορους αυτής της πόλης, θα μου άρεσε όμως να μην μαθαίνω τίποτα για αυτά, όχι επειδή κλείνω τα μάτια μου στο πρόβλημα που υπάρχει, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι για την προβολή του εκάστοτε και ως φόντο στα κανάλια. Θα πρέπει δηλαδή να κάνουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους, θα πρέπει να σφίξουν το χέρι του κάθε πολιτικού, για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό? Αυτό το πιάτο θα έπρεπε να είναι δεδομένο και χωρίς ανταλλάγματα. Οι κομπάρσοι στις ταινίες, πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και συνήθως τους παρέχουν και ένα γεύμα στο πλατό. Ας είναι λοιπόν φέτος τα γεύματα αυτά, πραγματικά γεύματα αγάπης, χωρίς ιδιοτέλεια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Royaloak
Απών/απούσα

Επικροτώ με δέκα υπογραφές...Μπράβο!

teaser
Απών/απούσα

και εγώ πραγματικά μισώ τα Χριστούγεννα γιατί όλοι το παίζουν χαρούμενοι και αν δεν έχουν λεφτά γιατί ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν δώρα, αισθάνονται άδειοι και άχρηστοι...παρόλα αυτά όμως φοράνε το χαμόγελο τους και φωνάζουν βροντερά HO HO HO Merry Christmas!

έτσι είναι αυτά...γίνονται καθημερινά εγκλήματα...

είμαι επίσης κατά του εθελοντισμού, ειδικά σε περιπτώσεις που είτε υπάρχει χρήμα (και έχουν καβούρια στις τσέπες), είτε χρηματοδοτείται κάποιο πρόγραμμα και παρόλα αυτά χρησιμοποιεί εθελοντές (τζάμπα χέρια λέμε), είτε θα έπρεπε η πολιτεία (η ποια) να έχει κάνει κάποια πράγματα...με τον εθελοντισμό, σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις, τροφοδοτούνται όλες οι παραπάνω καταστάσεις, εσαεί

αυτιά

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

θα επικροτούσα και εγώ αν σε έβλεπα να μοιράζεις χωρίς camera φαγητό στους άστεγους

:D

mpampis
Απών/απούσα

@teaser
... κι όμως!!! Καμια φορα σημβαίνουν πραγματα διπλα μας και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι: Υπάρχει ακόμα ανιδιοτελής και αυθόρμητος εθελοντισμός χωρίς ΚΑΝΕΝΑ προγραμμα επιχορήγησης, χωρίς ΚΑΜΙΑ κρατική υποστήριξη που λειτουργεί 365 μερες τον χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!! Απλά ακρειβως επειδη αυτες οι προσπάθειες εχουν πολύ ουσιαστικότερο σκοπό,η προβολή τους είναι μικρή..

..."Επιθύμησα να κάνω το καλό
Αλλά δεν επιθύμησα να κάνω θόρυβο
Γιατί ένιωσα ότι ο θόρυβος
Δεν έκανε καλό
Και το καλό δεν έκανε θόρυβο! " ...

teaser
Απών/απούσα

@mpampis δεν διαφωνώ...δεν είπα για όλες τις κινήσεις εθελοντισμού...

άλλωστε οι Έλληνες, με όλα τα κακά που έχουν, έχουν ένα πολύ θετικό στοιχείο! κάνουν θαύματα χωρίς την κατάλληλη υποδομή...

κυκλοφορούν στην αθήνα άνετα χωρίς φόβο, με πάθος σαν να ήταν amsterdam
κάνουν ανακύκλωση χωρίς ενημέρωση (μπορεί να πετάξουν και καμιά τηλεόραση γιατί δεν ξέρουν ακριβώς τι παίρνει ο "μπλε κάδος"!)
προσφέρουν τη μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη αναλογικά με τον πληθυσμό και το μέγεθος της χώρας, σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής στο εξωτερικό (βλέπε τσουνάμι)

αλήθεια...τα 50 ευρώ που έδωσα για τους πυροπαθείς της ηλείας, σε ποια βουλευτική mercedes έγιναν ανταλλακτικά?

I like my bike
Απών/απούσα

Αηδίασα όταν άκουσα για έναν τύπο, ο οποίος έβγαλε μερικά γρήγορα χιλιάρικα, όταν παρήγγειλε από την Κίνα ψεύτικα βραχιολάκια tsunami relief όπου τα έσοδα θα πήγαιναν στην τσέπη εκείνου και των εμπόρων που θα τα πουλούσαν. Αηδίασα ακόμα πιο πολύ, με τον θαυμασμό ενός γνωστού μου, του οποίου ο «έξυπνος» ήτανε γνωστός, για την «έξυπνη» αυτή «επιχειρηματική» κίνηση. Έχει ξανα αναφερθεί στο φόρουμ νομίζω, αλλά εν μέρη και πολύ πετυχημένα αναφέρεται στην απάνθρωπη εκμετάλλευση τέτοιων καταστάσεων η Naomi Klein με το βιβλίο της The Shock Doctrine. Τα λεφτά για την Ηλεία πάντως, πήγαν για το καινούργιο δημαρχιακό μέγαρο της Ζαχάρω. Όχι ότι κάηκε το παλιό, αλλά τόση ανάπτυξη θα περάσει από εκεί να μην έχουν έναν ωραίο χώρο για να την υποδεχτούνε?

Nefeli (χωρίς επαλήθευση)

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που κανείς ποτέ δεν μας ενθάρυνε για τον εθελοντισμό, ας μην περιμένουμε και θαύματα!!!Σε πληροφορώ ότι λόγω επαγγέλματος και καποιας θέσης κι εγώ γνωρίζω πολύ καλά πάρα πολλούς σιωπηλούς και αθόρυβους ήρωες που το έργο τους δεν το γνωρίζει ούτε η ίδια τους η μάνα και δουλεύουν παρ' όλα αυτά αδιάκοπα 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο Χριστούγεννα!! Και υπάρχουνε και τα χωριά sos και το χαμόγελο του παιδιού αλλά και πολλα άλλα που έλληνες τα υποστηρίζουν από το υστέρημα τους χωρίς να τους γνωρίσει ποτέ κανείς! Ας μην γενικεύουμε καταστάσεις λοιπόν γιατι για την φτωχότατη παιδεία μας ως προς τον εθελοντίσμό έχουμε σε πολλούς τομείς αποδειχθεί πάρα πολύ γενναιόδωρος λαός!! Αν είχαμε καλύτερη παιδεία ως προς αυτόν τον τομέα θα γινοντουσταν πολύ πιο επιτυχημένες και πολύ πιο συντονισμένες προσπάθειες! Αυτό που με αηδιάζει και σαν πολίτη αλλά και σαν χριστιανή είναι όλη αυτή η επιδεικτικότητα στα δώρα και στο ντύσιμο όταν στερούμε άλλους από πολύ πιο σημαντικά μέσα επιβίωσης, όταν πολύ συχνά η αδιαφορία μας τους έχει ξεγυμνώσει και από αυτήν ακόμα την αξιοπρέπειά τους!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@i love my bike
κάποιος που πουλάει οτιδήποτε για κάποιον οπως αυτό που λες είναι ο ευκόλος τρόπος για να ξεφύγουμε απο τις τύψεις μας
πχ αν δώσω 5 ευρο και νιώσω ότι θα αποβάλω τις τύψεις μου γιατί ξόδεψα 1000 ευρό στο casino δεν με νοιάζει που θα πάνε τα 5 ευρο
έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι από εμάς
:D
@nefeli
αν και μη χρηστιανός
θα συμφωνήσω ότι αυτά που λες υπάρχουν τα έχω δει και εγώ
το κακό είναι ότι έχω δει πως αυτοί που δέχονται πολλές φορές κάποια βοήθεια δεν το εκτιμάν
και αυτό είναι έλλειψη παιδείας
:(

I like my bike
Απών/απούσα

Nefeli την Κυριακή στην εφημερίδα είχε ένα μεγάλο και ακριβό ένθετο του Attica, το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ξεφυλλίζοντας το ήταν κάτι πουκάμισα που κόστιζαν κάτι σαν 350 ευρώ το καθένα, το ένθετο πήγε κατευθείαν στην ανακύκλωση, δεν του έριξα δεύτερη ματιά. Τα πουκάμισα των 350 ευρώ είναι πρόκληση όταν υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που αμείβονται με 700 ευρώ ή και λιγότερα.

Nefeli (χωρίς επαλήθευση)

@plannet,
Kαθόλου δεν πειράζει που δεν έισαι χριστιανός, όμως δεν ξέρω αν έχεις ακούσει ποτέ αυτό το περιστατικό από την ζωή του Ιησού: Ο Ιησούς δέκα λεπρούς θεράπευεσε όμως ένας επέστρεψε μόνο να τον ευχαριστήσει. Χάρηκε για αυτόν τον ένα ο Ιησούς, και έδειξε το παραπονό και την δυσαρεσκειά του για τους άλλους εννέα όταν είδε μόνο έναν να επιστρέφει. Αυτός ο ένας δεν ήταν καν Ιουδαίος, κατά τον ίδιο τρόπο που εσύ λες ότι δεν έίσαι χριστιανός, ήτανε Σαμαρείτης. Ο Ιησούς όμως όταν θεράπευε και τους δέκα ήξερε σαν Θεάνρθωπος που ήτανε ότι μόνο ένας θα επιστρέψει να πει ευχαριστώ! Παίρνω πολύ συχνά κουράγιο από αυτό το περιστατικό της ζωής του Κυρίου μου!! Σου εύχομαι λοιπόν να Τον γνωρίσεις, να Τον δεχτείς για Σωτήρα Σου, Και τότε, σου το εγγυώμαι εγώ!!!! Θα θυμηθείς την Νεφέλη, γιατί η ζωή σου θα γεμίσει με τέτοια χαρά και γαλήνη που θα του ανήκεις, που θα είναι σαν να ακούς την λέξη Ευχαριστώ από κάθε στόμα!!! Ακόμα και από τους πιο αχάριστους!

@ Ι like my bike,
Ο τύπος, είναι γεμάτος τέτοιου είδους προκλήσεις για τους χαμηλόμισθούς! Μπορεί να σου φανει κουφό αλλά θα σου πω ένα πράγμα Ακούω μόνο τις ειδήσεις και αυτές από το ράδιο. Δεν παίρνω εφημερίδα και δεν βλέπω τηλεόραση. Οταν πάω όμως για ψώνια ξέρω ακριβώς τι χρειάζομαι και δεν έχω ανάγκη κανέναν για να μου το υποδείξει!! Η ζωή μου έγινε έτσι τόσο απλή!!Σκέτη απόλαυση! Δοκίμασέ το φίλε μου και θα δείς!!!
Τους ποδηλατικούς χαιρετισμούς μου σε όλους!!

Ο τύπος είναι γεμάτος τέτοιες προκλήσεις που κάνουν τον κάθε φουκαρά ολιγόμισθο να φρίξει!! Εχω πάψει προ πολλού να παίρνω εφημερίδες. Παίρνω μονο κάποια αξιόλογα περιοδικά που μου τα στέλνουν σπίτι. Ακούω τις ειδήσεις και μου αρκεί. Αύτη η επιλογή μου έχει απλουστεψει φοβερά τη ζωή μου αφού ανοίγω τηλεόραση μόνο για τις ειδήσεις!!! Ετσι όταν πάω για ψώνια είμαι ανεπηρέαστη γιατί παίρνω ότι πραγματικά έχω ανάγκη, παραμένω γαλήνια αφού δεν ζηλεύω τι άλλο υπάρχει ή τι άλλο φοριέται, και το μόνο που έχω να προτείνω σε όλους είναι το εξής: ΒΆΛΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ!! Και να ακούτε τα νέα από το ράδιο για να βλέπεται και αντιπαθητικές φάτσες που σας χαλάνε το κέφι!! Μπορεί να φαίνεται παλαβό ή υπεραπλουστευτικό, αλλά είναι πολύ cool!!

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

......τα καταπίνεις όλα.Δεν χωράει εμπάθεια και αντίδραση στο άδειο στομάχι.Τα προγράμματα σίτισης διαρκούν όλο τον χρόνο,είτε έχουν αρωγό την κοινωνική πρόνοια,είτε τον γείτονα,την θεία μου ή εμένα που προσφέρω ένα ξεροκόμματο στον μη έχων.Η παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών τις ημέρες αυτές δεν είναι αφορμή για αποδοκιμασίες,έχετε δοκιμάσει να λείψετε απο το οικογενειακό τραπέζι για να δώσετε το παρών σε τέτοιες συνεστιάσεις δεν είναι ούτε ψηφοθηρεία ούτε τίποτα τέτοιο,όπως προβολή,είναι τιμή προς αυτούς που κάναν την απαρχή και τώρα μας χαιρετάνε απο άλλους κόσμους.Έχω πιεί νερό απο τον δρόμο και έχω πιπιλίσει καραμέλες και λαστιχάκια για να ξεγελάσω την πείνα μου,μην αφήνετε μικροπρέπειες να ακυρώνουν προσπάθειές που οφείλουμε να διατήρήσουμε για πάντα.
Τέλος,όποιος αντιστέκετε στην ροή που έχουν πάρει τα πράγματα συμβάλει στο να κάνει πιο σκληρή την πραγματικότητα όλων μας.Δικαίωμα αναφέρετο αυτό αλλά ο χρόνος πίσω δεν γυρνά,συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια για την προετοιμασία αυτών που θα έρθουν και την ανώδυνη για όλους συμμετοχή σε ένα νέο τρόπο ζωής που θα συμβαδίζει με τις πράξεις που μας οδήγησαν σε αυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τις αναπαράγει,αναμασάει,λησμονεί.

I like my bike
Απών/απούσα

Φίλε/φίλη για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις με την τελευταία παράγραφο αυτών που γράφεις και φοβούμαι πως μάλλον δεν κατάλαβαν και οι πιο πολλοί που την διάβασαν. Αν θέλεις μας εξηγείς.
Τι ακριβώς θεωρείς μικροπρέπεια? κανείς δεν απαξίωσε καμία προσπάθεια, εγώ αναφέρθηκα στην εκμετάλλευση του πόνου των ανθρώπων. Δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι ο δίπλα ή την προσωπική ιστορία του οποιουδήποτε ιδίως όταν πρόκειται για κάτι που γράφτηκε σε ένα φόρουμ. Το αν μάσησες λαστιχάκια και καραμέλες για να ξεγελάσεις την πείνα σου δεν σου δίνει κάποια ειδική διαπίστευση, άλλος μπορεί να έχει χαρίσει την περιουσία του για τους φτωχούς, άλλος μπορεί να είναι ιεραπόστολος στην Αφρική, άλλος μπορεί να έχει σκοτώσει την Μάνα του που λέει ο λόγος. Αν σε κατάλαβα καλά θεωρείς ότι δικαιολογείται το ξεπούλημα της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό? Πάντως το ίδιο πράγμα που έγραψα ανοίγοντας το thread το άκουσα σήμερα και στην τηλεόραση από τον άνθρωπο που ίδρυσε το Χαμόγελο του Παιδιού.

«κάνε το καλό και ρίξ’το στον γιαλό» όχι «κάνε το καλό και δείξ’το στο γυαλί»

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

monkey business

contact