Χάσαμε την Αγγελική Κουτσονικολή...

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Φιλοι ποδηλατες & ποδηλατισσες. Δυστυχως εχουμε χασει μια απο τις πιο αγαπητες , αξιολογες και ελπιδοφορες αθλητριες μας , την Αγγελικη .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

sad............................

 

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Το τροχαίο που προκάλεσα έγινε αιτία να χάσει η κόρη μου τη ζωή της

 

Wicca
Απών/απούσα

SpyrosV wrote:

Το τροχαίο που προκάλεσα έγινε αιτία να χάσει η κόρη μου τη ζωή της

Που ακριβώς το λέει αυτό στο βίντεο ρε παιδιά. Μιλάω για τον τίτλο του βίντεο.!

Ο τρόπος που περιγράφει ο πατέρας της Αγγελικής το ατύχημα λέει απλά το αντίθετο. Ακούστε το από το 2:10 λεπτό στο βίντεο και θα το απομαγνητωφονήσω κιόλας.

Προσέξτε τι λέει:

Παρουσιάστρια:"Το ταξίδι της επιστροφής όπως περιγράφει ο ίδιος, είχε ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέχρι που το πίσω μέρος του αυτοκινήτου χτύπησε πάνω στο προστατευτικό διάζωμα.

Πατέρας Αγγελικής:"Έχω καταφέρει και το ισιώνω και τη στιγμή που λέω Δοξα τω θεό είμαστε όλοι καλά, όλα καλά, ισιώσαμε, εκείνη την στιγμή έγινε το Μοιραίο! Δηλαδή τι: Το αυτοκίνητο βούτηξε μπροστά λες και κάποιος το πάτησε, γονάτισε  και σηκώθηκε η ουρά του και πέταξε στον αέρα! Από εκεί το χάος! "

[...]

"Ήταν ένα όχημα που απογειώθηκε από μόνο του".

( αυτό το λέει προς το τέλος του βίντεο! )

Με άλλα λόγια αυτό που λέει είναι ότι το τροχαίο ήταν αποτέλεσμα της μοίρας και της προσωπικότητας του αυτοκινήτου, που έκανε τα δικά του ανεξήγητα πράγματα όπως το να κοπανήσει ( το αυτοκίνητο από μόνο του ) το διάζωμα και να σηκώσει και το πίσω μέρος σαν άλογο που κλωτσάει, έτσι.. εκείνος δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη.

Και η περιγραφή της παρουσιάστριας λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα φυσικά, Δεν λέει ας πούμε ότι έφταιγε ο οδηγός που έγινε το τροχαίο ( που ΔΕΝ ήταν ατύχημα) γιατί έτρεχε και προφανώς του έφυγε το αυτοκίνητο από τον δρόμο.

Και έτσι τα λάθος πρότυπα και οι λάθος εξηγήσεις αναπαράγωνται εις αεί από τα μίντια και δίνουν άλοθι για άλλα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία γιατί επαναλαμβάνουν ότι δεν φταίνε οι οδηγοί.. Τα αυτοκίνητα φταίνε που "κλωτσάνε" και πετάνε στον αέρα μόνα τους, το μοιραίο φταίει, κάτι ανεξήγητο που συνέβη, το αυτοκίνητο που απογειώθηκε μόνο του στον αέρα etc. etc. etc.

 

 

 

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

http://users.uoa.gr/~nektar/arts/poetry/kwstas_barna...

Κώστας Βάρναλης - Οἱ μοιραῖοι

...

-Φταίει τὸ ζαβὸ τὸ ριζικό μας!
-Φταίει ὁ θεὸς ποὺ μᾶς μισεῖ!
-Φταίει τὸ κεφάλι τὸ κακό μας!
-Φταίει πρώτ᾿ ἀπ᾿ ὅλα τὸ κρασί!
«Ποιὸς φταίει; Ποιὸς φταίει;... κανένα στόμα
δὲν τὅβρε καὶ δὲν τὄπε ἀκόμα.

Ἔτσι, στὴν σκοτεινὴ ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σὰν τὰ σκουλήκια κάθε φτέρνα
ὅπου μᾶς εὕρει, μᾶς πατεῖ:
δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!

Wicca
Απών/απούσα

Επί της ουσίας...

Αφαίρεσε κανείς το δίπλωμα και την άδεια του κυρίου Κουτσονικολή; Τον απέσυρε κανείς από τον δρόμο;

Όχι μόνον έχει και άλλα παιδιά που κινδυνεύουν όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο του, αλλά με την απενοχοποιημένη στάση που έχει, και την βεβαιότητα στις οδηγικές του ικανότητες, αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Τον έχει αποσύρει κανείς αυτόν τον οδηγό από τον δρόμο, ή τον λυπήθηκε επειδή ο κακομοίρης έχασε την κόρη του από δική του, όπως είναι εμφανέστατο, υπαιτιότητα;

 

 

 

 

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Σε καποιο σημειο του βιντεο ο πατερας λεει..νομιζα οτι καταλαβαινα οσους εχουν χασει το παιδι τους...αλλα δεν ηξερα τιποτα...

Ας σταθουμε σαυτο..φανταζομαι θα εχει γινει δικαστηριο και θα εχουν αποδοθει ευθυνες..δεν εχουμε κανενα λογο να σκαλιζουμε ενα τετοιου ειδους παλιο θεμα , ιδιαιτερα οσοι δεν ξερουν τι σημαινει να χανεις το παιδι σου..

Οι δαιμονες ειναι εκει ανα πασα στιγμη....αφηστε τους να ησυχασουν....

Wicca
Απών/απούσα

αιθεροβάμων wrote:

Σε καποιο σημειο του βιντεο ο πατερας λεει..νομιζα οτι καταλαβαινα οσους εχουν χασει το παιδι τους...αλλα δεν ηξερα τιποτα...

Ας σταθουμε σαυτο..φανταζομαι θα εχει γινει δικαστηριο και θα εχουν αποδοθει ευθυνες..δεν εχουμε κανενα λογο να σκαλιζουμε ενα τετοιου ειδους παλιο θεμα , ιδιαιτερα οσοι δεν ξερουν τι σημαινει να χανεις το παιδι σου..

Οι δαιμονες ειναι εκει ανα πασα στιγμη....αφηστε τους να ησυχασουν....

Κλασική απάντηση.. την περίμενα να εμφανιστεί. Αχ τον καημένο, έχασε το παιδί του, ο τραγικός πατέρας, οι δαίμονες και είναι παλιό θέμα..

Λοιπόν ...Το θέμα δεν είναι παλιό. Το θέμα είναι μέρος της καθημερινότητας μας και εμείς εξακολουθούμε να το αγνοούμε και να αδρανούμε ρίχνοντας τις ευθύνες στην μοίρα, την τύχη, το καπρίτσια του αυτοκινήτου κτλ.

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο και ακόμη περισσότεροι μένουν ανάπηροι, (σε μία χώρα που δεν έχει καν υποδομές για τα ΑμεΑ) αλλά εμείς δεν χαμπαριαζόμαστε λόγο κακομοιριάς και ψυχοπόνιας.

Η ερώτηση μου ισχύει και είναι πολύ επίκαιρη ακόμα και μετά από πέντε χρόνια.

Αφαίρεσε κανείς την άδεια και το δίπλωμα οδήγησης οριστικά και αμετάκλητα από τον συγκεκριμένο κύριο, ( και άλλους αντίστοιχα)  που ναι μεν έμαθε πως είναι να χάνει κάποιος το παιδί του, αλλά  δεν νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι οι οδηγικές του ικανότητες δεν είναι επαρκείς.  Αυτός ο κύριος εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο του στον δρόμο.

Και για αυτούς που θα μου πουν "α τον καημένο πέθανε η κόρη του" έχω να απαντήσω.. τι θα λέγατε αν στην θέση της δικής του κόρης ήταν η δική σας και σας έδινε ως δικαιολογία ότι το αυτοκίνητο του απογειώθηκε  κλώτσησε και γονάτισε από μόνο του, δηλαδή ήταν σε πλήρη αποποίηση ευθυνών του στυλ  "δεν φταίω εγώ φταίει το αυτοκίνητο που ήταν possessed". 

Θα απαιτούσατε τότε να μην ξανακυκλοφορήσει στον δρόμο ή όχι;

Με αυτή την νοοτροπία της αποποίησης και μετάθεσης ευθυνών σε κάτι υπερφυσικό και μεταφυσικό, ( μοίρα, τύχη κτλ)  κυκλοφορούν χιλιάδες άλλοι στον δρόμο και εμείς για λόγους, και καλά τώρα,  συμπόνοιας τους αφήνουμε να ζουν την ψευδαίσθηση τους, είς βάρος της ασφάλειας των δρόμων μας.

Μήπως είναι καιρός να λογικευτούμε λιγουλάκι;;

 

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Το μονο και τελευταιο που μπορω να πω σαυτο το θεμα , ειναι...ας ανοιξουμε ενα καινουργιο θεμα οπου θα συζητησουμε οτι εχει να κανει με τα τροχαια , με το τι κανει η πολιτεια , με το τι κανει η κοινωνια , με το τι μπορουμε να κανουμε εμεις οι ιδιοι..

Σιγουρα σου ακουγεται ..καπως οταν λεω πως αυτος ο ανθρωπος εχει χασει το παιδι του σε τροχαιο...αν μαλιστα το προκαλεσε και ο ιδιος ( δεν το γνωριζω εγω αυτο ) , ακομη χειροτερο για το τι περναει..σε καταλαβαινω που δεν το καταλαβαινεις....

 

Wicca
Απών/απούσα

Δεν θέλω να ανοίξουμε κάποιο άλλο θέμα. Έχουμε ανοίξει πολλά τέτοια ήδη και όπως βλέπεις δεν έχει αλλάξει κάτι.

Άλλωστε αυτό το συγκεκριμένο θέμα συγκεντρώνει πολύ χαρακτηριστικά όλα αυτά που είναι λάθος σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια στους Ελληνικούς δρόμους. Με πρώτο και κύριο την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ  που υπάρχει και διαιωνίζεται.

Όσοι έχουν στοιχειώδη λογική μπορούν να διακρίνουν  ότι ο συγκεκριμένος έπαθε αλλά δεν έμαθε και η πολιτεία και η κοινωνία τον είδε να παθαίνει, αλλά δεν έκανε οτιδήποτε για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει (εδώ και πέντε συναπτά έτη αν μιλήσουμε μόνον για αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση).

Τι πάει να πει τι περνάει; Όλοι όσοι έχουν χάσει τους οικείους τους από τροχαίο τα ίδια έχουν περάσει. Ο στρουθοκαμηλισμός όμως και το να μην συζητάμε για το θέμα αυτό ΔΕΝ θα κάνει αυτούς που απέλεσαν τους οικείους τους ή την υγεία τους να περάσουν λιγότερα. Απλά θα προσθέσει και άλλους στην λίστα.

Τόσο απλό και πραγματιστικό είναι αυτό που σου λέω. Όσο το μεταθέτουμε το θέμα για να μην θίξουμε την μία περίπτωση ή την άλλη, τόσο θα διαιωνίζεται η υπάρχουσα κατάσταση.

Και επί της ουσίας δεν μου έχει απαντήσει κανείς ακόμα. Αφαίρεσε κανείς την άδεια του κυρίου αυτού; Του απαγόρευσε κανείς να ξανά βγει στον δρόμο; Προφανώς όχι γιατί τον λυπήθηκαν...

Αλλά η οδική ασφάλεια δεν βασίζεται στην λύπηση και δη μετά εορτής. Βασίζεται στην πρόληψη και στην αλλαγή νοοτροπίας. Να μην σκοτωθούν άλλοι να μην μείνουν ανάπηροι άλλοι, να μην χάνει τα παιδιά του κανένας.

Τα συλλυπητήρια δεν ανέστησαν κανέναν.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

"εκεί που είπαμε να ισιώσουμε, το αυτοκίνητο, πάτησε, γονάτισε, βούτηξε, απογειώθηκε, τα έκανε όλα μόνο του και πάντως κάτι το θεϊκό και ανεξέλεγκτο κυβερνούσε εκείνη την ώρα, όχι εγώ"!

  Λογικό είναι να έπαθε σοκ, και να μην θυμάται τίποτα, ή όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο να αλλοιώνει το γεγονός, ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί και ο ίδιος, λέτε να είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί του?! Πάλι καλά που δεν αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του απο τις τύψεις που ένιωσε. Είναι δύσκολο να μπεις στη θέση του, όπως και ο ίδιος ανέφερε. Κρίμα για όλους και φυσικά πρέπει να επέμβει το κράτος και να

φροντίσει για ψυχοθεραπεία, και γιατί όχι, να απαγορεύσει την οδήγηση για κάποιο χρονικό διάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια αυτό είναι και στον άνθρωπο, άλλοι τό χουν, και ξεπερνάνε τα σοκ, άλλοι δεν το έχουν. Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα, και συστήνουν http://efthita-rodos.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

ΜΚΟ, μερικές την ώρα που μαγειρεύουν φασολάκια απαγορεύουν την πιστοποίηση της ΕΥΘΥΤΑ

http://www.ert.gr/ekplixi-apo-ti-mi-pistopiisi-tis-e... ως κοινωνικού φορέα, της "επόμενης μέρας", και η ζωή συνεχίζεται.....

Πριν απαγορεύσουμε στον άνθρωπο αυτόν το περπάτημα, πρέπει να δούμε όλο το ιστορικό του απο ασφαλιστικές εταιρείες, και βέβαια να δούμε πότε και πως πήρε το δίπλωμα. Αλλα αυτό είναι μιά άλλη, ακομα πιό πονεμένη ιστορία. Καλό θα ήταν να περνούσε απο νέες, δυσκολότερες εξετάσεις, ή ψυχοπνευματικά τεστ, και πάλι όμως δύσκολα θα "επανέλθει στην προτέραν κατάστασιν" ο νους του, με μεγάλες πιθανότητες να φέρει νέα συμφορά στο δρόμο.

 Για να έρθουμε στα δικά μας: Παρασκευή βράδυ, τέρμα Βουλιαγμένης αριστερά, ό,τι πιό επικίνδυνο, (Καλύμνου Καρμανιόλα προς Αεροδρόμιο), ένα ζμάρι απο κουρσάδες κυρίως, αποφασίζουν οτι ο όγκος είναι εκείνος που θα τους προστατέψει! χα χα χα! αντί να πάνε απο δεξιά, και να διασχίσουν με ασφάλεια ένα επικίνδυνο σημείο κάθετα, απο πράσινο φανάρι.

Αν ο κύριος ερχόταν και τους έπαιρνε παραμάζομα σα το σπουργίτι που πέφτει πάνω στα σταφύλια την ώρα που (θολωμένος) σκεφτόταν υποσυνείδητα την κόρη του...Ποιός φταίει σε αυτή την περίπτωση?!

Στο δρόμο, πρωτεύει η πρόβλεψη, η "προηγούμενη μέρα", η ικανότητα αποφυγής, και η απόφαση να πάρεις σχεδόν όλες τις πιθανότητες με το μέρος σου

 

contact