Καλλιθέα – πόλη για ποδήλατο

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Ημέρα ποδηλάτου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά την ημέρα ποδηλάτου.
Περισσότεροι από 1.000 ποδηλάτες όλων των ηλικιών θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης μας με τα ποδήλατά τους. Ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι o ειδικά διαμορφωμένος χώρος στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων (έναντι πάρκου Δαβάκη).

Η έναρξη της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 10.00π.μ όπου μικροί και μεγάλοι θα προσέλθουν με τα ποδήλατά τους στον χώρο. Επίσης θα υπάρχουν διαμορφωμένα περίπτερα των χορηγών της εκδήλωσης καθώς και ειδικοί εμψυχωτές που θα πραγματοποιούν διάφορα συναγωνιστικά παιχνίδια , μικρές παραστάσεις , παιχνίδια σκέψης , εικαστικά παιχνίδια και face painting με θέμα το ποδήλατο.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η διασκέδαση μικρών και μεγάλων ποδηλατώντας στους δρόμους της Καλλιθέας κάνοντας μια διαδρομή με την συμμετοχή όλων. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων περνώντας από όλους τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας και το Κ.Π.Ι.Σ.Ν και θα τερματίσουν στο σημείο από όπου θα ξεκινήσουν. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 με αφετηρία και τερματισμό της ποδηλατοβόλτας το ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.
Θα κληρωθούν πολλά και μεγάλα δώρα, προσφορές των χορηγών μας.
Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

και καλή διασκέδαση σας εύχομαι <3

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.................................  σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Διερεύνηση καινοτόμων μεθόδων περιορισμού ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπων από τις μετακινήσεις. Κοινωνική έρευνα σε συνεργασία ΕΜΠ και Δήμου Καλλιθέας για την καταγραφή όρων αποδοχής και συναίνεσης από την τοπική κοινωνία σε αναγκαίες δράσεις» δημιούργησε υλικό για τη συλλογή των απόψεων τωνΦορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κατοίκων και Επισκεπτών της πόλης της Καλλιθέας, σχετικά με τις μετακινήσεις τους στην πόλη:

Πλατφόρμα crowdsourcing https://www.kallidea.eu/ όπου μπορούν όλοι να γράψουν τις δικές τους προτάσεις για το αύριο της πόλης για θέματα μετακινήσεων, αστικού περιβάλλοντος, πρασίνου, προσβασιμότητας κ.λπ. Οι 6 καλύτερες ιδέες που θα ψηφιστούν από τους συμμετέχοντες θα κερδίσουν ειδικά δώρα.

Σας καλούμε ακόμη να γίνετε παρατηρητές – μελετητές της πόλης σας και να φτιάξετε δικούς σας εύκολους χάρτες όπου θα σημειώσετε προβλήματα και θα προτείνετε λύσεις, ή να καταγράψετε καθημερινές σας διαδρομές με τα πόδια ή το ποδήλατο, ή ακόμη να μετρήσετε τους ήχους σε κομβικά σημεία της πόλης.

Συμμετέχοντας στις δράσεις για την κινητικότητα συμβάλλετε ενεργά στην διαμόρφωση ενός καλύτερου «αύριο» για τη Καλλιθέα.

contact