Στοπ και ποδηλάτες

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
aldro
Απών/απούσα
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Arxarios
Απών/απούσα

...που αφορούν τους ποδηλάτες. Πρώτον ότι στην Αμερική υπάρχουν διασταυρώσεις με 4 στοπ προκειμένου να μειωθούν οι ταχύτητες των ΙΧ με θύματα τους ποδηλάτες που αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα. Δεύτερον ότι υπάρχει νόμος στο Αιντάχο που δικαιοδοτεί στους ποδηλάτες να κάνουν χρήση των στόπ σαν να έχουν δει το σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (αυτό με το ανέστραμένο τρίγωνο)

Και τα δύο θέματα δεν έχουν μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, καθώς 4 στοπ σε διασταύρωση συναντάται συχνά στην Αμερική, αλλά δεν θυμάμαι να το έχω δει στην Ελλάδα, και το δεύτερο γιατί εάν βλέπει κάποιος καλά ότι δεν έρχεται άλλος, είναι μάλλον απιθανό να ακινητοποιηθεί εντελώς για να τηρήσει το στοπ.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μεγάλο "κόστος" της διδικασίας σταμάτα-ξεκίνα σε πιθανές διαδρομές ποδηλατών, πόσο μάλλον όταν σχεδιάζονται ποδηλατόδρομοι, και αυτό το ξέρουμε όλοι χωρίς να υπολογίζουμε watt. Βέβαια εδώ που φτιάχνουμε ποδηλατόδρομους με κυβόλιθους και πλάτος 1m, είναι ήδη αποδεδειγμένο ότι οι σχεδιαστές αυτών δεν έχουν καβαλήσει ποδήλατο για δεκαετίες.

Το πραγματικό βέβαια θέμα στην Ελλάδα, είναι κόκκινα φανάρια και ποδήλατο. Άλλοι τα περνάνε, άλλοι όχι, μερικοί λένε ότι περνώντας τα θα μας περάσουν για κάφρους και άλλοι ότι εάν δεν τα περνάμε θα είμαστε πολύ αργοί. Αυτό το θέμα είναι σύνθετο!

contact