Ας γίνουμε πολλοί: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και ποδήλατο !

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ζωή
Απών/απούσα

Είμαι δασκάλα και υλοποιώ πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "Το ποδήλατο" με την τάξη μου, παιδιά της Γ΄Τάξης Δημοτικού. Συμμετέχουν σ' αυτό και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που κάνουν μάθημα στο τμήμα μου. Δηλαδή η δασκάλα που τους κάνει Ιστορία και οι καθηγητές/τριες Μουσικής, Φυσικής Αγωγής και Αγγλικής Γλώσσας. Ο καθένας/καθεμία δουλεύει το θέμα από τη σκοπιά του δικού του/της μαθήματος.
Υπάρχει συνεργασία με την τάξη συναδέλφου και φίλης στην Αλεξανδρούπολη. Η επικοινωνία γίνεται μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου.
Τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μας βοηθούν δίνοντάς μας υλικό: περιοδικά, ιστοσελίδες, δημοσιεύσεις, ιδέες. Βοηθούν και συμπαραστεκόμενοι/ες ηθικά. Ενημερώνουν για σεμινάρια, κάνουν διασυνδέσεις με δίκτυα.
Με αφορμή τη δημοσίευση της Asterimarp και με δεδομένο ότι θέλω πάρα πολύ η υπόθεση που λέγεται "Ποδήλατο και εκπαίδευση" να ανοίξει του χρόνου και να είναι πολλοί οι άνθρωποι που θα ασχολούνται με αυτό, θα έλεγα όχι μόνο να πλαισιώσουμε τη συνάδελφο Asterimarp, αλλά να συνεργαστούμε για να πραγματοποιήσουμε αυτό που προτείνει: "Μπείτε στα σχολεία".
Ας βρεθούμε πρώτα απ' όλα μεταξύ μας!!!!!!!!!! Ας ανταλλάξουμε υλικό, εμπειρίες και ιδέες. Ας δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας.
Θα χαρώ να έχω νέα σας!
Το e-mail μου είναι: zoi.metal@gmail.com

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ζωή
Απών/απούσα

Απαντώ από εδώ στο τόπικ "Μπείτε στα σχολεία" και σε όσα γράφονται για να είναι συγκεντρωμένα όσα αφορούν την Π.Ε. ( Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ).
Ξεκινώντας το πρόγραμμα ρώτησα τα παιδιά αν θέλουν να κάνουν ποδήλατο στην περιοχή τους με ασφάλεια. Η απάντηση δόθηκε φωναχτά και ήταν "ΝΑΙ!!!!"
Λατρεύουν την ιδέα και παθιάζονται με το ποδήλατο όσο και με τη μπάλα. Άλλωστε τα πιτσιρίκια είναι πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου απ' ότι εμείς οι μεγάλοι.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Το έχεις δει αυτό;
http://www.podilates.gr/?q=node/15592

6 δημοτικά σχολεία του Χολαργού κάνουν ποδήλατο σήμερα, στις 19:00.

Ζωή
Απών/απούσα

Πολύτιμη η ενημέρωση για τα σχολεία του Χολαργού. Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα τους και τη Δευτέρα θα επικοινωνήσω μαζί τους. Δυστυχώς δεν προλάβαινα να παραβρεθώ.
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Είμαι 33 ετών και φανατικός ποδηλάτης.Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου κάνω ποδήλατο.Ακόμα και στην εφηβεία που οι περισσότεροι φίλοι μου είχαν μηχανάκια και αργότερα αυτοκίνητα,εγώ επέμενα ποδήλατο και ας με πείραζαν πολλές φορές.Ακόμα και τώρα που έχω αυτοκίνητο το κουνάω ελάχιστα και σχεδόν παντού πάω ποδηλατώντας (εκτός από ταξίδια εκτός Αθηνών ή αν θέλω να πάω κάπου με το σκυλάκι μου).
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό των μαθητών και μαθητριών σου και λέω μπράβο και πάλι μπράβο που τον ενθαρρύνεις.
Σαν υποψήφιος μπαμπάς (πριν μιά βδομάδα μάθαμε με τη γυναίκα μου ότι είναι έγκυος),εύχομαι το παιδί μου να τύχει σε εκπαιδευτικούς σαν και σένα.

contact