Παρουσίαση της ποδηλατικής διαδρομής Αγ.Ανάργυροι - Λαύριο, στο Κορωπί, την τετάρτη 17 Ιουνίου

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilatis mesogeiwn
Εικόνα podilatis mesogeiwn
Απών/απούσα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

Για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών μέσω της μετατροπής τους σε διάδρομο για περπάτημα και ποδήλατο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΡΩΠΙΑΣ, 19:00

Ο Δήμος Κρωπίας και η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών της Περιφέρειας Αττικής (πρόεδρος ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, χωρικού σχεδιασμού και πολεοδομικών θεμάτων, κ.Παναγιώτης Πατσαβός), διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 47, Κορωπίου) εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Ερευνητική συνδρομή στην Περιφέρεια Αττικής ως προς την προοπτική αξιοποίησης για περπάτημα και ποδήλατο εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών» από την Μονάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ε.Μ.Π.

Στόχος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μια ποδηλατικής-περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αγ. Ανάργυροι-Λαυρίου, μέσω διαδικασιών διαβούλευσης σε όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η προτεινόμενη χάραξη.

Η ερευνητική ομάδα του προγράμματος

Περισσότερα στο http://atticarailtrail.ntua.gr/to-ergo/description.html

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: περιφερειακη ενοτητα ανατολικης αττικης –επιτροπη παρακολουθησης του προγραμματος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
podilatis mesogeiwn
Εικόνα podilatis mesogeiwn
Απών/απούσα

Η μονάδα βιώσιμης κινητικότητας του ΕΜΠ, έχει χωρίσει τη διαδρομή σε 12 τμήματα και τα παρουσιάζει σε video:

1. ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

2. ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

3. ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

4. ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

5. ΤΜΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΑΤΗΜΑ

6. ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΑΚΑ

7. ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΤΖΑΣ

8. ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

9. ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

10. ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ

11. ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

12. ΤΜΗΜΑ ΛΑΥΡΙΟΥ

Εκτός από τα παραπάνω κύρια κομμάτια του έργου, ο ποδηλατόδρομος θα συνδέεται και με τοπικά δίκτυα σε κάθε δήμο, τα οποία θα οδηγούν σε μέρη που έχουν ενδιαφέρον τουριστικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό ή άλλο που θα θέλουν να αναδείξουν.

ilias
Απών/απούσα

Το δυτικό τμήμα του έργου, από τους Αγίους Αναργύρους μέχρι και τον Γέρακα, πραγματικά εξυπηρετεί ανάγκες μετακίνησης και είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Εύχομαι να υλοποιηθεί σύντομα.

Το ανατολικό τμήμα, που είναι και το μεγαλύτερο σε μήκος (περίπου το 70%), από την Κάντζα μέχρι το Λαύριο, δεν διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μια διαδρομή περισσότερο τουριστικού χαρακτήρα, μέσα στους αγρούς, που δεν εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες. Η ποδηλασία στην εξοχή είναι ευχάριστη και ψυχαγωγική αλλά δεν είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι ποδηλάτες για να μπορέσουν να επιβιώσουν στις καθημερινές τους μετακινησεις. Τέτοιες ψυχαγωγικές διαδρομές υπάρχουν ήδη στον περιαστικό χώρο, αν τις ψάξει κανείς. Μόνο τα τμήματα που περνάνε μέσα από τις πόλεις των Μεσογείων δικαιολογούν την χάραξη του ποδηλατόδρομου.

Αν οι διαθέσιμοι πόροι ήταν άπειροι και φτιάχνονταν και άλλα έργα για το ποδήλατο, τότε πιθανόν να ήταν θετικό ένα τέτοιο έργο. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο. Θα έλεγα πω ανήκει στην κατηγορία "ποδηλατόδρομοι στα πάρκα" που έχουμε δει να εμφανίζονται και στο παρελθόν, ως αντιστάθμισμα (και στάχτη στα μάτια) για την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής υπέρ του ποδηλάτου. Τίθεται ζήτημα προτεραιοτήτων.

contact