"Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια"

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων
VideoClip, Ηχητικού Μηνύματος, Αφίσας

http://www.polentaspark.gr/mod/polentas_pages/graphics/poster.jpg
Στις πρώτες θέσεις σε θύματα τροχαίων είναι η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των τροχαίων ατυχημάτων από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στις πιο... θανατηφόρες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούνται επικίνδυνες με κριτήριο τους ανθρώπους που δυνητικά σκοτώνονται κάθε χρόνο ανά εκατομμύριο οχημάτων που κινούνται στους δρόμους τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την έκτη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ήπειρος, την ένατη θέση η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τη δέκατη η Δυτική Μακεδονία. Πρώτη επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης θεωρείται η Στερεά Ελλάδα, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων αντιστοιχούν 1.576 θάνατοι και δεύτερη έρχεται η Πελοπόννησος, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων χάνονται 1.159 άνθρωποι».

Η ταχύτητα και το αλκοόλ είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Oυσιαστικά η ταχύτητα είναι η βασικότερη αιτία. Όμως το αλκοόλ μαζί με την ταχύτητα ή με άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η ομιλία στο κινητό ή η δυνατή μουσική, επιτείνουν πολύ περισσότερο την κατάσταση. Το αλκοόλ μπορεί να μην είναι η κυριότερη αιτία όσον αφορά τον αριθμό των τροχαίων, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα τροχαία που οφείλονται στο αλκοόλ είναι θανατηφόρα και τα πιο αιματηρά.

Τα δώδεκα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή όπου θα γίνει η βράβευση των δημιουργών. Η τελετή θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Από την τελική επιλογή θα προκύψουν 12 νικητές, τρεις νικητές για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού. Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό θα είναι:

Κατηγορία Φοιτητών Α.Ε.Ι.
Κατηγορία Μαθητών Λυκείου
Κατηγορία Μαθητών Γυμνασίου
Κατηγορία Μαθητών Δημοτικού

Tα βραβεία για τους νικητές της κατηγορίας φοιτητών θα είναι:

1ο Βραβείο Video-Clip: Ταξίδι στην Κρήτη.
1ο Βραβείο Ηχητικού Μηνύματος: Ταξίδι στην Κρήτη.
1ο Βραβείο Δημιουργίας Αφίσας: Ταξίδι στην Κρήτη.
Τα βραβεία συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα διαμονής με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο.

Τα βραβεία των μαθητών Λυκείου των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είναι ένα κράνος μοτοποδηλάτου και από ένα εισιτήριο για μετάβαση και επιστροφή του ΚΤΕΛ Δ.Κρήτης για οποιονδήποτε προορισμό εντός της Ελλάδος που εκτελεί δρομολόγιο το ΚΤΕΛ Δ.Κρήτης.

Τα βραβεία των μαθητών Γυμνασίου των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είναι ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα βραβεία των μαθητών Δημοτικού των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είνα ένα κράνος ποδηλάτου.

Για τα δεύτερα και τρίτα βραβεία όλων των κατηγοριών θα δοθούν ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ.

Για όλους τους νικητές του διαγωνισμού θα δοθούν δώρα από διάφορες προσφορές χορηγών που θα ανακοινωθούν μέχρι την ημερομηνία περαίωσης υποβολής των εργασιών και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επιπλέον θα δοθούν ειδικές βραβεύσεις στα τρία πρώτα ιδρύματα (ΑΕΙ/ΤΕΙ, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά) με τις περισσότερες συμμετοχές.

Στήριξε την προσπάθειά μας

Το διαγωνισμό στηρίζουν το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων), το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, το Κατάστημα Forthnet Χανίων καθώς επίσης φορείς και πολίτες του Νομού Χανίων.
http://www.polentaspark.gr/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
http://www.polentaspark.gr/news/view/4395/

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι