Με 2 πεταλα και 1 σπιραλ σε ενα γερο σημειο θα ειναι ασφαλες το ποδηλατο;

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

Γεια σας, αποφασισα εδω και 2 μηνες να χρησιμοποιω ποδηλατο για να πηγαινοερχομαι στη δουλεια και ετσι εκανα σερβις σε ενα παλιο ιντεαλ δεκαπενταετιας περιπου.
Η διαδρομη ειναι Γαλατσι-Βοτανικος.

Το θεμα ειναι το εξης: ειμαι οδηγος αστικου λεωφορειου, αν ειμαι πρωινος πηγαινω αμαξοστασιο με το ποδηλατο αλλα μετα σχολαω εξω (οταν λεω εξω εννοω συνηθως στο κεντρο). Μπορω να βαζω το ποδηλατο στο λεωφορειο το πρωι και πηγαινοντας για δουλεια να το κατεβαζω και να το δενω καπου στο κεντρο για να το παιρνω οταν σχολαω.

Εχω σταμπαρει 2-3 σημεια οπου θα μπορουσα να το δενω για να μην το βαζω σε ενα σημειο συνεχεια αλλα και παλι φοβαμαι, το θετικο ειναι οτι δουλευω μια βδομαδα πρωι μια απογευμα οποτε θα ναι δυσκολο για καποιον να το σταμπαρει και να το βρει συγκεκριμενες ωρες καπου συνεχομενα και να το βουτηξει.

θελω τη γνωμη σας και τη συμβουλη σας.
Με 2 πεταλα και 1 σπιραλ (το σπιραλ για τη σελα) σε ενα γερο σημειο θα ειναι (ψιλο)ασφαλες το ποδηλατο;

Ευχαριστω

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Φίλε μου, off topic, αλλά έχω το ίδιο MTB της IDEAL, το Hillmaster και πρώτη φορά βλέπω ακριβώς το ίδιο!. Το πήρα το 1998 και ακόμα απορώ πως πιτσιρικάς έκανα τέτοιες υπερβολές σε μονοπάτια με αυτό, χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα. Είναι ατσάλι, αλλά τι δεν ξέρω! Το μόνο που ξέρω είναι ότι το είχα πληρώσει καλά!

Σχετικά με το κλείδωμα, κανείς δε νομίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει, αλλά μόνο να σε συμβουλέψει.. Μέρη όπου έχει πολύ κόσμο, και κλείδωμα σε κάτι γερό! Το ενδεχόμενο να το αφήνεις στη βάση σου και να πας μετα με συγκοινωνία να το πάρεις; Θα στο προσέχουν σίγουρα εκεί. Πάντως από περιέργεια, που θα το έχεις στο λεωφορείο ??

SeNNinhA
Απών/απούσα

Βρες σημείο δίπλα σε αστυνομικό τμήμα και κλείδωσέ το. Ασε στο σημείο εκείνο
χοντρή αλυσίδα με καλό λουκέτο και καλο πέταλο για να μην τα κουβαλάς συνέχεια μαζί σου.
Εάν το σημείο έχει περατζάδα και έχεις καλά λουκέτα τότε πιθανότατα δεν θα ασχοληθούν μαζί του. Εάν το σημείο είναι απόμερο, ναι μεν θα το δουν ίσως δύσκολα αλλα μετα θα έχουν άνεση να κόψουν τις αλυσίδες σου.

Γιατί δεν το αφήνεις στο αμαξοστάσιο και να το πάρεις μαζί σου στο τελευταίο δρομολόγιο που σχολάς ή σε κάποιο απο τα τελευταία ώστε να μην μένει πολλές ώρες εκτός;

Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

το ποδηλατο αυτο το χαν παρει δωρο τα πεθαρικα μου στη γυναικα μου.δεν εκανε ποτε.ηταν παρατημενο στο μπαλονι δεκα χρονια.σκουριασε λιγακι αλλα τωρα παει μια χαρα.τωρα πηγαινω στη δουλεια {αμαξοστασιο βοτανικου}και το κλειδωνω εκει.οποτε οταν σχολαω στο κεντρο πρεπει να επιστρεφω βοτανικο για να το παρω.ασφαλες μεν,χρονοβορο δε,δεδομενου πως απο βοτανικο πρεπει να παω γαλατσι.εγω απλα λεω οτι βγαινοντας με το λεωφορειο απο αμαξοστασιο,μπορω να το βαζω μεσα στο λεωφ το ποδηλατο το πρωι πηγαινοντας στην αφετηρια για να πιασω δουλεια.καταλαβες?εγω ας πουμε εχω μια γραμμη που παει κυψελη-πετραλωνα.το πρωι πηγαινοντας στην αφετηρια να πιασω δουλεια πχ.στην κυψελη μπορω να κλειδωσω το ποδηλατο στο μουσειο γιατι εκει σχολαω το μεσημερι.για να το παρω και να φυγω.κουβαλαω δηλ το ποδηλατο εν οσω ειμαι εκτος υπηρεσιας και το κλειδωνω στο μουσειο και μετα συνεχιζω για να παω στην αφετηρια.ελπιζω ναμην σε μπερδεψα

Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

SeNNinhA wrote:
Βρες σημείο δίπλα σε αστυνομικό τμήμα και κλείδωσέ το. Ασε στο σημείο εκείνο
χοντρή αλυσίδα με καλό λουκέτο και καλο πέταλο για να μην τα κουβαλάς συνέχεια μαζί σου.
Εάν το σημείο έχει περατζάδα και έχεις καλά λουκέτα τότε πιθανότατα δεν θα ασχοληθούν μαζί του. Εάν το σημείο είναι απόμερο, ναι μεν θα το δουν ίσως δύσκολα αλλα μετα θα έχουν άνεση να κόψουν τις αλυσίδες σου.

Γιατί δεν το αφήνεις στο αμαξοστάσιο και να το πάρεις μαζί σου στο τελευταίο δρομολόγιο που σχολάς ή σε κάποιο απο τα τελευταία ώστε να μην μένει πολλές ώρες εκτός;


παραθετω παραδειγμα σε μια τυχαια λεωφορειακη γραμμη για να δειτε πως εχει.ας πουμε οτι δουλευω φιλοθεη-αμπελοκηποι 610.η βαρδια λεει να βγαλω το αμαξι 4μιση το πρωι απο αμαξοστασιο και να παρω 5 απο φιλοθεη.το μεσημερι λοιπον θα σχολασω αμπελοκηπους.αν εχω αφησει το ποδηλατο στο αμαξοστασιο θα πρεπει να παρω συγκοινωνια για να παω να το παρω.η αλλη λυση ειναι να βαλω το ποδηλατο μεσα στο λεωφ το πρωι και ανεβαινοντας την αλεξανδρας να σταματησω,να το κλειδωσω στους αμπελοκηπους και μετα να παω κανονικα να παρω το δρομολογιο μου.

vombida
Εικόνα vombida
Απών/απούσα

Ασχέτως από τον τρόπο και το μέρος κλειδώματος, πιστεύω πως δεν έπρεπε να βάλεις φωτό του ποδηλάτου σου...αν με πιάνεις! Είναι σα να λες "παιδιά αν το δείτε αυτό να ξερέτε ότι θα αργήσω να γυρίσω". Καλύτερα να την κατεβάσεις τη φωτό.

Σημείο κλειδώματος: μπροστά από περίπτερο (αν είναι μιλημενος ο περιπτεράς ποιανού είναι το ποδήλατο ακόμη καλύτερα), μπροστά από καφετέρια, δίπλα σε στάση λεωφορείου ή σε πυλωτή κτιρίου που ΔΕ φαίνεται από πουθενά

Τρόπος κλειδώματος: αν το βάλεις μπροστά από καφέ, μη το φορτώνεις με πολλές κλειδαριές, γιατί υποτιθεται ότι πίνεις καφέ μέσα, τι τις θες τις 5 κλειδαριές;

Tzamilia
Απών/απούσα

λοιπόν καλησπέρα
Κι εγω είμαι εκτός θέματος! Ηθελα να σο πως χαιρομαι πολύ που θα πηγαινοερχεσαι με ποδήλατο γιατι σκεφτηκα ότι ειναι σημαντικό ενας οδηγός λεωφορείου να δει πως είναι να οδηγείς με ποδήλατο οποτε μετα θα προσεχεις περισσοτερο και θα εξηγεις στους συναδελφους σου! Να προσεχεις τα μεγαλα οχήματα!

Ευχές να μην ιδιωτικοποιήθουνε τα ΜΜΜ, και στους αγωνες σας που θα ρθουν κι εμεις μαζί (για τιε δικες μας δημόσιε συγκοινωνίες)..

electro - biker
Απών/απούσα

Όταν πηγαίνω στο κέντρο και πρέπει να το αφήσω, βρίσκω το πιο κοντινό πάρκινγκ αυτοκινήτων πάω στον υπάλληλο, του ζητάω ένα μέρος να δέσω το ποδήλατο μέσα στο πάρκινγκ, και με αφήνει. Συνήθως δεν μου ζητάν λεφτά, πιο σπάνια δίνω κάνα 2ευρω για όσο το αφήσω.

Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

ευχαριστω για τις συμβουλες και τις αποψεις σας.σκεφτηκα να το αφηνω κοντα σε σταθμαρχειο.θα δω πως θα το κανω.οπως καταλαβαινετε μετα απο ενα οχταωρο στο τιμονι ουτε που θελω να σκεφτομαι πως θα παρω αμαξι για να γυρισω σπιτι.με το ποδηλατακι νιωθω τζαμι.νιωθω πολυ καλα και ξεμουδιαζω και απ την ακινησια της δουλειας.μια συμβουλη και απο μενα μονο ρε παιδια.δε με νοιαζει για τα μηχανακια που οδηγανε αλοπροσαλλα ετσι κι αλλιως,αλλα οταν βλεπω ποδηλατες να κανουν σφηνες σε μεγαλα οχηματα πραγματικα στεναχωριεμαι.τις προαλλες εστριβα με το λεωφ απο αθηνας ερμου και μαζι μου στριψανε {ερχονταν απο αριστερα κινουμενοι παραλληλα με μενα)και 2 ποδηλατες που τους ειδα τελευταια στιγμη.εμεις οταν στριβουμε ελεγχουμε περιμετρικα αλλα ελεγχουμε και αλλα πραγματα ταυτοχρονα.και στην τελικη προστατεψτε τον εαυτο σας.μην θεωρειτε δεδομενο οτι ο οδηγος θα σας δει μονο και μονο επειδη ειναι επαγγελματιας.σας το λεει ενας ανθρωπος που οδηγαει και λεωφορειο και ποδηλατο και μπορει να χει αποψη και απ τις 2 πλευρες.καθε απορια δεκτη.

vec
Απών/απούσα

Καλησπέρα,
αφού είσαι οδηγός λεωφορείου, μίλα μας λίγο με αυτή την ιδιότητα. Και δεν εννοώ περιπτώσεις σαν τα καφριλίκια που περιέγραψες παραπάνω, αλλά γενικά. Πώς θεωρείτε (οι οδηγοί ΜΜΜ) ότι είναι βολική η συνύπαρξή μας στους δρόμους, κυρίως στους πηγμένους και με λεωφορειολωρίδες όπως Αλεξάνδρας, Πατησίων; Ποιες είναι οι τυφλές γωνίες σας; Κάποια συμβουλή, οτιδήποτε....
Να μην πω ότι θα έπρεπε να ανοίξει topic με ακριβώς αυτό το θέμα: Συνύπαρξη ποδηλάτων και ΜΜΜ στους δρόμους

Το λέω αυτό γιατί προ ποδηλάτου, οι συζητήσεις μου με οδηγούς μοτοσυκλετών για το πώς αντιλαμβάνονται το δρόμο νομίζω πως με έκαναν αν όχι καλύτερο, σίγουρα πιο ασφαλή οδηγό αυτοκινήτου. Το ίδιο και η σύντομη εμπειρία μου με ένα Van. Όπως και το ότι οδηγώ Ι.Χ. νομίζω μου χρησιμεύει στην κίνησή με το ποδήλατο μέσα στην πόλη. Για μεγάλα οχήματα όμως δε γνωρίζω τίποτα.

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Συμφωνώ και εγώ! Φίλε μου, μιας και είσαι οδηγός λεωφορείου μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα, σχετικό. Πολυ ενδιαφέρον!

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

bon wrote:
...και στην τελικη προστατεψτε τον εαυτο σας.μην θεωρειτε δεδομενο οτι ο οδηγος θα σας δει μονο και μονο επειδη ειναι επαγγελματιας.σας το λεει ενας ανθρωπος που οδηγαει και λεωφορειο και ποδηλατο και μπορει να χει αποψη και απ τις 2 πλευρες.καθε απορια δεκτη.

Γι' αυτό, ποδηλατείτε σαν να είστε αόρατοι!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

bon wrote:
Με 2 πεταλα και 1 σπιραλ (το σπιραλ για τη σελα) σε ενα γερο σημειο θα ειναι (ψιλο)ασφαλες το ποδηλατο;

Ποια 2 πέταλα;
ποιο σπιραλ;
ποιο "γερό" σημείο;...

http://www.podilates.gr/?q=node/7074

Οδηγίες Πλοήγησης & Περιήγησης στον ιστοχώρο
http://www.podilates.gr/?q=node/6016
http://www.podilates.gr/?q=xrisima

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

bon wrote:
σκεφτηκα να το αφηνω κοντα σε σταθμαρχειο.

Νομίζω η καλύτερη λύση. Αν βρείς και 1-2 άλλους ποδηλάτες συνάδελφους να απευθυνθείτε στους διευθύνοντες για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών εργαζομένων. Αυτό δεν είναι φυσικά άμεση λύση, αλλά σε κανα χρόνο μπορεί να κάνουν κάτι. Καλό είναι να ακούνε αιτήματα για το ποδήλατο από πολλές μεριές. Να μπορείτε να το κλειδώνετε μέσα σε οποιοδήποτε σταθμό Μετρό, ΗΣΑΠ, κ.λ.π.. Όλες οι υποδομές του ΟΑΣΑ πρέπει να είναι φιλικές προς τα ποδήλατα, από τρένα και λεωφορεία μέχρι κτίρια. Είναι απαράδεκτο το Μετρό να μην αφήνει τους υπαλλήλους του να κλειδώνουν τα ποδήλατά τους μέσα στους σταθμούς.

contact