Καφενείο των «Κλασικών»

4144 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

@ eaglos Οι προσκεκλημένοι πληρώνονται ;;(!) οχι ακριβώς. Τους παραχωρείται ένα περίπτερο (που κοστίζει αρκετά) όπως πέρσυ στους Φίλους του ποδηλάτου και Ποδηλατ-ισσ-ες, για να έχεις μια παρουσία, να δείξεις το μη εμπορικό - την ουσία - του ποδηλάτου, να περάσεις καλά παρλάροντας με κόσμο που ρωτάει τα πως και τα γιατί και να τρωγοπίνεις με τη παρέα σου.
Δεν βγάζει κανένας διοργανωτής κάποιο κέρδος στη καμπούρα μας αφού ούτε εισιτήρια κόβει ούτε ποσοστά από την όποια επιτυχία έχουν τα περίπτερα. Στη δε περίπτωση των ΦΚΠ, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά γιατι ο χώρος μισθώνεται από κάποιον που κάνει το διαγωνισμό-έκθεση (έκθεση παλαιών ποδηλάτων έχει ξαναγίνει για όσους θυμούνται) και απλώς σκεφτήκαμε why not να μη παρουσιάσουμε επ'ευκαιρία και λίγο την ομάδα. Ούτε στο Γουέμπλει θα πάμε ούτε είναι και κάτι το συγκλονιστικό. Θα είναι απλώς μια ευκαιρία να μπορέσουμε να πλησιάσουμε κόσμο και ο κόσμος να μας πλησιάσει.
Να αναδειχθεί το μεράκι που λες μερικών ανθρώπων και μάλιστα αφιλοκερδώς. Και αν θέλεις να το βάλεις και σε ζυγαριά σώνει και καλά, σε διαβεβαιώ οτι το κέρδος των ημερών που θα είμαστε εκεί θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος οποιουδήποτε εκεί μέσα, γιατι θα είμαστε στο στοιχείο μας και θα περνάμε καλά!
Αλλά όπως λένε και οι Ζορζίλιες, ας μη κανονίζουμε χωρίς το ξενοδόχο. Μια σκέψη ήταν να παραστούν οι ΦΚΠ στο χώρο που θα γίνει ο διαγωνισμός-έκθεση και τη συζητάμε γιατι αν η ομάδα είναι τελείως αντίθετη, να μη κάνουμε τον κόπο να την προτείνουμε καν.

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Οι εκθέτες πληρώνουν, οι προσκεκλημένοι πληρώνονται.

Δεν είμαστε εκθέτες, είμαστε χομπίστες με μεράκι σε
κάτι συγκεκριμένο και μας προσκαλούν να δείξουμε τη
δουλειά μας. Όπως κάλεσαν τα παιδιά με τα bmx για
να προσφέρουν θέαμα τα οποία δεν νομίζω να τα έφε-
ραν τσάμπα.

Εφόσον μιλάμε για εμπορικές εκθέσεις δεν είναι τόσο
απλά τα πράγματα. Οι συμμετοχή σου φέρνει κόσμο, άρα
και αυξημένα έσοδα και αυξημένη προβολή. Win Win για
τον διοργανωτή με τον δικό σου ιδρώτα.

Εκτός αν προέκυψε ξαφνικά η ανάγκη να δείξουμε τα κλα-
σικά μας ποδήλατα σε μερικές χιλιάδες άτομα και δεν το
έχω καταλάβει, οπότε πάω πάσο. :)

Βρε Άρη....με όλο το συμπάθιο και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σου έχω διαβάσει δέκα φορές αυτά που γράφεις και δεν μπορώ να τα καταλάβω... Μήπως να μας τα έκανες λίγο πιο λιανά;...ή μάλλον καλύτερα να σου ξαναθέσω πια είναι τα δεδομένα και πια είναι η πρόταση και σε τι αποσκοπούμε εμείς για να γινόμαστε πιο κατανοητοί.

Ότι κάνουμε το κάνουμε χωρίς οικονομικό όφελος και το ξεκαθαρίζουμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνετε. Δεν μας έγινε καμία πρόταση για μισθό αλλά και να γινόταν σε καμία περίπτωση... ΔΕΝ θα ανακατεύαμε την ομάδα.
Μας προτάθηκε απλά να βοηθήσουμε την εκδήλωση σαν μέρος της κριτικής επιτροπής, και εμείς θελήσαμε να βάλουμε και την ομάδα μέσα στο όλο σκηνικό γιατί θεωρούμε πως μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτή την διαδικασία.

Οι υπόλοιποι της διοργάνωσης είναι το περιοδικό M-BIKE και η ομάδα BIKE ART... δεν βρίσκετε από πίσω κάποιος έμπορας ή κάποιο μαγαζί που θα διαφημίσει το εμπόρευμά του ή το συνεργείο του. Μέσα από όλο αυτό δεν θα κλειστούν δουλειές και ούτε θα τα 'κονομήσει κάποιος και ούτε θα μας χρησιμοποιήσει κάποιος για πλουτισμό.
Από την άλλη όμως μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως το περιοδικό θα πουλήσει τεύχη και πως η ομάδα των καλλιτεχνών θα φτιάξει περισσότερες δουλειές...
Σε πληροφορώ πως τα σκεφτήκαμε όλα αυτά, τα ζυγίσαμε..... και καταλήξαμε στην απόφαση που πήραμε γιατί αν θες να μιλήσουμε και σε όρους WIn Win πιστεύουμε πως και η ομάδα μας θα βγει κερδισμένη και σου αναλύω παρακάτω τις σκέψεις μας.

Μέχρι τώρα η ομάδα μας εκτός από τις πολύ καλές ατομικές δουλειές των μελών της και της εκδρομές της για διάφορους λόγους δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα....υπερβατικό βήμα. Μαζευόμαστε εδώ πυκνά συχνά, κάνουμε τα διάφορα σχόλια μας ο ένας στην δουλειά του άλλου... βοηθάμε και κανένα καινούριο παιδί...άντε να πούμε πως κόβουμε και την πίτα μας, και πως πάμε και 2-3 εκδρομές το χρόνο με τα κλασικά....
Όλα αυτά είναι πολύ ωραία και σωστά αλλά κατά την γνώμη μου και κατά την γνώμη πολλών από εμάς (έχουν γίνει μεταξύ μας ανά καιρούς συζητήσεις)δεν αρκούν... ή μάλλον δεν μας καλύπτουν καθώς οι περισσότεροι έχουμε και άλλες βλέψεις για την ομάδα πλέον.
Μία σκέψη που είχε πέσει στο τραπέζι πριν από καιρό ήταν το να καταφέρουμε να αναλάβει η ομάδα την πιστοποίηση των κλασικών ποδηλάτων όπως πιστοποιεί και η ΕΛΠΑ τα διάφορα ιστορικά οχήματα. Να δημιουργηθεί δηλαδή μέσα από την ομάδα ένας μηχανισμός ώστε να μπορεί να απευθυνθεί κάποιος κάτοχος κλασικού ποδηλάτου και να πάρει πιστοποιητικό γνησιότητας του ποδηλάτου του. Έτσι σιγά-σιγά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο θα μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους και θα σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι που γίνετε σήμερα.
Αν όλα πάνε καλά και βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι μπορούμε να πετύχουμε κάτι το πολύ μεγάλο για τα ελληνικά μίζερα δεδομένα.
Όταν πήραμε την απόφαση με τους ζορζίλια να βάλουμε και την ομάδα μέσα στην διαδικασία σαν κριτική επιτροπή αυτό είχαμε στο μυαλό μας.... δεν σκεφτήκαμε σε καμιά περίπτωση το προσωπικό κέρδος (άλλωστε δεν μας προτάθηκε κιόλας) ή την προσωπική ανάδειξη μας. Αντιθέτως σκεφτήκαμε με εξωστρέφεια για την ομάδα και πως αυτό είναι ένα καλό βήμα και μια μεγάλη ευκαιρία ως προς την υλοποίηση του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την δυνατότητα της ομάδας να πιστοποιεί κλασικά ποδήλατα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα είμαστε μακριά μετά από αυτό.... ή αν θέλετε θα είναι ένα μεγάλο βήμα στο να ακούσετε από κάποιον....''έχω ένα bismarck ή ένα colnago με πιστοποίηση από την ΦΚΠ''.
Για όλα αυτά θα ήθελα από όλα τα μέλη της ομάδας να μην εγκλωβιζόμαστε σε μικρές σκέψεις του τύπου... ποιος θα τα 'κονομήσει, ή αν θα είμαστε δίκαιοι κριτές.. θεωρώ πως τουλάχιστον οι σκληροπυρηνικοί αυτής της ομάδας γνωριζόμαστε καλά, έχουμε κοινούς στόχους και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτή την προσπάθεια....

θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πετύχουμε μια σωστή και όμορφη συμμετοχή και να βγει μέσα από αυτό κερδισμένη η ομάδα μας ακόμα και σε όρους Win-Win αν θέλετε .
Ας ακούσουμε επομένως παραγωγικές και υλοποιήσιμες προτάσεις και ας βάλουμε όλοι μας μια πλάτη ώστε να πάνε όλα καλά...

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Aμην και ποτε....Το μεγαλυτερο βημα που πρεπει να κανει το 14 η ομαδα μας ΦΚΠ ειναι να αποκτησουν τα παδηλατα μας το πιστοποιητικο τους...Να το φορα μονιμα το οχημα για να γινεται εμφανης η διαφορα....Ολα αυτα για να σταματησει το ρεζιλικι και το καρναβαλι σε κατι επαρχιακες πολεις με {στενα} καιμε μπισμαρκ με φαλκε σημα στο φτερο και πορτοκαλοφουξια χρωματα...

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Επιτέλους, μετά από καιρό,ένας καφενές αντάξιος του ονόματός του!

Με καλαμπούρια, παπαρολογίες, σκέψεις,προτάσεις, διαφωνίες.

Αυτός είναι ο καφενές.Αν και προσωπικά, κρατάω μούτρα σε κάποιους που έλαμψαν δια της απουσίας τους, θεωρώντας ότι δεν έχουν τίποτα να πουν.

Τελείωσα με τον πρόλογο...

Νιώθω μεγάλη περιφάνεια και τιμή για την πρόσκληση που έγινε στους Φ.Κ.Π. των οποίων μέλος τυγχάνω κι'γω. Ακόμα κι αν οι gpiter-zorzilia συμμετείχαν ως μονάδες,πάλι τα ίδια θα αισθανόμουν.

Δεν με εξέπληξε καθόλου το γεγονός ότι οι προαναφερθέντες πρότειναν-απαίτησαν-ζήτησαν,πάρτε το όπως θέλετε, η συμμετοχή και δη,ως κριτική επιτροπή, να'ναι κάτω απ την αιγίδα των Φ.Κ.Π. Και αυτό γιατί έχω καρατσεκάρει το ήθος και το ύφος τους.

Από μένα,ναι στην υπέρβαση. Το πως και με ποιά μορφή θα δώσουμε τα φώτα μας,ας περιμένουμε τις απαντήσεις απο την οργανωτική επιτροπή.

Αδιαφορώ μέχρι κεραίας,αν υπάρξουν κέρδη,οφέλη για κάποιους.
Σημασία έχει η ομάδα μας να πάει ένα βήμα μπροστά.

Ξεκαθαρίζω απ την αρχή όμως,ένα πράγμα( το'γραψε ο gpiter):

Ναι στην υπέρβαση αλλά, με διακριτική παρουσία. Την έννοια αυτής της παρουσίας,'εχουμε καιρό να την αναλύσουμε στο επόμενο διάστημα.

Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια που με κάνετε υπερήφανο!

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Και τώρα, να'ρθουμε λίγο στα καλαμπούρια...

boreios1924 wrote:
Aμην και ποτε....Το μεγαλυτερο βημα που πρεπει να κανει το 14 η ομαδα μας ΦΚΠ ειναι να αποκτησουν τα παδηλατα μας το πιστοποιητικο τους...Να το φορα μονιμα το οχημα για να γινεται εμφανης η διαφορα....Ολα αυτα για να σταματησει το ρεζιλικι και το καρναβαλι σε κατι επαρχιακες πολεις με {στενα} καιμε μπισμαρκ με φαλκε σημα στο φτερο και πορτοκαλοφουξια χρωματα...

Να υποθέσω Βασίλη ότι αυτό που είχα ανακατασκευάσει εγώ,επειδή έχει μόνο πορτοκαλο,δεν ανήκει στην ίδια συνομοταξία?

...

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

παιδια μια παρενθεση, να το παρω αυτο αξιζει
http://www.ebay.de/itm/111288705285?redirect=mobile οτι αξιζει αξιζει αλλα μεχρι τι ποσο θα ηταν τιμιο να πονταρω

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

εγω ειμαι λιγο στην κοσμαρα μου σημερα παιδια σορυ

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

kougioum77 wrote:
εγω ειμαι λιγο στην κοσμαρα μου σημερα παιδια σορυ

Σε'σωσε η αυτοκριτική σου...

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Σωτο ειπα σε πολεις με στενα που τρωνε και τον κατσαπλια αμα λαχι...Εσυ παληκαρι μου εισαι ΦΚΠ και οχι ματρακοσυγκεωτρωση οπως το λενε....

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

τι να κανω ρε σωτηρη πολυ babysitting,τα ειδα ολα σημερα ολη μερα μονος με 3παιδια,βελαξα.
παρ ολα αυτα ζηταω κ τη συμβουλη καποιου που ξερει κατι παραπανω απο κουρσα γιατι ειμαι σε αναζητηση(eroica style)

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

kougioum77 wrote:
τι να κανω ρε σωτηρη πολυ babysitting,τα ειδα ολα σημερα ολη μερα μονος με 3παιδια,βελαξα.
παρ ολα αυτα ζηταω κ τη συμβουλη καποιου που ξερει κατι παραπανω απο κουρσα γιατι ειμαι σε αναζητηση(eroica style)

Είσαι απίθανος Στελάρα,ακόμα και όταν...βελάζεις

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

να σαι καλα ρε σωτο, τι να κανω ειχα κ τον μεγαλο με το ποδηλατο μεσα στο σπιτι κ του πηρα κ μια κορνα εκεινες τις κιτρινες που καναν ηχους απο αστυνομια πυροσβεστικη ασθενοφορο κ ειχαν κ μικροφωνο κ εγινε χαμος ακομα βουιζω

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

boreios1924 wrote:
Σωτο ειπα σε πολεις με στενα που τρωνε και τον κατσαπλια αμα λαχι...Εσυ παληκαρι μου εισαι ΦΚΠ και οχι ματρακοσυγκεωτρωση οπως το λενε....

Κοίτα τώρα σε τι μπελάδες με'βαλες,Βασίλη.

Χρόνια είχα να ακούσω αυτή τη λέξη( απ τον εμφύλιο,μη σου πω).

Ανακάλυψα λοιπόν ότι δεν υπάρχει πειστική ετυμολογία ( απο που,προέρχεται δηλαδή) της λέξης.

Όποιος μας δώσει μια πειστική ετυμολογία,θαχει ένα διήμερο babysitting με τα Kougioumάκια!

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

μέχρι ν'απαντήσουν κάποιοι αρμόδιοι σε Στέλιο κ Σώτο

Να η ευκαιρία μας η οποία είναι μοναδική μέχρι την επόμενη ,νομίζω την έκθεση αυτην την διοργανώνουν για μας ή εμάς σκεφτόντουσαν όταν το αποφάσιζαν, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μόνο κέρδος, και θα μας γνωρίσουν και θα γνωρίσουμε και άλλους.

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις γινόμαστε και πιο ομάδα ,περιμένουμε τις αποφάσεις-λεπτομέρειες της διοργανωτικής επιτροπής.Aν και απο μακριά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

tsouknemaniak wrote:
μέχρι ν'απαντήσουν κάποιοι αρμόδιοι σε Στέλιο κ Σώτο

Να η ευκαιρία μας η οποία είναι μοναδική μέχρι την επόμενη ,νομίζω την έκθεση αυτην την διοργανώνουν για μας ή εμάς σκεφτόντουσαν όταν το αποφάσιζαν, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μόνο κέρδος, και θα μας γνωρίσουν και θα γνωρίσουμε και άλλους.

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις γινόμαστε και πιο ομάδα ,περιμένουμε τις αποφάσεις-λεπτομέρειες της διοργανωτικής επιτροπής.Aν και απο μακριά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε

Ωχ... η Κάθοδος των Βορείων

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Καλημερα.
Εχω καποιες σκορπιες σκεψεις
που με βασανιζουν (και με ταλανιζουν).

Καταρχας/καταρχην δε θεωρω τον εαυτο μου "μελος"
της ομαδας των κλασσικων.
Εχω δηλωσει παρων σε μηχανουργικη/κατασκευαστικη υποστηριξη,
και εχω δωσει το παρων οταν μου εχει ζητηθει
και θα συνεχιζω να το δινω.
Αυτο μονο και τιποτα παραπανω.
Ως τετοιος μπορω να φερω και καποια εργαλεια
που εχουν γινει
(εξολκεις, καλιμπρα για ισωμα τιμονιου, κτλ κτλ)

Αν και καταλαβαινω το υφος του Eaglos,
θα διαφωνησω μαζι του.
Εχω παρει μερος σε εμπορικες εκθεσεις
και στην ελλαδα και εξω
και το κοστος συμμετοχης ειναι πραγματι μεγαλο.
Το κερδος σιγουρα δε μπαινει μεσα,
αφου υπαρχουν ατομα εδω μεσα
που αυριο ανεβαζουν ενα ποδηλατο προς πωληση
και βγαζουν χρηματα.
(Εδω βγαζουν τοσοι και τοσοι στο car.gr
με ηλεκτροστατικες βαφες και ολα τα αλλα...)

Το δευτερο σημειο που δεν καταλαβαινω ειναι το κατοθι:
Γραφει ο gpiter οτι αποφασισαν με τους zorzilia
να συμμετεχουμε (και) σαν ομαδα.
Απο την αλλη δε μπορουσαν να το φερουν στον καφενε
γιατι ειχαν δεσμευτει για απολυτη μυστικοτητα.
Αυτο δε μπορω να το καταλαβω.
Απο τη στιγμη που αποφασιζεις να κατεβεις σαν ομαδα,
χανεται η μυστικοτητα που ειχες δεσμευτει. Πιστευω.
Και επειδη ο γραπτος λογος μπορει να δημιουργησει παρεξηγηση,
το υφος της ερωτησης μου εκφραζει απορια
που ζηταει εξηγηση, και οχι θυμο, σπεκουλα, θεωριες συνομωσιας, κτλ.

Το τριτο σημειο ειναι το link απο το mbike που εβαλα.
Εκει βλεπω καποιες φωτο που ειναι των zorzilia
και θελω (θα ηθελα) να ξερω
αν οι ιδιοι ειναι ενημεροι για αυτη τη δημοσιευση,
καθως παλιοτερα ειχε δημιουργηθει θεμα
με καποιες φωτογραφιες του Columbus
σε αλλο ιντερνετικο μεσο.

Τελος, σε αυτα που εγραψε ο zpower για συνεργειο
ειναι πολυ ενδιαφεροντα πραγματα,
αλλα υπαρχει χωροταξικο θεμα,
οποτε και αυτα που εγραψε η lyhadj ειναι ενδιαφεροντα πραγματα,
οποτε με μπερδεψα.
Αυτο που προτεινω ειναι ενας προτζεκτορας (ελληνικη λεξη)
που να παιζει videos (μη-ελληνικη λεξη) με παλια ποδηλατα:
a sunday in hell, vive le tour, καποια αγγλικα επιμορφωτικα το '50-'60 κτλ κτλ

Αυτα απο μενα.

ΥΓ1: Θα μπορουσε να μπει το chopper του gpiter
και διπλα ενα κουρσακι των zorzilia.
"Απο ετσι (chopper) εγινε ετσι (colnago, pinarello, κτλ)"
Να τους φρικο-troll-αρουμε ολους (και ολα)

ΥΓ2: Μετα την εκθεση που θα φαμε;

Yellow1850
Εικόνα Yellow1850
Απών/απούσα

Πήρε φωτία ο καφενές!!!!

Κάτ' αρχήν θα ήθελα να αναφέρω το πλέον ουσιαστικό κατ' εμέ στο όλο θέμα, λέγοντας πώς η τριάδα (Γιώργος - Λία - Γιώργος) που μετά από την μακροχρόνια καταξίωση και την προσφορά στο χώρο του κλασικού ποδηλάτου δικαιωματικά μπορούν να είναι η κριτική επιτροπή.

Συγχαρητήρια λοιπόν όχι μόνο στούς ίδιους, που άλλωστε τους έχουν διαβιβαστεί πολλάκις από όλους εμάς μέχρι σήμερα, αλλά σε αυτούς που αποφάσισαν να τους τιμήσουν αναγνωρίζοντας τις εξαίρετες γνώσεις, ικανότητες καθώς και την αναπόφευκτη παρουσία στον χώρο.

Κάλλιστα φίλτατοι κλασικάριοι, εφόσον επιθυμούσαν θα καθηλώνονταν στο θώκο των κριτών ατενίζοντας όλους εμάς αφ' υψηλού και πολύ καλά θα έκαναν...

Τουναντίον η σκέψη τους, πρός τιμήν τους, γύρισε προς την ομάδα... θεωρώντας τους εαυτούς στους ένα αναπόσταστο τμήμα αυτής.

Δεν νομίζω ότι ετήθη οικονομικό θέμα περιπτέρου ή αμοιβής παροχής κριτικής επιτροπής και ουδείς από τις παραπάνω, αλλωστε, συζητήσεις δεν απαιτεί οικονομική στήριξη από τα μέλη, παρα μόνο ανάδειξη του συνόλου των ΦΚΠ και περαιτέρω εδραίωση της λέσχης, οπότε γιατί όλος αυτός ο ντόρος;;;

...που πιστεύω πως ακόμη και έμεσο οικονομικό όφελος να προκείψει από το γεγονός ευπρόσδεκτο μετά τα χιλιάδες ευρώ που έχουν επενδυθεί για μια τρέλλα και μόνο. Νομίζω... "όσοι πιστοί προσέλθετε"
Κλείνω με την εξής φράση... ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για να μην παρεκτραπούμε με το γραπτό λόγο, δεν
ασκώ κριτική ούτε υποδείξεις στην όλη προσπάθεια.
Δεν διαφωνώ στην ανάδειξη των ΦτΚ ποδηλάτου ούτε
θέλω να "βγάλουμε" λεφτά από τη συμμετοχή. Απλά
γράφω την πρώτη οπτική που μου πέρασε από το μυ-
αλό όταν διάβασα την ανακοίνωση.

Το δρώμενο αν θα έχει επιτυχία (στάνταρ θα έχει) θα
αποτελέσει επιπλέον πόλο έλξης κάθε χρόνο για ακόμα
περισσότερους επισκέπτες. Περισσότεροι επισκέπτες =
μεγαλύτερη εμπορική αξία του φεστιβάλ = περισσότερα
κέρδη και προβολή για τον διοργανωτή και τους εμπό-
ρους στα περίπτερα.

Επομένως, το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι
μας κάνουν "χάρη" που μας δίνουν δωρεάν περίπτερο...
---

Πιο σημαντικό πάντως θεωρώ τις δεδομένες "γκρίνιες"
όχι στο θέμα της αντικειμενικότητας για την οποία
δεν εχω την παραμικρή αμφιβολία, όσο για το γεγονός
ότι μπορεί να θεωρηθεί "πλεονέκτημα" να γνωρίζεις
τον κριτή, τη μέθοδο αξιολόγησης και το τι είναι
αυτά που ψάχνει να δει καθώς είσαι σε συχνή επαφή
μαζί του, έχει ενδεχομένως δουλέψει σε αναπαλαίωση μ
αζί του και πάει λέγοντας.

Αυτά και αρκετά με τη γκρίνια μου :) Ό,τι χρειαστείτε
από κουβαλήματα, στησίματα ή υλικά είμαι διαθέσιμος ;)

Zpower
Απών/απούσα

καλημερες

παιδες με αναγκαζετε να γραψω τελικα σκεψεις ... που εγραφησαν καποια στιγμη στο καφενε και στην συνεχεια τις εφαγε το σκοταδι γιατι ηταν μπροστα απο την αναγκη της στιγμης

στο μεγαρο για τον κηπο για 30 ποδηλατα μου ζητησαν 7000 γιουρια την ημερα

αλλου ηταν πιο φτηνοι μου εκαναν χαρη στα 5,000

την σημερινη εποχη κανεις δεν χαριζει τσαμπα τιποτε ..

οσοι κολλητος και να ειναι καποιος υπαρχει ενα Δου-σου , που πρεπει να λογοδοτησει σε αυτο

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ .ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ πεστε το οπως αγαπατε το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ..

το εχω ξαναζησει το εργο αρκετες φορες .και εχω την γνωση να κρινω ..
εαν οι παικτες ειναι αυθεντικοι και οχι δηθεν ..ολοι θα μιλανε στο τελος ,για τους κομπαρσους που εκλεψαν την παρασταση

η παρασταση σας ανηκει ...παιξτε αυτο που ξερετε καλα να κανετε
απλα να ειστε και να δειξετε αυτο ακριβως που κανετε καθε ημερα

και το κανετε μοναδικα

zorzilia
Εικόνα zorzilia
Απών/απούσα

Είναι εξαιρετικά συγκινητικά και τιμητικά τα σχόλια που διαβάζουμε από μέλη της ομάδας που αφορούν τη δράση μας. Πιο τιμητικά και ουσιαστικά από οποιαδήποτε αναγνώριση από τρίτους.

@ κλασικάριος χωρίς ταυτότητα.
α)Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και δεν αίρονται για κανένα λόγο. Επιπλέον, όταν μας έγινε η πρόταση, η εκδήλωση ήταν σε πρωτόλειο - προπαρασκευαστικό στάδιο και δε θα είχε ιδιαίτερο νόημα να ανακοινώσουμε στην ομάδα ένα δρώμενο που θα μπορούσε να μην υλοποιηθεί καν. Όντως, ρισκάραμε μαζί με το gpiter να "εμπλέξουμε" την ομάδα, θεωρώντας ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα προέκυπταν από αυτό και ότι η πλειονότητα δεν θα είχε αντίρρηση.
Απορία: Γιατί τόση ευαισθησία για μια ομάδα για την οποία διατείνεσαι ότι δεν αισθάνεσαι μέλος?
β)Οι φωτογραφίες των ποδηλάτων μας που αναρτήθηκαν στο fb, δόθηκαν μετά από αίτημα των διοργανωτών για να λειτουργήσουν ως "παράδειγμα" και να "γεμίσουν" την ανακοίνωση στο fb μέχρι να αντικατασταθούν από ποδήλατα των υποψηφίων για συμμετοχή. Εξάλλου, οι φωτογραφίες αυτές έχουν ήδη κοινοποιηθεί και στο δικό μας fb.
ΥΓ)Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο (black tie) σε μεγάλο, κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για όλους τους ΦΚΠ, το οποίο θα προσφερθεί από τους διοργανωτές με τα έσοδα που θα αποκομίσουν από την παρουσία μας (μεγάλος αυτός που σκέφτηκε να κάνει "κλειστό" το καφενείο)!

@kougioum77
Το συγκεκριμένο μοντέλο της Bianchi φτιάχτηκε ειδικά για τη Γερμανική αγορά, εξ'ού και το "record" στον οριζόντιο αναγράφεται "rekord". Κατασκευή, στα τέλη του 70. Σκελετός, από Columbus Zeta, 450 - 475 gr βαρύτερος από έναν SL, αντίστοιχος του Reynolds 501. Το ποδήλατο κατατάσσεται σε "low to mid range". Τέλος, αν ένα Ιταλικό κουρσάκι θα έπρεπε να "φοράει" Campagnolo, αυτό θα ήταν ένα Bianchi. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με το τι ζητάει κανείς και σε τι τιμή το βρίσκει. Αυτό, στην τρέχουσα τιμή, είναι οριακά καλό.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

zorzilia wrote:

Απορία: Γιατί τόση ευαισθησία για μια ομάδα για την οποία διατείνεσαι ότι δεν αισθάνεσαι μέλος?

Εχω εμπορικα οφελη να βρισκομαι εδω.
Συν τοις αλλοις αποτελει καλη αναφορα στο βιογραφικο μου
κατι που θα με βοηθησει να μπω σε Μασωνικη Στοα
(ονειρο δικο μου, αλλα και του μπαμπα)
Επιπροσθετως, δε θα ημουνα ποτε μελος
σε ενα συλλογο που γραφει Γιωργο-Λια-Γιωργο.
Αλλαξτε το σε Λια-Γιωργο-Γιωργο και το ξανασκεφτομαι.
Και last but not least,
δε χρειαζομαι κανενα συλλογο.
Ειμαι εκ φυσεως (και εκ γενετης)
γλυκος σα μελι μελος.

ΥΓ: Γεια σου ρε Eaglo με το δρωμενο!!!

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

ghandee wrote:
zorzilia wrote:

Εχω εμπορικα οφελη να βρισκομαι εδω.
Συν τοις αλλοις αποτελει καλη αναφορα στο βιογραφικο μου
κατι που θα με βοηθησει να μπω σε Μασωνικη Στοα
(ονειρο δικο μου, αλλα και του μπαμπα)
Επιπροσθετως, δε θα ημουνα ποτε μελος
σε ενα συλλογο που γραφει Γιωργο-Λια-Γιωργο.
Αλλαξτε το σε Λια-Γιωργο-Γιωργο και το ξανασκεφτομαι.

Αλλάχτε το ωρέ παιδιά
σε Γιώργο-Γιώργο-Λία

μήπως μπορέσει ο Ghandee μας
να μπει στη Μασωνία

Πλάκα κάνω...

Εξηγούμαι, γιατί τις τελευταίες δύο μέρες,σ'έχει φοβηθεί ο μάτης μου...

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Καλημερα.

Καταρχας/καταρχην δε θεωρω τον εαυτο μου "μελος"
της ομαδας των κλασσικων.

Αν δε θεωρείς τον εαυτό σου "μέλος" της ομαδας των κλασσικων, να πάρεις τον μπακλαμά σου, και σε άλλο καφενέ.

Γιατί εδώ κινδυνεύει...( ο μπακλαμάς σου )

ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Εικόνα ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Απών/απούσα

Εγώ διαφωνώ εν μέρη με τις αποφάσης σας...

Πρώτον: κατ εμέ θα έπρεπε να συζητηθεί πιο μπροστά εδώ με την 'όμαδα' ανοιχτά !!
Δεύτερον: στερείται το ''Δικαίωμα στο όνειρο'' του κάθε μέλους να λάβουν συμμετοχή ως ΟΜΑΔΑ για τα μέλη που περιμένουν μια φορά το χρόνο αυτήν στιγμή για να παρουσιάσουν τον ΑΓΑΠΗ τους το ΟΝΕΙΡΟ τους τον ΚΟΠΟ τους τον ΧΡΟΝΟ τους και πολυ σωστά ειπώθηκε και το έγραψε κάποιος που επένδυει τα αρκετά ΧΡΗΜΑΤΑ του... εγώ προσωπικά πίστευα και θέλω να πιστεύω ακόμα ότι θεωρούμε μέλος τις ομάδας... Αν θεωρείτε σωστό να κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητη τότε κατ έμε δεν έχει κανένα νόημα να είμαστε ΟΜΑΔΑ !!!
Τρίτον: οτι θα υπάρχουν πάρα πολλά όφελη και αναγνώρηση τις ομάδας ΦΚΠ αυτο το καταλαβαίνω και το πιστεύω ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά και είμαι απόλυτα μαζί σας !! και επίσεις είμαι μαζί σας για έναν ακόμα λόγο και μόνο κάποια μέλη τις ομάδας δικαιωματικά έχουν προβάδισμα να μπορούν συμετάσχουν σε τέτοια θέση λόγου μεγαλύτερης εμπειρίας τον περισότερο χρόνο που διαθέσανε στην ζωή τους το μεγαλυτερο κομάτι τον χρημάτων τους και τον προσωπικό τους χρόνο απο την ζωή τους..

Με όλον τον σεβασμό προς όλα τα μέλη τις ομάδας και χωρις να προσβάλω κανέναν κατέθεσα την προσωπική μου άποψη ότι αποφασίσει η ομάδα και πλειοψηφία της εγώ θα στηρίξω αυτην την απόφαση εφόσον θα είναι η καλύτερη και προς μεγάλο όφελος τις (ΟΜΑΔΑΣ) !!!

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Eaglos wrote:

Πιο σημαντικό πάντως θεωρώ τις δεδομένες "γκρίνιες"
όχι στο θέμα της αντικειμενικότητας για την οποία
δεν εχω την παραμικρή αμφιβολία, όσο για το γεγονός
ότι μπορεί να θεωρηθεί "πλεονέκτημα" να γνωρίζεις
τον κριτή, τη μέθοδο αξιολόγησης και το τι είναι
αυτά που ψάχνει να δει καθώς είσαι σε συχνή επαφή
μαζί του, έχει ενδεχομένως δουλέψει σε αναπαλαίωση μ
αζί του και πάει λέγοντας.

Νομίζω ότι ο Eaglos αναφέρεται σ'αυτό που έγραψε ο gpiter:

Και βέβαια μπορείτε να συμμετάσχετε ατομικά σαν διαγωνιζώμενοι αλλά όχι σαν ομάδα, αφού η ομάδα θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής και δεν μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Και ευλόγως μου γεννάται ( να μου ζήσει) η εξής απορία:

Πως διασφαλίζεται η αμεροληψία της κριτικής επιτροπής όταν εγώ ( λέμε τώρα) βγω πρώτος ( ξαναλέμε τώρα ) και κάποιος απ τους υπόλοιπους πεταχτεί και καταγγείλει ως σικέ την διοργάνωση διότι κριτής και διαγωνιζόμενος ανήκουν στους φ.κ.π.?

Γιατί,μπορεί στον καφενέ να ισχύει η ομερτά,αλλά λίγο πιο έξω επικρατούν νόμοι της ζούγκλας.

Αυτό και πιθανώς άλλα που θ'ακολουθήσουν, πρέπει να τα προσέξουμε-συζητήσουμε-λύσουμε.

Για ν'αποφύγουμε ευτράπελα και άλλα τινά.

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Τώρα που έχω μια άνεση χρόνου και διαβάζοντας όλες τις απόψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι,στέκομαι στα όσα έγραψε ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ:

Πρώτον: κατ εμέ θα έπρεπε να συζητηθεί πιο μπροστά εδώ με την 'όμαδα' ανοιχτά !!
Δεύτερον: στερείται το ''Δικαίωμα στο όνειρο'' του κάθε μέλους να λάβουν συμμετοχή ως ΟΜΑΔΑ για τα μέλη που περιμένουν μια φορά το χρόνο αυτήν στιγμή για να παρουσιάσουν τον ΑΓΑΠΗ τους το ΟΝΕΙΡΟ τους τον ΚΟΠΟ τους τον ΧΡΟΝΟ τους και πολυ σωστά ειπώθηκε και το έγραψε κάποιος που επένδυει τα αρκετά ΧΡΗΜΑΤΑ του... εγώ προσωπικά πίστευα και θέλω να πιστεύω ακόμα ότι θεωρούμε μέλος τις ομάδας... Αν θεωρείτε σωστό να κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητη τότε κατ έμε δεν έχει κανένα νόημα να είμαστε ΟΜΑΔΑ !!!

Και επειδή προσπαθώ( χωρίς να το πετυχαίνω πάντα) πέρα απ τη δική μου θέση-άποψη να αξιολογώ και των αλλωνών,καταλήγω στο εξής:

Μήπως θάταν καλύτερο,να αποφασίσουμε αν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κριτική επιτροπή ως φ.κ.π. με άξιους εκπροσώπους τους gpiter-zorzilia
ή, ως φ.κ.π ( όσοι θέλουν να συμμετάσχουν )σαν διαγωνιζόμενοι?

Κοντολογίς,κριτική επιτροπή ή διαγωνιζόμενοι?

Μια πρόταση καταθέτω που θα τύχει αποδοχής ή απόρριψης ( τρίτος δρόμος δεν υπάρχει).

Zpower
Απών/απούσα

με πηραν τα ζουμια και τα κλαματααα

......γμτ γμτ γμτ

μολις ειδα αυτο το cinelli στο εμπευ

γυρισα πισω στα 73 ....

ιδιο χρωμα το ρημαδι , περτικαλι ..και το φορτσελλο χρωμε !!!

χρωμιο forcella δεν εβγαινε ποτε εαν θυμαμαι καλα ...καστομια ειναι το χρωμιο απο τον ιδιοκτητη

μνημες στα παλια. τι ειχα τραβηξει και εγω τοτε για να χρωμιαρω την πηρουνα στο υπογειο της Θερμοπυλων ,

Το αδοξο τελος , στουκα σε ενα ταξι επανω ,ο σκελετος στον Φωτη τον Μουστακη προπονητης τοτε στην αεκ (βυζαντιο το λεγαμε εμεις )μηπως και τον φερει στα ισια του ...διαλυθηκε στην συνεχεια ως ανταλλακτικα και η ιστορια του εχει πολλα σεντονια ,πως, που κατεληξε ,και σε ποιον

Αγορα απο τον Χρυσα...ολο , αθλητη του Ερμη ,1600 δρχμες αστρονομικο ποσο για εμενα εκεινη την εποχη ..

κατι μεσα μου με καιει ομως ...τις παλιες αγαπες δεν ξεχνας ποτε

βρεθηκε στη πορεια ενα δευτερο cinelli που προσπαθω να ξαναστησω ,ενα απο τα 10 του παναθηναικου

ενα τριτο cinelli πριν ενα η δυο χρονια ...πουληθηκε 200 ευρω και ηταν στο νουμερο μου .αυτο το εχασα για 5 λεπτα οταν μιλησα στο τηλεφ μου απηντησε μολις το εδωσα ...φυσικα τρελαθηκε ο πωλητης οταν καταλαβε ποιος ειμαι ...γιατι ηταν ηταν απο την παρεα που ειχε αγορασει τοτε το δικο μου πλαισιο η πηρουνι (ο Γιωργ. ο Κεφαλ..ς απο το μενιδι)

ενα τεταρτο CINELLI μαζι με ενα Colnago οριτζιναλ και τα δυο και αχρησιμοποιητα απο το στοκ του Αλμπερτου , τα εδινε ο Χρηστος .φωτο τα εχω στο μπλογκ μου ..πηγα τα ειδα ημουν ετοιμος να τα παρω και τα δυο ..αλλα την τελευταια στιγμη τα παρατησα ..

τα ποδηλατα μου θελω να τα βγαζω οξωωωω και τα συγκεκριμενα ηταν για να τα κρεμας στον τοιχο ,και να τα καμαρωνεις

εγω θελω να τα καμαρωνω στη κορφη της διαδρομης μου μονος μου ..

τελος Νεα Μακρη μερια εβγαινε ενα Cinelli ασημι στο μαυρο του το χαλι
εκλεισα ραντεβου να το δω ,πιο πολυ για φωτογραφηση ηθελα παρα να το αγορασω ...
Κυριακη πρωι πρωι μολις βγηκα στην Λ.Συγγρου τα παιξε ξαφνικα τελειως το μοτερ απο το παραθυρο του αυτοκινητου και εμεινα με το τζαμι τελειως ανοιχτο ,,,και με ξεκλειδωτο αυτοκινητο
γυρισα πισω αναγκαστικα , σεβαστηκα το σημαδι οτι δεν κανει αυτο για μενα ,και το παρατησα στην ησυχια του ..

αυτα εν ολιγοις με τα ...κορσα σπετσαλε

υπηρξαν βεβαια και πλεον χοτ στορυς ..οπως ο φιλος ο Βαγγελης απο τα βριλησσια ..Ακομη ενα που ειχε βενζινας στο χαιδαρι ... στο Νεο κοσμο κλπ κλπ

μιλαμε παιδες για μακρια σεντονια ..την επομενη φορα και εαν εχετε ορεξη
και εγω αυπνιες τα απλωνουμε για στεγνωμα

η αφορμη για αυτα τα εσωψυχα ..

Zpower
Απών/απούσα

μιας και βλεπω το μακρυ σας και το κοντο σας ..

οποιος τυχερος εχει ενα τετοιο ρημαδι η παρομοιο αντιστοιχο , η τελος εχει παρταλια της ζωης του

τα στηνει σε μια διοργανωση για την παρτη του και μονο .και για οσους μπορουν να τον καταλαβουν ,,για την χαρα της συμμετοχης και μονο ..για τους φιλους ..τους κολλητους ...τους ανθρωπους που εχουν τις ιδιες καβλες .ασχετα εαν ειναι ομαδες .συλλογοι,λεσχες ,κοματα .και διαδηλωσεις

ΟΧΙ ΓΙΑ το ΒΡΑΒΕΙΟ ..

βραβειο εχει δωσει στον ευτο του ηδη απο μονος του ,δεν περιμενει καμια εκθεση να του πει το μπραβο

γκεκε ??

Zpower
Απών/απούσα

ΟΣΟΝ αφορα την ομαδα .......

ουτε ολυμπιακος ουτε παναθηναικος ειμαι

Παρεα ειμαι με ολους εσας ...και το θεωρω τιμη και σας σεβομαι

σημερα ηταν οι ζορζιλιαδες και ο τζιπιτερ που αρπαξαν την ευκαιρεια για την παρεα μας

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ...εσεις δλδ

και σε προσωπικο ...ποιο πολυ σεβομαι ενα σκουριασμενο ποδηλατο που εχει κτισει μια φαμιλια .και εχει σπουδασει τα παιδια αυτης

παρα το καθε βινταζ και συλλεκτικο ατσαλομαζεμα ..

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Zpower wrote:
μιας και βλεπω το μακρυ σας και το κοντο σας ..

οποιος τυχερος εχει ενα τετοιο ρημαδι η παρομοιο αντιστοιχο , η τελος εχει παρταλια της ζωης του

τα στηνει σε μια διοργανωση για την παρτη του και μονο .και για οσους μπορουν να τον καταλαβουν ,,για την χαρα της συμμετοχης και μονο ..για τους φιλους ..τους κολλητους ...τους ανθρωπους που εχουν τις ιδιες καβλες .ασχετα εαν ειναι ομαδες .συλλογοι,λεσχες ,κοματα .και διαδηλωσεις

ΟΧΙ ΓΙΑ το ΒΡΑΒΕΙΟ ..

βραβειο εχει δωσει στον ευτο του ηδη απο μονος του ,δεν περιμενει καμια εκθεση να του πει το μπραβο

γκεκε ??

Γιώργο,

κανείς δεν είπε ότι πάει για το βραβείο.Αλλά και πάλι, αν το βραβείο είναι στην κούτρα κάποιου(ων) απο δω μέσα,κακό αυτό δεν είναι.

Όλοι μας λίγο-πολύ θέλουμε να προβληθούμε-αναγνωριστούμε στο μετερίζι μας.
Αυτό είναι στη φύση του ανθρώπου.

Επίσης το κοντό του ενός μπορεί νάναι μακρύ για τον άλλο.

Γι'αυτό γράφουμε εδώ μέσα τις απόψεις μας.Να ακουστούν, να κοντραριστούν και ν'αποσαφινιστούν.Ξεκάθαρα πράγματα.

Δεν είναι κακό να εκφράσω την άποψή μου ή την απορία μου σε κάτι που δεν κατάλαβα( μιλάω σε πρώτο χρόνο όχι επειδή θίχτηκα, αλλά γενικά ).

Είναι κάποια ερωτήματα που τέθηκαν και θα τεθούν χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι κοινός παρανομαστής όλων μας δεν είναι η ομάδα( η παρέα,όπως το είπες).

Κάποιοι το κατάλαβαν απ την αρχή.Κάποιοι θέλουν μια εξήγηση παραπάνω.
Κι αυτό δεν είναι κακό.

Υ.Γ Θα στα έγραφα όλα στ'Αρβανίτικα, αλλά πέρα από κάποιες σποραδικές λέξεις,δεν φρόντισα να τα διδαχτώ απ τον πατέρα μου.

contact