Κινητη στάση λεωφορείου

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
aldro
Απών/απούσα
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
Ρατσιστικό μήνυμα (απαγορεύεται από τους κανόνες δημοσίευσης του φόρουμ)
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

σε γκρεμισμένες στάσεις θέλουνε να βάλουνε λέει τηλεματική!
Εδώ δέν έχουμε στάσεις και λεωφορεία, και θα βάλουνε και κομπιούτερ πάνω στις στάσεις!
Είναι για γέλια....και για κλάματα μαζί...
Ενώ στη πράξη είναι πολύ εύκολο στο περίπου να αναγράφεται η ώρα που έρχεται το λεωφορείο στη στάση που είμαστε.Ένας απλός μέσος όρος, μιά διαίρεση, τόσο απλά.

"μα κύριέ μου, ώρες άφιξης υπάρχουν στις αφετηρίες" !
- "δηλαδή θέλατε...ΟΥΤΕ ΣΤΙς ΑΦΕΤΗΡΊΕΣ να μήν υπήρχαν" ;!

( παρουσιάζουν το απλό ώς ανέφικτο, και το δεδομένο ώς κατόρθωμα!)

- "μα κύριέ μου, δέ μπορεί να υπολογιστεί μέσος όρος, γιατι άν γίνει ένα τρακάρισμα ή χαλάσει το λεωφορείο"!!!!???

- "εγώ δέ μίλησα για τή μέρα που θά χαλάσει το λεώ φορείο!!!

Wicca
Απών/απούσα

Η όλη ιδέα των λεωφορείων είναι μία κουταμάρα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα λεωφορεία κινούνται μαζι με τα άλλα οχήματα στον δρόμο και έτσι είναι στο έλεος των εκάστοτε κυκλοφορικών συνθηκών και ακόμα και όταν υπάρχουν λεωφορειολωρίδες πάλι ενδέχεται να καθυστερούν γιατί απλά είναι πολλά στην σειρά.

Τώρα ακόμα και αν κάνουν μία τέτοια πατέντα, όπου σε ζωντανό χρόνο ο οδηγός θα έβλεπε που περιμένει κόσμος και θα πήγαινε να τομ πάρει από εκεί που περιμένει και να τον πάει όπου θέλει, πάλι το ίδιο θα συνέβαινε. Εφόσον το λεωφορείο κινείται στον δρόμο και στον δρόμο υπάρχουν και άλλα οχήματα, τότε θα υπάρχουν καθυστερήσεις, είτε πάει στην ίδια διαδρομή είτε πάει σε random διαδρομή.

Αυτό δεν συμβαίνει όμως με οποιοδήποτε μέσο σταθερής τροχιάς και με οτιδήποτε κινείται υπογείως. Αντί λοιπόν να ξοδεύονται και να βασίζονται στο πόσο διαδεδομένη είναι η κινητή τηλεφωνία και τα smart phones ( που δεν έχουν όλοι στην τελική και κάποιοι δεν ξέρουν και να τα χρησιμοποιούν ή δεν μπορούν) το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν είναι να επεκτείνουν τα δίκτυα των οχημάτων σταθερής τροχιάς, ( μετρό, τραμ κτλ) τα οποία τρέχουν στις δικές τους διαδρομές σε συγκεκριμένους χρόνους που δεν τους χάνουν ποτέ. Και αυτό καθώς τίποτα άλλο δεν κινείται πάνω στις διαδρομές τους ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να έχουν τακτικά δρομολόγια ώστε ο κόσμος να εξυπηρετείται και να πηγαίνει όπου θέλει υπολογίζοντας μάλιστα με ακρίβεια και πόση σχεδόν ώρα μπορεί να του πάρει κάτι τέτοιο.

Προσωπικά θα καταργούσα όλες τις γραμμές λεωφορείων και θα επέκτεινα παντού τα τραμ και μετρό. Το δε τραμ θα το έκανα να τρέχει σε εντελώς δική του διαδρομή και να μην μοιράζεται τον δρόμο με κανένα άλλο όχημα.

Υ.Γ. Δεν μιλάω με κριτήριο το τι γίνεται στην Αθήνα. Ακόμα και στο εξωτερικό τα λεωφορεία πάνε τόσο γρήγορα όσο πάνε και τα υπόλοιπα οχήματα. Αν υπάρχει μποτιλιάρισμα σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης αυτο επηρεάζει και τα λεωφορεία, είτε είσαι στο Λονδίνο, είτε είσαι στο Παρίσι, είτε είσαι στην Αθήνα.. Το ίδιο ισχύει παντού.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Μην κοιτάς μόνο τι εξυπηρετεί εσένα, σκέψου ότι υπάρχουν ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων (Ηλικιωμένοι, ανάπηροι, κλπ) για τις οποίες δεν είναι εφικτό να πάνε από το σπίτι τους (ή οτιδήποτε) μέχρι το Μετρό, ποδηλατώντας ή περπατώντας.
Το δίκτυο δεν μπορεί να γίνει ποτέ τόσο πυκνό ώστε να εξυπηρετήσει αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε είναι καλό να ξέρουν πότε θα πάνε στην στάση τους.

Wicca
Απών/απούσα

Το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις των λεωφορείων... πρέπει να πάνε μέχρι αυτές και το χειρότερο είναι ότι τελικά όταν φτάσουν σε αυτές στήνονται μες στην ζέστη ή στο κρύο σε σημεία που τα βαράει ο αέρας.. Γιατί νομίζεις ότι δεν προτιμούν και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι τα λεωφορεία;

Αν υπήρχε σοβαρός σχεδιασμός και συνδυασμός μετρό με τραμ που θα έτρεχε σε δικές του γραμμές, και μικρά τραμ, ένα δύο βαγόνια όχι σαν αυτό που έχουμε τώρα που είναι στο στυλ τρένο ( βλ. Λισσαβώνα, ή Σαν Φρανσισκο που το έχουν για να τους ανεβάζει στους λόφους), πιστεύω ότι θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο.

Το πρόβλημα στα επίγεια ΜΜΜ είναι η κίνηση των άλλων οχημάτων. Για να φτάνει κάτι στην ώρα του πρέπει να τρέχει σε δικές του διαδρομές και να μην παρεμβάλεται τίποτα.

kounoupis
Απών/απούσα

195.46.22.91 μη γκρινιαζετε εχομεν μνημονιο

kounoupis
Απών/απούσα

http://telematics.oasa.gr/#main βεβαια το συστημα ακομα σε πολλα λεωφορεια δεν δουλευει

contact