Νεοελληνικός πολιτισμός (Ιστορία νεοελληνικής τρέλας)

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

26/9 και ώρα 10:00 το πρωί περίπου.

Κατεβαίνω την Ερμού, φτάνω στο σημείο των ΚΤΕΛ και προσπαθώ να στρίψω για να συνεχίσω στο πεζοδρομημένο κομμάτι που περνά από τον αρχαιολογικό χώρο τού Κεραμεικού. Μηχανή μεγάλου κυβισμού έχοντας περάσει παράνομα από τούς πεζόδρομους, περνά δίπλα από το λεωφορείο. Δεν με έχει δει, φρενάρει την τελευταία στιγμή, ενώ εγώ κάνω ελιγμό για να τον αποφύγω· σχεδόν με ακουμπάει:

(Εγώ) -ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
(Αυτός) - Τι θες ρε μαλάκα, να ζητήσεις και τα ρέστα;

Πλησιάζω, πλησιάζει περισσότερο και κολλάει τη μούρη του στη δική μου.
(Εγώ) -Πήγες να με σκοτώσεις!!!
(Αυτός) -Τι λες ρε; Άντε γιατί πολύ θάρρος έχετε πάρει με τα κωλοποδήλατα στους δρόμους!

Πολλοί σταματούν και κοιτούν, ενώ ένας οδηγός ταξί που είναι παρκαρισμένος στην «πιάτσα» και είδε όλο το περιστατικό προσπαθεί να με βοηθήσει.
(Εγώ) -Αγόρι μου, το καταλαβαίνεις πως είσαι παράνομος;!!! Έρχεσαι από πεζόδρομο!
(Αυτός) - Θα σε γαμήσω και θα σε πετάξω στα σκουπίδια μαζί με το ποδήλατο!!!
(Η μούρη του εξακολουθεί να απέχει από τη δική μου μερικά εκατοστά)
(Εγώ) -Γιατί βρίζεις;

Ο οδηγός ταξί προσπαθεί να ξαναβοηθήσει, ξεκολλώντας τον από πάνω μου.
(Απευθυνόμενος στον ταξιτζή)
-Φύγε γιατί θα γαμήσω κι εσένα!!!

Εκείνη τη στιγμή έσκυψα και πήρα τον αριθμό τής πινακίδας.
Το αντιλαμβάνεται, ανεβαίνει στη μηχανή και φεύγει μαρσάροντας.
Ποδηλάτης που ερχόταν από πίσω μου και που επίσης είχε παρακολουθήσει όλο το περιστατικό, προθυμοποιείται να μού δώσει τα στοιχεία του και περιμένει μαζί μου το «100».

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
NikniS
Εικόνα NikniS
Απών/απούσα

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Τις προάλλες στην καθημερινή μου διαδρομή επιστροφής στο σπίτι πήγα να παίξω "μπουνιές" με έναν κάγκουρα που είχε παρκάρει κάθετα και επάνω στον ποδηλατόδρομο το κάμπριό του, παραδίπλα σε καφετέρια.
Το σταμάτημά μου και το επίμονο κοίταγμα πρίν προλάβω να πώ κάτι (βρισκόταν ήδη στο αυτοκίνητο) ήταν αρκετά για να μου πεί με τσαμπουκά "τραβάς κανα ζόρι ρε",,, "τι θέλεις τώρα, ψάχνεσαι?",,,, φυσικά ακολούθησαν σκηνικά απείρου κάλους κυρίως φραστικά απο μέρους του, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι φραπεδόμαγκες απολάμβαναν το σόου.
Αυτός είναι ο νεοελληνικός πολιτισμός μας, φίλε μου.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Απλά τα πράγματα. Οι «φραπεδόμαγκες» όπως πολύ εύστοχα τους χαρακτηρίσατε βρίσκονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο «με την πλάτη στον τοίχο». Πέρα από την αύξηση της βενζίνης, την αύξηση του κόστους των service που προκαλεί η κρίση έχουν τώρα και εμάς! Με τον όρο «εμάς» εννοώ όλους τους ποδηλάτες που αυξανόμαστε με ταχύτητα. Λοιπόν για να μη μακρυγορώ, θα σας πω πως η εκτίμησή μου είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι τύποι έχασαν «γκόμενα σίγουρη» γιατί τους παράτησε και πήγε στο Freeday!

outsider
Απών/απούσα

Πες μου οτι τον έδωσες στεγνά στην αστυνομία. Και μόνο που το διάβασα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν νομίζω να είχα την ψυχραιμία που έδειξες...

Ρε, τι ξύλο θέλουν μερικοί "άνθρωποι" για να στρώσουν...

NikniS
Εικόνα NikniS
Απών/απούσα

Automation wrote:
Απλά τα πράγματα. Οι «φραπεδόμαγκες» όπως πολύ εύστοχα τους χαρακτηρίσατε βρίσκονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο «με την πλάτη στον τοίχο». Πέρα από την αύξηση της βενζίνης, την αύξηση του κόστους των service που προκαλεί η κρίση έχουν τώρα και εμάς!

@Automation συμφωνώ με αυτά που λές και μου αρέσει που έχεις αισιοδοξία.
Πάραυτα, η καθημερινή μετακίνησή μου με το ποδήλατο, τόσο στα Νότια προάστια όσο και στο κέντρο, μου δείχνει "ακόμα" άλλα. Όσα ίσχυαν την εποχή των "παχιών" αγελάδων, λίγα έτη πρίν δηλαδή.
Οι κάγκουρες εξακολουθούν και υφίστανται και μάλιστα μπορώ να πώ ότι ακόμα δεν δείχνουν να "κόβωνται" με την βενζίνη στα 2 ευρώ. Ίσως έχει και τους ταίζει ακόμα ο μπαμπάς, ξέρεις αυτός που δηλώνει 5 χιλιάρικα ώς ελεύθερος επαγγελματίας.
Τα ξημερώματα που κάθομαι κάποιες φορές στο μπαλκόνι, εξακολουθώ και ακούω σπασμένα μοτέρ, όχι μόνο στην παραλιακή αλλά πλέον και στα στενά...

Για την γκόμενα βέβαια θα συμφωνήσω, κρίνοντας απο τα μούτρα του το πιθανότερο είναι να διάλεγε το freeday μόνιμα!

ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

outsider wrote:
Πες μου οτι τον έδωσες στεγνά στην αστυνομία.

Έχω όλη την καλή διάθεση αλλά θα πρέπει να κάνω μήνυση (ή όπως λέγεται), για την οποία απ’ό,τι ξέρω θα πρέπει να πληρώσω ένα ποσό, καθόλου αμελητέο. Το δικαστήριο βεβαίως θα γίνει σε τρία τέρμινα με το αποτέλεσμά του τελείως αβέβαιο.

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, εδώ άλλοι σκοτώνουν και τη βγάζουν καθαρή…

Ntimitris
Απών/απούσα

ath.nasi wrote:
outsider wrote:
Πες μου οτι τον έδωσες στεγνά στην αστυνομία.

Έχω όλη την καλή διάθεση αλλά θα πρέπει να κάνω μήνυση (ή όπως λέγεται), για την οποία απ’ό,τι ξέρω θα πρέπει να πληρώσω ένα ποσό, καθόλου αμελητέο. Το δικαστήριο βεβαίως θα γίνει σε τρία τέρμινα με το αποτέλεσμά του τελείως αβέβαιο.

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, εδώ άλλοι σκοτώνουν και τη βγάζουν καθαρή…

φιλε αστο να περασει, αλλιως θα αναλωθεις με τετοια περιστατικα που τελειωμο δεν εχουν
ΚΑι να καταφερεις να ταπεινωσεις-παραδειγματισεις εναν μαλακα υπαρχουν και αλλοι χιλιαδες,Εξαλλου ο στρατος τα ειπε ολα
Όσο υπάρχει τράπουλα
θα βγαίνουνε ρηγάδες,
κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι
θα βγαίνουν μαθητάδες.
http://www.youtube.com/watch?v=v82mZg-fF4w

magmike
Απών/απούσα

αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Μου έχει τύχει στο συγκεκριμένο σημείο να περπατώ και να σπρώχνει μια μηχανη ένας που συνομιλούσε με τους μικροπωλητες λίγο πιο πάνω και σπρώχνοντας σηκώνεται το πουκάμισο και νάσου το κουμπούρι περασμένο στη ζώνη πίσω του.

Γενικά παιδιά τώρα που γίναμε πολλοί δεν είναι κακό να σταματάμε και να βοηθάμε να κατευναστούν τα πνεύματα σε τέτοιες περιπτώσεις

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Να φυλάγεστε από αυτά τα όντα. Χαρμάνηδες, χαπακωμένοι, και δε συμμαζεύεται. Στους δρόμους όλων των ειδών τα ανθρωποειδή κυκλοφοράνε ελεύθερα.

Και δε συμφωνώ καθόλου με τις άκριτες γενικεύσεις. Το ότι υπάρχουν και τέτοια όντα στο οικοσύστημα δεν μας δίνει το δικαίωμα να β'αζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι...