Υπαρχουν απειροι ποδηλατες που κανουν πολλα χιλιομετρα καθημερινα και μπορεσαν...

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Spyridon
Απών/απούσα

Καλησπερα και καλως σας βρηκα...

Εχοντας σε σελες ποδηλατων εμπειρια μεχρι τα 14 μου, οπου ανεμελα γυρνουσαμε σαν πιτσιρικαδες ολη την δυτικη αττικη και τον πειραια δεν μπορω να χαρακτηριστω σαν ποδηλατοφιλος...
Βεβαια την θεση του ποδηλατου την πηρε η μεγαλη μου αγαπη οι μοτοσυκλετες οπου απ τα 14 μεχρι και τα 33 που βαδιζω τωρα μου εχουν ειναι οι κρυφες μου ερωμενες και πανω στις σελες τους εχω πανω απο 300 χιλιαδες χιλιομετρα..
Πλεον μπαμπας δυο ομορφων κοριτσιων νοιωθω οτι κατι πρεπει να αλλαξω...νοιωθω οτι μεγαλωνω και κατι αμελω..και μαλλον αυτος ειναι ο εαυτος μου...
Οποτε μου εχει ερθει η τρελη? ιδεα να αρχισω να πηγαινω στην δουλεια με το ποδηλατο....
Δεν εχω αγορασει καποιο ακομη αφου θελω να ψαξω λιγο τι χρειαζεται απο θεμα εξοπλισμου ποδηλατου για κινηση στον δρομο..ποιοτητας ποδηλατου για να αντεξει τα καθημερινα χιλιομετρα...οπως και εξοπλισμου για εμενα(σιγουρα το arai απ την ducati μου οπως και η στολη dainese δεν ειναι ενδεδειγμενα για ποδηλατισμο...

Η διαδρομη δουλεια σπιτι και παλι πισω ειναι συνολικα 55 χιλιομετρα νικαια-βουλα και ο δρομος ειναι σχετικα ευθυς χωρις ανηφορες με το μεγαλυτερο μερος του να ειναι η παραλιακη αλλα και ενα κομματι εθνικης οδου οπως και λεωφορου...

Εκει που θεω να καταληξω..υπαρχουν αλλοι ποδηλατες απειροι που κανουν τοσα χιλιομετρα καθημερινα και μπορεσαν να αφομοιωσουν αυτο τον τροπο ζωης στην καθημερινοτητα τους...?

Ευχαριστω εκ των προτερων..
με εκτιμηση...Σπυρος

p.s. η φυσικη μου κατασταση ειναι καλη και οι καιρικες συνθηκες δεν με προβληματιζουν

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Η απόσταση είναι μεγάλη,είσαι διατεθειμένος να ξεκινάς τουλάχιστον 1.15 νωρίτερα για την δουλειά και να γύρνάς 1.30 αφού τελειώσεις.
Ενα ποδήλατο πόλης με ενσωματωμένα σχαρα,φώτάκια και λάσπωτήρες είναι καλός εργάτης αλλά η απόσταση σου ανοίγει τον δρόμο για πιο ακραίες επιλογές όπως ποδήλατο δρόμου και μερικές υποχωρήσεις.
Οταν με το καλό αποκτήσεις ποδήλατο είναι καλή ιδέα να κάνεις την εξομείωση της διαδρομής σε κάποιο ρεπό ή αργία και στην πρώτη προσπάθεια που θα επιχειρήσεις να ξεκινήσεις και αρκετά νωρίτερα από όσο υπολογίζεις.
Θα πρέπει να μάθεις να κάνεις αλλαγές σάμπρέλας σε καλό χρόνο να έχεις καλό πέτάλο για να κλειδώσεις αν κάτι πάει στραβά.
Αυτά για αρχή,καλές προσπάθειες.

KAthanas
Απών/απούσα

Εκεί που τα χρειάστηκα όταν για πρώτη φορά έκανα 50 χλμ. σπίτι-δουλειά-σπίτι ήταν στην τελευταία ανηφόρα μήκους 2 χλμ. μέχρι το σπίτι μου. Έκανα αρκετό καιρό να το ξανακάνω και ανακάλυψα ότι τα πήγα καλύτερα τη δεύτερη φορά. Εμένα η διαδρομή μου (Ολυμπιακό Χωριό - Ζωγράφου) έχει πολλές ανηφοροκατηφόρες και δεν κατάφερα ποτέ να την καθιερώσω σε καθημερινή βάση, διότι ήταν πολύ κουραστικό. Εάν το έκανα πάντως είναι σίγουρο ότι πλέον δε θα μου φαινόταν παρά μία διαδρομή ρουτίνας (είναι εντυπωσιακή η προσαρμογή της φυσικής κατάστασης στα καθημερινά δεδομένα που δίνεις στο σώμα σου). Τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ το ποδήλατο σε καθημερινή βάση μέχρι το κοντινότερο σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς και ενίοτε να το βάζω και μέσα. Αρκετά πιο ξεκούραστη επιλογή και σχεδόν το ίδιο γρήγορη (κάνω κάνα 10λεπτο παραπάνω).
Το ποδήλατο μου είναι μια παλιά κούρσα και νομίζω οι κούρσες με τις όποιες παραλλαγές τους (fitness κλπ.) είναι γενικά το πιο γρήγορο μέσο μεταφοράς μέσα στην πόλη και οι πιο ξεκούραστες, ειδικά για διαδρομές τέτοιου μήκους.

Κηπουρός
Απών/απούσα

... να ξεκινήσεις το ποδήλατο για να πηγαίνεις στη δουλειά. Φρέσκος πατέρας είμαι και βλέπω ότι κάνοντας ποδήλατο μέχρι τη δουλειά με έχει οφελήσει γιατί συνδυάζω γυμναστική με μετακίνηση και έτσι δεν χρειάζεται να βρω χρόνο που δεν υπάρχει για να γυμναστώ. Αυτό που με προβληματίζει είναι η απόσταση. Εγώ κάνω 5 + 5 χλμ. Το πρωί τα 5 είναι κατηφορικά. Το απόγευμα τα 5 είναι σχετικά ανηφορικά. Το χειμώνα γυρνάω στίτι κάπως ιδρωμένος. Το καλοκαίρι όμως η κατάσταση δεν παίζεται. Απλά θέλω να καταλήξω στο ότι 22,5 χλμ για να πας στη δουλειά προυποθέτουν καμμιά ώρα πετάλι μέτριο προς έντονο, και μετά? ντουζάκι στην εταιρία? κουβάδες αποσμητικό?

Δεν μπορείς να συνδυάσεις με συγκοινωνία?

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Κηπουρέ γυρνάς σπίτι καταιδρωμένος και βουτας στο μπάνιο αμέσως...οπότε αυτό δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα.
Πηγαίνοντας όμως στη δουλειά μπορείς να δεις ΕΔΩ τις λύσεις που προτείνουμε για το θέμα.
Ελπίζω αυτό να μην είναι λόγος για κάποιον να σταματήσει το BIKEtoWORK.

Κηπουρός
Απών/απούσα

ROUL προφανώς και θέλω να υπάρχουν όσο περισσότερα ποδήλατα στο δρόμο και όσο περισσότεροι άνθρωποι με καλή φυσική κατάσταση. Το έχω ξαναδιαβάσει στο παρελθον το topic που έστειλες.

Δεν μπορω να μπω στη διαδικασία να εξηγώ γιατι κάποιος που τρέχει πανικόβλητος απο το πρωί μεχρι το βράδυ και δεν του φτάνει το 24ωρο, δεν μπορεί να εφαρμόσει όλες αυτές τις τακτικές. Απλά θεώρησε ότι χωρίς να κάνω τίποτα από όλα αυτά που έιχαν προταθεί, είμαι σχεδον πάντα 5-10 λεπτά καθυστερημένος στο οτιδήποτε.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Σε καταλαβαίνω και δεν το είπα ...κάπως.
Και σε μένα υπάρχουν μέρες που αναγκάζομαι να πάρω αμάξι και πάει όλη η μέρα στραβά.
Είναι πολύ εκνευριστικό να προσπαθείς να χωρέσεις στη ζωή σου κάτι που σε φτιάχνει (από πολλές απόψεις) και η καθημερινότητα να σε αναγκάζει ή να μένεις 'λιγο' πίσω σε κάποιες άλλες υποχρεώσεις ή κάνεις πίσω σε αυτό που σε ευχαριστεί.

Ασε που όσο και νωρίτερα σηκωθώ για να είμαι στην ώρα μου πάντα αργώ

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Καλό ξεκίνημα.

Πόση ώρα σου παίρνει να πας με τη μηχανή;

Μπορείς να δανειστείς ένα ποδήλατο και να κάνεις τη διαδρομή δοκιμαστικά μόνος σου ή καλύτερα με κάποιον έμπειρο ποδηλάτη; Τα Σαββατοκύριακα περνάνε αρκετοί ποδηλάτες απ' την Ποσειδώνος.

Το βασικότερο θέμα που θα με απασχολούσε είναι η ασφάλεια στην Ποσειδώνος. Ποια είναι η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων στη δεξιά λωρίδα τις ώρες που πηγαίνεις στη δουλειά; Ανέφερες και "ένα κομμάτι της εθνικής οδού". Γίνεται να το αποφύγεις;

Η απόσταση είναι μεγάλη αλλά όχι υπερβολική. Νομίζω υπάρχουν άτομα που κάνουν και 80 χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτός δεν είναι χαμένος χρόνος αλλά χρόνος άσκησης.

Το θέμα του ιδρώτα υπάρχει και σε πολύ μικρότερες αποστάσεις και λύνεται. Γι' αυτό θα συνιστούσα ποδήλατο με σχάρα για να παίρνεις μαζί σου ρούχα κ.λ.π. χωρίς να κουβαλάς τσάντα στην πλάτη.

Το θέμα της βλάβης δεν είναι θέμα. Στην ανάγκη βάζεις το χαλασμένο ποδήλατό στο τραμ ή ακόμα και σε ταξί. Και δεν συμβαίνει τόσο συχνά.

Το τραμ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αρχικά για μέρος της διαδρομής μέχρι να συνηθίσεις την κίνηση στο δρόμο.

Vale
Απών/απούσα

Τι διαβάζουν τα όμορφα, μπιρμπιλωτά μου μάτια;!!

...μοτόρια,κράνη,φόρμες,...παραλιακή!
Σκοτεινός τύπος στον ορίζοντα!

-Καλώς ήρθες στην παρέα,τα παιδιά θα σου πουν ότι θες.
Το μόνο που θα πω είναι πως, πάρ'το σιγά-σιγά και θα γουστάρεις σαν τρελός,δες τι ποδήλατο κάνει για την περίπτωση,ρώτα,ψάξε με υπομονή και βουρρ.

Σημ.
Για εξοπλισμό,δες και αυτό:
46

Σημ.2 Για τον ήδη υπάρχων εξοπλισμό,μια χαρά είναι και αυτός! / Και πάλι,καλώς ήρθες!

magmike
Απών/απούσα

Αυτό για την εθνική που είπες με τρόμαξε λίγο:P

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Μην τον πανικοβαλετε ειναι πανευκολο (οχι απλως ευκολο, πανευκολο και δεν κανω καθολου πλακα).

Κατ'αρχην θελεις ενα ποδηλατου δρομου.(απο hybrid μεχρι κουρσα)(θα απεφευγα τα κλασικα πολης λογω βαρους και μονο αν και εχω κανει την συγκεκριμενη διαδρομη και με πολης (το εχω κανει και με μτβ κτλ αλλα ενταξει)).
Για την περιπτωση σου ενα hybrid θα ηταν πολυ καλο με την λογικη οτι θα μπορεις και να το φορτωσεις παραπανω και θα ηταν και πιο ανετο για τα αρχικα σου χλμ (και σιγουρα πιο φτηνο απο καθαροαιμα fitness και κουρσες).
Δεν αποκλειω βεβαια οτι μπορεις να πας κατ'ευθειαν σε κουρσα.

Για την διαδρομη τωρα. Ξεκινας απο Νικαια και πιστευω οτι ευκολα μπορεις να βγεις ΣΕΦ (θα μαθεις και τους μικρους δρομους οποτε κανενα προβλημα). Απο εκει και περα συνεχιζεις απο την γνωστη παραπλευρη διαδρομη της παραλιακης (γνωστη σχεδον σε ολους οσους κινουνται στην περιοχη) και σε οποιο σημειο κουραστεις και δεις οτι ζοριζεσαι παιρνεις το τραμ (δεχεται το ποδηλατο ολες τις ωρες) που εχει τερμα στην Βουλα. Ή αν δεν κουραστεις φτανεις μεχρι την Βουλα ποδηλατωντας. Η διαδρομη το πρωι ειναι πολυ καλη και αν δεν την εχεις κανει ποτε θα σε εκληξει το ποσα ωραια μερη ειναι διπλα μας και τα αγνοουμε.
Αντιστοιχη ειναι και η επιστροφη.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.......αλλά με εμπειρία σε θέμα απόστασης,θα πώ.
Εργάζομαι σε εξωτερικό χώρο σε μέρος που απείχε 23χλμ μέσω της διαδρομής που ακολουθούσα,αλλά πήγαινα με το ποδήλατο μόνο σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων των ΜΜΜ.
Ηταν πραγματική απολαυση και θα γούσταρα να το κάνω καθημερινά αλλά είναι πολλά χλμ,όμως το μικρόβιο είχε πια εισχωρήσει στον οργανισμό και βρήκα άλλη λύση.....
........μετακόμισα πιο κοντά στην δουλειά,γλύτωσα 17 χλμ στο πήγαινε,17 στο γύρνα και γλύτωσα απο την ταλαιπωρία των ΜΜΜ και κατάφερα κάθε μέρα να μην είναι μέρα δουλειάς αλλά μέρα bike to work.
Εγώ δεν θα στο συνιστούσα για συχνή χρήση,ίσως για μια φορά τον μήνα ή για κάποια μέρα που θα πηγαινες για κάποια άλλη υπόθεση στον χώρο εργασίας αλλά ακόμα και σαν ιδέα να υπάρχει στο μυαλό σου αξίζει.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

κοίτα να δεις πως πάει
τα παιδιά εδώ είναι καλά και θα σε πουν ωραία πράματα
αλλά εγώ θα σε πω το μυστικό
παρόλο που το κονσερβοκουτι σου ειναι ιταλιάνικο και κοκκινο

μιας και δεν έχεις ακόμα έχε το νου σου πως
το πρωτο ποδηλατο που θα αγορασεις θα ναι:
είτε λάθος, είτε διαφορετικό από αυτό που φαντασιώνεσαι,
είτε θα κάνει άλλη δουλειά από αυτή που νόμιζες πως θα κάνει

επιπλέον και μέχρι να βρεις τη θέση σου στο κοκπιτ:
μια θα σε πονέσει ο κ@... μια τ @@ μια η μέση σου και μια τα χερια σου
και άλλα που δε συμμαζεύονται και δε θα στα πω τωρα

με άλλα λόγια τα 50 καθε μερα δεν τα 'χεις για δουλειά ουτε στον ύπνο σου
εκτός ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥ ΞΑΠΛΩΠΟΥΛΟΥ απο τις 11 έως τις 11.10

μην συγκρίνεις την εμπειρία σου στις μηχανές με τα ποδήλατα
υπάρχουν ομοιότητες αλλά είναι άλλος κόσμος, άλλη φάση

Αν το αντιστρέψουμε είναι σαν να έρχομαι εγώ στο φόρουμ της ντουκάτι
(που σιγά μη πήγαινα γιατί είναι σχεδόν όλοι ποζεράδες εκει μεσα αλλά λέμε τώρα)
και να έλεγα
"γεια σας παιδιά,
είπα να αγοράσω τη πρώτη μου μοτοσυκλέτα,
και να πηγαίνω μ αυτη κάθε μερα στη δουλειά μου,
οδηγούσα ένα παπί πριν 15 χρόνια βέβαια,
τωρα θέλω μια ντουκάτι,
δουλεύω στη Βούλα και μένω στην ελευσίνα,
τι λέτε, ποιό μοντέλο μου ταιριάζει?
"
ε πες μου τότε, τι θα με έλεγες εσύ?
να πάρω μια 999 και να αρχίσω από αύριο το πρωί?

γι' αυτό άραξε, δες το χαλαρά, πάρε πρώτα ένα όμορφο ποδηλατάκι
ξεκίνα τις βόλτες, δες πως είναι στη κίνηση με ποδήλατο
και βαλε στόχους τέτοιους που να μην απογοητευεσαι

μετά από κανά δίμηνο κι αφού αντιληφθείς ΤΙ και ΠΩΣ το καβαλάς
πήγαινε μια φορα στη δουλειά να δεις πως είναι
μετά -αν μπορεις- καντο περιοδικά σε στάδια π.χ. 1-2 τη βδομάδα
σιγα σιγα και με τον καιρό θα δεις τι στάση σε βολεύει,
συνδυασμούς κι εναλλακτικές διαδρομές που θα έχεις,
τους τρόπους και τα χλμ που μπορείς να διανύσεις ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ
ή τουλάχιστον με τέτοια κούραση που να μη σερνεσαι το υπόλοιπο οκτάωρο

Το σημαντικότερο είναι να μάθεις το ποδήλατο
να καταλάβεις ΤΙ και ΠΟΙΟ ποδήλατο μπορεί να σε βολέψει καλυτερα
για να μπορείς να κάνεις ποδήλατο
χωρίς να κάνεις τη ζωή σου ποδήλατο
και να σου γίνουν οι διαδρομές σου ομορφότερες

...
...
...
...
...

επαναλαμβάνω όμως πως όσα είπα δεν ισχύουν
ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥ ΞΑΠΛΩΠΟΥΛΟΥ!

Vale
Απών/απούσα

(Συγγνώμη για τα παράσιτα μου ρε συ scrabler).

-Πρώτα τα σοβαρά:Πολύ σωστός! / Όλα σιγά-σιγά,βήμα-βήμα.

-Τώρα τα άλλα:

scrabler wrote:

..................Αν το αντιστρέψουμε είναι σαν να έρχομαι εγώ στο φόρουμ της ντουκάτι
(που σιγά μη πήγαινα γιατί είναι σχεδόν όλοι ποζεράδες εκει μεσα αλλά λέμε τώρα)
και να έλεγα
"γεια σας παιδιά,
είπα να αγοράσω τη πρώτη μου μοτοσυκλέτα,
και να πηγαίνω μ αυτη κάθε μερα στη δουλειά μου,
οδηγούσα ένα παπί πριν 15 χρόνια βέβαια,
τωρα θέλω μια ντουκάτι,
δουλεύω στη Βούλα και μένω στην ελευσίνα,
τι λέτε, ποιό μοντέλο μου ταιριάζει?
"
ε πες μου τότε, τι θα με έλεγες εσύ?
να πάρω μια 999 και να αρχίσω από αύριο το πρωί?

γι' αυτό άραξε, δες το χαλαρά, πάρε πρώτα ένα όμορφο ποδηλατάκι
ξεκίνα τις βόλτες, δες πως είναι στη κίνηση με ποδήλατο
και βαλε στόχους τέτοιους που να μην απογοητευεσαι........


Φυσικά και εδώ σωστός!
-Ούτε κι εγώ θα πήγαινα,(άντε να πάμε Ναύπλιο να γουστάρουμε ταξίδια...χεχε...).
-Αλλά ρε συ πες μου αλήθεια,το πόζερ,το γνήσιο πόζερ δεν στρίβει,εκεί(χαρλεοπραπρά) το πάνε βήμα-βήμα για πάντα...
46
-Δώσε μου το παρακάτω και θα χτυπήσω tattoo στο μέτωπο: είμαι ποζεράς!
46

Σημ. Ρε συ scrabler άκου,πριν 3 ημέρες,βραδάκι,επιστροφή με το meridaki για το σπίτι,βρόχα,σταματώ σε φανάρι,σκάει τυπάκι με Αυστριακό και με αρχίζει στα ξερόγκαζα.Βάζω τα γέλια,ανάβει πράσινο και μου φεύγει Κυρία...
Πες μου τώρα εσύ,εδώ δεν πρέπει να είχα το μοτόρι και να του σκάσω μια ποζεριά,μια παρατεταμένη λαμπάδα μέχρι την φωλιά του;Πες μου ρε συ είμαι λάθος;
Το πόζερ,μεγάλη ιστορία...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

είναι ο άνθρωπας,
είτε καβαλάει αεροπλάνο,
είτε πατίνι!

σημ. άλλωστε κι εγώ ποζεράς είμαι!

magmike
Απών/απούσα

Βάλε...Φίνα

Με το ποδήλατο όλα γίνονται(εδώ υπάρχουν φιξάδες που κάνουν τους κούριερ και κάνουν κάθε μέρα τόσα και περισσότερα ακόμα) αλλά όπως είπε ο χαρλεάς για να κάνεις κάτι τέτοιο που σχεδιάζεις πρέπει να γουστάρεις πολύ το ποδήλατο.Τσέκαρε τον εαυτό σου όπως πρότεινε και γρήγορα θα ξέρεις αν το γουστάρεις αρκετά για να κάνεις 50 χιλιόμετρα τη μέρα.Και στην τελική και μια φορά τη βδομάδα στην αρχή δεν θα σε χαλάσει;)

ΥΓ.Και εγώ δεν γούσταρα μέχρι πριν ένα χρόνο.Δεν ήταν στην καθημερινότητα μου και δεν υπήρξε ποτέ κατά το παρελθόν.Το δοκίμασα(κυρίως λόγω ανάγκης) μου άσερε και το κράτησα

kynhgos77
Απών/απούσα

Αν μπορεις στη δουλεια να εχεις ρουχα και δεν κουβαλας πραγματα, χτυπα μια κουρσα. Γραψε για αρχη καμια 500αρα χλμ σε βολτες να στρωσει λιγο το σωμα σου - ποδια και μετα κανε μια δοκιμαστικη μεχρι δουλεια, ξεκουραση καμια ωρα και πισω. Επειτα για αρχη μπορεις να ξεκινησεις 2 φορες την εβδομαδα και βλεπεις.

Μην σε αποθαρρυνει οτι θα τρως 2,30 ωρες για το πηγαινε ελα, διοτι ο χρονος πανω στο ποδηλατο μονο χαμενος δεν ειναι. Θα ανεβασει κατακορυφα την ποιοτητα και την ζωντανια του υπολοιπου χρονου. Θα σε κανει αλλον ανθρωπο. Πρεπει να το ζησεις για να το καταλαβεις.

Πανω απολα δεν πρεπει σωνει και καλα να πηγαινεις παντα με το ποδηλατο στην δουλεια.

Προσοχη στην αρχη, το σωμα σου δεν εχει συνηθισει το ποδηλατο και ισως απογοητευτεις. Δεν εχει καμια σχεση η αρχη με αυτο που σε περιμενει.

Στο κατω κατω ενα εξατμισονι για την ducati εχει οσο μια κουρσα, προχωρα.

Και τελος.... μην συμβουλευτεις κανενα που δεν ποδηλατει!!! Μονο οχι θα ακουσεις. Φανταζομαι οταν ηθελες μηχανη, οσοι ηταν αμαξακηδες οχι σου λεγαν.

contact