Έπεσα/τράκαρα... μετά τι;

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

Κούφια η ώρα, είμαι στην πόλη και τρακάρω με ένα αυτοκίνητο, μηχανάκι οτιδήποτε οδηγείται έχει οδική ασφάλεια. Είμαι σώος (γιατί σε άλλη περίπτωση δεν πιστεύω να ενδιαφερθώ για τίποτα άλλο εκτός απο την υγεία μου) τι κάνω?

Καλώ την αστυνομία και τρέχω για δικαστήρια?

Υποτίθεται πως δεν έφταιγα για το ατύχημα, αν έφταιγα τι θα άλλαζε?
Νομίζω είναι κάτι πολύ σημαντικό για όσους οδηγούν καθημερινά στην πόλη.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
zouzouni
Απών/απούσα

Αν έπεσες που εύχομαι να μην πέφτουμε, ή τουλάχιστον να πέφτουμε στα μαλακά, καλείς την αστυνομία αν έχεις ζημιά στο ποδήλατο και θέλεις να πληρωθείς για αυτό. Ο οδηγός αυτοκινήτου/μηχανακίου προφανώς έχει ασφάλιση για να κυκλοφορεί στο δρόμο (αν δεν έχει πρόβλημά του και θα πάει μέσα)οπότε δεν θα βάλει τα λεφτά από την τσέπη του.
Το θέμα είναι πως πρέπει να έρθει η αστυνομία, να κάνει την καταγραφή του συμβάντος και να υπογράψει ο οδηγός ότι ήταν δικιά του η ευθύνη. Είναι σημαντικό αυτό, να υπογράψει εκείνη τη στιγμή, γιατί μετά...μην τον είδατε!!!

Προβλήματα: μέχρι να έρθει η αστυνομία που συνήθως σπέυδει βραδέως, πρέπει να μην κουνηθεί το όχημα του υπαιτίου, αν γίνεται να του πάρεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να τα κρύψεις. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά θύμισέ του πως 1. φταίει 2. αν πληρώνει κανονικά την ασφάλειά του, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Διορθώστε ή προσθέστε αν θέλετε! Ευχαριστώ!

hargikas
Απών/απούσα

Αν ο οδηγός είναι υπεύθυνος και δεν θέλει να την κάνει, υπάρχει και η φιλική δήλωση ατυχήματος (που έχουν συνήθως τα αυτοκίνητα). Που αν την υπογράψετε και οι δυο (μαζί με κάποιες φωτογραφίες από το κινητό σας), την καταθέτεις στην ασφαλιστική του εταιρία μαζί με τις αποδείξεις του μάστορα για την ζημιά.

Vlachos
Απών/απούσα

zouzouni wrote:
... αν γίνεται να του πάρεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να τα κρύψεις...

... και σου κάνει μιά μηνυσάρα που είναι όλη δικιά σου. Αυτό που περιγράφεις είναι ο μισός Ποινικός Κώδικας!!! Με τέτοιου είδους πρακτικές χάνουμε το δίκιο μας.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αχ, αν είμασταν Ευρώπη, ΙΣΩΣ....

Μην μείνετε στην φιλική δήλωση, εκτός αν ΔΕΝ καίγεστε να αποζημιωθείτε.
Δυστυχώς, η φιλική δήλωση μπορεί κάλλιστα να "αναιρεθεί", και μετά τρέχα - γύρευε.
Μόνο η τροχαία, επί τόπου, υπογραφή του οργάνου και ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Το έχω ξαναγράψει, σε ατύχημα ΙΧ της εταιρείας μου, έγινε φιλική δήλωση, την επόμενη μέρα δεχθήκαμε τηλ. από τον δικηγόρο του "φταίχτη". Ο Πελάτης του ΔΕΝ παραδεχόταν ότι έφταιγε πλέον. Η κουβέντα του δικηγόρου ήταν: "σήμερα λέω κάτι, αύριο λέω κάτι άλλο. Γιαυτό υπάρχουν τα διακστήρια".
Εγώ αντι-λέγω: "γιαυτό υπάρχει η τροχαία. Φέρε μου την επίσημη δήλωση του οργάνου και μετά τρέχα σε όσα διακστήρια θέλεις παλιομ*λ*κ*...."

Λοιπόν, αν σε χτυπήσουν, καταρχήν δες αν υπάρχει μάρτυρας. Παρακάλεσέ τον να μείνει και κάλεσε τροχαία. Αν υπάρχει τραυματισμός και έφταιγε ο άλλος, η υπόθεση πάει αυτόφορο. Το ποδήλατό μας μπορεί να κλειδωθεί κάπου ή αναλαμβάνει η τροχαία να το μεταφέρει στην μάντρα μαζί με τα "παράνομα" ΙΧ που σηκώνουν οι γερανοί (καλύτερα, από το να μας το κλέψουν....).
Δικαιούμαστε αποζημίωση και για την θεραπεία μας και για την αποκατάσταση ζημιών του ποδηλάτου μας. Εκεί θα χρειαστεί μάλλον πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής του "φταίχτη", άρα θέλουμε και ένα ποδηλατάδικο που μπορεί να κάνει κάποια επίσημη "έκθεση ζημιών και κόστους αποκατάστασης" (ξέρω ότι ο Φρειδερίκος ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ, επίσημα και ωραία).
Αν ο οδηγός θέλει να την "κάνει", τον "προειδοποιούμε" ότι ΠΟΝΑΜΕ, ΠΙΘΑΝΟΝ υπάρχει τραυματισμός μας (και καλά είμαι "ζεστός" και το τραύμα ίσως να εμφανιστεί μετά) και ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ αν φύγει (εγκατάλειψη θύματος....), οπότε καλύτερα να περιμένει την τροχαία.
ΠΑΝΤΑ με καλό τρόπο, αφήνοντας υπονοούμενα και δίναντας να καταλάβει ότι "δεν θα το αφήσουμε έτσι".

Με έχουν χτυπήσει με ΙΧ δύο φορές. Και τις δύο έφταιγαν - και τις δύο φορές γυναίκες οδηγοί. Την 1η φορά, αίματα, σκίσιμο γονάτου, άσχημο πέσιμο, ράμματα. Η οδηγός έφυγε (και καλά δεν με είδε...). Μηχανάκι την πρόλαβε και την "γύρισε" πίσω. Ανέλαβε και με πήγε στο Νοσοκομείο, πλήρωσε όλα τα έξοδα. Για το ποδήλατο έλεγε Μα-Μου, τελικά πλήρωσε και εκείνα.
Την 2η φορά, νομίζοντας ότι είναι ένα απλο στραμπούληγμα [- ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ], "έδωσα τόπο στην οργή". ΤΕΛΙΚΑ, πλήρωσα από την τσέπη μου ένα κατεστραμμένο πίσω τροχό, και ακτινογραφία και δύο μέρες Off από τη δουλειά μου λόγω ποδιού που δεν μπορούσα να πατήσω [- μετά που κρύωσε....].
Η ευγένεια της "2ης" οδηγού ήρθε σε αντιδιαστολή με την μαγκίτισα "1η" οδηγό και είπα να μην "τραβήξω" την τύχη μου........

pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

άνθρωποι είμαστε και το κάναμε εμείς το λάθος, τι γίνεται?
πληρώνουμε απο την τσέπη μας τις ζημιές που προξενήσαμε στον οδηγό?

vec
Απών/απούσα

pig destroyer wrote:
άνθρωποι είμαστε και το κάναμε εμείς το λάθος, τι γίνεται?
πληρώνουμε απο την τσέπη μας τις ζημιές που προξενήσαμε στον οδηγό?

Εφόσον προκαλέσουμε βλάβη, να την αποκαταστήσουμε; Από την τσέπη μας, τι, να κάνουμε, οι βλακείες πληρώνονται. Εκτός αν κάνεις εκείνη την ασφάλιση που είχε γραφτεί παλιότερα στο forum. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι, εφ' όσον είναι συνεργάσιμος ο άλλος ο οδηγός και εμείς έχουμε και αυτοκίνητο στην κατοχή μας, αλλά δε θα σου τους πώ ;-)

abyss
Απών/απούσα

Quote:
Προβλήματα: μέχρι να έρθει η αστυνομία που συνήθως σπέυδει βραδέως, πρέπει να μην κουνηθεί το όχημα του υπαιτίου, αν γίνεται να του πάρεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να τα κρύψεις. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά θύμισέ του πως 1. φταίει 2. αν πληρώνει κανονικά την ασφάλειά του, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό είναι συνταγή σκοτωμού.

Το εύκολο στην περίπτωση είναι να φωτογραφίσετε από πολλές οπτικές γωνίες τον τόπο του ατυχήματος και τη θέση των οχημάτων.

Vlachos
Απών/απούσα

vec wrote:
. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι, εφ' όσον είναι συνεργάσιμος ο άλλος ο οδηγός και εμείς έχουμε και αυτοκίνητο στην κατοχή μας, αλλά δε θα σου τους πώ ;-)

Μην τους πεις γιατί είναι παράνομοι (Αρθρο 388 Ποινικού Κώδικα "Απάτη σχετική με τις ασφάλειες")!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

pig destroyer wrote:
άνθρωποι είμαστε και το κάναμε εμείς το λάθος, τι γίνεται?
πληρώνουμε απο την τσέπη μας τις ζημιές που προξενήσαμε στον οδηγό?

Αποζημίωση Αστικής Ευθύνης.
Πληρώνεις από την τσέπη σου τα σπασμένα (υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες, ηθικές βλάβες, διαφυγόντα κέρδη και ότι άλλο έρθει στο κεφάλι του δικηγόρου που "συμβουλεύει" τον "παθόντα / θύμα"), ή αν έχεις ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστικής ευθύνης, πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία που σε καλύπτει.

[... το χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ - καβάλα στο ποδήλατο - είναι να πέσεις πάνω σε καναν πεζό παππού / γιαγιά, να προξενήσεις γερή ζημιά και να πληρώνεις πολλάααα και για πολλάααα χρόνια.... Γιαυτό προσοχή στους πεζούς.... ε?]

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Μόνο η τροχαία, επί τόπου, υπογραφή του οργάνου και ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

δεν ισχυει ουτε αυτο.
Η τροχαια κανει απλα καταγραφη των οχηματων,του τοπου ατυχηματος και των καταθεσεων ΚΑΙ των δυο,ΟΠΟΙΕΣ και αν ειναι αυτες.
Η ασφαλιστικη του θυτη ειναι αυτη που τελικα παιζει το μεγαλυτερο ρολο.
Κοινως,καντε κανα σταυρο,ποσες φορες ο θυτης τα χει γυρισει και το θυμα μενει ξεκρεμαστο.

Γιαυτο λεω,διαβαστε τον ΚΟΚ,ειμαστε ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,οφειλουμε να τον γνωριζουμε ΚΑΛΑ.
Και καντε και μια ασφαλεια αστικης ευθυνης,κοστιζει ελαχιστα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε περιπτωση που φταις -κουφια η ωρα-.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Σοφία,
αν πούμε κάτι μεταξύ μας και υπογράψουμε και ένα χαρτί
VS
αν πούμε κάτι σε έναν αστυνομικό, αυτός το καταγράψει σε υπηρεσιακό έντυπο και υπογράψουμε το χαρτί και βάλει και αυτός την υπογραφή του μετά

1. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ?
2. σε ένα διακστήριο τι θα μετρήσει πιο πολύ?
3. μετά μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο εύκολα: "α, δεν θυμάμαι" ή "δεν έγινε έτσι ακριβώς", ή "είπα ψέματα", ή "κατάλαβα λάθος" ή ότι άλλο?

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

god saved the bike wrote:
καντε και μια ασφαλεια αστικης ευθυνης

http://www.podilates.gr/?q=node/8971

bullgr
Απών/απούσα

Οι ασφαλιστικές συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην παραδέχονται ότι έφταιξαν για το ατύχημα, ακόμη και εάν φταίνε...

Έτσι το θύμα θα πρέπει να κινηθεί δικαστικώς, πράγμα που σημαίνει έξοδα σε δικηγόρο, μεγάλο χρόνο αναμονής για την εκδίκαση της υπόθεση, που με έφεση μπορεί να τραβήξει και 3 χρόνια!!!

Έως τότε θα έχουμε πληρώσει τις ζημιές του ποδηλάτου μόνοι μας και θα αναμένουμε την όποια αποζημίωση...

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές γνωρίζουν πως εάν πάνε σε δίκη θα τους κοστίσει περισσότερο η ζημιά... Έτσι σου προτείνουν τα μισά ως αποζημίωση βασιζόμενοι πως είμαστε άφραγκοι και δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης για να φτιάξουμε το ποδήλατό μας.

Όπως και να έχει, εμπλοκή σε ατύχημα σημαίνει χάσιμο χρημάτων ακόμη και εάν δεν φταίμε...

contact