Τέτοιους ποδηλατόδρομους τους θέλουμε;

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Tasos
Απών/απούσα

Είναι ένας ποδηλατόδρομος στο Χαϊδάρι και προσωπικά δεν έχω εικόνα. Αν ισχύουν τα όσα γράφει, μου φαίνεται για άλλο ένα (αντι)παράδειγμα έργου, με μόνο σκοπό την "απορρόφηση κονδυλίων" και φυσικά με αρνητικό πρόσημο στην προώθηση του ποδηλάτου...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Με μερικές ακόμα προσθήκες θα γίνει εξαιρετικός.
Σε πρώτη φάση καρφιά στα κολωνάκι. Στη συνέχεια
τάφρους στα σημεία που κοβεται. Τέλος κλείσιμο
γύρω γύρω με σίδερα φυλακής και από έξω μαύρο
ύφασμα για να μην ενοχλείς κανέναν.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Εκεί πάσχουν τα περισσότερα έργα που γίνονται .Τα μόνα που στέκουν σωστά σε ένα βαθμό είναι πχ Αττική οδο που έχει νταβατζιλίκι .

Είχα γράψει και παλαιότερα για τους ποδηλατοδρόμους στη Λαμία, όσα λάθη και να έχουν, όσο καλό και να έκαναν χωρίς συντήρηση δεν πάμε πουθενά .

Το θέμα δεν είναι τι θέλουμε τελικά αλλα τι παρέχετε

aldro
Απών/απούσα

http://www.dikaiologitika.gr/2013101718389/dimosio/erxontai-ruthmiseis-g...
Το πρόβλημα είναι ότι πρώτα έγιναν οι ποδηλατόδρομοι & τώρα θα οριστούν οι προδιαγραφές.Ετσι προκύπτουν στενοι ή και επικινδυνοι ποδηλατοδρομοι,με κινδυνο να χτυπησεις απο τα κολωνάκια η την πορτα που θα ανοιξει πανω σου. ξεχνωντας οτι τα εμπόδια έχουν διπλο ρολο δηλαδη να εμποδισουν την εισοδο αυτοκινήτων αλλα & να μην απειλούν την ακεραιοτητα των ποδηλατων

Tasos
Απών/απούσα

οι προτάσεις του Eaglos θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα με επιστολή από τους/τις Ποδηλάτ-ισσ-ες στο δήμο!

Εξάλλου το θέμα -πέρα από το να βολευόμαστε με ότι έχουμε- είναι και να κυνηγάμε τα καλύτερα, ε φίλε Scarpedico;

Το άρθρο που ανέβασε ο aldro είναι καταρχήν πολύ θετικό. Για να δούμε...

Wicca
Απών/απούσα

Εδώ και πολλά χρόνια υπήρξε κόσμος εδώ σε αυτό το site που επαναλάμβανε την πεποίθηση του ότι οι ποδηλατόδρομοι, που και καλά θα γινόντουσαν, (τότε), δεν θα ήταν κάτι παραπάνω από μία μεγάλη ΑΡΠΑΧΤΗ των Δήμων που στην ουσία ήθελαν να πάρουν τις επιδοτήσεις από την ΕΕ.

Αυτό αποδείχθηκε. Κανένας από τους ποδηλατοδρόμους που φτιάχτηκαν, στην Αττική τουλάχιστον, δεν έχει ούτε τις προδιαγραφές, ούτε και κάποιο λόγο ύπαρξης εκεί που φτιάχθηκε.

Κανένας από αυτούς δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφάλειας και κανένας από αυτούς δεν έχει την λογική να εξυπηρετήσει τους ποδηλάτες στις διαδρομές τους. Φτιάχτηκαν πρόχειρα με την λογική του να εισπραχθούν εγκαίρως οι επιδοτήσεις, ( όσο αυτές έπαιζαν) και φτιάχτηκαν ξεκινώντας από το πουθενά και καταλήγοντας στο τίποτα. Με άλλα λόγια με την πεποίθηση ότι ο αστικός ποδηλάτης δεν καβαλάει ένα μεταφορικό μέσο για να κάνει την δουλειά του, αλλά το "παιχνίδι " του για να κάνει την αναψυχή του για ένα χιλιόμετρο.

Και εμείς ως ποδηλάτες, ( και ποδηλατικές κοινότητες εν γένη) τους δώσαμε και εύσημα όταν έφτιαξαν αυτά που έφτιαξαν και πηγαίναμε και στα Δημαρχεία, για να παραβρεθούμε στις συζητήσεις που γινόντουσαν και να υποστηρίξουμε κάθε φορά την παράταξη που ήθελε να κάνει την αρπαχτή. Και το αναφέρω αυτό για να είμαι δίκαιη.

Τα υποστηρίξαμε και τα λουστήκαμε και όποιος μου πει ότι δεν πίστευε ότι αυτά τα έργα θα γινόντουσαν με αυτόν τον τρόπο, είναι μακρυά νυχτωμένος.

Για να αφήσουμε τώρα την παρελθοντολογία και να πιάσουμε το θέμα από εδώ και πέρα, η διεκδίκηση που θα έπρεπε να κάνουμε είναι: είτε να γίνει σοβαρό ΔΙΚΤΥΟ ποδηλατοδρόμων, ( που χλωμό το βλέπω- δεν έχουν χρήματα πια), είτε να αλλάξουν οι συνθήκες στους ήδη υπάρχοντες δρόμους με σωστή σηματοδότηση, αλλαγή του ΚΟΚ με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει και τους ποδηλάτες κάθε είδους.

Αν γίνει το δεύτερο, δεν χρειάζονται στην ουσία ποδηλατόδρομοι και μάλιστα σαν αυτόν που αναφέρετε ( ενδεικτικά) στο Χαϊδάρι γιατί θα γίνει ένα δίκτυο για ποδηλάτες πάνω στο υπάρχον δίκτυο των δρόμων.

aliki_
Εικόνα aliki_
Απών/απούσα

http://www.eldo.us/wp-content/uploads/2011/08/04-West-Pennway-Section-Se... Πιστεύω και ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και τα ποδήλα θα έπρεπε να υπάρχει και ένα διαχωριστίκο με χαμηλούς θαμνους πχ για ασφάλεια όπως φαίνεται στην τομη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσο πολλά αρνητικά παραδείγματα ποδηλατοδρόμων που φτίαχτηκαν πρόχειρα με τις επιδοτήσεις της ΕΕ, και για να λένε η πολιτικοί και να παινεύονται για τα τόσα χλμ ποδηλατοδρόμων που κατασκεύασαν. http://static-enet.toolip.gr/resources/2009-10/18a-3-thumb-large.jpg :παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, http://2.bp.blogspot.com/_sL8XGToDrtc/S9nDKYTVnqI/AAAAAAAABg8/IvkKTSnoNo...

Είναι πολύ τραγική η κατάσταση, ο ποδηλατόδρομος είτε να χρησιμοποιεί=ται ως πάρκινγκ, είτε να είναι στην άκρη του δρόμου, που εκτός από την επικυνδινότητα της θέσης του, και από τα λεωφορεία που κάνουν στάση, όταν βρεχει πλημμυρίζει...

contact