ΣΒΑΚ Φιλοθέης-Ψυχικού

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοι...
Εικόνα ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα
Απών/απούσα

Σήμερα στις 18:00 γίνεται μια διαβούλευση με webex απο τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού για το ΣΒΑΚ.  Υπάρχουν πληροφορίες και ερωτηματολόγια για το ΣΒΑΚ εδώ,

Στο ερωτηματολόγιο φορέων, η τελευταία ερώτηση είναι:

Παρακαλείσθε να αναφέρετε προτάσεις για τα παραπάνω θέματα που θα θέλατε να γίνουν από το Δήμο στην επόμενη διετία, πενταετία, δεκαετία.

Αν θέλετε να προτείνετε κάτι, γράψτε το εδώ για να το λάβει υπόψη της στις απαντήσεις της η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοιντότητα ή όποιος άλλος φορέας το διαβάσει.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Διετία:

  • Δημιουργία μόνιμης δομής για την βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο, όπως θέση υπευθύνου ποδηλάτου/βιώσιμης κινητικότητας, συνεχής επιτροπή διαβούλευσης, σύστημα καταχώρησης και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών, ώστε να εξετάζονται παρεμβάσεις και βελτιώσεις μικρής κλίμακας σε μόνιμη βάση. Να περιλαμβάνει συνεργασία με εκπροσώπους ποδηλατών.
  • Πρόγραμμα εγκατάστασης δεστρών για ασφαλή κλείδωμα ποδηλατών σε εμπορικά σημεία του δήμου.
  • Άμεση ανάπτυξη πιλοτικών πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με γρήγορο και απλό τρόπο, κατά το πρότυπο άλλων πόλεων, όπως ο Δήμος Αθηναίων (Μεγάλος Περίπατος), Ίλιου (πεζοδρομήσεις μερικές ώρες την ημέρα), κ.λ.π.
  • Αμφίδρομη κίνηση ποδηλατών στον παράδρομο της Κηφισίας, ή σε κοντινό παράλληλο δρόμο, που να εξυπηρετεί ποδηλατικά και υπερτοπικά τις περιοχές που εξυπηρετεί η Κηφισίας.
  • Ποδηλατόδρομοι ή άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση κίνησης ποδηλατών προς τους σταθμούς μετρό Εθνικής Άμυνας και Χολαργού.

Πενταετία/Δεκαετία:

  • Ποδηλατικό Δίκτυο μέσα στον Δήμο και στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, κατά τις κατευθυντήριες γραμμές του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (2014), με ποδηλατόδρομους σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Μεσογείων.

Δεκαετία:

  • Επίτευξη σημαντικού μεριδίου μετακινήσεων με ποδήλατο (5-10%).
contact