ΣΥΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ- SOS

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
yd
Απών/απούσα

Aν κ το θέμα δεν είναι ποδηλατικό σκέφτηκα να το αναφέρω εδώ μήπως κ έχει κάποιος επιπλέον ιδεές για το τι άλλο μπορεί να γίνει κ να δω αν κάποιοι που δεν σκέφτονται ν'ανέβουν την Κυριακή στα Βόρεια θα θέλανε να στηρίξουν κ με την παρουσία τους την προσπάθεια.

Oι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας στην οποία μένω, κατόπιν συμβουλίου μεταξύ τους, αποφάσισαν να κόψουν την Κυριακή μια μεγάλη αγριοσυκιά, που βρίσκεται στο διπλανό οικόπεδο.

Συγκεκριμένα η συκιά αυτή βρίσκεται στην πίσω αυλή μονοκατοικίας στον αριθμό 24 της οδού Σκύρου. Η πολυκατοικία που αποφάσισε να το κόψουν είναι στον αριθμό 22.

Οι λόγοι που ενοχλεί τους κατοίκους είναι οι εξής:

* Ότι κάποια κλαδιά της ακουμπάνε στη μάντρα που χωρίζει τις αυλές της μονοκατοικίας κ της πολυκατοικίας κ την έχει γύρει, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αρκούσε να κόψουν τα συγκεκριμένα μόνο κλαδιά.

* Ότι λερώνει (!!!) με τα φύλλα της κ ότι οι καρποί της όταν πέφτουν μαζεύουν μυρμήγκια.

[Το τελευταίο δεν μπορεί να ισχύει, καθώς ο καρπός της αγριοσυκιάς είναι εσωτερικά σαν σφουγγάρι κ δεν έχει ζουμερή/γλυκιά σάρκα, όπως το κανονικό σύκο. Όταν πέφτει δεν σαπίζει, αλλά ξεραίνεται(έχω κ δείγμα). Για το θέμα των φύλλων τους έχω προτείνει να κατεβαίνω ακόμα κ εγώ κάθε 2 μέρες να τα μαζεύω από την αυλή. Όσο για το θέμα της βρωμιάς(?) γενικότερα, σίγουρα θα'ναι μεγαλύτερη αν κοπεί το δέντρο, γιατί τα μεγάλα, πλατιά φύλλα του σίγουρα μαζεύουν καυσαέριο κ προσφέρουν σκιά κ οξυγόνο. Κ βέβαια όλο το δέντρο κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη κ υποφερτή.]

Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

*Έχω μιλήσει επανηλλειμένως με τη διαχειρήστρια, σε ευγενικό τόνο κ με επιχειρήματα, αλλά είναι σαν να μιλάς σε τοίχο. Όταν μου ανακοίνωσε την πρόθεση τους να περάσουν κ μέσα από την γκαρσονιέρα που μένω για να διευκολυνθούν στο "έργο" τους, είπε πως δήθεν ήρθαν από το "υπουργείο" υγειονομίας κ από την πολεοδομία κ βγήκε απόφαση ότι πρέπει να κοπεί, αλλά όταν ζήτησα να το δω αυτό εγγράφως, άρχισε να μου λέει πως δεν με αφορά, αφού το αποφάσισαν οι "νοικοκυραίοι"!!!

*Πήγαμε με το Γιάννη στη Δημοτική Αγορά της Κυψελης κ μαζί με τη Μαρίνα Βήχου στο Δημοτικό Διαμέρισμα που μας είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού το δέντρο δεν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο. Η ίδια η κυρία Βίκου μας σύστησε να καλέσουμε την Αστυνομία κ την Δημοτική Αστυνομία μόλις έρθει το συνεργείο να κόψει το δέντρο κ να ειδοποιήσουμε κ εκείνη, που θα προσπαθησει να έρθει αν βρίσκεται κοντά κ ίσως φέρει κ κάποιους ακόμα.

Από την πλευρά μου εννοείται επίσης ότι δεν πρόκειται να τους αφήσω να περάσουν μέσα από το διαμέρισμα.

Ξένια Αποστολοπούλου / Γιάννης Δουβής

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Fotinos_89
Απών/απούσα

ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας μίλησες;

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Νομίζω ότι δε θα μπορούν να παραβιάσουν το διπλανό οίκημα χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο βρίσκεται η συκιά δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το δέντρο χωρίς τη συγκατάθεση του δήμου.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους! Τί ανοησία να κοπεί ένα ωραίο δέντρο που φέρνει μέν σκιά και καθαρίζει τον αέρα για να πάρει κανείς ανάσα! Αυτό μολονότι υπάρ χει κάποιος να φροντίζει και να μαζεύει τα φυλλά...πώπω, τί βλακία!
Καλή επιτυχία!

η χαρούμενη ποδηλατομανής κωστάνζα

yd
Απών/απούσα

η μονοκατοικία είναι εγκαταλλειμένη κ απ'όσο ξέρω τον ιδιοκτήτη δεν μπορεί να τον βρει, ούτε ο ιδιοκτήτης της 2ης μονοκατοικίας που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο, ο οποίος θέλει να τις δώσουν αντιπαροχή...

yd
Απών/απούσα

στην Κυψέλη, σχετικά κοντά στην Πλ.Κυψέλης είναι, άρα Δήμος Αθηναίων. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα όμως μας είπαν πως αφού δεν είναι σε δημόσιο χώρο, δεν μπορούν να μας βοηθήσουν...

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Ας το συντηρήσουν το δέντρο. Ενά κλάδεμα αλλά και καθαριότητα της αυλής σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι μια απλή, λογική και ανθρωπίνως σκεπτόμενη λύση. Η φύση του ανθρώπου που ζει στις μεγαλουπόλεις πλέον περνάει βαθειά κρίση και δεν ξέρω αν είναι αναστρέψιμη όταν βλέπω να τον ενοχλούν ...          ...τα δέντρα