Γιβραλτάρ-Κάρυστος 2017

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Στις 8 Ιουνίου ο Γεράσιμος Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας, ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι με αφετηρία την πόλη του Γιβραλτάρ και τελικό προορισμό την πόλη της Καρύστου στην Εύβοια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! 

https://tvstar.gr/eyvoia-articles/87762-apo-to-givraltar-stin-karysto-me-podilato

ένα ταξίδι 3.000 μ. περίπου, με αφετηρία την πόλη του Γιβραλτάρ και τελικό προορισμό την πόλη της Καρύστου στην ΕΥΒΟΙΑ.
Οι χώρες που θα διασχίσουν κατά σειρά είναι:
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΝΔΟΡΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ.
Θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, με αποφυγή δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και εθνικών οδών και θα ξεκουράζονται 6-8 ώρες την ημέρα.
Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη την ΕΥΡΩΠΗ, που έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια αυτή.
Ο στόχος της προσπάθειας αυτής αποσκοπεί στην ανάδειξη της ποδηλασίας, την προβολή της χώρας μας και ειδικότερα στην τουριστική προβολή της Καρύστου σε ολόκληρη την ΕΥΡΩΠΗ.
Ήδη μετά την επιτυχημένη ποδηλατική πορεία του Λονδίνο-Κάρυστος το 2014, το LONDON-KARYSTOS Race αποτελεί κομμάτι του ποδηλατικού τριπτύχου "ΛΟΝΔΙΝΟ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ", "ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ– ΚΑΡΥΣΤΟΣ" και "ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ – ΚΑΡΥΣΤΟΣ".
Τρίπτυχο που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο η πόλη να γίνεται πόλος έλξης αθλητών της ποδηλασίας από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια του «Ευρω-ταξιδίου» τους, θα υπάρχει απευθείας σήμα που θα εκπέμπει δορυφορικά από το ποδήλατο, σηματοδοτώντας έτσι την ποδηλατική τους διαδρομή. Επίσης θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

https://www.facebook.com/London-Karystos-Race-1477674239121197/

Λίγα λόγια για τους ποδηλάτες:
Οι ποδηλάτες:

Γεράσιμος Λυκούδης
Ο αρχηγός της αποστολής, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 κλασικούς μαραθώνιους. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 12 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 10 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400, 600, 1000 και 1200 χιλιομέτρων, εντός Ελλάδας, ενώ το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι. Έχει δε, πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου.

Γεράσιμος Μαλούτας
Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977. Η δεκαετία του 1980 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων) και το αποτέλεσμα : 26 Σπαρτακιάδες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 3 Paris-Brest, αρκετά ποδηλατικά ταξίδια εντός Ελλάδος και Ευρώπης (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR).

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact