ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. ο δήμος Ελληνικού καλεί όλους τους πολίτες σε συνέχιση των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη, για να προστατευτεί το πάρκο της πρώην 129 Π.Υ. από την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη διασταύρωση των οδών Βοσπόρου & Δραγατσανίου. Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο τμήμα της πρώην 129 Π.Υ. που ο δήμος και οι κάτοικοι διεκδικούν, δεν χρησιμοποιείται σήμερα και δεν έχει καμία λειτουργική αξία για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που υπάρχουν στη στρατιωτική βάση που ακόμη παραμένει στον ευρύτερο χώρο.

Ο χώρος είναι ήδη ενταγμένος στο σχέδιο πόλης του δήμου μας χαρακτηρισμένος ως αστικό πράσινο και έχει πολλά και ψηλά δέντρα και γενικότερα πράσινο, δηλαδή είναι ήδη ένα έτοιμο πάρκο από την άποψη της φύτευσης.

Ο δήμος έχει διατυπώσει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εθν. Άμυνας και σε πρόσφατη συνομιλία, ο υφυπουργός κ. Τασούλας μας είπε ότι το εξετάζει και θα μας απαντήσει άμεσα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου «Τώρα είναι η στιγμή για να κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα. Με τον αγώνα μας να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε σήμερα, να είμαστε από καλύτερη θέση αύριο. Να υποχρεώσουμε να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την κατασκευή των κόμβων και του αυτοκινητοδρόμου μέσα στην 129 Π.Υ.».

Το πρόγραμμα εργασιών περιλαμβάνει: άνοιγμα εισόδου στο πάρκο – διαχωρισμό του από υπόλοιπα στρατιωτικών χρήσεων – καθαριότητα του χώρου – τοποθέτηση παιδικής χαράς και γηπέδου 5Χ5.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
HillONE
Απών/απούσα

αμφιβάλω για το κατα πόσο το 5χ5 είναι μία καλή κίνηση... Ειδικά αν εκμεταλεύεται απο ιδιώτες. Κατα τη γνώμη μου και το λέω και λόγω προσωπικής εμπειρίας στην αγγλία είναι καλύτερο να φυτευτεί ο χώρος του 5χ5 και ο γύρω χώρος με γκαζον και αν παίζουν εκεί όσοι θέλουν μπάλα.. στην αγγλία (οπου βέβαια τα παρκα είναι απέραντα) δεν είδα 5χ5 ή γηπεδάκια παρα μόνο παρέες να στήνουν τέρματα με τσάντες στα πάρκα και να παίζουν στο γρασίδι.

contact