Πρόταση για αντικλεπτικό σύστημα

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Γεια σας παίδες

Πρώτη φορά γράφω σε αυτό το φόρουμ διότι μένω Πάτρα οπότε ασχολούμαι με τους Ποδηλάτες-ισσες Πάτρας. Όμως το θέμα των κλοπών με έχει αρρωστήσει, είναι πραγματικά ανυπόφορο. Νομίζω αν το παλέψουμε κάτι μπορεί να γίνει.

Είχα την εξής ιδέα η οποία πιστεύω είναι υλοποιήσιμη και σχετικά φτηνή. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για μειωθούν δραστικά οι κλοπές.

Λοιπόν, η ιδέα έχει ως εξής. Να δημιουργηθούν αντικλεπτικοί χώροι παρκινγκ για ποδήλατα έξω από τους σταθμούς του μετρό. Δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μεταλλικοί δοκοί οι οποίοι κατα μήκος θα έχουν μεταλλικές δαγκάνες που θα ανοίγουν με μια μαγνητική κάρτα. Την μαγνητική κάρτα θα την προμηθεύεσαι από τον δήμο αφού προσκομίσεις τα κατάλληλα έγγραφα (φωτοτυπία ταυτότητας, απόδειξη αγοράς ποδηλάτου, φωτογραφία ποδηλάτου κλπ). Το σύστημα θα έχει αντικλεπτικό συναγερμό που θα ενημερώνει την αστυνομία με GPS σε περίπτωση που κάποιος αποπειραθεί να το παραβιάσει.

Η κάθε κάρτα θα αποτελείται απο δύο μέρη. Το ένα μέρος μένει στη «δαγκάνα» και το άλλο το παίρνεις μαζί σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα για άλλο ποδήλατο παρά μόνο για το δικό σου.

Επίσης, θα υπάρχουν 2 τύποι καρτών. Για 8 ώρες και για 4 για παράδειγμα. Για να πάρεις την κάρτα με τις πολλές ώρες θα πρέπει να δώσεις δικαιολογητικά απο τη δουλειά σου, ώστε να αποδείξεις ότι έχεις λόγο να το αφήνεις τόσες ώρες. Εάν το αφήσεις παραπάνω από 10 ώρες ή 6 αντίστοιχα η «δαγκανα» αυτόματα απελευθερώνει το ποδήλατο!

Το αντικλεπτικό σύστημα θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να χωρούν γλάστρες ή παρτεράκια με λουλούδια.

Νομίζω ότι θα συνέφερε τον δήμο να υλοποιήσει κάτι τέτοιο γιατί είναι hi-tech, σχετικά φθηνό, εντυπωσιακό και πολύ αποτελεσματικό.

Τι λέτε;

Υ.Γ.: Σχετικά με κλειδαριές δείτε αυτό το άρθρο:
http://www.slate.com/id/2140083#add-comment

και επίσης αυτό:
http://www.sfbike.org/?theft_locking&PHPSESSID=6aa5421fdc22e46ed9585aeaa...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι