Μεταφορά με τραινο η κτελ.

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
skaz96
Εικόνα skaz96
Απών/απούσα

Γίνετε να παω τρίκαλα με το κουρσάκι μου με τραινο ή κτελ.

Ευχαριστώ για τη βοηθεια εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
d4
Απών/απούσα

Στα κτελ της Ανατολικης Αττικης ξερω παιδι το οποιο βαζει το ποδηλατο στο χωρο αποσκευων του κτελ.Με την προυποθεση παντα οτι δεν ειναι τιγκα απο τις αποσκευες αλλων.Χωρις εισητηριο(αν και μια δυο φορες καποιοι επιτήδειοι προσπαθησαν να του κοψουν και για το ποδηλατο).Συνηθως στην διακριτικη ευχερεια του οδηγου.

Σε δρομολογιο τραινου(ΟΣΕ) απο αθηνα προς αυλωνα περυσι τετοια εποχη ειδα τουλαχιστον 5 ποδηλατα διασπαρτα στα διαφορα βαγονια,οποτε θα υποθεσω πως ναι μπορεις.

Για να εισαι σιγουρος θα μπορουσες να κανεις ενα τηλ να σου πουν τον ακριβη κανονισμο για την μεταφορα ποδηλατων.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Αν εννοείς σαν συνοδευτική αποσκευή και δεδομένου ότι στην Λάρισα θα αλλάξεις και συρμό οπότε άντε πάλι τα ίδια,το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο,το τρένο.
Το ΚΤΕΛ νομίζω πως είναι στην διακριτική ευχέρεια του οδηγού.
Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως η μόνη σίγουρη οδός είναι να το στέλνεις ως δεμα και πως όλοι οι οργανισμοί μεταφορών αυτό επιθυμούν να γίνεται.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Το δρομολόγιο προς Χαλκίδα εκτελείται υπό την επίβλεψη του προαστιακού και διάφοροποίειται στους κανονισμούς σε σχέση με τον ΌΣΕ.

almanous
Εικόνα almanous
Απών/απούσα

Στα ΚΤΕΛ στο βάζουνε , αν δεν είναι πίτα το λεωφορείο . Πολύ πιθανό να σου ζητήσουν να βγάλεις τους τροχούς . Αν τώρα είναι πίτα , θα περιμένεις το επόμενο και θα στο βολέψουνε . Στο τρένο για Χαλκίδα , μπαίνει κανονικά , όπως είπε και LAOU LAOU , γιατί είναι προαστιακός ουσιαστικά .

Στα υπόλοιπα τρένα , παρ'όλο που έχω καιρό να ανανεώσω την πληροφορία , πιστεύω ότι δεν τα παίρνουν .

skaz96
Εικόνα skaz96
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Να πω τι μου ειπαν εμενα στα τρενα πριν κανενα εξαμηνο για Λαρισα.
Στο να παω εαν υπαρχει σκευοφορος μπαινει πληρωνοντας ενα ποσο (μικρο ηταν) αλλα θα το κατεβασω εγω στην Λαρισα. Στην επιστροφη ομως θα ηταν στην διακριτικη ευχερεια του σταθμαρχη εαν θα μπορουσα να το φορτωσω (εαν ηταν ο σταθμαρχης εκει και εαν ειχε ορεξη). Αυτο ειναι προβλημα γιατι τελικα δεν μπορεις να αφησεις το ποδηλατο εκει και κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα μπορει να επιστρεψει.
Για Θεσσαλονικη δεν υπηρχε κανενα θεμα.
Εαν καταλαβα καλα εχει να κανει με το πως δουλευει η μεταφορα δεματων στον ΟΣΕ.

Για Χαλκιδα τωρα ρωτησαμε τελος Μαιου. Επειδη ουσιαστικα ειναι προαστιακος ισχυουν αλλα πραγματα. Θεωρητικα μπορεις να το βαλεις (χωρις εισητηριο) και να ταξιδεψεις. Ο υπαλληλος μας ειπε οτι αυτο μπορεις να το κανεις εαν δεν εχει πολυ κινηση και δεν ενοχλει και τον αλλο κοσμο (παντα υπαρχει καποιος παραξενος που ενοχλειται). Βεβαια μιλαμε για πεντε ατομα-ποδηλατα. Πρακτικα δεν εχω αντιμετωπισει θεμα αλλα δυο απο την παρεα αλλη φορα τους εκανε φασαρια ο ελεγκτης στην Χαλκιδα (γι'αυτο πηγαμε και ρωτησαμε). Τελικα παντα φορτωνονταν τα ποδηλατα αλλα αμα ειναι να στην σπασει δεν λεει (αφου πηγαιναμε για βολτα). Παντως για και απο Χαλκιδα επειδη καποιες φορες γινεται με παλιο τρενο και οχι τα κλασικα του προαστιακου γεγονος ειναι οτι δεν βολευει η μεταφορα απο αποψη χωρου και οντως θα ειναι στην μεση(ειναι πολυ πιο στενος ο διαδρομος).

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Στα ΚΤΕΛ δεν υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς και καμιά φορά (όχι πάντα) χρεώνουν 5 ευρώ. Αν δεν χωράει παίρνεις το επόμενο και για αυτό σου λένε να είσαι πολύ νωρίτερα στην αφετηρία.
Στον προαστιακό (Αθήνα-Χαλκίδα, Αεροδρόμιο - Κιάτο, Θεσσ/νίκη Λάρισα) το μεταφέρεις χωρίς χρέωση αλλά οχι σε ξεχωριστή σκευοφόρο.
Στα τρένα που έχουν σκευοφόρο επιτρέπεται η μεταφορά του. Αυτά τα τρένα είναι το ΑΘήνα-Καλαμπάκα και το βραδυνό Αθήνας Θεσσ/νίκης. Υπάρχει χρέωση κάπου 5 ευρώ.
Ο ΟΣΕ έχει ανακοινώσει επίσης οτι κάποια ιντερσιτυ έχουν επίσης σκευοφόρο για μεταφορά ποδηλάτων.
Ρώτα για περισσότερες πληροφορίες στον ΟΣΕ αλλά πρόσεχε διότι δεν ξέρουν όλοι οι υπάλληλοι τι λένε οι κανονισμοί.

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Ο Lyhadj έχει δίκιο για τον ΟΣΕ. Την μια πήγα Θεσσαλονίκη με το ποδήλατο στη σκευοφόρο και δεν είχα πρόβλημα και την άλλη το είχα δεμένο στον διάδρομο κοντά στις πόρτες και πάλι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα- πιθανόν συμπτωματικά. Μια άλλη φορά το έστειλα ως δέμα ασυνόδευτο, επειδή πήγαινα την άλλη μέρα. Πάντως εξαρτάται και από τη διάθεση ή την ενημέρωση του κάθε υπαλλήλου.
Όσο για τη Χαλκίδα το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα χωρίς θέμα (εκτός από εκείνον τον σπαστικό τραινά που μου την είχε πει και το είχα κάνει θέμα στο φόρουμ).
Αλήθεια, στο ΚΤΕΛ Αττικής έχει δοκιμάσει κανένας να το φορτώσει; Συγκεκριμένα προς Μέγαρα;;;

Antonius
Απών/απούσα

εγώ το φόρτωσα στο ΚΤΕΛ και δεν μου ζήτησαν τίποτα, μάλιστα είμαστε 2 ποδηλάτες και τα ποδήλατά μας φορτώθηκαν πριν από τις υπόλοιπες αποσκευές.

Τηλεφώνησε πριν το ταξίδι σου στο ΚΤΕΛ, είναι περισσότερο αξιόπιστο από το να σου λέει ο καθένας μας την εμπειρία του

morgoth
Απών/απούσα

Επειδη θα επιχειρησω να παω Οινοφυτα την επομενη εβδομαδα (εξοχικο κοπελας κοντα στο Συκαμινο) για πειτε ποια δρομολογια να προτιμησω προς Χαλκιδα, ωστε να μην εχει πολυ κοσμο? Απο Σταθμο Λαρισσης το παιρνω ετσι? Τελος ισχυει αυτο που λετε για 2ο και 4ο βαγονι?

contact