Η Πειραιώς και οι ποδηλατικοί άξονες

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kraftwerk
Εικόνα kraftwerk
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους, είναι τώρα δύο μήνες που έχω ξεκινήσει και παίρνω το ποδήλατο μου για να πάω στην δουλειά μου που είναι στην Ομόνοια ξεκινόντας απο Πειραιά.
Παρατηρούσα τον χάρτη με τις προτεινόμενες μελέτες που έχουν κάνει οι Ποδηλατ-ισσε-ς, μου δημιουργήθηκε μια απορία όταν είδα ότι η Πειραιώς ( ο δρόμος που ανεβαίνω και κατεβαίνω δηλαδή) δεν βρίσκεται μέσα στις προτεινόμενες διαδρομές και ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί.
Ως άσχετος με τέτοια θέματα αλλά ως χρήστης σχεδόν καθημερινά αυτού του δρόμου έχω να πώ ότι ενώ είναι ένας σχετικά στενός δρόμος 2 λωρίδες (όσες και η Θηβών) πρόκειται περι ενός δρόμου με τεράστια δυνατότητα αξιοποίησης του, λόγω των τεράστιων ανεκμετάλλευτων χώρων που έχει στο σύνολο της διαδρομής Αθήνα-Πειραιά οσο αφορά τα πλαινά του τμήματα, που σήμερα δεν λειτουργούν ούτε ως πεζοδρόμια ούτε ώς κάτι άλλο παρά μόνο για άναρχο παρκάρισμα.
Η Πειραιώς ήταν χώρος που πάνω της φιλοξενούντουσαν μηχανουργία μικροβιοτεχνίες και άλλα συναφή κτίρια , αυτά με το πέρασμα του χρόνου κλείσαν και κλείνουν και νόμιζω ότι θα ήταν μια πολή καλή λύση για τους Ποδηλάτες που θέλουν να πάνε Αθήνα ή να πάνε στον Πειραίά να υπάρχει ποδηλατόδρομος εκεί.Αυτά.
Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, την απαντησή σας.Καλημέρα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Από όσο θυμάμαι για την διαδρομή Αθήνα-Πειραιά έχει προταθεί και σχεδιαστεί από τον Βλαστό η διαδρομή παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ (Θεσσαλονίκης από Θησείο), την οποία υιοθετήσαμε και εμείς στο χάρτη μας, οπότε ίσως γι' αυτό δεν υπάρχει κάτι για Πειραιώς. Ας με διορθώσουν από την ομάδα των αξόνων.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Το σκεπτικό περα απο την υπάρχουσα μελέτη του Βλαστού έιναι να προτείνονται διαδρομές που μπορούν να γίνουν ποδηλατόδρομοι με όσο πιο λίγες παρεμβάσεις γίνεται, που να εξυπηρετουν όμως και την κίνηση. Η Θεσσαλονίκης πχ είναι ήδη ενας πολύ ήπιος δρόμος, παράλληλος της Πειραιώς, που ουσιαστικά ξεκινά απο το Θησείο και κατεβαίνει ως τη θάλασσα -είτε μπαίνοντας απο τον Κηφισό στην Πειραιώς είτε διασχίζοντας τον Κηφισό απο κάποιο πέρασμα/γεφυράκι -( όπου κάποτε θα πρέπει να ανοιχτεί και το πέρασμα/δρομος). Στη μελέτη των αξόνων θέλησαν τα παιδιά να συμπεριλάβουν και τον ποδηλατόδρομο του Μοσχάτου και γιαυτό ο δρόμος δεν πάει κατευθειαν στον Πειραιά.
Η Πειραιώς πάντως δεν ενδείκνυται για να προταθεί (τουλαχιστον για την ώρα) ποδηλατόδρομος γιατι θα θελει πολύ κόπο, χρήμα και τσακωμούς με τους ντόπιους καταπατητές - άρα....

kraftwerk
Εικόνα kraftwerk
Απών/απούσα

φχαριστώ για την ενημέρωση :)

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

..........................................είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να συνδεθεί πραγματικά και ποδηλατικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το κέντρο,να συνδέσει τουρισμό και πολιτισμό με συνδετικό κρίκο το ποδήλατο.

https://www.podilates.gr/forum/horis-trohoys/i-anaplasi-tis-peiraios