Ελαιώνας

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias
Απών/απούσα

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Τηλ.: 6932 424547 6976 266387 e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com

12-10-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η απόφαση του ΣτΕ για το Εμπορικό Κέντρο στον Ελαιώνα έχει ήδη ληφθεί και βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής. Επειδή λάβαμε γνώση της απόφασης (επιτρέπεται η ανάγνωση της) και επειδή έχουν αρχίσει διάφορες διαδόσεις, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
 Το ΣτΕ κρίνει συνταγματική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη μεταφορά του γηπέδου του ΠΑΟ από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στον Ελαιώνα.
 Το ΣτΕ θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη κατασκευή δεν συνδέεται πολεοδομικά και λειτουργικά με το νέο γήπεδο είναι αντισυνταγματική. Θεωρεί δε ότι παραμένει σε ισχύ το ΠΔ του 1995, που προβλέπει στην περιοχή παρέμβασης κοινόχρηστο πράσινο και ήπιες χρήσεις με συντελεστή δόμησης 0,1. Εν συνεχεία η απόφαση είναι απολύτως σαφής και κατηγορηματική. Δηλαδή όχι Mall, όχι Δημαρχιακό Μέγαρο, όχι Πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου.
Κατόπιν αυτών είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αναφορά ότι τάχα «υπάρχει παράθυρο στην απόφαση για τη διάσωση του Mall». Εξίσου ανυπόστατη αποδεικνύεται και η δήθεν εξάρτηση του νέου γηπέδου από το Mall. Το ισοζύγιο πρασίνου (το οποίο επιβάλλεται κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος) δεν μπορεί να διατηρηθεί με κανένα τρόπο εάν γίνει το Mall ή το Δημαρχιακό Μέγαρο ή το Πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου. Επιτρέπεται φυσικά ο υπόγειος χώρος στάθμευσης κάτω από το Εμπορικό Κέντρο, που άλλωστε προβλεπόταν και από το ΠΔ του 1995.
Το ύψος της αποζημίωσης για την εταιρία «Μπάμπης Βωβός» δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμμιά περίπτωση το ύψος της «δωρεάς» που είχε κάνει στο Δήμο Αθηναίων (προκειμένου να λάβει το διπλάσιο συντελεστή) και η οποία σύμφωνα με το Συμβόλαιο που έχουν υπογράψει ανέρχεται σε 26,5 εκατ ευρώ. Κατά την άποψη της Επιτροπής μας το τίμημα αυτό είναι ήδη υπερτιμολογημένο.
Πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί το Πάρκο υψηλού πρασίνου γύρω από το νέο γήπεδο, όπως και η άμεση απορρύπανση του ρέματος Προφήτη Δανιήλ στο οποίο συνεχίζεται η παράνομη απόρριψη πάσης φύσεως λυμάτων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στον Ελαιώνα. Και δεν χρειάζεται γι’ αυτό καμμιά νομοθετική ρύθμιση. Αρκεί το ΠΔ του 1995.
Καλούμε την Πολιτεία (Κυβέρνηση και Δήμο) να εφαρμόσει άμεσα το ΠΔ του 1995 και να μην προχωρήσει σε καμμιά νομοθετική ρύθμιση τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα, όπως ζητά η εταιρία «Μπάμπης Βωβός».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
galois
Απών/απούσα

Που θα κρυφτουν τώρα όλα αυτα τα παπαγαλακια που ειχαν συνδέσει το Mall του Βωβου με το γήπεδο (Πανούτσος,STAR,MEGA κ.α).

podilatis mesogeiwn
Εικόνα podilatis mesogeiwn
Απών/απούσα

Αφού λοιπόν δεν του πέρασε του Βωβού όταν "προάσπιζε" τα συμφέροντα των χιλίων και εργαζομένων στο Mall του Ελαιώνα, τους οποίους "αναγκάστηκε" να απολύσει για να μπορέσει να πάρει το καινούριο γιωτ, τώρα προσπαθεί (με κάθε μέσο όπως λέει - τι να εννοεί άραγε) να προασπίσει τα συμφέροντα των 5500 μετόχων της εταιρείας. Έτσι, όπως λέει, δεν αποκλείεται να μπλοκάρει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, μέχρι να καταλάβουν όλοι, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κατασκευή του Mall.
Περισσότερα εδώ: http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=110498

Περίεργα πράγματα. Πόσοι πολίτες αυτής της χώρας άραγε, θα μπορούσαν να επιδιώκουν την αλλαγή του νόμου (και των αποφάσεων του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας) έτσι στυγνά, μέχρι να έρθει στα μέτρα τους ;