Ο κατά Φαντασίαν... Ποιητής! Ποιητική συλλογή

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας, είμαι στην ευτυχή θέση αγαπητοί συμφορουμίτες να σας παρουσιάσω την πρώτη μου προσπάθεια στην ποίηση, στο βιβλίο με τίτλο «Ο κατά Φαντασίαν... Ποιητής», από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον, Φεβρουάριος 2021. Περιέχει 54 ποιήματα. Στην τιμή των 8.00€.

https://www.lexitipon.gr/product/590/o-kata-fantasian-8230-poiitis.html

 

Δείγματα από το βιβλίο:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η δεξαμενή που αρδεύει την ποίηση είναι η ψυχή. Και η πηγή, που τροφοδοτεί την ψυχή, είναι η ζωή.

Αληθινός Ποιητής είναι εκείνος που έχει ζήσει. Μετατρέπει σε ποίηση τη ζωή του κι έτσι, ώς έναν βαθμό, μεταμορφώνει τις ζωές των άλλων σε ποιητικές ζωές.

Η ποίηση είν’ ένα ποτάμι, που ποτίζει έναν κήπο με δέντρα. Εμείς είμαστε αυτά τα δέντρα. Και περιμένουμε το νερό του, για ν’ ανθίσουμε και να γίνουμε οπωροφόρα.

Κάθε Ποιητής είναι ένας Προμηθέας, που πυρπολεί με φλόγες ελευθερίας τις ψυχές μας. Και αντροκαλιέται με τον αετό, πάνω στον Καύκασο της μοναξιάς του.

Ένας «επαναστάτης της ζωής από μικρός», που «διεκδικεί την ευτυχία με τα τζίγκινά του ζάρια», «με όνειρο να κάνει τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο».

Εσύ, αναγνώστη μου, γίνε ένας Ηρακλής· και λευτέρωσέ τον από τον Καύκασο, συμμεριζόμενος την αγωνία του.

Εκείνος «απλώνει το χέρι και σου δίνει πατρίδα». Κι εσύ χορεύεις μαζί του, σε μιαν ερωτική αντιπαράθεση «τόσο όμορφη, σαν μελωδία ενός χαμένου τραγουδιού». Ενός τραγουδιού που νοηματοδοτεί τα σύμπαντα.

Ετοιμάσου λοιπόν. Η αυλαία ανοίγει. Πάρε βαθιά ανάσα και είσελθε στη φαντασία… του κατά φαντασίαν Ποιητή μας.

 

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

Ρέθυμνο, 21 Νοεμβρίου 2020
Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

 

28.ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ

‘’...και μέσα στον κόσμο τον ρεαλιστικά εικονικό, μαζί βαδίσαμε, εσύ και εγώ, ο φανταστικά πραγματικός και ονειρικά αληθινός μα όχι ψεύτικος εαυτός μου, βαδίσαμε που λές, πάνω σε θάλασσες τρελές, πλεώμενοι σε κύμματα απόκρυφα πίσω απ'τις σκιές των κοχυλιών του αύριο του σήμερα και του χθές! 

Και ήταν εκεί, την πιο κατάλληλη στιγμή, το Άγιο Στήριγμα, μία μορφή απόλυτα θνητή μα θεϊκή, που με αγκάλιαζε και έσταζε, πάνω μου έσταζε, το νόημα ετούτης της ζωής, που άλλοι δεν κατάλαβαν, όμως εγώ και εσύ, δυάδα θεϊκή, πάμε σε τούνελ μαγικά, με οδηγό το Άγιο Στήριγμα, αυτό το μαγικό, που με σκοτάδι φωτεινό να λάμπει μέσα μου σαν αστραπή και κεραυνός! 

Μα να βροντά!, και είναι Αυτός, το Άγιο Στήριγμα, τόσο συμπαντικός και λαμπερός, μα τόσο κοντινός χωρίς να είναι μακρυνός, να μ'αγκαλιάζει τρυφερά και στοργικά και να με οδηγεί, σε ένα κόσμο αγγελικό, μακρυά από χείμαιρες, ερρίνυες και κάθε τι δαιμονικό.

Στον δρόμο της ζωής την πιο κατάλληλη στιγμή ήταν εκεί, το Άγιο Στήριγμα, και μείς μαζί δυάδα θεϊκή, να μ'αγαπάς να σ'αγαπώ και ενωμένοι να βαδίζουμε πια στον πραγματικό...''

 

35.ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ

Κι’ήταν ο Ήλιος που στάθηκε, μπροστά στον Άγιο Θρόνο σου, ω πολυαγαπημένη μου Πριγκίπισσα, και σε εσένα έδωσε το Στέμμα της Βασίλισσας των Παιδικών Παραμυθιών, που όμοιο του δεν υπήρξε ποτέ άλλωτε. Ήταν εκείνος ο Ήλιος που από μόνος του έλαμπε, ως άστρο ενός αλλιώτικου Εγώ, μιας άλλης διάστασης, μη εγωϊστικής, ιδιαίτερης και ποιητικής. Μπροστά σου στάθηκε και υποκλίθηκε, ω πολυαγαπημένη μου Πριγκίπισσα και κράταγε στα παγωμένα του χέρια, το τριαντάφυλλο εκείνο που ήταν κόκκινο σαν την φωτιά! Μερόνυχτα ατέλειωτα, ο Ήλιος έψαχνε στις πιο απόκρυμνες βουνοπλαγιές των Παγκόσμιων οροσειρών, αυτό το τριαντάφυλλο, το κόκκινο σαν την αιώνια πυρκαγιά της θεϊκής τήξης που σε  κάθε άγγιγμα του, την ψυχή του έλιωνε και έσταζε, λίγο, λίγο, έσταζε αγάπη και έρωτα για σένα, ω πολυαγαπημένη μου Πριγκίπισσα. Κι’ηταν μέρες Καταιγίδας, Θύελλας και Κεραυνού, όταν ο Ήλιος στάθηκε μπροστά στον Άγιο Θρόνο σου και υπόκλιθηκε λέγοντας το ‘’Σ’αγαπώ’’.

 

52. ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Κι’όλο να μάχομαι και να παλεύω, μ’αυτούς τους δαίμονες, που είναι γίγαντες με πανοπλίες που δεν συνθλίβονται, και ‘γω να μάχομαι, πάνω σε θύελλες, κι’αυτοί οι δαίμονες, που με συντρίψανε, σβήσαν την λάμψη μου και με διαλύσανε, και την ζωή μου, την αφανίσανε, κι’ήταν αφόρητο, το γκρί το χρώμα τους, αυτό το χρώμα τους, που μέρες μ’έλουζε, κι’όταν σκοτείνιαζε με απαρνιότανε, κι’ήταν σαν ήχοι, που αναστένανε, το άδειο σώμα μου, που την ψυχή του, πήραν οι δαίμονες, αυτοί που κάποτε, σαν άγιοι άγγελοι με αγαπήσανε, όμως με άφησαν και με αφόρισαν, κι’όταν με σώζανε, ξέρω με δένανε, σε χάρτη άγραφο, ποτάμια κύλαγε το ρόζ το δάκρυ τους κι’όλο γελάγανε και ‘γω τους κοίταγα και χαμογέλαγα, την πόρτα έκλεινα κι’εκεί χανόμουνα, στο πίσω μέρος, ενός θεάτρου, που άλλος έστησε και ‘γω τον είδα τον αναγνώρισα, ήταν εκείνος ο πρώτος δαίμονας, που’χε σταθεί μπροστά στα μάτια μου, ήταν το είδωλο και’γω το έσπασα!

 

Σας ευχαριστώ Yoko(Βασίλης)

ΥΓ: Επόμενος στόχος να εκδοθεί η 2η ποιητική μου συλλογή και ένα θρησκεφτικό-ψυχολογικό μυθιστόρημα, και να ξεκινήσω να γράφω το βιβλίο μου για το ποδήλατο.

 

Συνημμένες εικόνες: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλημέρα Υόκο Σόκο,

ενθουσιαζόμουν για την πρότασή σου! Σ´ευχαριστώ πολύ.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:

Καλημέρα Υόκο Σόκο,

ενθουσιαζόμουν για την πρότασή σου! Σ´ευχαριστώ πολύ.

 

thumb up

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

κωστάνζα wrote:

Καλημέρα Υόκο Σόκο,

ενθουσιαζόμουν για την πρότασή σου! Σ´ευχαριστώ πολύ.

Δεν είναι απλά πρόταση. Είναι δικό του το βιβλίο.

 

YokoChoco Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο!

 

 

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

καλέ Υόκο Σόκο give rose

kiaRRa
Απών/απούσα

Καλοτάξιδο να είναι και να αδειάσουν γρήγορα τα ράφια στην αγορά!!! Συγχαρητηρια!!!

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ!!! wink grin thumbs up