Παιδια μη χανεστε απο το ποδηλατο.

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
erenial
Απών/απούσα

Ασχετο αλλα θα το γραψω εδω για να το διαβασουν οσο περισσοτεροι γινεται.
Καθημερινα χρησιμοποιω μονο το ποδηλατο μου για να πηγαινοερχομαι στη δουλεια μου με εξαιρεση οταν πρεπει να παρω την εγκυο γυναικα μου και να την παω σπιτι για να μην περπαταει.
Καθως δουλευουμε στον ιδιο χωρο αφησα οπως καθε μεσημερι το ποδηλατο μου και την πηγα σπιτι με το αυτοκινητο. Στο γυρισμο με σταματησε ενα περιπολικο για ελεγχο ακριβως στην οδο που εργαζομαι.
Υπεθεσα και εγω, οκ τα χαρτια μου θελουν τους τα δινω, τα κοιτανε μετα ξαφνικα αλλαζουν υφος και μου λενε μην απομακρυνεστε κυριε απο το αυτοκινητο.
Τι συμβαινει παιδια τους λεω;
Και ακουω το βαρυγδουπο... Εκκρεμει αποφαση εναντιον σας κυριε, οταν ειχατε καποιο καταστημα.
Και αρχιζει η παρανοια.
-Μα δεν ειχα ποτε καταστημα
-Δεν μπορει ειχατε, κυριε.
-Αφου δεν ειχα.
-Αλλα λεει εδω κυριε εκκρεμει αποφαση εναντιον σας απο το 2006 οτι δεν ειχατε βιβλιαριο υγειας το 2004 στο καταστημα goodys.
-Μα δεν ειναι δικα μου τα goodys, ουτε δουλευα ποτε εκει.
Κοιταχτηκανε για λιγο, μετα με ρωτανε που δουλευες εκεινη την περιοδο;
Απανταω σε ενα μαγαζι διπλα σε αυτο που λετε.
-Α ετσι εξηγειται, βρισκουν ακρη λοιπον τα παιδια.
-Πειτε μου και εμενα τι εγινε παρακαλω
-Δουλευατε εκει και δεν ειχατε βιβλιαριο υγειας και για αυτο εγινε δικαστηριο που εβγαλε αποφαση ερημην σας και πρεπει να ερθετε μαζι μας για τα περεταιρω.
Τους εξηγω οτι οταν εργαζομουν στη συγκεκριμενη καφετερια εγω ο ιδιος ειχα βγαλει τα βιβλιαρια υγειας για ολο το προσωπικο μαζι καΙ το δικο μου και οτι ποτε δεν ελαβα ειδοποιηση για δικαστηριο και ποτε δεν μου εγινε ελεγχος για αυτο θεμα.
Αφου τους εξηγησα οτι εχω εγκυο γυναικα στον 7ο μηνα και μην με τρεχουν αδικα μου ζητησαν συγγνωμη προς τιμη τους και με αφησαν να παω στη δουλεια μου.

Πως σας φαινεται αυτο το σεναριο, καλο θα ηταν.

Στην πραγματικοτητα με φορτωσαν στο περιπολικο, με πηγαν στο τμημα, οπου καταλαβα οτι δεν εχει νοημα να προσπαθω να αποδειξω κατι, η να εκνευριστω αφου καταλαβα οτι το ολο κινητρο ηταν χρηματικο.
Τα 200 ευρω προστιμου ειχαν γινει πλεον 675 και επρεπε να πληρωσω η να εκτισω ποινη.
Ομως επειδη ηταν Παρασκευη θα εμενα στο κρατητηριο παρεα με κατι εποχιακα ανθη εως τη δευτερα οπου θα ανοιγαν οι γραμματειες.
Τελικα αφου συζητησα με τα παιδια της ασφαλειας, ευγενικα μεν, κουρασμενα και κακοπληρωμενα δε, οποτε δεν υπηρχε και πολυ συμπονοια, αποφασισα να παρω ενα φιλο μου δικηγορο μπας και με ξεμπλεξει.
Αφου προλαβα να παρω οσμη απο ενα καταπληκτικο κελι και την αισθηση πως ειναι να σε κλειδωνουν καπου οπου εσυ δεν εχεις κλειδια ο φιλος μου τα καταφερε και με εβγαλε απλα εχω παλι τρεξιματα απο δευτερα.
Επειδη η παρανοια ζει αφου το συστηματακι ψαχνει λεφτα απο παντου, λιγες καλοπροαιρετες συμβουλες απο παθοντα.
Μην πετατε ποτε χαρτια απο κρατικη συναλλαγη.
Δυστυχως εγω επειτα απο δεκα χρονια, δεν κρατησα το βιβλιαριο υγειας που εξεδωσα τοτε, οποτε και να γινοταν δεν μπορω να αποδειξω τιποτα εκτος και εαν επαιρνα παρεα το γιατρο που μου τα εβγαλε, κομματακι χλωμο.
Ανα δυο τρια χρονια στελνετε το δικηγορο σας να κανει ενα νομικο ελεγχο στο ονομα σας αν υπαρχει καποια εκκρεμοτητα, ωστε να αποφυγετε εκπληξεις σαν τη δικη μου.
Αν και στην περιπτωση μου κατι δεν παει καλα, καθως στην αναφορα εγραφε κατοικος γκουντις και οχι τη διευθυνση μου, οποτε καποιος τριτος εμπλεκεται στην ολη φαση, ειναι πολυ δυσκολο να τους πεισεις οτι δεν εισαι ελεφαντας, γιατι πολυ απλα δεν ενδιαφερει κανεναν.
Πλενετε το αυτοκινητο σας, επειδη το δικο μου ειναι παλιο και σκονισμενο ηταν και ο βασικος λογος που με σταματησαν απο οτι μου ειπαν οι ιδιοι. Το σαπουνι ειναι φιλος μας.

Να εχετε προχειρο το τηλεφωνο ενος δικηγορου που εμπιστευοσαστε, ποτε δεν ξερεις.

Πλεον για εισπρακτικους λογους μπορουν να ταλαιπωρησουν αφανταστα τον απλο πολιτη οποτε καλο ειναι να ειμαστε καλυμμενοι.
Και για οποιον εχει απορια, αν δεν εχεις τα χρηματα κανεις φυλακη, τοσο απλα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Kanivalos
Απών/απούσα

Κάτσε ρε φίλε, μπορεί όλα να γίνονται σε αυτή τη κωλοχώρα, αλλά γίνονται με κάποιο τρόπο. Την ημέρα που σε "πιάσανε" να δουλεύεις στα goodys χωρίς βιβλιάριο, έχεις ένσημο από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία?? Αν δεν έχεις, πρέπει να έχουν πιάσει και τον ιδιοκτήτη αφού θα σε απασχολούσε ανασφάλιστο. Έλεγξε λίγο αυτό το πράγμα και κινήσου αναλόγως ;)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

@ Kanivalos :... νομίζω ότι έχει να κάνει με εργασία σε "καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος" (καφέ - εστιατόρια κλπ), όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν βιβλιάριο υγείας - εξετάσεις συγκεκριμένες κλπ κλπ κλπ.
Δεν είναι θέμα "ασφαλιστικού φορέα"....

....χωρίς να είμαι σίγουρος... απλά υποθέτω... .

contact