Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο!

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Theodore
Απών/απούσα

Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΜΑΣ

Οπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας, να συζητάμε και να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Για ακόμη μια φορά σήμερα, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη επιχειρεί με τρόπο που θυμίζει εποχές παρακράτους να απαγορεύσει κάθε συζήτηση που εναντιώνεται στα συμφέροντά του αφεντικού του. Πήραμε χτες την πρωτοβουλία να αναβάλουμε για σήμερα την χθεσινή προγραμματισμένη εκδήλωση γιατί σκοπός μας δεν είναι να ανταποδώσουμε τη βία που δεχθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο στις 29/05, αλλά να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για το Ρυθμιστικό Σχέδιο που αφορά άμεσα την πόλη και το Αλσος μας. Σήμερα, όμως δε θα κάνουμε πίσω, παρά τη νέα αντισυγκέντρωση που εξαγγέλθηκε.

Η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι έχουν κατακτηθεί με ποτάμια αίματος από το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Όπως λέει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλης «χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δε θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ».
Γι’ αυτό καλούμε όλους και όλες στην ανοιχτή συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, σήμερα, Παρασκευή 20/06, στις 19.00, στην πλατεία Πατριάρχου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο, στις 6.30 μ.μ.

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

psycho
Απών/απούσα

πλήν όμως, υπάρχουν διαφορετικά μέρη όπου μπορεί να εκφράζεται
η ευρύτερη οικολογική συνείδηση.
Η ποδηλασία δεν σε κάνει απαραίτητα οικολόγο ούτε και το αντίστροφο.

Yiobi
Απών/απούσα

ένα παλιό σύνθημα:

ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑΞΙ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ

(...ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΑΖΙ)

Αν τώρα εσύ αδερφέ πιστεύεις ότι 15-20 άτομα που μαζευτήκατε
εκφράζετε τη βούληση των πολιτών 2 δήμων τι να πω...

Δεν κανονίζετε τώρα και κανένα συντονιστικό/επιτροπή αγώνα καθαρισμού
και ξεβρωμίσματος του άλσους όλοι εσείς ...οι φίλοι του!

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα
Yiobi
Απών/απούσα

«Δεν είμαι από τη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν θέλω το γήπεδο»!!!

Απίθανος διάλογος φίλων της ΑΕΚ με έναν από τους 15 αντιφρονούντες του γηπέδου

Η παρακάτω είδηση δεν είναι... ανέκδοτο (αν και θα μπορούσε). Είναι μία μεγάλη πραγματικότητα που δείχνει πολλά πράγματα. Σήμερα, λοιπόν, στη Νέα Φιλαδέλφεια τρεις οπαδοί της ΑΕΚ άνοιξαν διάλογο (πολιτισμένο) με έναν εκ των 15 αντιφρονούντων του γηπέδου. Ο πολίτης λοιπόν, που δεν θέλει το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, ρώτησε τους τρεις οπαδοί της ΑΕΚ αν είναι Φιλαδελφειώτες. Από τους τρεις οι δύο απάντησαν καταφατικά.
Η ερώτηση αντιστράφηκε: "Εσύ είσαι Φιλαδελφιώτης;", τον ρώτησαν. Η απάντηση;
"Όχι, δεν μένω εδω, αλλά είμαι κατά του γηπέδου!!!". Σοκ; Έχει και συνέχεια: "Δεν θέλω το γήπεδο στην πόλη. Να γίνει αλλού ρε παιδιά, το γήπεδο. Όχι μέσα στα σπίτια".

Ο διάλογος συνεχίστηκε: "Έχεις δει πώς είναι το Άλσος; Σε τι κατάσταση που δεν θες να το... πειράξουν;", ρωτήθηκε εκ νέου ο άνθρωπος που ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια να φωνάξει "όχι" στο γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με άλλους 14. Η απάντησή του;
"Όχι, δεν έχω δει. Είχα έρθει πριν πολλά χρόνια στο Άλσος"! Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;

Wicca
Απών/απούσα

Μόνον που το γήπεδο, αν και όταν φτιαχτεί δεν θα φτιαχτεί από τα χρήματα του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, και δεν θα φτιαχτεί από τα χρήματα μόνον των κατοίκων της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.
Θα φτιαχτεί από τα χρήματα ΟΛΩΝ των φορολογούμενων πολιτών, ΓΙΑΤΊ ΌΜΩΣ;;;; Μπορείς να μου απαντήσεις γιατί να πληρώσω εγώ που ΔΕΝ είμαι οπαδός της ομάδας, ΔΕΝ μένω στην Φιλαδέλφεια και ΔΕΝ έχω στην τελική και περισσευούμενα χρήματα, να χρηματοδοτήσω γήπεδο, για να κερδίζει μία Ανώνυμη Εταιρία;;

Αν μου πεις μία καλή δικαιολογία για να χρηματοδοτήσουμε εμείς οι υπόλοιποι φορολογούμενοι και μη ενδιαφερόμενοι, τις εγκαταστάσεις αυτής την Ανώνυμης Εταιρίας και τον ιδιοκτήτη της τότε οκ.. καλώς να γίνει..

ΑΛΛΑ αν ισχύει αυτό... όταν θα θελήσω να αναβαθμίσω και εγώ μία δική μου Ανώνυμη Εταιρία, θέλω να σε δω να έρθεις πρώτος να καταθέσεις τον όβολο σου για την πάρτη μου...

Yiobi
Απών/απούσα

Όταν αναφέρεις ότι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για το γήπεδο, μάλλον εννοείς την επιδότηση της περιφέρειας. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το έσπα και αφορούν συγκεκριμένες δράσεις (είναι με κωδικούς) και δεν μπορούν να δωθούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις πχ νοσοκομείο, μπορείς να φτιάξεις όμως γήπεδο, παιδική χαρά, πλατεία κ.λπ
Επίσης ακόμη και άν δεχτούμε ότι το κράτος θα επιδοτήσει με 20 εκατομύρια ευρώ ένα έργο που θα κοστίσει γύρω στα 100, αμέσως θα επωφεληθεί από Φ.Π.Α. (θυμίζω 23%), εργοδοτικές εισφορές για τις χιλιάδες των εργαζομένων για την ανέγερση του γηπέδου και κάτι φόρους από 'δω και από 'κει.
Χρήματα που θα πάνε στο δημόσιο ταμείο και θα είναι διαθέσιμα για οτιδήποτε.
Ουσιαστικά είναι σα να βγάζεις από τη μία τσέπη λεφτά κ να τα βάζεις στην άλλη... (χρήματα που δεν μπορείς να έχεις διαθέσιμα παρά μόνο για συγκεκριμένες δράσεις λόγω έσπα κ κωδικών) μετατρέπονται σε χρήματα του δημοσίου έτοιμα για οτιδήποτε.)

Επίσης θυμάμαι ότι έχω διάβάσει δικά σου σχολιά σε άλλο νήμα ότι δεν θέλουμε άλλα Mall κ.λπ.
Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι το νέο γήπεδο θα έχει 0 (μηδέν) εμπορικές χρήσεις δηλαδή ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ.
Εκτός αν υπολογίζουμε σαν μαγαζί το μουσείο προσφυγικού Ελληνισμου, και το κουρείο και το στιλβωτήριο που θα λειτουργούν συμβολικά (όπως λειτουργούσαν στην Κωνσταντινούπολη)

Για το περίφημο άλσος του οποίου την άθλια κατάσταση γνωρίσουν όσοι το έχουν δει από κοντά σου παραθέτω ένα κομμάτι από άλλη δημοσίευση, που αν δεν βαριέσαι σχολίασέ το.

"Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν αντιδράσεις σ' αυτό το σημείο καθώς το ισοζύγιο πρασίνου (όπως αυτό αναφέρεται και σε αποφάσεις του ΣτΕ που θα δούμε παρακάτω) ικανοποιείται σε υπερπολλαπλάσιο βαθμό: καθώς σε μεγάλο μέρος της έκτασης που παραχωρείται στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν δέντρα, ο συνολικός αριθμός που θα κοπεί είναι 50 και αυτός που θα φυτέψει η ΑΕΚ είναι 2112 (ή 4.124% αύξηση) μαζί με άλλους 1000 θάμνους. Υπολογίζοντας σε στρέμματα μιλάμε για 21 στρέμματα αναδάσωσης (253% αύξηση) και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του άλσους που υπάρχουν κενά στη βλάστηση."

Όσο αφορά την Α.Ε. σου δεν πρέπει να την έχεις στελεχώσει με τα καταλληλότερα άτομα για να μην σου έχουν μιλήσει ακόμα για τις επιδοτήσεις/χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ στον ιδιωτικό τομέα... (αστειάκι mode off)

Τέλος για το νέο δήμαρχο που άλλα έλεγε στα αθλητικά ΜΜΕ πριν τις εκλογές για το γήπεδο και άλλα λέει τώρα, (κλασική περίπτωση πολιτικάντη) θα σου πω το εξής:

Μπράβο στον κόσμο της Ν.Φ. που δεν ψήφισε με οπαδικά κριτήρια τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ που αντιπροσώπευε όμως την παράταξη του Τομπούλογλου (ναι αυτόν που πιάσανε να τα παίρνει στο Παίδων και είναι τώρα στην ψειρού) ΑΛΛΑ,

Αν συνεχίσει να κοροϊδεύει τον κόσμο και να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα θα είναι ο Νο1 υποψήφιος για λυντσάρισμα και τότε θα γελάει και το λιοντάρι που ήταν κάποτε στο άλσος...

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Yiobi wrote:
«Δεν είμαι από τη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν θέλω το γήπεδο»!!!

Απίθανος διάλογος φίλων της ΑΕΚ με έναν από τους 15 αντιφρονούντες του γηπέδου

Η παρακάτω είδηση δεν είναι... ανέκδοτο (αν και θα μπορούσε). Είναι μία μεγάλη πραγματικότητα που δείχνει πολλά πράγματα. Σήμερα, λοιπόν, στη Νέα Φιλαδέλφεια τρεις οπαδοί της ΑΕΚ άνοιξαν διάλογο (πολιτισμένο) με έναν εκ των 15 αντιφρονούντων του γηπέδου. Ο πολίτης λοιπόν, που δεν θέλει το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, ρώτησε τους τρεις οπαδοί της ΑΕΚ αν είναι Φιλαδελφειώτες. Από τους τρεις οι δύο απάντησαν καταφατικά.
Η ερώτηση αντιστράφηκε: "Εσύ είσαι Φιλαδελφιώτης;", τον ρώτησαν. Η απάντηση;
"Όχι, δεν μένω εδω, αλλά είμαι κατά του γηπέδου!!!". Σοκ; Έχει και συνέχεια: "Δεν θέλω το γήπεδο στην πόλη. Να γίνει αλλού ρε παιδιά, το γήπεδο. Όχι μέσα στα σπίτια".

Ο διάλογος συνεχίστηκε: "Έχεις δει πώς είναι το Άλσος; Σε τι κατάσταση που δεν θες να το... πειράξουν;", ρωτήθηκε εκ νέου ο άνθρωπος που ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια να φωνάξει "όχι" στο γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με άλλους 14. Η απάντησή του;
"Όχι, δεν έχω δει. Είχα έρθει πριν πολλά χρόνια στο Άλσος"! Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;


Ρε φίλε μου, ήσουν εκει; Το πολιτισμένο διάλογο τον άκουσες; Γιατί εγώ είδα να πηγαίνουν κολοφεράτζα τον ανθρωπάκο και να του λένε πολιτισμένα ότι θα του γαμήσουν το σπίτι. Επίσης πολιτισμένα έσπασαν τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο απέναντι από το δημαρχείο με στύλους σήμανσης και εσύ ήθελες να τους πει ο ανθρωπάκος ότι μένει στην Φιλαδέλφεια. Ευτυχώς που δεν έδωσε και διεύθυνση. Το σκηνικό μπροστά στους αξιοματικούς της αστυνομίας το είδες;;; Και γαμώ τους πολιτισμούς.... Για να μην το κουράζουμε, καλώς να γίνει το γήπεδο και να αναβαθμιστεί το άλσος χωρίς να κοπούν δέντρα πλέον των 6 στρεμμάτων, αλλά θα πρέπει να σταματήσει ο "πολιτισμός" με όσους έχουν διαφορετική γνώμη. Τουλάχιστον εγώ ενημερώθηκα καλύτερα και μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος από τις απαντήσει ς που πήρα μέσα από την Αεκ. Ίσως αν πραγματικά ο κόσμος της Αεκ μιλούσε πολιτισμένα με τους κατοίκους που έχουν αντίθετη γνώμη να βρεθεί μια άκρη. Το τραμπούκο πρέπει να σταματήσει.....

Yiobi
Απών/απούσα

johnny_alex wrote:
Τουλάχιστον εγώ ενημερώθηκα καλύτερα και μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρα μέσα από την Αεκ.

Αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας πριν να έχει άποψη

johnny_alex wrote:
Ίσως αν πραγματικά ο κόσμος της Αεκ μιλούσε πολιτισμένα με τους κατοίκους που έχουν αντίθετη γνώμη να βρεθεί μια άκρη.
Δεν είναι δουλειά του κόσμου της ΑΕΚ η ενημέρωση.
Αφού ενημερώθηκες λοιπόν θα ξέρεις ότι ο Βασιλόπουλος έθετε 3 όρους που έγιναν δεκτοί και οι 3 και υπήρξαν αλλαγές από την πλευρά της ΑΕΚ, συμφωνήσανε και τώρα το παίζει επαναστάτης χωρίς αιτία Επίσης επειδή λές ότι ήσουν και εσύ εκεί θα συμφωνήσεις ότι η μανούρα ξεκίνησε μόλις εμφανίστηκε ο James Dean... Καλό είναι να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο

johnny_alex wrote:
Το τραμπούκο πρέπει να σταματήσει.....

Μαζί σου και εγώ αλλά πρέπει επίσης να σταματήσει το τρολλάρισμα!

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Yiobi wrote:
johnny_alex wrote:
Τουλάχιστον εγώ ενημερώθηκα καλύτερα και μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρα μέσα από την Αεκ.

Αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας πριν να έχει άποψη

johnny_alex wrote:
Ίσως αν πραγματικά ο κόσμος της Αεκ μιλούσε πολιτισμένα με τους κατοίκους που έχουν αντίθετη γνώμη να βγεί μια άκρη.
Δεν είναι δουλειά του κόσμου της ΑΕΚ η ενημέρωση.
Αφού ενημερώθηκες λοιπόν θα ξέρεις ότι ο Βασιλόπουλος έθετε 3 όρους που έγιναν δεκτοί και οι 3 και υπήρξαν αλλαγές από την πλευρά της ΑΕΚ, συμφωνήσανε και τώρα το παίζει επαναστάτης χωρίς αιτία Επίσης επειδή λές ότι ήσουν και εσύ εκεί θα συμφωνήσεις ότι η μανούρα ξεκίνησε μόλις εμφανίστηκε ο James Dean... Καλό είναι να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο

johnny_alex wrote:
Το τραμπούκο πρέπει να σταματήσει.....

Μαζί σου και εγώ αλλά πρέπει επίσης να σταματήσει το τρολλάρισμα!

Αν θες την γνώμη μου οι περισσότεροι κάτοικοι είδαν την κίνηση που έγινε με τον Γεοργαμλή σαν παράδοση ανευφ όρων σε επειχηρηματικά συμφέροντα και κατά την γνώμη μου καλά έκαναν μιας και βλέπω ότι γνωρίζεις με ποιου τον συνδοιασμό κατέβαινε ( μαγκιά σου που δεν το έκανες γαργάρα). Από κει και πέρα δεν ήθελε και πολύ να βγάλουν το συμπέρασμα ότι Ελλαδάρα είμαστε και μέσα στην διαπλοκή είμαστε- άρα πάει το άλσος. Το ότι εγώ είχα την καλή διάθεση και τον προβληματισμό να τρέξω και να ενημερωθώ περαιτέρω, δεν σημαίνει ότι θα το κάνει ο καθένας. Αλλά να λέμε όλη την αλήθεια και όχι ότι μας συμφέρει... Το τρολλάρισμα όντως θα πρέπει να σταματήσει από όλες τις πλευρές. ..

Wicca
Απών/απούσα

Το γήπεδο επιδοτείται μεν με 20 εκ. ευρώ αλλά μέχρι τα 100 έχουμε άλλα 80, που δεν υπάρχουν. Άρα θα τραβήξουν και άλλα χρήματα από τους φορολογούμενους πολίτες, που ΔΕΝ τα έχουν και αυτοί, ( μην επεκταθώ στην συζήτηση περί άδικης φορολογίας λόγο οικονομικής κρίσης, κομμένων μισθών και συντάξεων) και για να φτιάξουμε κάτι που στην παρούσα φάση ΔΕΝ χρειαζόμαστε.

Ο ΦΠΑ είναι φόρος που τον παίρνουν από τον καταναλωτή.

Δεν πρόκειται να δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι για να φτιαχτεί ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο το αναλαμβάνει κάποιος εργολάβος και συνήθως αυτοί έχουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στα συνεργεία που απασχολούν. ( αν τελικά θεωρείς ότι αυτό θα δώσει νέες θέσεις εργασίας..).

Επίσης κανένα από αυτού του είδους τα έργα ( συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Έργων) δεν έδωσε ποτέ πολλές θέσεις εργασίας στους ντόπιους.. Έδωσε πολλές στους αλλοδαπούς αφού οι εργολάβοι τους προτιμούν για να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές, και ακριβά μεροκάματα.

Ουσιαστικά λοιπόν πολύ ορθά λες ότι βγάζεις λεφτά από την μία τσέπη για να τα βάλεις στην άλλη. Αλλά ΠΟΙΑ είναι η άλλη τσέπη;;

Στο Άλσος έχω πάει αρκετές φορές και δεν βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ακόμα όμως και αν βρισκόταν, το Άλσος είναι Δημόσιος Χώρος και ανήκει ως τέτοιος χώρος στο ελληνικό κράτος και ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΜΑ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Ελληνικός Δημόσιος Χώρος δεν πρέπει να παραχωρείται σε ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους ιδιώτες. Πόσω μάλλον σε ιδιωτικού συμφέροντος Ανώνυμες Εταιρίες, ( των οποίων οι μέτοχοι μπορούν να αλλάξουν).

Στο μέλλον π.χ μπορεί να αγοράσει την Α.Ε ΑΕΚ κανένας Ρώσος κροίσος.. Θα πάρει και μέρος του Άλσους στην ιδιοκτησία του μαζί με τις μετοχές;;; Για σκέψου λίγο το τι σημαίνει Ανώνυμη Εταιρία.

Το ΕΣΠΑ μιας και θες να αναφερθούμε σε αυτό, για να δοθεί σε οποιονδήποτε επιχειρηματία, αυτός θα πρέπει να καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή να έχει τον εξοπλισμό, να έχει τον χώρο και να έχει και το 75% του κεφαλαίου της επιχείρησης που θέλει να επιδοτήσει, ( στα λέω γιατί έχω ψάξει ήδη το θέμα για αυτό).
Αν εγώ π.χ θέλω να επιδοτηθώ πρέπει να πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις.

Ποιες από αυτές καλύπτει η πτωχευμένη κατά τα άλλα Α.Ε ΑΕΚ;;; ( μιλάμε για εταιρία έτσι). Έχει κάποιο εξοπλισμό τάχα;;;
Έχει να διαθέσει το 75% του κεφαλαίου για την ανέγερση του γηπέδου και θέλει να πάρει το υπόλοιπο ποσό τάχα;;;
Έχει δικό της ιδιόκτητο οικόπεδο για να το κάνει αυτό;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Γιατί λοιπόν η Α.Ε ιδιοκτησίας του κ. Μελισσανίδη, να επιδοτηθεί με ΕΣΠΑ όταν δεν μπορεί να επιδοτηθεί η δική σου και η δική μου Α.Ε;;; ( και δεν σου κάνω καθόλου πλάκα σε αυτό που σου λέω.. Στα σοβαρά σου απαντάω).

Και μη μου πεις ότι η ΑΕΚ έχει ιστορία σταν Αθλητικό Σωματείο, πρόσφυγες κτλ.
ΤΩΡΑ είναι Ανώνυμη Εταιρία, ο Μελισσανίδης δεν είναι πρόσφυγας, και δεν καλύπτει καμία μα καμία προυπόθεση για να επιδοτηθεί, ούτε γίνεται να του χαρίζουμε Δημόσιο οικόπεδα για να αναβαθμίσει την Α.Ε του..

Ή αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να συμβεί για όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν κάποια εταιρία, αν θέλουμε φυσικά να μιλάμε για ισονομία.

Και κάτι ακόμα.. Δεν μένω στην Φιλαδέλφεια, δεν έμενα ποτέ και ούτε είναι στις προθέσεις μου να πάω να εγκατασταθώ εκεί. Πήγαινα όμως στο Νίκος Γκούμας παλιά και ξέρω πως ήταν η περιοχή τότε και πως έχει αναβαθμιστεί προς το καλύτερο τώρα, κάτι με την ανακήρυξη του κέντρου της σε Παραδοσιακό Οικισμό και κάτι με τα έργα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι διάφοροι Δήμαρχοι.

Επίσης τελευταία συχνάζω και στην περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και οι δύο αυτές περιοχές και οι κάτοικοι τους δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από ένα νέο γήπεδο.. Θα κερδίσουν περισσότερα αν αναβαθμίσουν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου που ήδη έχουν και θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα σε ποιότητα ζωής αν κάνουν και άλλα αντιθορυβικά έργα για την Εθνική που κόβει στην μέση το σύμπαν και αναβαθμίσουν και το ποτάμι ( τον Κηφισσό) που αντί για τσιμεντωμένο ρέμα θα μπορούσε να είναι κάτι που θα προσέφερε πράσινο και δροσιά από όπου περνάει..

Όπως έχουν κάνει στην Αγγλία με τον Τάμεση, όπως έχουν κάνει στην Γαλλία με τον Σηκουάνα, όπως έχουν κάνει σε όλες τις πόλεις από όπου περνάει ο Δούναβης και σε κάθε σύγχρονη πόλη της Ευρώπης, Τα ποτάμια τα θέλουν για να φτιάχνουν το κλίμα της καθε πόλης και όχι για οχετούς ή μπαζωμένα κανάλια όπως κάνουν εδώ.

Yiobi
Απών/απούσα

Πάμε ένα-ένα:

Wicca wrote:
Το γήπεδο επιδοτείται μεν με 20 εκ. ευρώ αλλά μέχρι τα 100 έχουμε άλλα 80, που δεν υπάρχουν. Άρα θα τραβήξουν και άλλα χρήματα από τους φορολογούμενους πολίτες, που ΔΕΝ τα έχουν και αυτοί, ( μην επεκταθώ στην συζήτηση περί άδικης φορολογίας λόγο οικονομικής κρίσης, κομμένων μισθών και συντάξεων) και για να φτιάξουμε κάτι που στην παρούσα φάση ΔΕΝ χρειαζόμαστε.

Ο ΦΠΑ είναι φόρος που τον παίρνουν από τον καταναλωτή.

Δεν πρόκειται να δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι για να φτιαχτεί ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο το αναλαμβάνει κάποιος εργολάβος και συνήθως αυτοί έχουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στα συνεργεία που απασχολούν. ( αν τελικά θεωρείς ότι αυτό θα δώσει νέες θέσεις εργασίας..).

Αν ακούσεις για άλλη χρηματοδότηση να το ξανασυζητήσουμε όχι όμως με τα ΑΝ και ΘΑ...

Δηλαδή τσιμέντο, σίδερα, καλώδια, πλακάκια, λάμπες, καθίσματα και χίλια δυο άλλα που χρειάζονται λες να μην έχουν ΦΠΑ? Σε πληροφορώ πως θα έχουν. όπως και θα έχουν εργοδοτικές εισφορές οι περίπου 2000 θέσεις εργασίας που απαιτούνται για να χτιστεί ένα γήπεδο σε 1,5-2 χρόνια. (επίσημα στοιχεία είναι αυτά)
Αν νομίζεις ότι θα το χτίσουν με 50 νοματαίους ενός εργολάβου θα τελειώσει περίπου το 2164 μ.Χ.
Το αν θα δουλέψουν ημεδαποί οι αλλοδαποί να είσια σίγουρη ότι εξαρτάται από τη ζήτηση. Σίγουρα πάντως δεν θα ψάχνουν για 2000 διευθυντές, ούτε θα δίνουν επίδομα έγκαιρης προσέλευσης...
Όποιος θελήσει να δουλέψει θα δουλέψει.

* (Επίσης τουλάχιστον 200 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας για τη λειτουργία του γηπέδου)
Μόνο τη χρηματοδότηση από τον οαεδ 2000 ανέργων για 2 χρόνια και 300 για πάντα να υπολογίσεις δεν είναι και λίγο...

Wicca wrote:
Στο Άλσος έχω πάει αρκετές φορές και δεν βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ακόμα όμως και αν βρισκόταν, το Άλσος είναι Δημόσιος Χώρος και ανήκει ως τέτοιος χώρος στο ελληνικό κράτος και ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΜΑ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Ελληνικός Δημόσιος Χώρος δεν πρέπει να παραχωρείται σε ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους ιδιώτες. Πόσω μάλλον σε ιδιωτικού συμφέροντος Ανώνυμες Εταιρίες, ( των οποίων οι μέτοχοι μπορούν να αλλάξουν).

Στο μέλλον π.χ μπορεί να αγοράσει την Α.Ε ΑΕΚ κανένας Ρώσος κροίσος.. Θα πάρει και μέρος του Άλσους στην ιδιοκτησία του μαζί με τις μετοχές;;; Για σκέψου λίγο το τι σημαίνει Ανώνυμη Εταιρία.

Το ΕΣΠΑ μιας και θες να αναφερθούμε σε αυτό, για να δοθεί σε οποιονδήποτε επιχειρηματία, αυτός θα πρέπει να καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή να έχει τον εξοπλισμό, να έχει τον χώρο και να έχει και το 75% του κεφαλαίου της επιχείρησης που θέλει να επιδοτήσει, ( στα λέω γιατί έχω ψάξει ήδη το θέμα για αυτό).
Αν εγώ π.χ θέλω να επιδοτηθώ πρέπει να πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις.

Ποιες από αυτές καλύπτει η πτωχευμένη κατά τα άλλα Α.Ε ΑΕΚ;;; ( μιλάμε για εταιρία έτσι). Έχει κάποιο εξοπλισμό τάχα;;;
Έχει να διαθέσει το 75% του κεφαλαίου για την ανέγερση του γηπέδου και θέλει να πάρει το υπόλοιπο ποσό τάχα;;;
Έχει δικό της ιδιόκτητο οικόπεδο για να το κάνει αυτό;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Γιατί λοιπόν η Α.Ε ιδιοκτησίας του κ. Μελισσανίδη, να επιδοτηθεί με ΕΣΠΑ όταν δεν μπορεί να επιδοτηθεί η δική σου και η δική μου Α.Ε;;; ( και δεν σου κάνω καθόλου πλάκα σε αυτό που σου λέω.. Στα σοβαρά σου απαντάω).


Υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που είναι αθλητικό σωματείο και δεν ανήκει σε κανέναν (όπως όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία) και σε αυτή θα παραχωρηθει η όποια επιπλέον έκταση όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. ΜΟΝΟ ερασιτεχνικά σωματεία διαθέτουν εγκαταστάσεις και όχι Π.Α.Ε. , Κ.Α.Ε., κ.λπ.
Αν σου έχουν πει ότι πρέπει να συμμετάσχεις με 75% για επιδότηση από το ΕΣΠΑ απλά ψάξου λίγο καλύτερα...

Wicca wrote:
Και κάτι ακόμα.. Δεν μένω στην Φιλαδέλφεια, δεν έμενα ποτέ και ούτε είναι στις προθέσεις μου να πάω να εγκατασταθώ εκεί. Πήγαινα όμως στο Νίκος Γκούμας παλιά και ξέρω πως ήταν η περιοχή τότε και πως έχει αναβαθμιστεί προς το καλύτερο τώρα, κάτι με την ανακήρυξη του κέντρου της σε Παραδοσιακό Οικισμό και κάτι με τα έργα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι διάφοροι Δήμαρχοι.

Επίσης τελευταία συχνάζω και στην περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και οι δύο αυτές περιοχές και οι κάτοικοι τους δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από ένα νέο γήπεδο.. Θα κερδίσουν περισσότερα αν αναβαθμίσουν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου που ήδη έχουν και θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα σε ποιότητα ζωής αν κάνουν και άλλα αντιθορυβικά έργα για την Εθνική που κόβει στην μέση το σύμπαν και αναβαθμίσουν και το ποτάμι ( τον Κηφισσό) που αντί για τσιμεντωμένο ρέμα θα μπορούσε να είναι κάτι που θα προσέφερε πράσινο και δροσιά από όπου περνάει..


Τέλος όσο αφορά τις πράσινες ανησυχίες σου σχολίασε το παρακάτω που βάζω για τρίτη φορά

Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν αντιδράσεις σ' αυτό το σημείο καθώς το ισοζύγιο πρασίνου (όπως αυτό αναφέρεται και σε αποφάσεις του ΣτΕ που θα δούμε παρακάτω) ικανοποιείται σε υπερπολλαπλάσιο βαθμό: καθώς σε μεγάλο μέρος της έκτασης που παραχωρείται στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν δέντρα, ο συνολικός αριθμός που θα κοπεί είναι 50 και αυτός που θα φυτέψει η ΑΕΚ είναι 2112 (ή 4.124% αύξηση) μαζί με άλλους 1000 θάμνους. Υπολογίζοντας σε στρέμματα μιλάμε για 21 στρέμματα αναδάσωσης (253% αύξηση) και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του άλσους που υπάρχουν κενά στη βλάστηση."

Για το τσιμεντωμένο ρέμα αν θεωρείς ότι φταίει η ΑΕΚ και το γήπεδό της και γι αυτό,
να βάλει ο James Dean/Βασιλόπουλος νέο όρο στον Μελισσανίδη για να σύμφωνήσει να φέρει θάλασσα στη Ν.Φ. Θα είναι πραγματική αναβάθμιση για την γύρω περιοχή μια παραθαλάσσια Νέα Φιλαδέλφεια και τα ωραία γύρω μεζεδοπωλεία να βγάζουν το βραδάκι τραπεζάκια πάνω στο κύμα.

Δεν θα γράψω κάτι άλλο εδω γιατί δεν βλέπω να έχει νόημα, απλά όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί πριν να είναι αντίθετος εκτός αν ...αυτό είναι το ζητούμενο.
(μια βολτίτσα στο 22ο λεπτό του βίντεο θα σε βοηθήσει).

Υ.Γ. Να μην ξεχάσω και τις θέσεις στάθμευσης του γηπέδου που όταν δεν θα λειτουργεί το γήπεδο θα χρησιμοποιούνται σαν δημόσιες (δωρεάν). Εκτός αν δεν λείπουν και αυτές από τη Ν.Φ. τώρα...

Όλα αυτά τα ανταλλάγματα λοιπόν δεν τα δίνει η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης από την μεγαλοσύνη και την αγάπη τους, αλλά τα δίνουν για να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά νόμιμο το έργο και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Και ευτυχώς όπως θα είδες κ εσύ οι αντιφρονούντες μετριούνται στα δάχτυλα, δεν είναι τυχαίο αυτό...

aldro
Απών/απούσα

Αφού νοιάζεται για το παρκο η λύση είναι απλή.
Φυτευει προκαταβολικά δέντρα υψους τουλαχιστον 1.50 μ.
και αναλαμβανει την υδρευση τους
΄για 5 τουλαχιστον χρόνια καταθετοντας σε δεσμευμενο λογαριασμο το απαιτουμένο ποσο
Οσο για υποσχεσεις αν θυμαμαι καλα στο πεδιο του αρεος οταν επεκταθηκε ο πανελληνιος ειχαν υποσχεθει τα ιδια
Επίσης μετα τους ολυμπιακους & για την ανεγερση του mall
Οπότε ,άσχετο.

Μουσικό διαλειμα
Eιναι η πρωτη φορα που μου ξανασυμβαινει
. http://www.youtube.com/watch?v=tmvbQcm4B2k .

frigo
Απών/απούσα

Ο τυπος τρολαρει ..
Αδιαφορηστε κι αφηστε τον στην αγωνια του.
Ουτε ταξι δεν γεμιζαν, αλλα το mall το ξεφτυλισαν.
Κατα τα αλλα ειναι απολυτως λογικο οι φοροι που πληρωνω να γινονται γηπεδα ιδιωτικων ανωνυμων εταιρειων για να μπαφιαζουν οι κερκιδες.
Οπαδοι που γλυφουν τις κατουρημενες ποδιες των καθε λογης προεδρων τους ειρωνευονται-απειλουν-τραμπουκιζουν,θυρες ,εγκληματικες-παρακρατικες οργανωσεις κλπ κλπ
The Godfather

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα
Engelados
Εικόνα Engelados
Απών/απούσα

ntropi. An to "kratos" einai diatethimeno na riksei fraga stin perioxi enos parkou as mhn einai gia na to gremisei alla gia na to ananewsei kai na to kanei perioxi prositi ston politi ths Neas Filadelfeias.

Egw paidia mazi sas.

aldro
Απών/απούσα

Είναι αλλιώς να είσαι ΑΕΚ;

Ο Νικήτας Μαντάς γράφει για τον ελέφαντα στο κιτρινόμαυρο δωμάτιο.
23.06.2014

Αυτό που υπερηφανευόμασταν τόσα χρόνια ως οπαδοί της ΑΕΚ ήταν πώς διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους, πως έχουμε ένα ηθικό προβάδισμα, πως δε μασάμε δηλαδή από αφεντικά και προέδρους, πως η ΑΕΚ είναι ιδέα, πως είμαστε αντιφασίστες, πως το κατεστημένο μας κυνηγάει, πως λόγω προσφυγιάς είμαστε συνέχεια των φτωχών και κατατρεγμένων που τα καταφέρνουν σε αντίξοες συνθήκες, πώς πώς πώς…
. http://popaganda.gr/ine-allios-na-ise-aek/ .

contact