η επιστολή που στείλαμε στους συναδέλφους μας

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Πελέ του ποδηλάτου
Απών/απούσα

Εστω και με καθυστέρηση στείλαμε αυτή την επιστολή σε όλους τους συναδέλφους μας μέσω του εσωτερικού email. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν τους έχουμε γνωρίσει ακόμα κι έτσι ελπίζουμε να βρούμε κι άλλους που θέλουν να συμμετάσχουν. Και να μη βρούμε όμως θα έχουμε βοηθήσει στη διάδοση της καμπάνιας. Την "καταθέτουμε" στην κοινότητα για να παίρνουν και οι υπόλοιποι ιδέες.

Quote:

Καλημέρα σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την καμπάνια “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας φέτος το Μάιο. Διοργανωτής είναι η ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας αλλά έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Στόχος είναι η προώθηση του ποδηλάτου στο χώρο εργασίας. Παρόμοιες καμπάνιες έχουν διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές πόλεις και χώρες του εξωτερικού με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Όσο για τα οφέλη από τη χρήση ποδηλάτου και από την αντίστοιχη μείωση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου για τις αστικές μετακινήσεις για το περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους υποθέτουμε ότι περιττεύει να τα αναπτύξουμε.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας που μετακινούνται προς και από την εργασία τους (ή τη σχολή/σχολείο τους) με το ποδήλατο έστω και για ένα μέρος της απόστασης (αν το συνδυάζουν π.χ. με το μετρό). Η Ακαδημία Αθηνών συμμετέχει ήδη με 2 ποδηλάτες που εργάζονται ως εξωτερικοί συνεργάτες στο Κέντρο Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας, εμάς δηλαδή.

Ακόμα και οι μη ποδηλάτες όμως ίσως να βρουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της καμπάνιας για να δουν τα στατιστικά: αριθμό ποδηλατών, διαδρομών, χιλιομέτρων, ποσότητα καυσίμων που δεν κάηκε, την κατάταξη των πόλεων με βάση τα χιλιόμετρα ανά αριθμό κατοίκων και πολλά άλλα.

Για να συμμετάσχετε και εσείς επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της καμπάνιας (http://podilates.gr/biketowork) και ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε στον ιστοχώρο και να σημειώσετε τον αριθμό των διαδρομών και χιλιομέτρων που διανύετε καθημερινά με το ποδήλατο προς και από την εργασίας σας για όλο το μήνα Μάιο (μπορείτε να συμπληρώσετε αναδρομικά και τις μέρες που πέρασαν ήδη). Επίσης μπορείτε να εγγραφείτε στην ομάδα μας ή να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα, να δηλώσετε τον εργοδότη σας δηλαδή την Ακαδημία Αθηνών και να δηλώσετε την πόλη σας.

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε και εσείς την καμπάνια, είτε συμμετέχοντας είτε βοηθώντας στη διάδοσή της.

Δήμητρα και Κώστας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ανεκτίμητες!!!!!!!!!!!

contact