Συμβουλές στο κλείδωμα....

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
spirosta
Απών/απούσα

Αφού ανοίχτηκε αυτό εδώ: http://www.podilates.gr/node/5136 θα αναφέρω κάποια πράγματα που βλέπω τον τελευταίο καιρό και χρειάζονται προσοχή.

1)Να κλειδώνουμε και το ποδήλατο. Ναι ακριβώς ότι λέω. Την έχω πατήσει και εγώ να κλειδώσω το ποδήλατο χωρίς να συμπεριλάβω το κάγκελο. Κοινώς καβαλάς και φεύγεις. Προσοχή λοιπόν αφού κλειδώσουμε να τσεκάρουμε ότι έχουμε συμπεριλάβει ποδήλατο και κάγκελο για να μην έχουμε απρόοπτα. (εγώ το έχω κάνει δύο φορές. την δεύτερη το κατάλαβα και γύρισα πίσω... να βράσω τα δύο πέταλα μου...)

2)Που κλειδώνουμε? Είδα προχθές το τραγικό. Ένα ideal μέσα στα κτήρια μηχανολόγων στο ΕΜΠ να είναι κλειδωμένο με ένα Abus X-plus 54 από ένα λεπτό σιδεράκι. Κοινώς έχει κάποιος το απαραβίαστο πέταλο και δένει σε ένα μια λεπτή βέργα από κάγκελα πόρτας. Ακυρο διοτι η βεργούλα κόβεται ελάχιστα ή το ίδιο πιο δύσκολα από ένα συρματόσχοινο. Και το βλέπω συχνά τελευταία. Πολλά ποδήλατα δεμένα με πέταλα μεν, αλλά σε σημεία που να τα κλωτσίσεις που λέει ο λόγος διαλύονται αμέσως.
Επίσης προσοχή σε ταμπέλες, κολώνες, κάγκελα που κουνιούνται. Δοκιμάστε πρώτα με τα χέρια αν το σημείο που θα κλειδώσετε είναι σταθερό.

3)Πως κλειδώνουμε και τι. Είναι άτοπο να κλειδώσουμε το ποδήλατο από τη ρόδα όταν αυτή βγαίνει με ένα quick release. Είναι άσκοπο να τυλίγουμε ένα καλώδιο γύρω από το τιμόνι.

Προσοχή πολύ λοιπόν. Καιρό έχει να γράψει κάποιος για κλοπή αλλά μην επαναπάυεστε. Οι εποχές είναι δύσκολες. Και τα παραπάνω δεν είναι φαντασία αλλά τα έχω δει όλα σε μέρη που κυκλοφορώ. ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ. Και αυτά σας τα γράφει κάποιος που αν δεν καταφέρει να βρει κλειστό χώρο θα αρχήσει να κλειδώνει το ποδήλατο του (φτηνό αλλά χρήσιμο) στην Πατησίων στην Βικτώρια. Εδώ θα είναι το υπέρτατο τεστ των δύο πετάλων καλωδίων και ότι άλλο έχω!!! Είμαι ανάμεσα στα κάγκελα του δήμου και τις θέσεις για ποδήλατα του Ηλεκτρικού. Τι να προτιμήσω???

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
stef
Απών/απούσα

τα καγκελα. θα βολεψει καλύτερα για πέταλο. καλή τύχη!!!!